Art-Profiles.net

be pART of ART

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ» Διαδραστικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής με τη Μάρω Θεοδωράκη

για ηθοποιούς - νηπιαγωγούς - εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων – φοιτητές παιδαγωγικών – φοιτητές θεατρολογίας – λογοθεραπευτές

Το διαδραστικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής με εισηγήτρια την Μάρω Θεοδωράκη έχει σαν στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη γνωριμία με το πιο σημαντικό μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας , την φωνή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους , να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες , να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στην δυναμική των αναπνοών.

Η ομιλία στο κοινό , το άγχος μιας διάλεξης , η σημασία της αυτοπεποίθησης στην εκφορά του λόγου , ο έλεγχος της έντασης κι η βελτίωση της εκφραστικότητας της φωνής είναι ακόμα κάποια από τα βασικά θέματα που θα μελετηθούν. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στα φωνητικά σφάλματα και στην υγιεινή των φωνητικών χορδών .

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοών, διαφραγματικές ασκήσεις , ασκήσεις τοποθέτησης φωνής και φωνολογικά παιχνίδια που εστιάζουν στην ακουστική εκπαίδευση και την εκφορά του λόγου.

Στις 4 δίωρες συναντήσεις μας θα προσεγγίσουμε τα παρακάτω :

Πρώτη συνάντηση: Αναπνοή –η σημασία της να αναπνοής στον λόγο και στην επικοινωνία – η διαχείριση του λόγου μέσα από προτεινόμενες ασκήσεις αναπνοής – συνειδητή αναπνοή - τα 3 βασικά levels έντασης και τονικότητας – τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φωνής

Δεύτερη συνάντηση :Εκφορά των φωνηέντων και των συμφώνων - η σημασία του συμφώνου Ρ, ρ στη ροή του λόγου – ο φόβος της έκθεση και η επίδρασή του στον τρόπο ομιλίας – η έλλειψη παραγωγικού λόγου και τα αποτελέσματα αυτής – ο ρυθμός στην παραγωγή του λόγου

Τρίτη συνάντηση: Η εκφορά του Σ, σ και η ιδιαίτερη σημασία του – προπόνηση σε κάθε σύμφωνο χωριστά - τα σημεία στίξης στην διατύπωση και στην εκφορά του λόγου – βασικοί κανόνες προφοράς της ελληνική γλώσσας- πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα

Τέταρτη συνάντηση : η έλλειψη επικοινωνιακής ταυτότητας σε μια ορθή ομιλία – το συναίσθημα και η αξία του μέσα στον λόγο – tips για τον εκπαιδευτικό , τον ηθοποιό , τον δημόσιο ομιλητή ,τον νομικό , τον λογοθεραπευτή – πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα – αποφυγή φωνητικών ασθενειών

Info ·

Από 9 Ιανουαρίου 2021 και και για 4 συνεχόμενα Σάββατα έως 30/1/2021,

17:00-19:00 · Το σύνολο των διδακτικών ωρών είναι 8 (4 δίωρα) ·

Κόστος συμμετοχής 90€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) · 10% έκπτωση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ·

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2168096448 – info@katapacti.gr ·

Διοργάνωση: Εργαστήρι θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος), www.katapacti.gr ·

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή Zoom ·

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

 

Σύντομο βιογραφικό Μάρως Θεοδωράκη

Κόρη του ποιητή και δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωράκη και της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ και ανηψιά του Μίκη Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα στην ποίηση και στην μουσική . Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο ,αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί , Τραγούδι , Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο , Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 , διδάσκει υποκριτικό τραγούδι (acting and singing) στις δραματικές σχολές ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Derree) . Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης , Θ. Μουμουλίδης , Ν.Χαραλάμπους , Ν. Μπουσδούκος , Α.Γύρα , Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη , Στ. Γούτης κ.α. Στο Κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R.Crombie κερδίζοντας και to Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου) , ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film - 2009) ενώ μέσα στο 2017 συνεργάζεται με την σκηνοθέτη Κλειώ Φανουράκη στην ταινία «ΞΑ ΜΟΥ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά , όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας . Έχει κάνει συνεργασίες στη Κρατική τηλεόραση με κορυφαία την μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι» σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη στην τηλεόραση , ΕΤ1 . Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία , τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών» . Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 54 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία . Τα βιβλία της «Γιαγιά , σ’αγαπώ» , «Βάρκα στο γιαλό» και «Μπαμπά , σ’αγαπώ» (2017 , 2018 , 2020 εκδ.Μίνωας) εισπράττουν διθυραμβικές κριτικές λόγω της ευαίσθητης θεματικής τους. Τον Οκτώβριο του 2019 με την έκδοση του «Εγώ , είμαι η φωνή μου» ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για όλους , η Μάρω Θεοδωράκη προβάλει ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και τις ανάγκες της.

“ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

Παιδικό βιβλίο

Συγγραφέας: Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες 30 I

SBN: 978-618-84930-8-7

Έτος Έκδοσης 2020

Τιμή: 10 ευρώ

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Έχει και η Γρίπη το δικό της Γενεαλογικό Δέντρο! Δε νομίζετε; Η Βασίλισσα Κορώνα και οι πανούργες αδερφάδες της, η Αρχιδούκισσα Γρίπη, η Μαρκησία Συς και η Κόμισσα Όρνις, κατέστρωναν τα φθονερά σχέδιά τους εναντίον των ανθρώπων, στρατολογώντας χιλιάδες μικρά πλασματάκια… Τα ζωηρά, πονηρά και ζημιάρικα μικρόβια, που έχουν έναν σκοπό, να εισβάλλουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ανίκητα; Όχι! Με ασπίδα την υγιεινή ζωή και όπλο τη σωστή διατροφή, θα βγούμε νικητές!

Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου συνθέτει με μαεστρία μια σημαντική σε νοήματα και μηνύματα παιδική ιστορία, μέσα από την οποία τονίζει τα εξαιρετικά “όπλα” που διαθέτει η φύση ώστε να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Φρούτα, βότανα και λαχανικά συντάσσονται στην πρώτη γραμμή της ανθρώπινης άμυνας για να διώξουν μακριά τις ιώσεις και τα μικρόβια.

