Κατάμεστο το Πολεμικό Μουσείο στην παρουσίαση των νέων τραγουδιών της Ζωής Τηγανούρια [φωτο+video]

Η εκδήλωση με τίτλο «Η μέρα του ξεριζωμού» που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο μαζί με τον Πολιτιστικό Συλλόγο Διδυμοτείχου & Περιφέρειας εν Αθήναις, ήταν μία υπέροχη και δυνατή φωνή για την Θράκη και τη Σμύρνη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τα γεγονότα, τιμήθηκε η μνήμη των προγόνων μας και φωτίστηκαν οι ξεχασμένες διαδρομές της Θρακικής Ιστορίας, της Μικρασιατικής καταστροφής και του ξεριζωμένου ελληνισμού.Η Ζωή Τηγανούρια προσέγγισε μοναδικά την εποχή παρουσιάζοντας ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου ξεριζωμού σε δύο θεματικές ενότητες.

Στη πρώτη ενότητα (εξ'ολοκλήρου από Θρακιώτες συντελεστές) καταχειροκροτήθηκαν τα τραγούδια για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης στα οποία τους συγκλονιστικούς στίχους υπογράφει ο Θρακιώτης στιχουργός Κώστας Ασμανίδης, μουσική η Ζωή Τηγανούρια και ερμήνευσε μοναδικά ο αγαπητός Θρακιώτης ερμηνευτής Βαγγέλης Δημούδης, ξεκινώντας τη παρουσίαση με τα τραγούδια «Ο Γιωργής κι η Αργυρώ», «Βυσσιώτικος γάμος», «Νέα Ορεστιάδα-Κουμ Τσιφλίκ» και το ομότιτλο του άλμπουμ «Η μέρα του ξεριζωμού», για να ακολουθήσει «Το μοιρολόι της μάνας» από την νεαρή ερμηνεύτρια Μαρία Βακάλη.

Στη δεύτερη ενότητα, οι συνθέσεις της Ζωής με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης απογειώθηκαν με τις ερμηνείες των Πέγκυ Ζήνα, Μαριώ, Σοφία Μάνου, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Βασίλη Κοντογιώργο, Κώστα Τηγάνη, Άννα Κατσούλη και Θανάση Βούτσα.

Τους στίχους στα τραγούδια «Της Σμύρνης το φιλί» και «Καραβάνια» που ερμήνευσε καθηλωτικά η Πέγκυ Ζήνα, υπογράφουν δύο Κύπριοι στιχουργοί ο Αχιλλέας Παράσχος και ο Σταύρος Σταύρου αντίστοιχα, καθώς όπως ανέφερε η Ζωή Τηγανούρια "η Κύπρος δεν έμεινε αλώβητη από τον ξεριζωμό".


Η συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη έγραψε τους στίχους στο «Είναι καημός τα ξένα» που ερμήνευσε συγκινητικά ο Κώστας Τηγάνης, στο «Για τα δυο γλύκα σου μάτια» που τραγούδησαν μοναδικά ο Βασίλης Κοντογιώργος με τη Μαρία Βακάλη, "τραγούδια που περίμεναν να βγουν απ'το συρτάρι από το 1999 που τα πρωτο-συνέθεσα" όπως δήλωσε η συνθέτης.Ένα από αυτά ήταν επίσης και το «Ασύρτικο» σε στίχους του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και την ερμηνεία από τον Βασίλη Κοντογιώργο.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το «Μαριόλα σ'αγαπώ» σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη, μουσική Ζωής Τηγανούρια και την ερμηνεία της πολυ-αγαπημένης Μαριώς!


Η πρόεδρος του Κ.Ε.Λ.Δ. Σοφία Λιγνού έγραψε τους στίχους στο «Τα πεταχτά φιλιά σου» το οποίο ερμήνευσε επιβλητικά ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας & Ψαλτικής Τέχνης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

"Ας μου επιτραπεί η μεροληψία για το επόμενο τραγούδι, καθώς τους στίχους έγραψε ο μοναδικός άνθρωπος στο κόσμο που μοιράζομαι τη λέξη μάνα" είπε η συνθέτης αναφερόμενη στον αδερφό της Παναγιώτη Τηγανούρια και ακολούθησε το τραγούδι «Αχ μάνα Σμύρνη, μάνα μου» με την συγκλονιστική ερμηνεία της Σοφίας Μάνου.

Συγκίνηση προκάλεσε το τραγούδι «Καίγεται η Σμύρνη» σε στίχους Γιώργου Κοζαδίνου με τις ερμηνείες των Άννα Κατσούλη & Θανάση Βούτσα.

Φυσικά, όπως σε όλες σχεδόν τις ζωντανές εμφανίσεις της Ζωής Τηγανούρια, δεν έλειψε η αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Σαμοθράκη, με το «Σαμοθράκης Βήμα» όπου τους στίχους έχει γράψει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ Άνθιμος ο οποίος παρεβρέθηκε την εκδήλωση.


Ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κος Αναστάσιος Λιάσκος τόνισε πως "βρισκόμαστε στο επίκεντρο της ιστορικής μνήμης και των εθνικών διδαγμάτων".

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου & Περιφέρειας εν Αθήναις κα Σίσσυ Καζακίδου τόνισε πως "η εκδήλωση δεν είναι ένα μνημόσυνο, αλλά μία ευκαιρία να θαυμάσουμε το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας και, μία αφορμή να πιστέψουμε και να διεκδικήσουμε την Θρακική Γενοκτονία".

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αναγνώσεις αποσπασμάτων από το επερχόμενο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη «Η μεγάλη έξοδος των Θρακών» από τους καταξιωμένους ηθοποιούς όπως Χριστίνα Αλεξανιάν, Γωγώ Ατζολετάκη, Ζαχαρία Ρόχα, Χρήστο Φωτίδη και την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού & Δημ. Σχέσεων Περιφέρειας Αττικής κα Μαίρη Βιδάλη, οι οποίες γέμισαν ρίγη συγκίνησης καθηλώνοντας την κατάμεστη αίθουσα.

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης (το κείμενο το ανέγνωσε η σύζυγος του) με έμφαση υπογράμμισε:"Όσο ζούν τα παιδιά, τ´αγγόνια και τα δισέγγονα τους, όσο υπάρχει ακόμα ένα δέντρο που φυτρώνει πάνω στην πέτρα, όσο βγαίνει ο ήλιος, Πατρίδα τους είναι η Ανατολική Θράκη".

Στο χρονικό της άδικης και βίαιης εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος-ιστορικός Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης, τονίζοντας:"Το δράμα της βίαιης εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης το 1922, μπορεί να εκφραστεί με τρεις λέξεις: Αφήγηση, λυγμός, ατιμία. Αφήγηση είναι όσα αφηγήθηκαν οι πρόγονοι, οι οποίοι έζησαν εκείνο το δράμα, και το κατέγραψε η Ιστορία. Λυγμός, είναι ο κόμπος που αισθάνεται ο καθένας στο λαιμό του, όταν σκέπτεται τον συγκεκριμένο όλεθρο και συμμετέχει έστω και νοερά στα μαρτύρια του Ελληνισμού. Διεθνής ατιμία, είναι η στάση των θεωρούμενων έως τότε συμμάχων, που για να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, άλλαξαν στάση και παρέδωσαν αμαχητί την Ανατολική Θράκη στον Μουσταφά Κεμάλ".Η ιστορικός Δανάη Μπασαντή περιέγραψε το δραματικό τρόπο με τον οποίο σώθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης η αδελφή του παππού της.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τα χορευτικά του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Παντζιαρίδη τα οποία ξεσήκωσαν το κοινό.

Παρουσιαστής της βραδυάς ήταν ο ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ο οποίος αγαπάει την Θράκη και τους ανθρώπους της (ανακηρύχθηκε πρόσφατα επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου). Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου και Ηλίας Δαστερίδης, το μέλος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Υπτγος ε.α. Αριστομένης Κράγκαρης, η πρόεδρος του ομίλου για την Unesco τεχνών λόγου & επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Διογένης Παπανικολάου και μέλη, η πρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. (Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας) Χριστίνα Αθανασιάδου και ο υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων ΠΑ.Ο.Ν.Ε. Χρήστος Μπαμπαλίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Τριάδας Απόστολος Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σουφλίου Γιώργος Σιαλάκης, ο πρόεδρος του Θρακικού κέντρου Μελετών Νίκος Μαργαζόγλου, ο λαογράφος Γιάννης Πρόφης, η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια στο κανάλι της Βουλής Ματρώνη Δικαιάκου και πολλοί αυτοδιοικητικοί.

