Discover Greek Contemporary Art

Art Profiles

Discover Greek Contemporary Art

NOISE OF ART GALLERY, Χαλκιδικής 61, Κεραμεικός


NOISE OF ART GALLERY | Ένας νέος εικαστικός χώρος του ζωγράφου Δημήτρη Ριμπά εγκαινιάζεται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

 

Ο εικαστικός Δημήτρης Ριμπάς μας προσκαλεί κι εγκαινιάζει την Γκαλερί του, με τίτλο Noise of Art στον Κεραμεικό, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, το απόγευμα. 

 

"Ένα εικαστικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα" όπως τονίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

 

 Η Noise of Art Gallery βρίσκεται ένα δρόμο πάνω από τον μεγαλύτερο πολυχώρο της Αθήνας, <αθηναΐς> και συγκεκριμένα στην οδό Χαλκιδικής 61, πολύ κοντά στο μετρό Κεραμεικού.

 

Τηλ επικοινωνίας 6948007995

www.rimpas.com

 

Λίγα λόγια για εικαστικό Δημήτρη Ριμπά:

 

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νέα Ερυθραία.

Είναι ζωγράφος και ταγμένος στην αφηρημένη Τέχνη.

'Εχει κάνει κάνει σπουδές σχεδίου και ζωγραφικής στην σχολή ECOLE ABC DE PARIS. Μ

Τον συναρπάζει η αφαιρετική απόδοση όπως και να δημιουργεί τοπία και θαλασσογραφίες όχι απαραίτητα αυτού του κόσμου, με εξπρεσιονιστική διάθεση ειδικά όταν ζωγραφίζει με λάδια αλλά και ακρυλικά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σχεδόν σπάτουλες.

Συνήθως δεν προσχεδιάζει τα έργα του και αγαπά να ζωγραφίζει ακαθόριστες μορφές, τοπία, δομές και σχήματα που τα εκφράζει με έντονα χρώματα γεμάτα αντιθέσεις. Πιστεύει ότι δημιουργούν η ξυπνούν έντονα συναισθήματα στα μάτια αυτών που θα τα παρατηρήσουν και θα τα εκτιμήσουν.

Έχει συμμετάσχει  σε ομαδικές εκθέσεις στη gallery “LINDA FARREL” 10/11/2016 ,Παρίσι Mosaic of Arts> γκαλερί DER KUNSTRAUM , 25/06/2018 Βιέννη

Επίσης σε αρκετές εκθέσεις στην Αθήνα όπως τo Trii Art Hub στο Κουκάκι , την Depot gallery στο Κολωνάκι , την Chili Art gallery στο Θησείο και την Gallery Time of Art στην Κηφισιά.

 

 

Δημήτρης Ριμπάς

"Στιγμές" - Έκθεση Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Βερούτη @ Contemporary Space Athens | Διάρκεια έκθεσης: 13/12/2018 – 30/12/2019


"Στιγμές" - Έκθεση Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Βερούτη @ Contemporary Space Athens | Διάρκεια έκθεσης: 13/12/2018 – 30/12/2019

Το Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την έκθεση του εικαστικού Κωνσταντίνου Βερούτη με τίτλο «Στιγμές» και σας προσκαλούν στα εγκαίνια τη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 2018 στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

 

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Η ανθρώπινη χρονική περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου αποτελείται από στιγμές. Στιγμές ουδέτερες ή έντονες όπως χαρά, λύπη, χρωματίζοντας και κυματίζοντας τα συναισθήματα των ανθρώπων, που μέσα από αυτές συνθέτουν την κατανόηση της ζωής. Υπάρχουν όμως και οι ασυνείδητες στιγμές που έρχονται στην επιφάνεια να αποκαλύψουν την οντότητα της ανθρώπινης φύσης. Στη έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης θέλει να γνωστοποιήσει επαναφέροντας αποκωδικοποιημένες αυτές τις ασυνείδητες στιγμές. Μέσα από παιχνίδια, αντικείμενα, που όλοι γνωρίζουν, έχουν παίξει, έχουν αγγίξει, γίνονται τα εργαλεία αποκωδικοποίησης και επαναφέρουν με διαφορετική οπτική την ανθρώπινη φύση. Τα έργα αποδίδονται με διαφορετικές τεχνικές, θέλοντας να δώσουν την ιδιαιτερότητα της κάθε στιγμής. Ένα ταξίδι στο ασυνείδητο κόσμο του μυαλού.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Εικαστικός - συντηρητής έργων τέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Η αγάπη του για την ζωγραφική τον οδήγησε να ολοκληρώσει το 1993 τις σπουδές του στη συντήρηση έργων τέχνης. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού για πολλά χρόνια πάνω σε εικόνες και τοιχογραφίες του 13ου -18ου αιώνα. Έχει σπουδάσει Αγιογραφία στη Σχολή Πετρά με τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο σε εικόνα, μουσαμά και φρέσκο και έμαθε την τετραχρωμία και την Κρητική τέχνη. Πολλές από τις αγιογραφίες του βρίσκονται σε εκκλησιές και ιδιωτικές συλλογές. Το 2001 αγιογραφεί κατεστραμμένο τμήμα αγιογράφησης στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδων στον Πειραιά. Το 2004 παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής με τον Παναγιώτη Μπελτέκο. Από τη μεγάλη του εμπειρία σε έργα τέχνης και λόγω συντήρησης, προσεγγίζει την ζωγραφική με μια άλλη οπτική. Με τα έργα του, κυρίως ανθρωποκεντρικά, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον θεατή σε ένα πιο πνευματικό διάλογο στηριζόμενο σε ένα άυλο κόσμο που μας περιβάλλει. Ελευθερία πνεύματος, ελευθερία επιλογών, με όποιο αντίκτυπο έχει αυτό στην καθημερινότητα, είναι τα θέματα που τον απασχολούν.