Αυτή είναι η περιπέτεια του μικρού Πάρη που με χαρά θα προσπαθήσει να τη διαδώσει σε κάθε παιδάκι! Κι αν τη διαβάσουμε, θα καταλάβουμε πως «ΟΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ!»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤH ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ…

Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγεται και είναι διορισμένη εκπαιδευτικός στο νησί της Ρόδου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση Λογοτεχνία - Πολιτισμός. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ στον τομέα Ιταλικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και έχουν εκδοθεί πολλά λογοτεχνικά βιβλία της και Μελέτες στην Ελλάδα και την Ιταλία. Είναι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και της Παγκόσμιας Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/οταν-νοσουνε-τα-παιδια-οπλα-η-φυση-εχει/

ΒΙΒΛΙΟ | Άνεργος, στη λήθη των φελλών | Παύλος Ανδριάς

Από τις εκδόσεις Ίαμβος, κυκλοφορεί η νουβέλα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Παύλου Ανδριά.

Σε μια κοινωνία που ότι δηλώσεις είσαι και που βασιλεύουν οι λεγόμενοι «φελλοί», κάποιοι… αναζητούν την τύχη τους.

Πώς αντιδρά άραγε κάποιος πρώην «τακτοποιημένος» με ρόλεξ και τζιπ, καταχρεωμένος που νομίζει όμως πως είναι πλούσιος, όταν μείνει χωρίς δουλειά;

Άραγε, συνειδητοποιεί το λάθος του;

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αυτοπεριορισθεί;

Ψάχνει μετά μανίας για νέα δουλειά;

Τι κάνει;

Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κύκλος του; Θα τον απορρίψει;

Δύσκολα ερωτήματα για σύγχρονους «πρίγκιπες» και «πριγκίπισσες», τώρα που η φτώχια κατάντησε να είναι ντροπή και ποινικό αδίκημα!

Αλήθεια, πως ένας νεόπτωχος θα αποκτήσει μια αρμόζουσα θέση βρε αδελφέ σ΄ αυτή την κοινωνία;

Πώς να ζήσει, ωιμέ, χωρίς Κολωνάκι και Μύκονο;

Ένας άνθρωπος καταθέτει την ψυχή του και βρίσκει τη δύναμη να φωνάξει, «Τολμώ! Άρα υπάρχω…»

Τίτλος: Άνεργος, στη λήθη των φελλών

Συγγραφέας: Παύλος Ανδριάς

Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ

ISBN: 978-618-5119-81-2

Σελίδες: 96

Τιμή: 12,00

Παραμύθι | Η ΕΜΜΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ της Τόνιας Νικολαΐδη

Το παραμύθι «Η ΕΜΜΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» της Τόνιας Νικολαΐδη, είναι ένα τρυφερό παραμύθι για την αξία της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για παιδιά έως 7 ετών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ. Η μικρή πρωταγωνίστρια χάνεται στο μεγάλο δάσος και οι φίλοι της τα ζώα -αν και φαινομενικά αταίριαστα- θα συνεργαστούν χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να τη βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού. Το παραμύθι καταγράφηκε κατόπιν προφορικής εξιστόρησης.

Η ίδια η συγγραφέας επιμελήθηκε με μεράκι και την εικονογράφηση του βιβλίου, ενώ συμμετείχε και στην ηχογράφηση του audio book ως αφηγήτρια.

Το audio book, ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Δημήτρη Καρπουζά (Lizard Studio) και τις φωνές τους χάρισαν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Ζάππας και Μαγδαληνή Παλιούρα και η τραγουδίστρια Κλάψη Χρύσα. Πρόσβαση στο audio book δίνεται με την αγορά του βιβλίου μέσω QR code.

«Σήμερα θα σας πω μια ιστορία για ένα παιδάκι. Ένα παιδάκι που το έλεγαν Έμμυ. Και θέλω να ξέρετε πως τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως θα σας τα περιγράψω, γιατί ήμουν εκεί και τα είδα όλα με τα ίδια μου τα μάτια!...Η Έμμυ που λέτε, είχε κάτι μεγάλα πράσινα μάτια σα σμαράγδια, κόκκινα μαλλιά σαν τη φωτιά και πολλές - πολλές αστείες φακίδες στη μύτη και στα μάγουλα…»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Τόνια Νικολαΐδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Συμβουλευτικής. Όντας μία πολύπλευρη και δημιουργική προσωπικότητα, έπαιξε βόλεϊ για 20 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, ενώ κάλυψε τις καλλιτεχνικές της ανάγκες μέσα από τη ζωγραφική, την τέχνη της αναπαλαίωσης και τη μουσική. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το padel tennis και το σκι βουνού. Είναι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Το παραμύθι Η ΕΜΜΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ είναι η πρώτη της επίσημη απόπειρα στη συγγραφή και η δεύτερή της εικονογράφηση

«Κανένας δε θα βρεθεί ποτέ ‘μόνος στο δάσος’ όταν έχει δίπλα του αγαπημένους συνοδοιπόρους...» Τ.Ν.

Το βιβλίο διατίθεται στο:

https://www.skroutz.gr/books/26326398.%CE%97-%CE%88%CE%BC%CE%BC%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82.html

και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

New year’s special comedy: Η Κατερίνα Βρανά σάς εύχεται «Καλή Βρανοχρονιά» | LIVE STREAMING

Η Κατερίνα Βρανά σάς εύχεται και σας παρουσιάζει μια «Καλή Βρανοχρονιά»! Το ολοκαίνουριο, New year’s special comedy show της που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτές τις γιορτές. Μια παράσταση ανάλαφρη και διασκεδαστική, γεμάτη trivia που δεν ξέρατε ότι θέλατε να γνωρίζετε, με λαμπάκια και γιρλάντες σε γιορτινή ατμόσφαιρα και σουρεαλιστική διάθεση. Για να ξεσκάσουμε λίγο από το βαρύ κλίμα των ημερών, να μην πάει στράφι το φετινό ρεβεγιόν, αλλά να γίνουμε μια τεράστια παρέα.