Τα τραγούδια της επετειακής παραγωγής «Η μέρα του ξεριζωμού» εμπεριέχονται σε “στικάκι” USB εντός της συλλεκτικής βιβλιόδετης έκδοσης πολυτελείας που κυκλοφορεί με σπάνιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.


Δείτε φωτό (byDimitris Karvountzis) από την εκδήλωσηεδώ


Δείτε video στιγμιότυπαεδώ


Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social Media:

FacebookTwitterYoutube Official ChannelInstagramYoutube Fans ChannelZoe's Official Website

Εορταστικό live της Μαρίας Κηλαηδόνη, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 22:30 στο «JukeBox»

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μαρία Κηλαηδόνη, ζωντανά στη Μουσική Σκηνή του «JukeBox» για ένα χαρούμενο εορταστικό live, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 22:30.

Η Μαρία Κηλαηδόνη θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική της δουλειά καθώς και διάφορες διασκευές από την ελληνική και ξένη blues, jazz και country δισκογραφία.Φανερά επηρεασμένη από τα παραπάνω ακούσματα, η Μαρία προσθέτει τη γονιδιακή αισιοδοξία και δημιουργεί το δικό της μουσικό αποτύπωμα: τραγούδια που σαν μια αχτίνα φωτός μέσα στο σκοτάδι της σύγχρονης καθημερινότητας, δημιουργούν μια όαση που μέσα της κρύβει έναν καλύτερο κόσμο.Στο πλευρό της οι μουσικοί: ο Χρήστος Παπαδόπουλος, συνθέτης του τραγουδιού «Σ’ευχαριστώ Λουκιανέ», στην φωνή, το πιάνο και το κλαρινέτο και ο Θέμος «Απίκος» Ρίζος στην φωνή και την κιθάρα.

Δείγμα από τα τραγούδια της• H Γκρίνια: https://www.youtube.com/watch?v=BFn-8P3ct5c• Δεν Πειράζει: https://www.youtube.com/watch?v=LCHmrT4_kno• Ποτοαπαγόρευση: https://www.youtube.com/watch?v=bVYYEX_QgYM

«Jukebox»Διεύθυνση: Ακαδήμου 16, Πλ. Αυδή, ΜεταξουργείοΤηλ. κρατήσεων: 693 726 2297Ημερομηνία: Σάββατο 17 ΔεκεμβρίουΏρα έναρξης: 22:30Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Γιάννης Παπαγεωργίου - Σωκράτης Μάλαμας 

Θα περάσουνε οι μέρες

Γιάννης Παπαγεωργίου, Σωκράτης Μάλαμας

 

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

Θα περάσουνε οι μέρες

 

Μουσική, Στίχοι | Γιάννης Παπαγεωργίου


Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://GiannisPapageorgiouSokratisMalamas.lnk.to/ThaPerasouneIMeres

 

Δείτε εδώ το Official Music Video του τραγουδιού:   https://youtu.be/d8gqj2iz57E

 

 

"Δεκέμβρης του '16. Πρωτοκκλήσι Έβρου, τάγμα πεζικού.

 

Οι μέρες σημειωμένες με μολύβι σε έναν τοίχο, δεν λένε να περάσουνε.

 

Μα κι αν περάσουν ; "

Γ.Π.

 

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου συναντάει τον Σωκράτη Μάλαμα στο καινούριο του άλμπουμ “Σκορπάω” που κυκλοφορεί σήμερα από τη MINOS EMI / UNIVERSAL.

 

Βρείτε όλα τα τραγούδια του album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://giannispapageorgiou.lnk.to/Skorpao_

 

Εδώ θα βρείτε το τραγούδι σε wav & mp3 & υλικά για τα social media:  https://umusic.box.com/s/rur5g1q3h8gt11qi6pxlvb99iipb1ou6

 

 

Θα περάσουνε οι μέρες θα 'ρθουν οι επόμενες

κι όταν φύγουνε κι εκείνες θα τις ψάχνεις στις βιτρίνες

θα περάσουνε οι μέρες όπως πέρασαν κι αυτές

και δε θα 'χεις σεργιανίσει απ' το χάραμα ως τη Δύση.

 

Θα κυλήσουνε τα χρόνια και θα κλαις από ντροπή

που ξημέρωνε πιο πέρα κι ίδια ζούσες κάθε μέρα

θα κυλήσουνε τα χρόνια και θε να 'ρθει μια στιγμή

να μιλάς φορώντας μαύρα με κορνίζες και με κάδρα.

 

Η ζωή δεν περιμένει, μόνο τρέχει αλαφιασμένη

έλα φόρεσε τα ρούχα της γιορτής

δες τη φλέβα σου πώς παίζει από κάτω απ' το τραπέζι

άκουσε την μια στιγμούλα να χαρείς.

 

Θα περάσουνε οι νύχτες και να μου το θυμηθείς

γέλιο δε θα σου 'χει μείνει στου φευγιού σου το καμίνι

θα περάσουνε οι νύχτες και μια νύχτα θα το δεις

δάκρυ πια δε θα 'χεις άλλο για τον πόνο το μεγάλο.

 

Θα διαβούνε κι οι αιώνες στα σκοτάδια θα χαθείς

ίδιος θα 'σαι με το χώμα, η ψυχή θα βρει άλλο σώμα

θα κοιτάζεις από πάνω με τον κόσμο θα απορείς

που να πει δίστασε πάλι την κουβέντα τη μεγάλη.

 

Η ζωή δεν περιμένει, μόνο τρέχει αλαφιασμένη

έλα, φόρεσε τα ρούχα της γιορτής

δες τη φλέβα σου πώς παίζει από κάτω απ' το τραπέζι

άκουσε την μια στιγμούλα να χαρείς.

 

 

Ακολουθήστε τον Γιάννη Παπαγεωργίου στα Social Media:

Instagram: https://www.instagram.com/giannis_pap...

Facebook: https://www.facebook.com/giannispapag...

 

Ακολουθήστε τον Σωκράτη Μάλαμα στα Social Media:

Instagram: https://www.instagram.com/sokratismal...

Facebook: https://www.facebook.com/sokratismala...

 

#GiannisPapageorgiou #SokratisMalamas #ThaPerasouneIMeres

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΦΕΤΗΣ  ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ

Κώστας Σαφέτης

 

Ακυβέρνητο Καράβι

 

Μουσική & Στίχοι: Αντώνης Κατσαρής


Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://youtu.be/-hWUask3PDk

 

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://KostasSafetis.lnk.to/AkivernitoKaravi


Η μεγάλη viral επιτυχία είναι εδώ!

 

 

 

Ακολουθήστε τον Κώστα Σαφέτη στα Social Media:

 Instagram: https://www.instagram.com/kostassafet...

 

#KostasSafetis  #AkivernitoKaravi

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

ΒΡΟΧΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ:ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ, ART

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://IliasKampakakis.lnk.to/Vrohi


Ο Ηλίας Καμπακάκης, ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και συνθέτης, μας παρουσιάζει το νέο του single «Βροχή» σε στίχους και μουσική του ίδιου. 

  

Ο αισθαντικός και αγαπημένος δημιουργός με το δικό του, ιδιαίτερο ηχόχρωμα που πάντα βρίσκει στόχο στις καρδιές μας, επιστρέφει ανανεωμένος και διαφορετικός, μ΄ ένα τραγούδι σε λαϊκούς δρόμους που θα κάνει τη διαφορά! 

  

Η «Βροχή» του Ηλία θα μας «πλημμυρίσει» με έντονα συναισθήματα και θα μας κάνει να την τραγουδήσουμε και να την αφιερώσουμε δυνατά, σε έρωτες που τέλειωσαν νωρίς… αλλά μας έχουν αφήσει το σημάδι τους! 

  

Παράλληλα ο Ηλίας Καμπακάκης εμφανίζεται με την μπάντα του σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο, χαρίζοντάς μας πάλι με τα τραγούδια και την ενέργεια του την παρεΐστικη διάθεση που μας είχε λείψει. 

  

Το νέο τραγούδι «Βροχή» κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company!

 

Καλή Ακρόαση!


Ακολουθήστε τον Ηλία Καμπακάκη στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/ilias.kampak...

Instagram: https://www.instagram.com/ilias_kampa...

 

#IliasKampakakis

 

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

Νεο κομμάτι απο τη Τερέζα Καζιτόρη " Αποδημητικά πουλιά"

Η νοσταλγική μελωδία, οι συγκινητικοί στοίχοι, τα παραδοσιακά στοιχεία και η εικόνα δύο προσώπων που διαρκώς αποχωρίζονται μα πάντα επιθυμούν να ξανασμίξουν συνθέτουν το τραγούδι της Τερέζας Καζιτόρη «Αποδημητικά πουλιά».