Το 2013 κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση στην γενέτειρα πόλη του τον Ασπρόπυργο ονομάζοντας την «Eφ όλης της ύλης και του πνεύματος». Μια έκθεση που ολοκληρώνει την γενική σπουδή 20 χρόνων στην τέχνη και τη ζωγραφική. Το 2016 κάνει την δεύτερη ατομική του έκθεση με θέμα «Ο λαβύρινθος της Αθήνας». Αποκρυπτογραφεί με την δική του οπτική, τρεις περιοχές του κέντρου της Αθήνας όαση των ονομάτων των περιοχών με τούς ανθρώπους που συχνάζουν σε αυτές. Η έκθεση τρέχει και στα τρία σημεία της πόλης ταυτόχρονα, σε πολυσύχναστα γκαλερί - καφέ μπαρ, παροτρύνοντας τους ανθρώπους να κατανοήσουν την υποσυνείδητη επιλογή τους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, σε εκθεσιακούς δημοτικούς χώρους και σε γκαλερί σε όλη την Αττική. Οι κυριότερες από αυτές είναι : Κρόνος και χρόνος (2015) και Ξενοδοχείο (2016) στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος στην Ελευσίνα, Energy Athens (2016 & 2017), που διοργάνωσε το Chicago Athenaeum, σε συνεργασία με το European Center, στο Contemporary Space Athens, στη Πλάκα, Αντιπραγματισμός (2016 & 2017) στη Γκαλερί Hώς.

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και Δήμους.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 2018.

 

Contemporary Space Athens: Μητροπόλεως 74, Αθήνα, τηλ. 210 3428511

Εγκαίνια: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2018, 19.00-22.00

Διάρκεια έκθεσης: 13/12/2018 – 30/12/2019

Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 14.00 - 21.00

Τάνια Δρογώση, Ατάτκτως ερριμμένα | Ατομική έκθεση ζωγραφικής @ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης, Ηροδότου 5, Κολωνάκι


ΤΑΝΙΑ ΔΡΟΓΩΣΗ, ζωγραφική | «Ατάκτως ερριμμένα» | Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ώρα: 19:30 | Διάρκεια: 13 Δεκεμβρίου 2018 έως 12 Ιανουαρίου 2019

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης η ατομική έκθεση της Τάνιας Δρογώση με τίτλο «Ατάκτως ερριμμένα».

Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων μεσαίων και μικρών διαστάσεων δουλεμένα με ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά.

 