SAVE THE DATE

Κατερίνα Βρανά-Καλή Βρανοχρονιά Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) Live streaming

Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήριο: 10 ευρώ

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας και παρακολουθείστε μέσω του Viva.gr

Μπορείτε να δείτε την παράσταση βιντεοσκοπημένη τις επόμενες δύο ημέρες, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 12:00, 18:00, 22:00 και 02.00

Η παράσταση θα είναι live και εσείς μπορείτε να την απολαύσετε on line από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε, χωρίς να ριψοκινδυνεύσετε την υγεία σας, ντυμένοι όπως θέλετε και αν θέλετε, από την άνεση του καναπέ σας, αγκαλιά με μια γαβάθα γλυκά/ ποπ κόρν/αλκοόλ.

Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία κωμικός του κόσμου, μαζί με τις λαμπερές καλεσμένες της θα μας περιμένει για ν’ αποχαιρετήσουμε το 2020 κι ό,τι μας έφερε αυτό και να καλωσορίσουμε το 2021, την επίσημη ενηλικίωση του 21ου αιώνα. Με κέφι, μπρίο, αισιοδοξία και μελομακάρονα. Τα κατεξοχήν αγαπημένα πράγματα, δηλαδή, της Κατερίνας Βρανά.

Για την ιστορία…

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα κωμικός του πλανήτη στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand-up comedy «Το Πιο Αστείο Άτομο του Κόσμου» που διοργάνωσε το Laugh Factory, βρισκόταν στη Μαλαισία για παραστάσεις. Εκεί αρρώστησε βαριά, φτάνοντας σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της. Η Κατερίνα σώθηκε αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανεβαίνει στη σκηνή ή να προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη, χαρίζοντας γέλιο -Τώρα και διαδικτυακά! Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο. Όπως άλλωστε και το μαλλί της!

Αυτονόητα , της Μαρίας Γεωργαλά-Καρτούδη από τις εκδόσεις Φίλντισι

Λιανική τιμή: 9 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 98

ISBN: 978-618-5456-28-3

«Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».

«Είναι φως φανάρι».

«Θέλει και ρώτημα;»

Όλα όσα ευκόλως παραλείπονται τα θεωρούμε «αυτονόητα».

Τι είναι όμως τα αυτονόητα;

Μικρές καθημερινές συνήθειες, που νοηματοδοτούν και επιδιορθώνουν τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Συμφωνημένες συνήθειες που κάνουν τη ζωή μας, σε όλα τα επίπεδα, πιο εύκολη, που οριοθετούν, που βασίζονται σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η αγάπη, η φιλία, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η αυταπάρνηση και που, λόγω της άκριτης συνεχούς χρήσης τους, αποδυναμώνονται και «απειλείται» κατ’ επέκταση η ατομική αλλά πολύ περισσότερο η κοινωνική ισορροπία και ευημερία. Αυτονόητα που τα ξεχνάμε και δεν χαρίζουμε λίγο από το χρόνο μας, για να τα «ξε- σκονίσουμε», να τους ξαναδώσουμε νόημα και σημασία, να τα υπερασπιστούμε, να τα αναδιατυπώσουμε.

Ξεχασμένα αυτονόητα, όπως η απλή «Καλημέρα», το «Ευχαριστώ», το «Παρακαλώ», η «Συγγνώμη», που είτε δε λέγονται καθόλου, είτε λέγονται και ακυρώνονται την ίδια στιγμή από τη συμπεριφορά μας.

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από δεκάδες αφορμές αγένειας, έλλειψης κοινής λογικής, έλλειψης παιδείας, κοινωνικής αδιαφορίας και αριβισμού.

Γεννήθηκε στο σπίτι, στο λεωφορείο, στην αγορά, στον επαγγελματικό μας χώρο, στην προσωπική μας ζωή, στον ελεύθερό μας χρόνο, την ώρα που πίνουμε έναν καφέ.

Γεννήθηκε επειδή ό,τι θεωρούμε δεδομένο δεν είναι απαραίτητα δεδομένο και για τους άλλους, αφού η λέξη είναι μία αλλά οι ερμηνείες της άπειρες.

Τα αυτονόητα ως ευκόλως εννοούμενα δεν πρέπει να παραλείπονται εφ’ όσον διασφαλίζουν την κοινωνική ευημερία και συνοχή.

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη

• Καλλιτεχνική επιμέλεια έκδοσης: Κύκλοι Δημιουργικής Έκφρασης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Βιογραφικό:

Η Μαρία Γεωργαλά γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη Αττικής. Σπούδασε Κοινωνιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσιογραφία στην Αθήνα. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι στον τομέα της Επικοινωνίας και Πληροφορίας. Κατέχει την επαγγελματική πιστοποίηση, Σύμβουλου Σταδιοδρομίας, GCDF (Global Career Development Facilitator. Δραστηριοποιείται ως σύμβουλος εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης εφήβων & ενηλίκων και ως μέντορας επιχειρηματικότητας.

Τα παιδικά της βιβλία : «Το συναχωμένο αεροπλανάκι» (υποψήφιο για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το περιοδικό Διαβάζω, 2009.) και «Το παραμύθι με τα χλομά μάγουλα» (δραματοποιημένο σε θεατρική παράσταση από το δημοτικό Αρσάκειο Ψυχικού),κυκλοφορούν από τις εκδ. Ζαχαράκης.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Ασχολείται ενεργά με ζητήματα ισότητας, έμφυλης βίας, γυναικείας ηγεσίας και ενδυνάμωσης.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr info@filntisi.gr

Ημερολόγιο 2021-Καλύτερα Γίνεται από την Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Κάθε πρωί που θα πίνουμε τον καφέ μας, σχεδιάζοντας τη μέρα μας ή το βράδυ λίγο πριν κοιμηθούμε, θα είναι εκεί. Για να μας εμπνεύσει, να μας παρακινήσει και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια ζωή που αξίζει να τη ζούμε, κόντρα σε όποια δυσκολία. Για να μας θυμίσει πως δεν είμαστε μόνοι και πως σίγουρα…. Καλύτερα Γίνεται!