Το τραγούδι συνοδεύει videoart και εξώφυλλο.

Και το παραμύθι…ζωντανεύει.

Στίχοι μουσική : Τερεζα Καζιτορη.

Ενορχήστρωση: Μανόλης Βλάχος και Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Βίντεο: Κατερίνα Χατζηθέμελη (ζωγραφική) Στέλιος Καζιτορης (editing) Μαρία Τραυλου ( vfx)

Εξώφυλλο: Δημήτρης Μιχαλάκης (φωτογραφία) και Μαρία Τραυλού (photo editing).

Social Links Site:

«Αλικόραμα»: Μια σημαντική ερμηνεύτρια, η Αλίκη Καγιαλόγλου σε… τετραπλό ρόλο | Για 10 παραστάσεις στο Μικρό Γκλόρια

Καλλιτέχνης πολυτάλαντη και ιδιοσυγκρασιακή, με έντονη θεατρικότητα, η Αλίκη Καγιαλόγου στήνει ένα διαφορετικό one woman show, με τη συνδρομή πολύτιμων συνεργατών της.

Από τις 23 Νοεμβρίου και για δέκα Τετάρτες θα την βρίσκουμε στο Μικρό Γκλόρια να τραγουδά, να διαβάζει, ν’ αυτοσχεδιάζει και να παίζει σε παραστάσεις βασισμένες σε ποιητικά κείμενα, διηγήματα, θεατρικούς μονολόγους και φυσικά τραγούδια με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, υπό τον γενικό τίτλο «Αλικόραμα».

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν, βεβαίως, να λείπουν κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς η Αλίκη Καγιαλόγλου ερμηνεύει διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικά

23 & 30 Νοεμβρίου «Η Θαλασσινή Ωδή του Fernando Pessoa και τα Fados της Εφηβείας μου»

Ιδέα, σύνθεση κειμένου, επιλογή και διασκευή τραγουδιών, ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλόγλου

Διδασκαλία κειμένου, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μετάφραση ποιήματος: Μαρία Παπαδήμα

Μετάφραση τραγουδιών: Mi Piedad

Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

1η παράσταση με αυτή τη μορφή

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» - 2015

7 & 14 Δεκεμβρίου

«Το Ισπανικό μου Σύνδρομο»

Τα Σεφαραδίτικα Τραγούδια της Θεσσαλονίκης και η Θεία μου Σοφία από τη Σμύρνη Επιλογή κειμένων, επιλογή και διασκευή τραγουδιών,

ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλόγλου

Κλασική κιθάρα: Νίκος Μανιταράς

1η παρουσίαση στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης στο Sepharad– 1992

21 & 28 Δεκεμβρίου

Η Αλίκη Καγιαλόγλου Διαβάζει και Τραγουδά Παπαδιαμάντη

Μουσική: Άλκης Μπαλτάς

Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

1η παράσταση στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο - 2002

4 & 11 Ιανουαρίου

“As Time Goes By”

Τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο

Ιδέα, επιλογή τραγουδιών, ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλόγλου

Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Κλασική κιθάρα: Νίκος Μανιταράς

Α’ μέρος: από τα δισκογραφημένα της «Είδωλα» (1988) υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι

Β’ μέρος: από τα δισκογραφημένα της επίσης, το 2002, πολυαγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, από τον ελληνικό κινηματογράφο

18 & 25 Ιανουαρίου «Δύσκολοι Έρωτες»

Το μονόπρακτο του Jean Cocteau «Ο Ωραίος Αδιάφορος» και 10 τραγούδια στο ίδιο θέμα Ιδέα και επιλογή μονόπρακτου,

μετάφραση και σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Ιδέα, επιλογή και διασκευή τραγουδιών,

ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλόγλου

Στον ρόλο του Εμίλ και στο πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Παίχτηκε το 1992 στο θέατρο «Αθήναιον» κάτω από την ομπρέλα του Μάνου Χατζιδάκι και της Ορχήστρας των Χρωμάτων του.

Στη μνήμη του Βασίλη Νικολαΐδη, καθώς και της Ιουλίας Σταυρίδου που είχε κάνει τα σκηνικά και τα κοστούμια και φυσικά στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αλίκη Καγιαλόγλου: «Αλικόραμα»

Πού: Θέατρο «Μικρό Γκλόρια», Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3642334

Πότε: Από 23 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη (έως και 25/01/2023) στις 20:30

Εισιτήρια: 18 € (κανονικό), 15 € (ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ)

Προπώληση: Ticketservices.

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 210 7234567 και ηλεκτρονικά στο: https://bit.ly/3Anp9g4

Το έργο στην αφίσα είναι του εικαστικού Τάσου Λιακόπουλου και η φωτογράφισή του έγινε από τον Γιάννη Βελισσαρίδη.

Graphic Design: Βάνα Ρουσιώτη

Argyris Nastopoulos – «Fashion Star»

Η super επιτυχία με ήχους των 80s – 90s κυκλοφορεί!

Μετά την κυκλοφορία του "Pose", που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Air Play των ραδιοφώνων , η μηχανή του χρόνου του Αργύρη Ναστόπουλου επανέρχεται με το νέο τραγούδι "Fashion Star" γυρίζοντάς μας, για άλλη μια φορά στα «80s» και στα «90s», ζωντανεύοντας τις πιο νοσταλγικές αναμνήσεις μας!

Ο Αργύρης Ναστόπουλος, με το νέο του τραγούδι, συνεχίζει να ενώνει το χθες με το σήμερα, με στόχο να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τους όμορφους ήχους του χθες, ξεναγώντας τους, μέσω της μουσικής, στις συναρπαστικές εκείνες εποχές, όπου χορεύαμε χωρίς ανάσα στις Ντίσκο, και ζούσαμε νέους έρωτες, δημιουργώντας όμορφες στιγμές και αναμνήσεις!! .

Το “Fashion Star” έχει μουσικές επιρροές από το τραγούδι "Vogue", το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 σε 30 συνολικά χώρες, κάνοντας το – τότε – τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της Madonna.

Είναι αφιερωμένο, στους μοναδικούς εκφραστές των ‘80s – 90s , σε όσους βίωσαν τις μοναδικές εκείνες δεκαετίες, και σε όλα όσα έβαλαν τη "σφραγίδα τους", κάνοντας την εποχή εκείνη ξεχωριστή.

Το "POSE" και το “Fashion Star” αποτελούν προπομπό του ολοκληρωμένου digital album του πρόκειται να κυκλοφορήσει, τον Δεκέμβριο του 2022 με γενικό τίτλο "Ακούς", από την Keys Records, προετοιμάζοντάς μας, μουσικά για το τι πρόκειται να ακολουθήσει...

Ντυθείτε άνετα και "ταξιδέψτε" , με τη μηχανή του χρόνου πίσω στην ώρα “80’s – 90s o’ clock” μαζί με τον Αργύρη Ναστόπουλο!

Όλοι μπορούμε να γίνουμε "Fashion Star", ετοιμάσου να γίνεις και εσύ.

Τόλμησέ το, μπορείς !!

Aκούστε το Τραγούδι στο YouTube:

Βρείτε το «Fashion Star» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:

iTunes/Apple Music: https://apple.co/3To5ILT

SOCIAL MEDIA Argyris Nastopoulos

Keys Records

w: www.keysrecords.gr

κ: +30 6982178813

e: info@keysrecords.gr

Μπορεί ένα ρομπότ να γίνει μέλος τζαζ μπάντας; Η απάντηση σε ένα μοναδικό live | 7 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής

Όταν η τζαζ συνυπάρχει με την τεχνητή νοημοσύνη στην πιο εξανθρωπισμένη εκδοχή της, τότε έχουμε σίγουρα μια συναυλία-ορόσημο!

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα συνυπάρξουν ισότιμα ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και ερευνητής Δημήτρης Βασιλάκης με τον Shimon, το ρομπότ.

Μαζί τους και ο δημιουργός του, Gil Weinberg καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζώρτζια (Georgia Tech).

Τι θα δει το κοινό;

Ένα live στο οποίο το ρομπότ Shimon, σε παγκόσμια πρώτη, θα ερμηνεύσει τραγούδια από το άλμπουμ Shimon Sings, σε στίχους και μουσική που φέρουν την υπογραφή του! Επίσης, για πρώτη φορά, θα αυτοσχεδιάσει με τους μουσικούς ζωντανά επί σκηνής σε κομμάτια του “Labyrinth – Daedalus Project”. Πρόκειται για το βραβευμένο άλμπουμ του Δημήτρη Βασιλάκη από για την ιστορική Candid Records που επανακυκλοφορεί 20 χρόνια μετά, με bonus tracks από το live στο θρυλικό Birdland της Νέας Υόρκης. Το σχήμα περιλαμβάνει σαξόφωνο, τρομπέτα, πιάνο, μπάσο, τύμπανα, κιθάρα και laptop. Ως μέλος του τζαζ συνόλου, το ρομπότ Shimon θα συνοδεύσει και αυτοσχεδιάσει στη μαρίμπα (κρουστό αφρικανικό όργανο), καθώς και στη φωνή. Δηλαδή ότι θα έκανε και ένας μουσικός με σάρκα και οστά!