Αποσπάσματα από το κείμενο του καταλόγου

...Τα συμπτωματικά και τα ασύμπτωτα στοιχεία στα έργα αυτά, μαζί με τα ορατά και τα αθέατα, αντιστοιχούν στον διάλογο που υπάρχει ανάμεσα στην συνείδηση και στο ασυνείδητο, στην ατομικότητα και στην ομαδικότητα, στο παρελθόν και στο παρόν, στον μύθο και στην ιστορία. Γιατί είναι βέβαιο πως η Τάνια Δρογώση, χρησιμοποιώντας την ρεαλιστική γραφή συνδυασμένη με την εξπρεσσιονιστική χειρονομία και τον χρωματικά αντιστικτικό διάλογο ανάμεσα στα ψυχρά και στα θερμά «φώτα» του ιμπρεσσιονισμού, δεν κάνει τίποτε άλλο στην αλληγορική και συμβολική της κατ’ ουσίαν γλώσσα, από το να ενυδατώνει και να ζωογονεί την χοϊκότητα κι ευθρυπτότητα των αντικειμένων, που λειψά κι αντιστεκόμενα εκείνα στη φθορά και άλλοτε αφημένα στην τύχη τους, προκαλούν σαν τα επίμονα ερωτηματικά τον διαβάτη. Έλκουν, με άλλα λόγια, την στιγμιαία προσοχή του, μέσα από τις ασυνέχειές τους και τις «ανακοπές» που έχει το κάθε τους σενάριο ιστορίας υποστεί κατά το διάβα του χρόνου, όπως φαίνεται στην πραγματικότητα, που ορίζει αυτή η φύση, όσο και η ίδια η ανακοπτόμενη «συνοχή» που αφορά την πλοκή της κάθε επιμέρους αφήγησης. Κορμοί δέντρων και γκριζωπά κλαδιά, σχηματίζουν ένα παράδοξο και τρισδιάστατο «αλφάβητο» με ιερογλυφικά, (αν θεωρήσει κανείς ότι τα βλέπουμε τα «αντικείμενα» αυτά και σαν φόρμες), παραμερίζοντας προς στιγμήν τις επιζητούμενες κι αλλοτινές σημασίες τους. Αλλού πάλι, αυτά θυμίζουν συλλαβές που ανιχνεύουν ξεχασμένα κομμάτια και νοήματα, φθαρμένα πια κι ερχόμενα από εκείνο θαρρείς το υφαντό απαντοχής της Πηνελόπης, με ξεραμένα παραδίπλα χόρτα και πέτρες αφημένες στη μοναξιά τους. Ανάμεσα, αντικρίζει κανείς σβώλους χώματος, τέφρας κι αποτσίγαρα, κιτρινισμένα φύλλα και κάποια ορφανά υπολείμματα από μια παλιότερη ζωή ή κάποιο τυχαίο και μοιραίο πέρασμα ανθρώπου, όπως είναι ένα ξεχαρβαλωμένο παπούτσι, άχρηστα και παραπεταμένα αντικείμενα αφημένα στην τύχη τους, σπασμένα και λησμονημένα, καθώς ένα μικρό δοχείο με νερό της βροχής. Ξάφνου το βλέμμα αγκιστρώνεται σε κομμάτι από σκοινί, έπειτα εμφανίζονται περιστασιακά ξύλα και λιθαράκια ατάκτως ερριμμένα να θυμίζουν το ανάλογο απόφθεγμα του Ξενοφώντα. Κι όλα, παρουσιασμένα μέσα από τα χρώματα και κυρίως μέσα από τις τονικότητες και την κρυμμένη χαρμολύπη της ώχρας, του ξεπλυμένου γαλάζιου, του ρόδινου της αυγής κι ενός πνιγμένου καημού, έρχονται στα έργα αυτά να συναντήσουν την όμπρα της αποδρομής ή το μενεξεδί του νοσταλγικού απογεύματος, αλλά και των κοκκινωπών αποχρώσεων που σαν μακρινές αναπολήσεις κι ανεξίτηλες μνήμες διαπλέκουν, καθώς διάτρητη θαρρείς δαντέλα, την υφή τους μέσα από τους υπόλευκους τόνους και τα σταχτιά ημιτόνια της απουσίας.

 

Αθηνά Σχινά Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Τάνια Δρογώση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε fashion design στη Σχολή Βελουδάκη. Δημιούργησε το δικό της atelier στο χώρο της μόδας, όπου διακρίθηκε σε διάφορους διαγωνισμούς. Πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της TEXTILIA στην ΔΕΘ, το δεύτερο βραβείο πλεκτού και έπαινο για τον σχεδιασμό υφάσματος. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο της Ειρήνης Κουτρίδου, μαθήματα χαρακτικής στο “ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ” με δασκάλους τη Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Pandolfini. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα ζωφραφικής με την εικαστικό Ράνια Καπελιάρη. Έργα της βρίσκονται σε ιδωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ζεί κι εργάζεται στην Αθήνα.

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 20.00 ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.30 ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

 

GALLERY ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ,

Ηροδότου 5 Κολωνάκι

Τηλ. (+30) 210 8239465 – Fax (+30) 210 8820655

peritechnon@yahoo.gr | www.peri-technon.com | facebook peritechnon karteris youtube peritechnon karteris | instagram peritechnon karteri

Βράβευση της Ελληνίδας εικαστικού Μαρίνας Κουτσοσπύρου με το διεθνές βραβείο Caravaggio


Βράβευση της Ελληνίδας εικαστικού Μαρίνας Κουτσοσπύρου με το Διεθνές Βραβείο Caravaggio @ Litta Theater, Μιλάνο

Στο θαυμάσιο κτίριο του Litta Theater στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Διεθνές Βραβείου Caravaggio!Στο κατάμεστο χώρο του παρευρέθηκαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες από Κίνα,Γαλλία,Αυστρία,Τουμπάι,Αγγλία,Μεξικό και άλλες χώρες.