Για μια ακόμη χρονιά, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου σχεδίασε έναν πολύτιμο ετήσιο οδηγό, ένα μικρό θησαυροφυλάκιο πνευματικής ανύψωσης και αφύπνισης. Στο «Ημερολόγιο 2021-Καλύτερα Γίνεται» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, η κορυφαία thought leader, life, business και executive coach μάς προσφέρει κάθε μήνα και ένα διαφορετικό έναυσμα για να διευρύνουμε το πνεύμα μας, να ενισχύσουμε τη δύναμη της θέλησής μας, να ακονίσουμε την ενεργητικότητά μας και να ενεργοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη.

Ημερολόγιο 2021 Καλύτερα Γίνεται Από την Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Εκδόσεις: Πεδίο

Σελίδες: 272

Λ.Τ.: 13,90 €

SAVE THE DATE Η διαδικτυακή παρουσίαση του ημερολογίου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στη σελίδα του FB του Βιβλιοπωλείου Ιανός.

Στόχος για 2021, η ενίσχυση της πνευματικής μας δύναμης Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου σημειώνει: «Αν ένα πράγμα μάς έμαθε η προηγούμενη χρονιά είναι να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η μόνη σταθερά που έχουμε είναι η φλόγα μέσα μας και το μόνο μας χρέος είναι να την προφυλάξουμε, να τη γιγαντώσουμε και να τη μοιραστούμε απλόχερα μας τους άλλους. Αυτός είναι ο εσωκεντρισμός! Φέτος θέλω η επιτυχία σας να ακουμπήσει την ψυχή σας, η ευτυχία σας να είναι σε όλα τα επίπεδα, η αίσθηση ικανοποίησης να σχετίζεται με το ποιοι πραγματικά είστε και οι πράξεις σας να τιμούν την ψυχή σας και να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για εσάς και τους άλλους. Νομίζω ότι η λέξη του 2020 ήταν ‘’αβεβαιότητα”. Και το αντίδοτο στην αβεβαιότητα είναι η πνευματική δύναμη».

Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς και όσων προσδοκάμε να φέρει, το «Ημερολόγιο 2021-Καλύτερα Γίνεται» είναι το αντίδοτο στο μαύρο, το μέσο για να επαναξιολογήσουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά. Ένα πολύτιμο δώρο για εμάς, αλλά-σίγουρα- και για τους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να είναι ευτυχισμένοι.

Η συγγραφέας

Η Thought Leader Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στις συνεργατικές στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το CoachU κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Life Style Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuous Education. Εξαιρετικά έμπειρη Coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάμεσα στους πρωτοπόρους του Coaching στην Ελλάδα. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισμός©», ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της και διέπει την μεθοδολογία της στο Coaching. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται» και «Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε!». Πρόσφατα της απονεμήθηκε, από το Women Economic Forum, το βραβείο “Iconic Women Creating a Better World for All” (Μάρτιος 2020, Κάιρο). Έχει 14 χρόνια εμπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών σαν στέλεχος Επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ κι επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για περισσότερο από μία δεκαετία.

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Τσέκα, “Χλόη”

Χλόη (Chloe) Παιδικό βιβλίο (Δίγλωσσο: Ελληνικά – Αγγλικά)

Συγγραφέας: Μαρία Τσέκα

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες 32 (Σκληρό εξώφυλλο)

ISBN: 978-618-84930-5-6 Έτος

Έκδοσης 2020

Τιμή: 12 ευρώ

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Η μικρή Χλόη αγωνιά να φύγει από την αγκαλιά των γονιών της για να εξερευνήσει τον κόσμο και να κάνει καινούργιους φίλους. Η πρώτη της συνάντηση με τα Αστέρια δεν ήταν αυτό που περίμενε… Με τις συμβουλές του καλοσυνάτου Φεγγαριού ξεκινάει ένα αξέχαστο ταξίδι όπου θα γνωρίσει υπέροχα μέρη, με όμορφα ποτάμια και χρυσαφένιες λιμνοθάλασσες. Εκεί θα συναντήσει τα δίδυμα που κάνουν ρίμες, την κυρία Βρεκεκέξ και τον Λεωνίδα τον εγωιστή Γαρίδα. Θα γίνουν άραγε φίλοι της; Θα την βοηθήσουν στα σχέδια που έχει καταστρώσει; Πρέπει να διαβάσετε την ιστορία της για να το ανακαλύψετε!

Η «Χλόη» είναι ένα παιδικό βιβλίο που μιλάει για την φιλία, την καλοσύνη, την αποδοχή, τη μοναδικότητα, το θάρρος, τη θέληση να βοηθάμε τους άλλους. Μα πάνω από όλα είναι μια ιστορία που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤH ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ…

Η Μαρία Τσέκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, όπου ακόμα διαμένει η οικογένειά της. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ψυχολογία στο City College University of New York. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη με τον σύζυγό της και τον πεντάχρονο γιο της. Διδάσκει τα αγγλικά ως μητρική της γλώσσα και είναι ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών. Λατρεύει τη διδασκαλία και τη συγγραφή, ειδικά την παιδική λογοτεχνία. Στον ελεύθερο της χρόνο συμμετέχει σε διαφορά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/χλόη-chloe/

Οι «Πράκτορες του Πλανήτη» επιστρέφουν με την ολοκαίνουρια αποστολή «Η Απαγωγή της Δ» για την πλαστική ρύπανση

Αλήθεια, το ήξερες πως τα σακουλάκια από τα πατατάκια δεν ανακυκλώνονται; Και πως κάθε εβδομάδα, τρώμε πλαστικό ισοδύναμο με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας; Οι θάλασσες το 2050 θα έχουν περισσότερο πλαστικό από ψάρια. Το πλαστικό μιας χρήσης είναι εχθρός του πλανήτη και της υγείας μας! Αδύνατη η σωτηρία του κόσμου; Όχι για τους πράκτορες της Ελένης Ανδρεάδη!