Η έρευνα πίσω από τη συναυλία

Το Shimon είναι ένα ρομπότ που παίζει μουσική, συνθέτει και τραγουδά. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση για να ακούει, να κατανοεί, να ανταποκρίνεται και να συνεργάζεται με μουσικούς. Η έρευνα του Δημήτρη Βασιλάκη ονομάζεται jazz mapping, αφορά τη χαρτογράφηση της γλώσσας της τζαζ και έχει στόχο να αναδείξει τον αφηγηματικό της χαρακτήρα, προσφέροντας στην τεχνητή νοημοσύνη τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιληφθεί τη διαδικασία της μηχανικής μάθησης. Η έρευνα πραγματοποιείται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στον Δημόκριτο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζώρτζια (Georgia Tech), όπου αναπτύσσεται το ρομπότ Σιμόν.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ρομπότ Shimon και το άλμπουμ του εδώ: https://bit.ly/3DM999q

Ακούστε το βραβευμένο άλμπουμ “Labyrinth – Daedalus Project” για την ιστορική Candid Records – που επανακυκλοφορεί με bonus tracks Live at Birdland New York εδώ: https://bit.ly/3zvGP8U

Πάρτε μια γεύση από το θρυλικό live του Δημήτρη Βασιλάκη στο Birdland εδώ: https://bit.ly/3NjWIVA

Ταυτότητα συναυλίας

Δημήτρης Βασιλάκης, Gil Weinberg, Shimon Robot & Friends

Συντελεστές

Δημήτρης Βασιλάκης: σαξόφωνα, συνθέσεις, έρευνα jazz mapping, ενορχήστρωση, σύλληψη της ιδέας

Gil Weinberg: πιάνο, πλήκτρα, δημιουργός

Shimon Robot, καθηγητής Georgia Tech, συνθέσεις, σύλληψη της ιδέας

Richard Savery: άλτο σαξόφωνο, φλάουτο, laptops

Amit Rogel: τρομπόνι,laptops

Μάνος Σαριδάκης: πιάνο

Μάνος Λούτας: κοντραμπάσο

Γιώργος Πολυχρονάκος: τύμπανα

Τηλέμαχος Μούσας: κιθάρες, laptops

Δημήτρης Σμαΐλης: κιθάρες, laptops

Shimon Robot: μαρίμπα, φωνή

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συμμετέχουν ερευνητές και φοιτητές των ιδρυμάτων Georgia Tech & ΕΚΠΑ από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τζαζ Αυτοσχεδιασμός και Νέες Τεχνολογίες» και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Πού:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21.

Αίθουσα: Υποσκήνιο Β’

Πότε: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 21:00

Εισιτήρια: 15 € γενική είσοδος και 10 € μειωμένο (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι).

Προπώληση: https://bit.ly/3DdhvFJ

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Jazz@Megaron

Εκτέλεση παραγωγής: Jazz Democracy

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

Franky meets Ella on the Orient Express: η επιτυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzerland

για 2η χρονιά η επιτυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzerland από τους Jazz Express

Μετά τις sold out παραστάσεις της περσινής σεζόν, οι Jazz Express και η επιτυχημένη παράσταση-αφιέρωμα «Frank meets Ella on the Orient Express» επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το Μουσικό Βαγόνι Orient Express στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Σάββατο στις 21.30.

Ο Francis Albert μεγάλωσε στο Χομπόκεν της πολιτείας Νιου Τζέρσει ενώ η Ella Jane στην κωμόπολη Γιόνκερς μόλις λίγα μίλια βορειότερα, στις όχθες του ποταμού Χάντσον. Ο Francis ήταν γιός Ιταλών μεταναστών και η Ella απόγονος σκλάβων του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι καριέρες τους κινήθηκαν παράλληλα χαρίζοντας στον Francis Albert 150 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και 13 Grammy στην Ella Jane. Τους έμαθε και τους αγάπησε όλη η υφήλιος καθώς οι μοναδικές τους ερμηνείες μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν τους λάτρεις της μουσικής. Μιλάμε βεβαίως για τον μοναδικό Frank Sinatra και την επίσης μοναδική Ella Fitzgerald. Αυθεντικές jazz εμπειρίες για τους λάτρεις της jazz στη μαγική ατμόσφαιρα του Orient Express!

Οι Jazz Express είναι:

Mark Joseph Priest κιθάρα/φωνή

Τέρι Βακιρτζόγλου φωνή

Μάνος Αθανασιάδης πιάνο/φωνή

Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Πρεμιέρα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 & κάθε Σάββατο στις 21.30

Γενική Είσοδος 18 Ευρώ

προαιρετικά: κρασί 4 Ευρώ / ποτό 7 Ευρώ / φαγητό από 5 Ευρώ

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar & Wagon Restaurant για φαγητό και ποτό.

Κρατήσεις στα τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά από 18.00 (εκτός Δε-Τρ.)

και ηλεκτρονικά στο e-table.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 - 13.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

Les Trois Femmes Swinging on the Train: Για 2η χρονιά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

το ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου συνεχίζεται για 2η χρονιά κάθε Παρασκευή στις 21.30 στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Για 2η χρονιά οι τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες των Les Trois Femmes θα μας παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν την σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Μια αισθητική που θα επηρεάσει όλες τις τέχνες και τις εκφάνσεις των κοινωνιών του δυτικού κόσμου και θα σημάνει την γέννηση της τζαζ, με μια σειρά συνθετών και ερμηνευτών που θα αλλάξουν τη μουσική για πάντα.

Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20' και του 30' με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη.

Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης.

Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου.

Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

Σας περιμένουμε στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να ζήσουμε αξέχαστες βραδιές ταξιδεύοντας μαζί στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου! 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express κάθε Παρασκευή στις 21.30 (από 11/11/2022)

Γενική Είσοδος 18 Ευρώ

προαιρετικά: κρασί 4 Ευρώ / ποτό 7 Ευρώ / φαγητό από 5 Ευρώ

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη: - Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/music/les-trois-femmes-swinging-on-the-train/ - Τηλεφωνικά στο 11876 (viva) - Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

Επικοινωνία ArtsPR

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar & Wagon Restaurant για φαγητό και ποτό.

Κρατήσεις στα τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά από 18.00 (εκτός Δε-Τρ.)

και ηλεκτρονικά στο e-table.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922

καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 - 13.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ / UNICEF / social media challenge για την εξάλειψη του στίγματος γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας

UNICEF Ambassador Έλενα Παπαρίζου: «Κανένα σκοτάδι δεν είναι πιο δυνατό από το ‘Φως στην Ψυχή’»

Η UNICEF και η Πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού στην Ελλάδα, ‘Ελενα Παπαρίζου, καλούν όλους να συμμετέχουν σε ένα social media challenge για την εξάλειψη του στίγματος γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

#ΤοΦωςΣτηνΨυχή: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΑΘΗΝΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 11 Οκτωβρίου το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και η Έλενα Παπαρίζου κυκλοφόρησαν την επανεκτέλεση του τραγουδιού ‘Το Φως στην Ψυχή/Τhe Light in Our Soul’, σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, με στόχο την εξάλειψη του στίγματος που συνοδεύει παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλίπ του τραγουδιού: https://www.youtube.com/watch?v=lkSjYdM7grc&ab_channel=UNICEFGreece

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού στην Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα ένα social media challenge καλώντας όλους μας, μικρούς και μεγάλους να ‘φωτίσουμε΄ τα social media μας χρησιμοποιώντας το διασκευασμένο τραγούδι, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα ότι «κανένα σκοτάδι δεν είναι πιο δυνατό από το 'Φως στην Ψυχή'» που κρύβει ο καθένας μέσα του. Το challenge θα τρέξει μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύων της Έλενας Παπαρίζου και της UNICEF Greece μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Όσοι θέλουν να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και τη στήριξή τους σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές μπορούν να συμμετέχουν χρησιμοποιώντας το #ΤοΦωςΣτηνΨυχή

#TheLightInOurSoul

με tag @UNICEFGreece και @HelenaPaparizouOfficial.