Στο έργο του Carravagio αναφέρθηκαν ο κριτικός τέχνης Sandro Serradifalco και ο ιστορικός τέχνης και κριτικός Dott.Salvatore Russo.

Το κοινό μάγεψε με το βιολί της η διεθνούς φήμης Frasnesca Musnicki.

Αυτός ο υπέροχος κόσμος της τέχνης και του πολιτισμου χάρισε το ζεστό χειροκρότημα του στην Ελληνίδα εικαστικό Μαρίνα Κουτσοσπύρου που βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο Caravaggio για το έργο της.

Μια μεγάλη διάκριση για την Ελληνίδα εικαστικό. 

 

Λίγα λόγια για την εικαστικό Μαρίνα Κουτσοσπύρου:

Η Μαρίνα Κουτσοσπύρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Εισάχθηκε πρώτη στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) το έτος 2001.

Εξειδικεύτηκε στη Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Καθώς, επίσης, και στο Εργαστήριο Ψηφιδωτού & Αγιογραφίας.

 

Βραβεία – Διακρίσεις 2007 1ο Βραβείο Ζωγραφικής σε Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Κρήτης (Κριτική Επιτροπή: Δρ. Ντενίζ – Χλόη Αλεβίζου & Δρ. Κωσταντίνος Πρώιμος). 2004 Πρόκριση έργου για την Πινακοθήκη – Μουσείο Κομοτηνής.

 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. 

 


Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου | Τρεις συλλέκτες - Tρεις εποχές | Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:00

Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου Τρεις συλλέκτες - Tρεις εποχές

Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:00

 

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση «Τρεις συλλέκτες - Tρεις εποχές», με έργα από τις συλλογές του Γιώργου Βογιατζόγλου, του Σωτήρη Φέλιου και του Χρίστου Χριστοφή, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη.

Συγκεκριμένα, εκτίθενται 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, 70 Ελλήνων δημιουργών, γεννημένων από το 1930 και μετά. Από τον Νίκο Κεσσανλή και τον Παύλο, στον Γιώργο Λάππα και τον Στέφανο Δασκαλάκη, μέχρι τους νεότερους Μανώλη Μπιτσάκη και Γιάννη Βαρελά. Πρόκειται για καλλιτέχνες που σημάδεψαν με το έργο τους την πορεία της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα. Οι νεότεροι από αυτούς, με έργο σε εξέλιξη, αλλά με αξιόλογη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Η επιλογή των καλλιτεχνών και των έργων έγινε από κάθε συλλέκτη για κάθε μία από τις τρεις εικοσαετίες, τις τρεις εποχές, που καλύπτει η έκθεση.

Έργα καλλιτεχνών γεννημένων την εικοσαετία 1930-1950 προέρχονται από την Συλλογή Βογιατζόγλου, αυτών της περιόδου 1950-1970 από την Συλλογή Φέλιου και της περιόδου 1970-1990 από την Συλλογή Χριστοφή.

Ο Μάνος Στεφανίδης με εκτενές κείμενό του στον κατάλογο της έκθεσης, επιχειρεί «... μια γενικότερη εξιστόρηση της μεταπολεμικής μας τέχνης μέσα από ποικίλα πρόσωπα και γεγονότα ώστε το κάδρο της να είναι το πληρέστερο δυνατό. Τα έργα των τριών συλλογών εικονογραφούν δειγματοληπτικά αυτή την αφήγηση χωρίς επ’ ουδενί να την εξαντλούν. Άλλωστε στόχος μας είναι να δείξουμε αφενός την ιδιαιτερότητα της κάθε συλλογής αλλά και τις πλέον επιτυχείς επιλογές του κάθε συλλέκτη. Τιμώντας αυτή την προσπάθεια και αναγνωρίζοντας το ιστορικό της βάρος. ...»

και κλείνει το κείμενό του: «Διερωτώμαι: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Η ιστορία της τέχνης; Οι τρεις συλλέκτες Βογιατζόγλου, Φέλιος και Χριστοφής έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν σε Ιστορία την μικρή ιστορία της νεοελληνικής τέχνης».