Στο πέμπτο βιβλίο της βραβευμένης, bestseller σειράς Πράκτορες του Πλανήτη «Η Απαγωγή της Δ» (εκδόσεις Μεταίχμιο) που έχει κινητοποιήσει χιλιάδες παιδιά και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η επίλεκτη πρακτορική ομάδα μαζί με το παιδί-αναγνώστη αναλαμβάνουν διπλή αποστολή: Να σώσουν την Διοικητή Δ από τον πανούργο Ιβάν φον Βαμπάουερ και να εμποδίσουν ένα γιγάντιο διαστημικό τέρας να κάνει όλον τον πλανήτη πλαστικό, μέσα σε 24 ώρες.

Δεν υπάρχει πια επιστροφή! Οπλιστείτε με θάρρος και τόλμη! 3, 2, 1… ΦΥΓΑΜΕ!

Πράκτορες του Πλανήτη Η Απαγωγή της Δ

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Από 8 ετών και πάνω

Ημερομηνία έκδοσης: 7 Δεκεμβρίου 2020

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, ενώ σε 24 ώρες ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Η επίλεκτη ομάδα των πρακτόρων αυτή την φορά περιλαμβάνει όλους τους ήρωες των τελευταίων βιβλίων, και φυσικά τον αναγνώστη. Μόνο με την δική του πολύτιμη βοήθεια υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρουν. Θα μπορέσουν άραγε όλοι μαζί να σώσουν τη Διοικητή Δ και να σταματήσουν το τέρας πριν να είναι πολύ αργά;

Βιογραφικό

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εκεί πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε ένα μυθιστόρημα, το οποίο γρήγορα έκρυψε στο συρτάρι της. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές. Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν άλλα τέσσερα βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, το βιβλίο της «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης» καθώς και το «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου» που απευθύνεται σε νήπια. Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα των Πρακτόρων του Πλανήτη και βρείτε πολλές άκρως απόρρητες αποστολές και πληροφορίες για τη δράση της εδώ: http://planetagents.org/

Η Ματίνα, Ένας Άλλος Άγγελος, ενώνει τις δυνάμεις λόγου και μουσικής για να μας ευαισθητοποιήσει για τον αυτισμό

Το ραδιόφωνο ενώνει συναισθήματα, πολιτισμούς και τέχνη. Μέσα από μία ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ γεννήθηκε η επιθυμία μιας ευχής στο όνομα της «Ματίνας» από τρεις καλλιτέχνες που αγαπούν τον άνθρωπο. Της δημοσιογράφου, ραδιοφωνικής παραγωγού και θεατρολόγου Βίκυς Τσιανίκα, του βραβευμένου δημιουργού ηλεκτρονικής μουσικής Tasos P. και του ποιητή Τιμόθεου Πουλιτσίνου.

Η σύνθεση ανήκει στο δημιουργό Τάσο Πέτσα που το 2015 την είχε συμπεριλάβει σαν instrumental σύνθεση με τίτλο «Angel Of Mine (Piano Edit)» στο πρώτο του άλμπουμ «Heart Of Mine (Anna)» που είχε κυκλοφορήσει από την FM Records. Οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Τιμόθεο Πουλιτσίνο και βασίζονται στο ποίημα του «η Ματίνα». Στην απαγγελία ακούγεται η δημοσιογράφος Βίκυ Τσιανίκα.

Με αυτή τους τη δημιουργία που την ονόμασαν «Ένας Άλλος Άγγελος», οι τρεις καλλιτέχνες επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τον ακροατή για τον αυτισμό που επηρεάζει τη σκέψη, το συναίσθημα, τη γλώσσα και την ικανότητα να σχετίζεται ένας άνθρωπος με τους άλλους ανθρώπους.

Η «Ματίνα» μπορεί να είναι ένα παιδί διαφορετικό απ’ τα άλλα, όμως παράλληλα είναι τόσο ξεχωριστό που γίνεται μέσα απ’ αυτή την όμορφη δημιουργία και τόσο αγαπητό.

Μπορείτε να ακούσετε τη Ματίνα, Έναν Άλλον Άγγελο στα παρακάτω links:

https://www.youtube.com/watch?v=up1L9_0jQI0

https://www.youtube.com/watch?v=2tZjCl-WSEg

https://www.youtube.com/watch?v=1pA2TjKY-zE

Το Τάνγκο της Ηλέκτρας: Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Αλέκας Ζωγράφου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Το Τανγκό της Ηλέκτρας

Συγγραφέας: Αλέκα Ζωγράφου

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2020

Σελίδες: 478 ISBN: 9789606214851

Τιμή: 14,90 €

Λίγα λόγια… … για την πλοκή

Ο ερχομός του Σίμου Ζέπου στην Κέρκυρα είναι μόνο η αρχή. Ο νεαρός δικηγόρος είναι αποφασισμένος να θέσει σ’ εφαρμογή το σχέδιό του, ακόμη και αν το τίμημα για τον ίδιο είναι μεγάλο. Η οργή του αρνείται να ξεθυμάνει, όσο κι αν πέρασαν τα χρόνια, και θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί.

Πολύτιμο στήριγμά του, η Ιταλίδα Λούνα Σαρτόνι. Θύματά του, η οικογένεια του Λορέντζου Μελιτινού. Ο ήρωας, πολύ μεθοδικά θα κλέψει την καρδιά της Αντζολίνας αλλά και της κόρης της, Ηλέκτρας. Ποιο μεγάλο μυστικό κρύβεται, άραγε, πίσω από τις ενέργειές του; Και ενώ όλα δείχνουν να καταρρέουν, ένα τανγκό θα σταθεί η λύτρωση για την Ηλέκτρα. Αν ακολουθήσει τα βήματα, ίσως καταφέρει να κλείσει μέσα της την αγάπη που της λείπει. Θα χρειαστεί, όμως, πίστη και πάθος για τη ζωή που δικαιούται, για εκείνη που της ανήκει...