Βάσει επίσημων στοιχείων του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) 1 στους 7 εφήβους - 10 έως 19 ετών- παγκοσμίως αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα ψυχικής υγείας. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 1 στους 5 εφήβους σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο το ένα τρίτο αυτών λαμβάνουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Επιπλέον, το στίγμα και η έλλειψη κατανόησης των ζητημάτων ψυχικής υγείας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των παιδιών και των νέων με την οικογένεια και τους συνομηλίκους και να οδηγήσει σε απομόνωση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα, Έλενα Παπαρίζου δήλωσε:

«Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Όλοι μας έχουμε περάσει ή περνάμε στιγμές και καταστάσεις που έχουν επηρεάσει την ψυχική μας υγεία είτε για σύντομο είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία, χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να σπάσουμε το στίγμα που δυστυχώς συνοδεύει ακόμα τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα γιατί κανένα ‘σκοτάδι’ δεν είναι πιο δυνατό από το ‘Φως στην Ψυχή’ που κρύβει ο καθένας μέσα του. Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτή τη συζήτηση, ανοιχτά, χωρίς ταμπού για να στηρίξουμε έμπρακτα κάθε παιδί, έφηβο αλλά και ενήλικα που μπορεί παλεύει με το δικό του ΄σκοτάδι’.» 

ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ ΜΕΤΑ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MINOS EMI/UNIVERSAL

Βρείτε όλα τα τραγούδια σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://ManosLoizos.lnk.to/ManosLoizosMeta

Ακούστε όλα τα τραγούδια του διπλού album στο YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLNoQ7STclwlSAxLnrhjpQOtTuSm-yDAER

Ακούστε και θυμηθείτε τα πρώτα επτά singles του album ΜΕΤΑ στο YouTube:

Blend Mishkin x George Kapis feat. Νεφέλη Φασούλη - Ο Γέρο Νέγρο Τζιμ: https://youtu.be/QcPIOE7FHOg

Πέτρος Κλαμπάνης, Μαρία Φαραντούρη Ανδρέας Πολυζογώπουλος - Σεβάχ O Θαλασσινός: https://youtu.be/bXv0ksTMNi0

Δραμαμίνη - Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο: https://youtu.be/J8SKnAuDruI Μαρία Αλαμανή Ναθαναηλίδου - Κι Εγώ Σαν Πόλη: https://youtu.be/yse1XoQ68IY

Κατερίνα Πολέμη - Αχ Χελιδόνι Μου: https://youtu.be/KRPRCuqqyz0

Εβελίνα Μεγαλοοικονόμου - Αυτό Το Αγόρι Με Τα Μάτια Τα Μελιά: https://youtu.be/dW7lZfY0h9Q

Θοδωρής Μαυρογιώργης, Anser - H Mέρα Εκείνη Δε Θ' Αργήσει: https://youtu.be/R_w6CuEycaE

Οι γέννες, όπως αυτά τα τραγούδια, δεν είναι για σύγκριση με κάτι άλλο. Είναι κάτι νέο, ζωντανό, καινούριο, για να μας δείχνει ότι η ζωή συνεχίζεται και από κάπου εκεί ψηλά ο Λοΐζος να γελάει από χαρά.

Το άλμπουμ με τίτλο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ - ΜΕΤΑ» περιλαμβάνει 30 διασκευές τραγουδιών του Μάνου Λοϊζου και κυκλοφορεί από την MINOS EMI / UNIVERSAL.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ / ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ / Στου Μυαλού Την Ερημιά

Νέο τραγούδι από το album ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Στου Μυαλού Την Ερημιά

Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης

Μουσική: Γιώργος Μαργαρίτης

Ενορχηστρώσεις: Φοίβος Δεληβοριάς

Ακούστε το τραγούδι Στου Μυαλού Την Ερημιά στο YouTube: https://youtu.be/bIHRGREtaKY

Μετά το χαρακτηριστικό ΑΙΝΙΓΜΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, έρχεται ένα υπέροχο, κλασσικό χασάπικο να μας θυμίσει τι σημαίνει καλό ελληνικό τραγούδι!

Βρείτε τα τραγούδια του album ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://GiorgosMargaritis.lnk.to/EdoTaKalaTragoudia

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ στο YouTube:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Τι να αποδείξει πια ο Γιώργος Μαργαρίτης.;

Ότι είναι απ’ τους «Μοϊκανούς» του λαϊκού τραγουδιού;

Ότι η φωνή του ανήκει σε όλους, είναι βαθύ στοιχείο του δικού μας εαυτού;

Ότι είναι ανοιχτός στο παιχνίδι και στις παράξενες συνεργασίες;

Όλα αυτά τα έχει αποδείξει και με το παραπάνω. Αυτό που αποδεικνύει με τον δίσκο αυτό είναι η συνθετική του φλέβα-πολύτιμη και σπάνια, όπως η φωνή και ο χαρακτήρας του. Μέσα στην πανδημία, πήρε την κιθάρα και το μπουζούκι του κι άρχισε να γράφει πυρετωδώς τραγούδια, πάνω σε στίχους του φίλου του Κώστα Μπαλαχούτη, που αγαπά και ξέρει το λαϊκό τραγούδι όσο λίγοι.

Πρώτος ακροατής των τραγουδιών -ακολουθώντας την παράδοση των «ανάποδων» επιλογών του Μαργαρίτη- ήταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, που με ενθουσιασμό ανέλαβε να κάνει την παραγωγή και την ενορχήστρωση.

Ιδού λοιπόν τα «καλά τραγούδια» του τίτλου: μια από τις πιο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του Μαργαρίτη, μια «αυτοβιογραφία» του, ένα δικό του εικονοστάσι απ’ το οποίο περνούν όλοι οι μεγάλοι που τον επηρέασαν, αλλά και όλη του η ζωή: βάσανα, λάθη και πάθη, γυναίκες και φίλοι, χασούρες και γιορτές, η Αθήνα της πανδημίας, το χιούμορ της παρέας που αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναβρίσκεται.

Σέρβικα και κάντρι, ρέγκε και καμηλιέρικα ζεϊμπέκικα, χασάπικα με τον τρόπο του Ζαμπέτα ή του Άκη Πάνου, όλα ηχογραφημένα ζωντανά στο στούντιο με τον Γιώργο, το Φοίβο και τους μουσικούς σε μεγάλα κέφια.

Ένας δίσκος που μοιάζει να έρχεται από μίαν άλλη εποχή, -πίσω ή μπροστά-, μια εποχή που το λαϊκό τραγούδι είναι εκεί, έτοιμο να τα «πει» και να τα «μαρτυρήσει», να ανοίξει ξανά την πόρτα της ζωής.

Μην ψάχνετε αλλού λοιπόν: «Εδώ τα καλά τραγούδια!».

Κι ο Μαργαρίτης ντελάλης και πραματευτής.

Μαζί του «διαλαλούν» η Ρένα Μόρφη και ο Φοίβος Δεληβοριάς, μια «γυναίκα-αίνιγμα» κι ένα «παιδί βασανισμένο».

Σε μια έξτρα σαρωτική εμφάνιση και ο μαέστρος Χρήστος Νικολόπουλος.

Καλή ακρόαση-και σύντομα χορός!

Βρείτε τον Γιώργο Μαργαρίτη στα Social Media:

Μίνως Μάτσας, Γιάννης Πάριος - Πες Μου Που Είσαι / Νέο τραγούδι

Γιάννης Πάριος

Πες Μου Που Είσαι

Μουσική - Ενορχήστρωση: Μίνως Μάτσας

Στίχοι: Σοφία Καψούρου

Ένα τραγούδι σε μουσική Μίνου Μάτσα με την μοναδική φωνή του Γιάννη Πάριου που ακούγεται στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://MinosMatsasGiannisParios.lnk.to/PesMouPouEisai

Δείτε εδώ το Official Music Video του τραγουδιού στο YouTube: https://youtu.be/6k_8ZAI_PSA

«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η νέα συναρπαστική σειρά έρχεται στην ΕΡΤ!

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη

Η νέα συναρπαστική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, έρχεται τη νέα σεζόν στις οθόνες μας, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, για να μας συγκινήσει και να μας καθηλώσει.

Μ’ ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, και με την υπέροχη μουσική του Μίνου Μάτσα, «Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οχτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές.

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας

Πρωτότυπη μουσική: Μίνως Μάτσας

Ακολουθήστε τον Μίνω Μάτσα στα Social Media:

Ακολουθήστε τον Γιάννη Πάριο στα Social Media:

Γιάννης Κότσιρας, Σταύρος Νιφοράτος / ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ / Τα Μαγικά Φτερά

Στίχοι | Νίκος Μωραϊτης

Μουσική | Γιώργος Κυριάκος 

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Δείτε εδώ το Official Music Video του τραγουδιού στο YouTube: https://youtu.be/GAf1DvZQA3g

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ 

Κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουργιο υπέροχο τραγούδι με τον Γιάννη Κότσιρα και μια νέα εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη φωνή, αυτή του Σταύρου Νιφοράτου.