Κοινά χαρακτηριστικά και για τους τρεις συλλέκτες αποτελούν: η μεγάλη τους αγάπη για την τέχνη, το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά για Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες, η δημοσιοποίηση των Συλλογών τους από πολύ νωρίς και η συνεχιζόμενη ενεργή παρουσία τους και προσφορά. Και οι τρείς συνεχίζουν να διατηρούν στενές σχέσεις φιλίας με τους περισσότερους από τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται στις Συλλογές τους.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Συλλογή Γ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

Αλέξης Ακριθάκης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιάννης Γαΐτης , Γιώργος Δέρπαπας, Κλεοπάτρα Δίγκα, Παύλος Διονυσόπουλος, Όπη Ζούνη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Σαράντης Καραβούζης, Νίκος Κεσσανλής, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Κυπραίος, Αλέκος Λεβίδης, Μιχάλης Μακρουλάκης, Θεόδωρος Μανωλίδης, Χρόνης Μπότσογλου, Ναταλία Μπρίκμαν, Δημήτρης Μυταράς, Κωνσταντίνος Νεοφύτου, Κώστας Πανιάρας, Θεόδωρος Πανταλέων, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Ναυσικά Πάστρα, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Αριστείδης Πατσόγλου, Γεράσιμος Σκλάβος, Αριστοτέλης Σολούνιας, Βασίλης Σπεράντζας, Κώστας Τσόκλης, Αλέκος Φασιανός, Νίκος Χουλιαράς.

Συλλογή Σ. ΦΕΛΙΟΥ

Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Λάππας, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τάσος Μισούρας, Χρήστος Μποκόρος, Βάλλυ Νομίδου, Αχιλλέας Παπακώστας, Βασίλης Παπανικολάου, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Άννα Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου, Παντελής Χανδρής.

Συλλογή Χ. ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιάννης Βαρελάς, Ηλίας Βασιλός, Γιώργος Γεροντίδης, Αγγελική Δουβέρη, Στέλιος Καραμανώλης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ηλίας Καφούρος, Γιώργος Κόντης, Τεό Μιχαήλ, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Μάρτιν Ντόνεφ, Πάνος Παπαδόπουλος, Βασίλης Σελιμάς, Νίκος Σεπετζόγλου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Δέσποινα Στόκου, Δημήτρης Τάταρης, Μάριος Φούρναρης.

 

Διάρκεια έκθεσης: 10 Δεκεμβρίου 2018 έως 9 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Παρασκευή 11π.μ.-7μ.μ., Σάββατο 11π.μ.-3μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ελ. Βενιζέλου 63, Ν.Ιωνία,

Τ: 2102710472,

Ε: info@vogiatzogloucollection.gr

 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΡΡΕ" | Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 - 18:00

Το event φιλοξενεί έργα γλυπτικής , κεραμικής, κοσμηματοτεχνίας, μικρών διαστάσεων έργα ζωγραφικής αλλά και πολλά χειροποίητα μικροαντικείμενα. 

Συμμετέχουν πάνω από 50 γνωστοί Έλληνες εικαστικοί, πολλοί από τους οποίους θα παρευρίσκονται στο μουσείο. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χριστουγεννιάτικο ΜΠΑΖΑΡ του Σωματείου "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΡΡΕ" | Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 - 18:00


Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Σαριδάκη με τον τίτλο «Αντιστίξεις» στo Mουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου | 1 έως 25 Δεκεμβρίου 2018

To Mουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Σαριδάκη με τον τίτλο «Αντιστίξεις».

 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μουσείου Νυμφών 3, Πόρος στο Ηράκλειο Κρήτης και η διάρκειά της θα είναι από 1 έως 25 Δεκεμβρίου.

 

Ο Κωστής Σχιζάκης αναφέρει:

«Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, καθώς κι εγώ προσωπικά, καλωσορίζουμε την νέα έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη με τον τίτλο «Αντιστίξεις». Είναι μεγάλη χαρά για μας γιατί ο καλλιτέχνης θέλησε να μας παρουσιάσει το έργο του δείχνοντας με τον τρόπο αυτό και την εκτίμηση του προς το Μουσείο μας και την 12χρονη και πλέον ιστορία του. Και κατά το παρελθόν μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στις μεγάλες μας εκθέσεις έργα του, τονίζοντας την ευαισθησία, την ποιητικότητα και τον ρομαντισμό που ο ίδιος καταθέτει σε αυτά και που ανάλογα ο θεατής εισπράττει κατά την ανάγνωση του έργου του. Με τα ίδια χαρακτηριστικά αναδεικνύεται και η προσωπική πορεία του Μανώλη. Ζωγράφος δεύτερης γενιάς, παρακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα του, για να ακολουθήσει το δικό του ξεχωριστό δρόμο μέσα από ένα βαθύ εσωτερικό διάλογο, ως γνώστης τόσο των χρωμάτων όσο και των συνειρμών. Με επαρκέστατη γνώση της τεχνικής που διαθέτει, απέδωσε και παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο τις «Αντιστίξεις» του σήμερα. Κυνηγώντας την απλότητα στη θεματολογία του, φτάνει στο ελάχιστο, προσδιορίζει την ευτυχία ως κυριολεξία και μας μεταφέρει τη φορά αυτή το θρόισμα, το κάθε είδους θρόισμα, που επιθυμεί να εικονογραφήσει η έκθεση αυτή. Και ναι, ας είναι σίγουρος ότι ο θεατής του θα το ακούσει. Το ακούει κι όχι μόνον το ευχαριστιέται αλλά και το ανταποδίδει αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία των έργων του που φιλοξενούμε στην έκθεση αυτή.»