Τελικά, ποιος θα νικήσει και ποιος θα νικηθεί; Τις ζωές των ηρώων, μόνο η μοίρα μπορεί να ορίσει…

…για τη συγγραφέα

Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σήμερα κατοικεί στην Αθήνα και εργάζεται στην τηλεόραση. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, αλλά πολύ γρήγορα, η αγάπη της για τον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας της άλλαξε τα σχέδια και έτσι, ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπεύθυνη σε μόνιμες στήλες για την ομορφιά, την υγεία, το βιβλίο και τις ανθρώπινες σχέσεις, ως αρχισυντάκτρια σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και στο ραδιόφωνο στη σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων. Η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία ξεκίνησε το 2009 με το πρώτο της βιβλίο «Ο Ζώζι και η ποντικοΜόνα Λίζα». Ακολούθησαν τα βιβλία «Μ, όπως Μελίτα, όπως μέλι», «Ο Μανώλης, ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά, νότια του χάρτη». Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο για το Ρέθυμνο, το οποίο με ειδική έκδοση χρησιμοποιήθηκε για το 17ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού. Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως… αλμύρα», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ήταν η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο: «Άνεργη με Louis Vuitton».

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Email: a.zografou@yahoo.gr

Facebook: aleka.zografou

Fun(k)y Stories Τεύχος #1 "The New Way" by Stelios Generalis

Fun(k)y Stories Τεύχος #1 "The New Way" by Stelios Generalis

Fun(k)y Ιστορίες: "Funny ή Funky..? Ίσως και τα δυο.. Ιστορίες για σκέψη και περισυλλογή.. Η ζωή είναι μερικές φορές αστεία με funky τρόπο.."

Στέλιος Γενεράλης

Ο Στέλιος Γενεράλης μέσα από την ιδιόρρυθμη καλλιτεχνική μάτια του, σατιρίζει και καυτηριάζει τα "κακώς κείμενα" που μαστίζουν την καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας με τη σειρά μουσικών βίντεο "Fun(k)y Stories". Η σειρά παρουσιάζεται εν είδει ψηφιακού βιντεο-κόμικ σε αυτοτελή "τεύχη", με funk μουσική και πρωτότυπα βίντεο εικόνων & animation, τα οποία έχει επιμεληθεί εξ’ολοκλήρου ο ίδιος.

Στο 1ο τεύχος της σειράς, σχολιάζεται με ευφυή τρόπο η σκληρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εκμετάλλευση επίδοξων νέων που επιζητούν την δημοσιότητα με οποιοδήποτε τίμημα.. Αξίζει να περιεργαστείτε το βίντεο, σίγουρα θα εκτιμήσετε το περιεχόμενο..!

Το 1ο τεύχος με τίτλο "The New Way" κυκλοφόρησε!

Προτείνεται η στερεοφωνική ακρόαση (με τη χρήση ακουστικών) για καλύτερο αποτέλεσμα.

Available in

iTunes | Spotify | Deezer and all digital stores by

Ⓟ & ⓒ Zoe Music (2020)

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Γενεράλη:

Ο Στέλιος Γενεράλης είναι κρουστός και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε πηγαία να παίζει κρουστά από πολύ μικρή ηλικία, δημιουργώντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα και αναπαράγοντας ήχους με το στόμα. Αργότερα άρχισε να παίζει ερασιτεχνικά με άλλους μουσικούς, έχοντας για δασκάλους το κασετοφωνάκι που ηχογραφούσε τις πρόβες και το πικ-απ με τα βινύλια που αγόραζε. Στην εφηβεία εμφανίζεται σε διάφορους χώρους της underground Ελληνικής σκηνής (AN Club, Φιξ, κλπ.) παίζοντας τύμπανα, παίρνοντας το “βάπτισμα του πυρός” με Punk Rock, Garage, Rock’n’Roll, Blues & Stoner Rock, για να συνεχίσει αργότερα ως επαγγελματίας μουσικός. Με την ενηλικίωση βρέθηκε να δουλεύει ως λογιστής στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζοντας παράλληλα να παίζει σε γκρουπ με διάφορα μουσικά στυλ όπως Swing με τους “Νάμα” και Funk/Soul/RnB με τους “Funkaholic Anonymous”, κι έχοντας ανακαλύψει την μεγάλη του αγάπη στα Latin κρουστά, ως timbalero σε γνωστά γκρουπ της εποχής όπως οι “Los Hermanos” και οι “El Grupo Sabor”. Ταυτόχρονα, άρχισε να συνθέτει και να ασχολείται με την μουσική τεχνολογία της καταγραφής, ηχογράφισης, sequencing, κλπ., έχοντας ως πρότυπα μεγάλες μορφές του χώρου όπως Frank Zappa και Quincy Jones, καθώς και Έλληνες συνθέτες για soundtrack όπως ο Βασίλης Πολυδούρης. Σημαντικότερη στιγμή της ζωής του, είναι η γνωριμία του με τη συνθέτη & βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια (και μετέπειτα σύζυγο του), η οποία διέκρινε την ιδιόρρυθμη μουσικότητά του και του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, όχι μόνο επί σκηνής, αλλά και στις διαδικασίες εντός των στούντιο. Σήμερα εργάζεται ως μουσικός παραγωγός στην εταιρία Zoe Music Ltd. όπου επιμελείται τις κυκλοφορίες και την διοργάνωση των συναυλιών. Ως μουσικός, εμφανίζεται ως ντράμερ & κρουστός με το σχήμα της Ζωής Τηγανούρια και ως timbalero με το γνωστό Latin γκρουπ “Loca Latina”. Το 2020 κυκλοφόρησε την πρώτη του ολοκληρωμένη παραγωγή με ήχο & εικόνα με τίτλο “Fun(k)y Stories”, όπου υπογράφει σύνθεση, στίχο, ενορχηστρώσεις και τα animation των βίντεο. Αυτή τη περίοδο συνθέτει μουσικά θέματα για synchronization σε οπτικο-ακουστικές παραγωγές.

Υ.Γ.: Προτιμά να λειτουργεί δημιουργικά στο παρασκήνιο φροντίζοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για τη μουσική λέει πως "οι καλύτεροι ακροατές είναι τα παιδιά. Απλά.. ακούνε!"