«Τα Μαγικά Φτερά» σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη και μουσική του Γιώργου Κυριάκου, είναι ένα μελωδικό, ρομαντικό τραγούδι, ένα τραγούδι που είχαμε ανάγκη όλοι να ακούσουμε! Ξυπνάει συναισθήματα, προκαλεί τρυφερότητα, εκπέμπει αγάπη! Ακούστε το και αφεθείτε αβίαστα στα συναισθήματα που θα σας προκαλέσει!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

“Γεννήθηκα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Στην πιο γιορτινή μέρα του καλοκαιριού. 15 Αυγούστου. Έτσι κύλησαν τα παιδικά χρόνια στο νησί. Σαν σε γιορτή. Μουσική, πολύ τραγούδι, καντάδες στο σπίτι, παιδική χορωδία, συγκροτήματα, πιάνο στο ωδείο. Και μετά ο ερχομός στη μεγάλη πόλη. Αθήνα. Από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα η σκηνοθέτις Μέμη Σπυράτου. Συμμετοχή σε πολλές μουσικοθεατρικές της παραστάσεις. Την μισή μου μέρα στην Αθήνα την περνούσα στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Την υπόλοιπη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Δεύτερο σπίτι η γωνία Μάγερ και Μαιζώνος. Σπουδές πιάνου, ανώτερων θεωρητικών, φωνητικής στο σύγχρονο τραγούδι. Και δυο αγαπημένες δασκάλες, Φιλιώ Επιφανίου και Στέλλα Μακρυγιάννη. 5 χρόνια βουτηγμένος στη μουσική. Το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβριος 2016. Και το εισιτήριο Charles de Gaulle, Παρίσι. Μεταπτυχιακό και ενάμιση χρόνος γεμάτος μουσικές εμπειρίες. Προσωπικές παραστάσεις στους καθεδρικούς ναούς Chapelle Saint Libert και Église Saint Denis. Πολυποίκιλο κοινό με την μουσική να μας αγκαλιάζει όλους. Αυτό τον κόσμο, είπα, θέλω. Θυμάμαι, ακόμη, να με παίρνει τηλέφωνο ο παραγωγός Γιώργος Μακράκης. «Θα συμμετέχεις στην μουσική παράσταση “To Πατάρι του Φλόκα” με τον Μανώλη Μητσιά». Παράσταση-αναβίωση του ιστορικού παταριού του «Φλόκα». Χαρά απερίγραπτη.

Ιούνιος 2017. Επιστροφή στην Αθήνα. Ξεκίνημα Διδακτορικού. Διαβάζω: «Αναζητούνται νέοι ερμηνευτές για τον κύκλο Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή». Ακρόαση και συμμετοχή ως σολίστ στο έργο «Η Εποχή της Μελισσάνθης» τον Νοέμβριο του 2017 και στην επανάληψή του τον Φεβρουάριο του 2020. Ακολουθούν προσωπικές παραστάσεις. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Ταινιοθήκη της Ελλάδος κ.α. Το πρώτο μου τραγούδι, «Στην μέση της Ερμού». Σε στίχους Άρη Δαβαράκη και μουσική Νίκου Μερτζάνου. Μελοποιημένη ποίηση Καβάφη από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο στο λεύκωμα Καβάφη επιμέλειας Λένας Σαββίδη.

Σημαντικές στιγμές, επίσης, η συμμετοχή μου στη παράσταση-αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου στο Φεστιβάλ Λιπασμάτων και σε μια σειρά παραστάσεων-αφιέρωμα στο σπουδαίο στιχουργικό έργο του Άρη Δαβαράκη στο Θέατρο Άλσος.

Άνοιξη 2022 και μετά από μια παύση σχεδόν 2 χρόνων στις ζωές μας, με βρίσκει στη μουσική παράσταση «2 Φωνές το 22» στο Θέατρο Τέχνης Ασωμάτων με τη νέα ερμηνεύτρια Χριστίνα Σαμαρά σε τραγούδια νέων δημιουργών και τραγουδοποιών και σε καλλιτεχνική επιμέλεια Α. Δαβαράκη.

Σεπτέμβριος 2022 και ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΦΤΕΡΑ κυκλοφορούν!

Στα όμορφα επόμενα που η ζωή θα φέρει!”

Χάρης Μακρής feat. Γλυκερία / Έστω μια νύχτα ακόμα / Νέο τραγούδι

Στίχοι: Νίκος Συρίγος

Μουσική: Χάρης Μακρής

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://CharisMakrisGlykeria.lnk.to/EstoMiaNihtaAkoma

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://youtu.be/Sh4FEXFq6EY

Ο Χάρης Μακρής, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «ΑΛΜΠΟΥΜ», επιστρέφει με νέα κυκλοφορία και νέα συνεργασία.

Στο νέο του τραγούδι με τίτλο «Έστω μια νύχτα ακόμα», που κυκλοφορεί από την Minos EMI / Universal, συναντά δημιουργικά τον Νίκο Συρίγο. Μια προσωπικότητα που έχουμε συνδέσει άρρηκτα με τη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο, ο οποίος υπογράφει τους στίχους του τραγουδιού.

Το τραγούδι «Έστω μια νύχτα ακόμα» αποτελεί την πρώτη φορά που ο Χάρης Μακρής και ο Νίκος Συρίγος «συναντιούνται» δισκογραφικά, βάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις βάσεις για μια συνεργασία που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

ε αυτή τη νέα κυκλοφορία, στο ρεφραίν του τραγουδιού, η σπουδαία και ξεχωριστή Γλυκερία προσφέρει απλόχερα την αίγλη και τη λάμψη της φωνής της, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τριετή, έως τώρα, παρουσία του Χάρη Μακρή στο πλευρό της μοναδικής αυτής Ελληνίδας ερμηνεύτριας.

Η ενορχήστρωση φέρει την υπογραφή του Νίκου Μέρμηγκα με τον οποίο ο Χάρης Μακρής συνεργάστηκε και στον πρώτο δίσκο ενώ οι μίξεις και το mastering ανήκουν στον Ηλία Λάκκα.

Βρείτε τον Χάρη Μακρή στα social media:

▶ Facebook: https://www.facebook.com/XarisMakrisO...

▶ Instagram: https://www.instagram.com/charis.makris

#CharisMakris #Glykeria #EstoMiaNixtaAkoma

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

Έλενα Παπαρίζου x Marseaux x Joanne - «Κάτσε Καλά [Arcade Remake]» | Νέο Single & Music Video

Έλενα Παπαρίζου x Marseaux x Joanne «Κάτσε Καλά [Arcade Remake]»

Έλενα Παπαρίζου, Marseaux & Joanne ενώνουν τις δυνάμεις τους στο απόλυτο girl power anthem!

Η διεθνής Ελληνίδα star Έλενα Παπαρίζου, το “number one” κορίτσι της Ευρώπης συναντάει δισκογραφικά την “chica” της pop Marseaux αλλά και την Joanne – το απόλυτο it girl της εποχής σε ένα εκρηκτικό remake του πασίγνωστου hit της Έλενας «Κάτσε Καλά».

Το τραγούδι επιστρέφει 18 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία φρέσκο και ανανεωμένο δια χειρός ARCADE, με την προσθήκη ενός εκρηκτικού rap verse από τον μετρ του είδους Solmeister.

Στο super cool βίντεο κλιπ του τραγουδιού απολαμβάνουμε την Έλενα, την Marseaux και την Joanne να εργάζονται σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων χορεύοντας υπό τους ρυθμούς του «Κάτσε Καλά».

Με τη βοήθεια της Έλενας, ο χώρος μετατρέπεται σταδιακά σε ένα disco party με τα 3 κορίτσια να τα «σπάνε» σε ένα πρωτότυπο και αυτοσχέδιο stage, παρέα με τις φίλες τους.

Τη σκηνοθεσία στο music video ανέλαβε ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος, ενώ την χορογραφία επιμελήθηκε ο Τάσος Ξιαρχό.