 

Ο ίδιος ο εικαστικός Μανώλης Σαριδάκης σημειώνει σχετικά με την ενότητά του αυτή:

«H ζωγραφική αυτή ενότητα, εκκρεμότητα χρόνων, είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στα πρώιμα χρόνια και στα ύστερα, τα κατοπινά, της ζωγραφικής μου διαδρομής. Επαναφέροντας στο προσκήνιο προθέσεις, τρόπους, χειρισμούς, η ενότητα αναδιατυπώνει ζητήματα που εξ αρχής δυναμικά ζητούσαν τη λύση τους. Ζητήματα που απέβλεπαν στα σπαράγματα της στιγμής ή στη διατήρηση του ελέγχου της δημιουργίας, στη σαφήνεια της πρόθεσης ή στο στοιχείο της σύμπτωσης και στο τυχαίο, στην καθαρότητα της φόρμας ή στην ποιητικότητα της χρονικής στιγμής, στο σοβαρό που προάγεται σε παιγνιώδες. Με επεμβάσεις επάλληλες, ρυθμικές, διαφορετικές μεταξύ τους, η ζωγραφική αυτή ενότητα ενεργοποιεί το χρώμα με τον ρυθμό, τη φόρμα με την απουσία, τη τελευταία επαλληλία με τα υποστρώματα της, ώσπου να αποκαλυφθεί αιφνίδια το τέλος της ιστορίας, σαν πλοκή με πολλούς μίτους αφήγησης, διήγηση με πολλαπλές αναγνώσεις.»

 

Βιογραφικό σημείωμα του Μανώλη Σαριδάκη:

 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1961. Πατέρας του ήταν ο ζωγράφος ∆ηµήτριος Γ. Σαριδάκης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1981 έως και το 1986. Στη δουλειά του, ζητήµατα υφής, υλικότητας, επεξεργασίας, ρυθµού καθώς και συµβολικές προεκτάσεις και ερµηνείες επιχειρούν να οδηγήσουν το έργο πέραν από την τυπική περιγραφική απόδοση.

 

Ατομικές εκθέσεις Εσωτερικού (Χώρος, πόλη, χρονολογία):

 

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Κρήτης, 2018. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Ιδιωτικά Τοπία), Ηράκλειο Κρήτης, 2015. Εικαστικός Κύκλος (Ιδιωτικά Τοπία), Κολωνάκι – Αθήνα, 2014. Beyond Art Gallery (Αποτυπώματα φωτός), Κολωνάκι – Αθήνα, 2008. Αrt – Space, Έξω Γωνιά Σαντορίνης, 2008. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Ονείρων διάπλους) Ηράκλειο Κρήτης, 2006. Art Gallery L-S, Elounda Mare, Eλούντα Κρήτης, 2006. Diana Gallery down town, ( Ψηλαφώντας ένα αόρατο σύνορο), Βαρβάκειος πλατεία – Αθήνα, 2005. Εργαστήρι Γ. Κουνάλη (Παρά θίν’ αλός), Παλαιά πόλη Χανίων, 2004. Χώρος Τέχνης Αριάδνη, Ηράκλειο Κρήτης, 2003. Diana Gallery down town, ( Τοποθεσίες εντυπώσεων), Βαρβάκειος πλατεία – Αθήνα 2002, Opus 39, Λευκωσία Κύπρος, 2002. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΟΜΜΑ, Χανιά, 2000. Γκαλερί Όλγα Γεωργαντέα, Βούλα, 1998. Χώρος Τέχνης Αριάδνη, Ηράκλειο Κρήτης, 1998. Γκαλερί Σταυρακάκη, Ηράκλειο Κρήτης, 1996.

 

Ατομικές εκθέσεις Εξωτερικού (Χώρος, πόλη, χρονολογία):

Opus 39, Λευκωσία Κύπρος, 2002.