Covid free! Ένα βιβλίο ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στις ομορφιές της Ελλάδας

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη, απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Αν ναι, πάρτε σακίδιο, νερό, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε!

Μαζί σας σ’ αυτό το οδοιπορικό θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι και μια δημοσιογράφος που άφησε για λίγο το μαμαδίστικο blog της για να μοιραστεί μαζί σας πολύτιμες γνώσεις για μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας.

«Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», το πρώτο βιβλίο της δημιουργού του blog mom and the city, Σοφίας Αλεξίου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό, που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην γοητεία της εξερεύνησης, μαθαίνοντας τους με τρόπο διασκεδαστικό την ιστορία της Ελλάδας, την άγρια φύση της-σπάνια ζώα και φυτά-σύγχρονα σπορ στους τόπους της και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς.

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Σοφία Αλεξίου

Εικονογράφος: Αλεξία Λουγιάκη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελίδες: 48

Σειρά: Γενικών γνώσεων

Ηλικία: Από 5 ετών

Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2020

Λίγα λόγια… … για την πλοκή

Η Έλλη κι ο Ερμής, παρέα με τον σκύλο τους τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι ξεκινούν μία μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια από την Αθήνα, ανακαλύπτουν τα μνημεία της, τους μύθους που διαμόρφωσαν την ιστορία της, τα ζώα που ζουν στις πλαγιές της. Τα ταξίδια τους συνεχίζονται στο Σούνιο, τον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο- Αρχαία Επίδαυρο, Ναύπλιο, Μυκήνες, Μονεμβασιά, Αρχαία Ολυμπία, Μάνη και φτάνουν μέχρι την Κρήτη! Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα. Να μάθουμε σε ποια πόλη ανθίζουν ροζ κυκλάμινα που δεν φυτρώνουν πουθενά αλλού στη Γη, πού ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια εξωτικά φλαμίνγκο, ποιοι κατασκεύαζαν τα πιο γρήγορα πολεμικά πλοία της αρχαιότητας και πολλά πολλά ακόμη! … για τη συγγραφέα Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του μαμαδο-blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» - Χαλκίδας μαγειρεύει για όλους!

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης, η κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος", απο την Δευτέρα 23/11 και για όλη τη διάρκεια της καραντίνας, θα ξεκινήσει να μαγειρεύει καθημερινά και να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε πακέτο σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Οι ώρες παραλαβής του φαγητού είναι απο τις 12 - 2 το μεσημέρι, στο χώρο του Άλλου Ανθρώπου, Αρεθούσης 51 στη Χαλκίδα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698 9909171 & 698 9909177

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το νέο βιβλίο της Σοφίας Χρήσταινα, Τα απολεσθέντα

ΤΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ Κείμενα πεζού λόγου

Συγγραφέας: Σοφία Χρήσταινα

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες 74

ISBN 978-618-84930-ο-1

Έτος Έκδοσης 2020

Τιμή 10,00 ευρώ

Περιγραφή

«Τα απολεσθέντα» είναι ένα βιβλίο με 57 μικρά κείμενα, ειλικρινή και μεστά από συναισθήματα, τα οποία πηγάζουν από διάφορες εκφάνσεις της ζωής, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Η απώλεια, ο θάνατος, ο έρωτας, οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, η θλίψη, η κακία και αδιαφορία του κόσμου, η ανάγκη των Τεχνών, η μοναχικότητα ως επιλογή, η σωτήρια σιωπή, τα ναι και τα όχι, τα πρέπει… Καθημερινοί στοχασμοί που αναζητούν διέξοδο και ελευθερία. Που επιδιώκουν να φύγουν από μέσα μας, συμφιλιώνοντάς μας με την αλήθεια και την αγάπη. Διότι, πράγματι, όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι η ίδια η Ζωή…

«Τα απολεσθέντα» είναι όλα εκείνα τα συναισθήματα που χάσαμε, επειδή τα θεωρήσαμε επικίνδυνα, ασθενικά και ανασφαλή. Συναισθήματα που σε ωθούν να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να διώξεις τον πόνο του θανάτου, ούτε του έρωτα. Δεν μπορείς να εξαφανίσεις την συμπόνια που υπάρχει εντός μας, ούτε την ανάγκη για ήλιο. Γιατί απλά όσο και να τα διώξεις, πάλι θα σε ξαναβρούν. Μέσα από αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης μπορεί να βρει τον εαυτό του, να βιώσει τις αφηγήσεις της κάθε μέρας, να “μουτρώσει” με τη ζωή που γίνεται τραυματική μερικές φορές ή να την αγαπήσει απεριόριστα… Διότι στο βάθος του μυαλού του γνωρίζει ότι κάπου εκεί, ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, υπάρχει ένα γκρι με πολλές κόκκινες πινελιές ευψυχίας.

Η Σοφία Χρήσταινα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Στρατιωτικής Σχολής Νοσηλευτικής [Σχης ε.α] και εκλεγμένη Γενική Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από το 2016 ως το 2020. Το 2017 τιμήθηκε από το Γυναικείο φιλανθρωπικό σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης, στις Μητέρες της χρονιάς 2017, για τη συγγραφή του βιβλίου «Εγχειρίδιο πολέμου κατά του καρκίνου». Το 2020 το βιβλίο της «Το φυλλάδιο του έρωτα» συμπεριλήφθηκε στα ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος. Αγαπά την ποίηση και την φιλοσοφία, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις και η επαφή του ατόμου με το “εγώ” του είναι οι πηγές έμπνευσής της.