Έλενα Παπαρίζου x Marseaux x Joanne «Κάτσε Καλά»

Μουσική: Peter Cartriers, Alex Papaconstantinou

Στίχοι: Toni Mavridis, Nikki P. Ραπ

Στίχοι: Solmeister

Δείτε το official video του «Κάτσε Καλά» στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bWHD9upVvGM

Βρείτε το «Κάτσε Καλά» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://helenapaparizoumarseauxjoanne.lnk.to/KatseKala_ArcadeRemakePR

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ / ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΣΗΚΩΣΕ ΚΥΜΑ

Μουσική – Στίχοι: Κώστας Λειβαδάς

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://andrianababali.lnk.to/SikoseKyma

Δείτε εδώ το Official Music Video: https://youtu.be/UzcBA4-_imc

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Συλβέστρος

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι "Σήκωσε Κύμα" σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά. Πολλά χρόνια φιλίας και αγαπημένες επιτυχίες όπως το "Mοίρα μου έγινες" και το πρόσφατο ντουέτο τους "Αν εμείς χωρίσουμε" συνδέουν τον Κώστα και την Ανδριάνα. Ζωές παράλληλες και μια συνεργασία καρδιάς που συνεχίζεται χρόνια τώρα ανάμεσά τους. Ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «ευγενή και αινιγματική» που με τη μαγική της ηρεμία έχει κάνει τη δική τη σχολή σαν ερμηνεύτρια.

Αυτή τη φορά μας προσκαλούν σε έναν λάτιν ερωτικό χορό, για τις καινούργιες συγκινήσεις και τα καινούρια όνειρα που μας περιμένουν κι ας κρύβουν κάτι από τα παλιά μέσα τους. Τόσο ερωτικό, όσο η ανάγκη της καρδιάς και της ζωής, να φυσήξει το αεράκι και να έρθει το κύμα που θα μας μεταφέρει στη μαγεία.

Η συναρπαστική ενορχήστρωση, ανήκει στον συνοδοιπόρο της Άκη Κατσουπάκη. Όλη η παρέα, μαζί με τον Κώστα και τους μουσικούς, χάρηκαν με την ψυχή τους το παίξιμο και τον μουσικό διάλογο με χαρακτήρα και ακρίβεια.

Ας αρχίσει ο χορός λοιπόν! Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

Επιστολές (1934-1947) από ερειπωμένο αρχοντικό στα Πατήσια γίνονται παράσταση από τον Γιώργο Πατεράκη & τους String Theory

Μια σειρά επιστολών που χρονολογούνται από το 1934 έως το 1947 και βρέθηκαν τυχαία στο υπόγειο ενός παλιού, ερειπωμένου αρχοντικού στα Πατήσια γίνονται η πρώτη ύλη για την καινούρια δουλειά του Γιώργου Πατεράκη και της Χορωδίας String Theory με τίτλο “Κι εσείς; Πώς τα περνάτε;”.

Πρόκειται για ένα Μουσικό Αναλόγιο για μικτή χορωδία, τρεις τραγουδιστές, τρεις αφηγητές και βιντεοπροβολή που ακροβατεί ανάμεσα στις δραματικές αράδες της Ιστορίας και τις ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων. Των ανθρώπων που η ζωή –η ζωή τους- συνεχίζει να βρίσκει την ισορροπία της στις πιο αντιφατικές συνθήκες.

Δείτε το βίντεο ενός από τα τραγούδια που εγώ λατρεύω:

SAVE THE DATE 21, 22 και 23 Οκτωβρίου

Πολυχώρος του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής,

Μέγαρο Μουσικής,

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Λίγα λόγια για την παράσταση

Φαιδρές και ασήμαντες ιστοριούλες ασήμαντων ανθρώπων που διανύουν δραματικές στιγμές της Ιστορίας ξετυλίγονται μέσα από την αλληλογραφία μεταξύ των παιδιών μιας ευκατάστατης αστικής οικογένειας με κάποιους φίλους τους, οι οποίοι το 1939 μεταναστεύουν στην Αίγυπτο. Αρχικά, μέσα απ' τα γράμματα οι φίλοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη μουσική, τα εφηβικά τους όνειρα, την ελπίδα για το ξαναντάμωμα, τις αναμνήσεις τους από την ανέμελη αστική καλοπέραση. Στην Ελλάδα, εν τω μεταξύ, συμβαίνουν σημεία και τέρατα: ο τορπιλισμός της Έλλης, η είσοδος της χώρας στον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο θάνατος του Μεταξά, η Απελευθέρωση, ο θάνατος του Γεωργίου Β', η Συμφωνία της Βάρκιζας, η έναρξη του Εμφυλίου, τα συσσίτια. Ο πόλεμος τελειώνει. Τα γράμματα των φίλων -60 επιστολές, καρτ ποστάλ και προσωπικά σημειώματα- αρχικά γεμάτα λαχτάρα και όνειρα, έχουν πια μετατραπεί σε λίστες παραγγελιών από την εξαθλιωμένη Ελλάδα στην κοσμοπολίτικη Αίγυπτο: προϊόντα ομορφιάς, ψώνια, μόδες, πούδρες και υφάσματα. Η ζωή ξαναβρίσκει τον δρόμο της.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κι εσείς; Πώς τα περνάτε;

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου

Ιδέα - σχεδιασμός παράστασης, πρωτότυπη μουσική & διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Πατεράκης

Χορωδία: String Theory

Τραγουδούν: Μαρία Παπαγεωργίου, Εύα Λαύκα, Φίλιππος Βαζάκας

Ανάγνωση επιστολών: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Λίλα Σκαραμαγκά

Πιάνο: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Κιθάρα - μαντολίνο: Σπύρος Ηλιάδης

Φωνητική προετοιμασία χορωδίας: Ιωάννα Φόρτη

Ήχος: Γιάννης Σκανδάμης

Φωτισμοί: Γιώργος Παυλόπουλος – Αγιαννίτης

Γραφιστική επιμέλεια εντύπων: Άννα Θανάσουλα

Οργάνωση παραγωγής: Εύη Τζίτζη

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πότε:

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 21:00

Πού:

Πολυχώρος του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής,

Μέγαρο Μουσικής,

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Εισιτήρια: 15 € (γενική είσοδος), 12 € (early bird έως 30/9), 10 € (φοιτητικό), 5 € (ανέργων, ΑμεΑ)

Προπώληση: Ticketservices.gr

Διάρκεια: 75’

Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

Ζωή Τηγανούρια: κλείσιμο καλοκαιρινής περιοδείας με μία συναυλία έκπληξη! 19/09 - Αττικό Άλσος | ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η σολίστ ακορντεόν & συνθέτις Ζωή Τηγανούρια, κλείνει την καλοκαιρινή της περιοδεία με μία συναυλία-έκπληξη στο πανέμορφο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στις 19/09 και ώρα 21:00!

Με την παράσταση «Το Tango της Ζωής» ολοκληρώνεται ένας επιτυχημένος κύκλος 23 καλοκαιρινών συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

Έκπληξη της βραδιάς, συνθέσεις της από την ταινία του Hollywood «Tango Shalom» στην οποία συνυπογράφει τη πρωτότυπη μουσική του soundtrack και θα παιχτούν για πρώτη φορά ζωντανά σε κοινό!

Η Ζωή Τηγανούρια και οι συνεργάτες της σας περιμένουν να χορέψετε το δικό σας Tango..!

Συμμετέχoυν:

Το κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima String Quartet

Ο σολίστ κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος

Ερμηνεύουν η Άννα Κατσούλη και ο Θανάσης Βούτσας,

Guest: Νίκος Θεοδωράκης, Δέσποινα Πολυκανδρίτου

Χορογραφίες: Μαρία Καλογερά & Μιχάλης Σουβλερης

Μεταγραφή εγχόρδων: Λουίζα Αντύπα

Βίντεο: Στέλλα Γεωργαντοπούλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

L’Anima String Quartet:

Στέλλα Τσάνη - Βιολί Ι

Μπρουλίντα-Ευγενία Μάλο - Βιολί ΙΙ

Ηλίας Σδούκος - Βιόλα

ΛευκήΚολοβού - Τσέλο

Παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Κατσούλης - Βιολί

Θεοδόσης Συκιώτης - Κιθάρα

Γιώργος Παγιάτης - Μπάσο

Στέλιος Γενεράλης - Τύμπανα/Κρουστά

Διοργάνωση: Περιφέρειας Αττικής

Ο Aργύρης Ναστόπουλος κάνει ξανά trend τα «80s» & «90s» με το «Pose»

Argyris Nastopoulos– «Pose»

Η super επιτυχία των 80s – 90s κυκλοφορεί και παίζει δυνατά!