 

Ομαδικές εκθέσεις

Eικαστικός Κύκλος (Τα μικρά έργα), Αθήνα, 2018. Eικαστικός Κύκλος (Τα μικρά έργα), Αθήνα, 2017. Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας (Εν Γορτύνη και Αρκαδία εγένετο), Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, 2017. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών), Ηράκλειο Κρήτης, 2014. Πνευματικό Κέντρο Χανίων Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών), Χανιά, 2014. Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Γκάζι (Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών), Αθήνα, 2014. Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου (Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών), Άγιος Νικόλαος, 2014. Χώρος Τέχνης Χανίων (Αντόνιο Ταμπούκι, Πίζα – Χανιά), Χανιά, 2013. Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης (Μια Ματιά στο Εικαστικό Τοπίο της Κρήτης ΙΙ) / Άρτα, 2012. Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας (Μια Ματιά στο Εικαστικό Τοπίο της Κρήτης ΙΙ), Αθήνα, 2012. Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Τοπία, θάλασσες, νεκρές φύσεις), Ηράκλειο, 2012. Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Μια Ματιά στο Εικαστικό Τοπίο της Κρήτης ΙΙ), Ηράκλειο Kρήτης, 2011. Πινακοθήκη των Ιωαννιτών (Μια Ματιά στο Εικαστικό Τοπίο της Κρήτης ΙΙ), Ιωάννινα, 2011. Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Παγκρήτια Εικαστική Έκφραση ) / Ηράκλειο Κρήτης, 2010. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Έλληνες Δημιουργοί) / Ηράκλειο Κρήτης, 2010. Βασιλική Αγίου Μάρκου ( Έν Ηρακλείω, Δίκτυο Εικαστικών Καλλιτεχνών ),Ηράκλειο Κρήτη, 2008. Art Space (Ομαδική Έκθεση), Σαντορίνη, 2008. Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου (Μια ματιά στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο της Κρήτης Ι – Συλλογή Κ. Σχιζάκη), Ηράκλειο Κρήτης, 2007. Κέντρο Ερευνών Mουσείου Κρητικής Εθνολογίας (Δημιουργοί Ανατολικής Κρήτης), Βώροι Ηρακλείου Κρήτης, 2007. Art Gallery L-S, (International Art Show), Πόρτο Eλούντα / Eλούντα – Κρήτη, 2007. Χώρος Τεχνών ΕΒΔΟΜΗ ΟΨΗ (Σ’ Ανατολή & Δύση), Χανιά, 2007. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Έργα Πινακοθήκης Βιάννου), Ηράκλειο Κρήτης, 2006. Diana Gallery down town (Ομαδική έκθεση Συνεργατών), Αθήνα, 2005. 1o Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, Χανιά, 2003. Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης (Οίκαδε-Κρήτες Καλλιτέχνες), Ρέθυμνο, 2003. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Οίκαδε - Κρήτες Καλλιτέχνες), Αθήνα, 2003. ART-SPACE (60 Έλληνες Δημιουργοί), Εξω Γωνιά, Σαντορίνη, 2003. Diana Gallery down town (art 2 use), Αθήνα, 2002. Diana Gallery down town (Ομαδική Έκθεση Συνεργατών), Αθήνα, 2002. Art-Space (ζωγραφική - γλυπτική), Εξω Γωνιά, Σαντορίνη, 2002. Πολυχώρος MILLENNIUM, Πάτρα, 2001. Diana Gallery down town (Ομαδική Έκθεση Συνεργατών), Αθήνα, 2001. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΟΜΜΑ (Ομαδική έκθεση ζωγραφικής), Χανιά, 2000. Χώρος Τέχνης Αριάδνη (17 Εικαστικοί για τον Μ. Αναγνωστάκη), Ηράκλειο, Κρήτη, 2000. Diana Gallery down town (Αrt 2 use), Αθήνα, 2000. ΑRΤ HOUSE Mύλος, Θεσ/νίκη, 2000. Εκθεσιακός Χώρος Ένωσης Αποφοίτων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (7+1), Αθήνα, 2000. World Fine Art Gallery / N. Υόρκη, 2000. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΟΜΜΑ, Χανιά, 1998. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σητείας (Χαίρέ μοι), Σητεία, 1998. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Έκθεση Ζωγραφικής Χαρακτικής Κρητών Καλλιτεχνών), Ηράκλειο – Κρήτη, 1997. Βασιλική Αγίου Μάρκου (Παγκρήτια Έκθεση Καλλιτεχνών Μελών Ε.Ε.Τ.Ε), Ηράκλειο Κρήτης, 1991. Γκαλερί Σταυρακάκη (Α΄ Παγκρήτια Έκθεση Νέων Δημιουργών) / Ηράκλειο Κρήτης, 1987. Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ( Έκθεση αποφοίτων 1985 &1986 ) / Άνδρος, 1987.