Aκούστε και δείτε το «Pose » στο YouTube : https://bit.ly/3afZ88q

Η μηχανή του χρόνου του Αργύρη Ναστόπουλου μας γυρίζει πίσω στα «80s» και στα «90s», ζωντανεύοντας τις πιο νοσταλγικές αναμνήσεις εκείνων των εποχών! Σαν γέφυρα που ενώνει δύο εποχές, μπλέκοντας γλυκά στο νου το παρόν με το χθες, ξυπνώντας τις πιο νοσταλγικές αναμνήσεις και γίνοντας ξεναγοί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε εκείνες τις εποχές, που ερωτευόμασταν και χορεύαμε στις Ντίσκο! Κι, όμως η Ντίσκο ζει και…βασιλεύει.

Θες να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο; Βάλε λαμέ και βάτες, φούσκωσε το μαλλί και πιάσε θέση κάτω από τη ντισκομπάλα!

Θα θυμηθούμε μαζί ήχους, εκείνων των εποχών , που επέτρεπαν στους ανθρώπους να ονειρεύονται, να ερωτεύονται και να ελπίζουν.

Το “Pose” είναι αφιερωμένο, σε όσους πρόλαβαν τις θρυλικές εκείνες δεκαετίες, στους θεατές της ανελέητης αλλαγής, στη γενιά που πληρώνει τα χρέη της, στους σπουδαίους εκφραστές των ‘80s – 90s που «φεύγουν» και όλα όσα έκαναν εκείνη την εποχή μοναδική. Με «ποπ» μουσικές επιρροές και χρώματα σε καθηλώνει με το πρώτο άκουσμα, το «Pose» είναι μέρος του επερχόμενου ψηφιακού άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτεμβρίου , από την Keys Records, και μας δίνει μία μικρή γεύση για το τι πρόκειται να ακούσουμε στην νέα του δουλειά. Την παραγωγή όλου του δίσκου, που θα απαρτίζεται από 12 κομμάτια, έχει αναλάβει ο ίδιος!

Φορέστε, λοιπόν, τα άνετα παπούτσια σας!

To άλμπουμ προμηνύεται άκρως χορευτικό – και πού ξέρετε, κοιτώντας γύρω-γύρω, ίσως και να δείτε τον παιδικό σας έρωτα ή το εφηβικό εκείνο φλερτ που σταμάτησε απότομα. Μπορεί απόψε να ήρθε η στιγμή του!

Ο Αργύρης Ναστόπουλος ασχολείται συστηματικά με το ραδιόφωνο ως παραγωγός και την διοργάνωση θεαμάτων parties ενώ παράλληλα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε 25 radio Ελλάδας και εξωτερικού και σαν DJ private parties και επιλεγμένους χώρους - clubs. H Kαλοκαιρινή του περιοδεία ξεκίνησε και σίγουρα θα τον δείτε σε live με τους One αλλά και θα χορέψετε ασταμάτητα με τα dj set του σε κάποιο club σε Ελλάδα και Κύπρο.

Γυρνάμε με την μηχανή του χρόνου πίσω στην ώρα “80’s – 90s o’ clock” μαζί με τον Αργύρη Ναστόπουλο!

Βρείτε το «Pose » στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:

ISRC: GR-KEY-22-00006

SOCIAL MEDIA

ARGYRIS Nastopoulos

★ Official Page: www.argyrisnastopoulos.gr

Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ | Ρόδος, 27-30 Αυγούστου (Rhodes & South Aegean International Jazz Festival 2022)

SAVE THE DATE 27 - 30 Αυγούστου 2022, Ρόδος

Ελεύθερη είσοδος για όλες τις δράσεις

Έναρξη 21.00. Οι πύλες ανοίγουν στις 20:30

Θα βρείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ και όλες τις παράλληλες δράσεις του στην επίσημη σελίδα του

ή στο You Tube

Για τέταρτη χρονιά το νησί των Ιπποτών θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival, της μεγάλης γιορτής που φέτος θα λάβει χώρα στο εντυπωσιακό Παλάτι των Ιπποτών και στο Αρχαίο Ωδείο της Ρόδου.

Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και ακαδημαϊκός ερευνητής.

Το φεστιβάλ φέτος θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου

Σάββατο 27 Αυγούστου / Cine Rodon

Panel “Candid Stories” Women in jazz / Jack Kerouac 100th birthday / Jazz in the movies

Κυριακή 28 Αυγούστου / Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου

Marios Charalambous quartet | Κύπρος Shekinah Rotz quartet με καλεσμένους τους Inbar Fridman και Olivier Gatto | Πουέρτο Ρίκο, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ρόδος |

Δευτέρα 29 Αυγούστου / Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου

Doc In Absolute Trio | Λουξεμβούργο Tanini Trio, στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Bodrum Jazz Festival | Τουρκία

Τρίτη 30 Αυγούστου / Αρχαίο Ωδείο στην Ακρόπολη της Ρόδου

Manousaki group | Κρήτη, Ελλάδα Craig Bailey, Δημήτρης Βασιλάκης και Athenian Quartet, με τους καλεσμένους Νεφέλη Φασούλη, Νέστορ Βασιλάκης και Λευτέρη Χατζηαντώνη | USA, ΕΚΠΑ, Cincinnati University, Ρόδος, Ελλάδα

Ομάδα του φεστιβάλ

Ιδρυτής - Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Dimitrios Vassilakis

Αντιπρόεδρος Jazz Democracy,

Διοίκηση, Επικοινωνία, Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Ελένη Μιχαήλου

Συντονισμός, Επικοινωνία: Δανάη Τεζαψίδου

Υπεύθυνος διαχείρισης και ανάπτυξης δικτύου στη Ελλάδα: Πηνελόπη Γιαννακοπούλου

Συντονισμός στη Ρόδο: Ελευθέριος Χατζηαντώνης

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Γεωργία Θεοδοσίου

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου - We Will

Υπεύθυνος διαχείρισης, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας διεθνώς: Redwood Entertainment

Γραφιστικά: Άρης Σολομών Φωτογραφία, βίντεο: Βαγγέλης Χατζηκέλης

Website: Νίκος Τσιριγώτης

Επιμέλεια trailer: Dotmov

Διεύθυνση ήχου και φωτισμού: Γιώργος Αξαρλής

Υποστηρικτές - Αιγίδες - Συνεργάτες - Χορηγοί

Συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου − Δ.Ο.Π.Α.Ρ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ. Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ καθώς και την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη στήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Luxembourg Arts Council και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Με την συμμετοχή του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Χορηγός μεταφορών: Blue Star Ferries. Χορηγοί φιλοξενίας: Apollo Blue Hotel, Apollo Beach Hotel, Hermes Hotel, 10GR Hotel, Rodos Palace Hotel, Plaza Hotel, Cook’s Club. Χορηγοί Υπηρεσιών: Café Auvergne, Travel Exchange, Rodos Cars, Xenakis Cars. Χορηγός επικοινωνίας: Μελωδία FM, Pepper, Fantasia. “Jazz Across the Water” Sisterhood with Bodrum Jazz Festival. Διεθνής επικοινωνία Redwood Entertainment. Συνεργαζόμενα Φεστιβάλ και φορείς: Syros Jazz Festival, Mykonos Music Festival, Rhodes Summer Festival, Koulias Group, Αρμονία Μουσική Σχολή Κως.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ / ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΣΗΚΩΣΕ ΚΥΜΑ

Μουσική – Στίχοι: Κώστας Λειβαδάς

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://andrianababali.lnk.to/SikoseKyma

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι "Σήκωσε Κύμα" σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά.

Πολλά χρόνια φιλίας και αγαπημένες επιτυχίες όπως το "Mοίρα μου έγινες" και το πρόσφατο ντουέτο τους "Αν εμείς χωρίσουμε" συνδέουν τον Κώστα και την Ανδριάνα. Ζωές παράλληλες και μια συνεργασία καρδιάς που συνεχίζεται χρόνια τώρα ανάμεσά τους. Ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «ευγενή και αινιγματική» που με τη μαγική της ηρεμία έχει κάνει τη δική τη σχολή σαν ερμηνεύτρια.

Αυτή τη φορά μας προσκαλούν σε έναν λάτιν ερωτικό χορό, για τις καινούργιες συγκινήσεις και τα καινούρια όνειρα που μας περιμένουν κι ας κρύβουν κάτι από τα παλιά μέσα τους. Τόσο ερωτικό, όσο η ανάγκη της καρδιάς και της ζωής, να φυσήξει το αεράκι και να έρθει το κύμα που θα μας μεταφέρει στη μαγεία. Η συναρπαστική ενορχήστρωση, ανήκει στον συνοδοιπόρο της Άκη Κατσουπάκη. Όλη η παρέα, μαζί με τον Κώστα και τους μουσικούς, χάρηκαν με την ψυχή τους το παίξιμο και τον μουσικό διάλογο με χαρακτήρα και ακρίβεια.

Ας αρχίσει ο χορός λοιπόν, καλό και δροσερό καλοκαίρι!

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company