 

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

 

Καθημερινά 18:00 – 20:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

 

Επίσης με ραντεβού κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ: 281 022 6683 ή στο mail: met.heraklion@gmail.com

ΕΚΘΕΣΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ BAZAR | Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;


Tι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; | Ατομική έκθεση BAZAR (Εγκατάσταση - Performance)


Η Όλγα Παπακυριακού, Πρέσβειρα της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018 | 5 - 9 Νοεμβρίου 2018 @ ΒΙΕΝΝΗ

«Ανακάλυψε το ταλέντο σου»: Η Όλγα Παπακυριακού επελέγη ως Πρέσβειρα της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018

 

Η κα. Όλγα Παπακυριακού Μεταπτυχιακή Παιδιατρική Νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην Αιμοδοσία, επελέγη ως Πρέσβειρα για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018 που θα διεξαχθεί στη Βιέννη 5-9 Νοεμβρίου. Η Εβδομάδα, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συμπεριλάβει εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) στους ανθρώπους όλων των ηλικιών. «Ανακάλυψε το ταλέντο σου!» είναι το σύνθημα της εκστρατείας και η κα Παπακυριακού που επέλεξε την εκπαιδευτική διαδρομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιδιώκει να αναδείξει ότι η ΕΕΚ και η μαθητεία αποτελούν μια έξυπνη επιλογή, οδηγώντας άμεσα σε θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και στην αύξηση της απασχόλησης.

 

Η κα Παπακυριακού είναι επίσης ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «Είναι στο χέρι. Σώσε μια ζωή» στο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και συγγραφέας ενός βιβλίου αφιερωμένου στην εθελοντική αιμοδοσία με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι. Η Σταγονούλα και ο Πήγασος» και συμμετέχει σε μια ομάδα Πρεσβευτών από διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ που προσφέρθηκαν να ενημερώσουν τις χώρες τους σχετικά με την ΕΕΚ. Η κα Παπακυριακού επελέγη για αυτόν τον διακεκριμένο ρόλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές της Ελλάδας λόγω του δυναμικού προφίλ της .

 

Σχετικά με την πρωτοβουλία δηλώνει:

 

«Είναι τιμή μου να αναλάβω το ρόλο της Πρέσβειρας της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018, ο οποίος ρόλος είναι πολύ σημαντικός και γεμάτος ευθύνες . Θα συνεργαστώ στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενημέρωση σχετικά με αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία στη χώρα μας. Οι επαγγελματικές δεξιότητες και η μαθητεία μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Μπορούν να ανοίξουν πόρτες σε πάρα πολλά επαγγέλματα και τέχνες, καθώς ο κατάλογος των δυνατοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Να θυμάστε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ποτέ δεν είναι αργά να μάθει κανείς. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, είναι μια εξέδρα στην οποία αναδεικνύουμε τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και βοηθά τους νέους να κάνουν τη σωστή επιλογή σπουδών που τους ταιριάζει.

 

Η Marianne Thyssen, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Εργασιακή Κινητικότητα, δήλωσε:

 

«Είναι μεγάλη μας χαρά που η κα Παπακυριακού αποδέχτηκε τον ρόλο της Πρέσβειρας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη επιλογή για μια πρώτης τάξεως σταδιοδρομία και γνωρίζω ότι η κα Παπακυριακού συμμερίζεται τη δέσμευσή μας να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο.»

 

Το περασμένο έτος, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις σε 45 χώρες κατά τη δεύτερη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων. Η Εβδομάδα του 2018 αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερες. Κατά το περασμένο έτος, η εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε απήχηση συνολικά σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Στατιστικά στοιχεία για την ΕΕΚ: Ευρώπη

• Ποσοστό 60% των αποφοίτων ΕΕΚ βρίσκουν την πρώτη τους μακροχρόνια θέση εργασίας εντός ενός μήνα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους (το ποσοστό αυξάνει σε 80% μετά από έξι μήνες)

• Ποσοστό 85% των σπουδαστών των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ικανοποιημένοι από τις δεξιότητες που απέκτησαν

• Οι νέες θέσεις εργασίας για άτομα με υψηλή ειδίκευση αναμένεται να αυξηθούν κατά 21% το διάστημα μεταξύ 2015 και 2025, ενώ θα υπάρχουν 17% λιγότερες ευκαιρίες για εργαζόμενους χαμηλής ειδίκευσης

• Περισσότεροι από 120.000 εκπαιδευόμενοι και μαθητευόμενοι και περίπου 20.000 μέλη του προσωπικού επωφελούνται από ευκαιρίες ευρωπαϊκής κινητικότητας κάθε χρόνο

• Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο επενδύει 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΕΚ και 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ στη δια βίου μάθηση (2014-2020)

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Τίνα Ζαραφέτα, 210 62 81 830, Tina.Zarafeta@p-bm.gr

 

Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος, 210 62 81 805, Leonidas.Marcantonatos@p-bm.gr

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

 

Ιστότοπος και χάρτης εκδηλώσεων

 

Twitter: #EUVocationalSkills #DiscoverYourTalent .