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/τα-απωλεσθέντα/

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το νέο μυθιστόρημα της Κυριακής Πλαϊνάκη “Χαράζοντας το αύριο”

Χαράζοντας το αύριο Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Κυριακή Πλαϊνάκη

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες 196

ISBN: 978-618-84930-4-9

Έτος Έκδοσης 2020

Τιμή: 12 ευρώ

Κείμενο οπισθόφυλλου

Δύο αδερφές, έρμαια στην αδηφάγα δίνη του χρόνου και των αντιξοοτήτων. Μια κοινή πορεία γεμάτη δυσκολίες, αδιέξοδα, συγκρούσεις και ανθρώπινα δράματα. Μια ιστορία που ξεκινά μέσα στα σκληρά χρόνια της δικτατορίας του 1967 και ολοκληρώνεται στα ελπιδοφόρα χρόνια της μεταπολίτευσης. Μέσα στα γκρίζα σύννεφα των αλλεπάλληλων δοκιμασιών οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται διαρκώς. Οι διαδοχικές αποκαλύψεις της αλήθειας θα σηματοδοτήσουν το τέλος μιας εποχής που σημαδεύτηκε από τα ψέματα, τα πάθη των πρωταγωνιστών της, την αμείλικτη μοίρα αλλά και από τον ίδιο τον ρου της Ιστορίας. Οι χαρακτήρες παρορμητικοί και παράφοροι, ζουν ο καθένας το μύθο τους, χωρίς αναστολές. Η κάθαρση είναι η μόνη επιλογή τους και δίνει το έναυσμα για μια καινούργια αρχή. Οι δύο αδερφές επανασχεδιάζουν τη ρότα τους, «Χαράζοντας το αύριο» σε μια νέα βάση...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κυριακή Πλαϊνάκη γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία σε ιδιωτικό κέντρο σπουδών στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και παρακολούθησε σεμινάρια σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά. Ασχολείται με την συγγραφή από νεαρή ηλικία. Έχει εκδώσει επίσης τα μυθιστορήματα, «Μερόπη η Καππαδόκισσα», «Έτσι έφυγε» και «Το πορτραίτο».

Σελίδα του βιβλίου:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/χαράζοντας-το-αύριο/

H Ιερή Καθημερινότητα της Βερονίκης Δαμιανίδου | Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής

H Ιερή Καθημερινότητα της Βερονίκης Δαμιανίδου | Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βερονίκης Δαμιανίδου με τίτλο «Ιερή καθημερινότητα», από τις 3 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020.

«Τα περισσότερα από αυτά τα έργα, γεννήθηκαν σε μια περίοδο προσωπικών δυσκολιών, με την πρόθεση να με οδηγήσουν πιο κοντά στο κέντρο μου. Μέσο για το ταξίδι αυτό γίνονται πρόσωπα αγαπημένα σε στιγμές καθημερινές, ιδέες και σύμβολα οικεία , ακόμη και εικόνες που βλέπω από το παράθυρο μου. Ο συγχρονισμός με το εσωτερικό αυτό σημείο, που ενίοτε γίνεται και προσευχή, είναι ο δρόμος, ο στόχος και όλη η ελπίδα μαζί, που θα χαιρόμουν αν φαινόταν στο σύνολο της δουλειάς».

Βερονίκη Δαμιανίδου 

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Η Βερονίκη Δαμιανίδου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και Ζ. Αρβανίτη. Ψηφιδωτό με τη Δ. Αγγελίδου και Διδακτική της Τέχνης με τους Α. Κ. Δανασσή – Αφεντάκη και Τ. Σάλλα – Δοκουμετζίδη, στην ίδια σχολή. Σκηνογραφία και Ενδυματολογία, στο “Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου”. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου, ώρες 18.00 – 22.00

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 18 Νοεμβρίου 2020

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Σάββατο 17.30 – 22.00 Κυριακές κλειστά

Black Duck Gallery

Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα / 210 3234760 / www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Σκίτσο της συγγραφέως Χαράς Πάτρα για το βιβλίο της

’ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ... της Χαράς Πάτρα | Ένα παραμύθι που τα παιδιά συναντούν τον ΕΥΖΩΝΑ

Συγγραφέας: Χαρά Πάτρα

Εκδόσεις: ΦΙΛΥΡΑ

Με την υποστήριξη του Ομογενειακού Συλλόγου HEPHAESTUS WIEN-OSTERREICHISCH/ GRIECHISCHER INTEGRATIONSVEREIN

«’Κείνο που φορείς, αυτό και είσαι...» Το πρώτο παραμύθι, το οποίο φέρνει τα παιδιά σε επαφή και γνωριμία με την φορεσιά του Εύζωνα, με την ιστορία της και τους συμβολισμούς της, με τρόπο απλό και κατανοητό. Ο δυναμισμός της, η αν- δρεία που συμβολίζει και τα στοιχεία που συνθέ- τουν το Ελληνικό Έθνος, ξετυλίγονται στα μάτια ενός παιδιού με την βοήθεια του παππού του…

Ένα παραμύθι από την Χαρά Πάτρα και τις εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!

O Δημήτρης Αστερίου προβάρει τα αντανακλαστικά μας με τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ | 20 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΖΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ από τον Δημήτρη Αστερίου

20 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου

Έναρξη 21 Οκτωβρίου, 19:00

Σκάζη 

Εμπεδοκλέους 28-30

Πλατεία Βαρνάβα 

Παγκράτι 

14 Ματωμένα πορτρέτα.

14 φορές που με σκότωσαν, με φυλάκισαν, με χτύπησαν κι όλοι μου οι θάνατοι κλείστηκαν σε μια εικόνα κεντημένη με μαρκαδόρο, πενάκι και κόκκινο νερό. Πολύ κόκκινο. Όπως αίμα.

14 φορές που βγήκα από το σπίτι και δεν ξαναγύρισα ή γύρισα ματωμενος, δαρμένος, απογυμνωμενος από την αμθρωπινοτητα μου.

Και γιατί;

Γιατί δεν ήμουν ένας από αυτούς. Ο, τι διαφέρει ως προς μια ανορθολογική κανονικότητα πρέπει να εξαλειφθεί. Πρέπει να γίνει ενθύμιο φρίκης. Η φωνή μου, το γκλιτερ μου, η πίστη μου, η ελευθερία μου, η σιλικόνη μου το χρώμα μου, η σεξουαλικοτητα μου, όλα υπογραφές για τη θανατική μου ποινή.

14 πορτρέτα λοιπόν.

14 κηδείες και μνημόσυνα αγνώστων, για μην πει ποτέ κανείς ότι δε γνώριζε.

Για να είμαστε επιτέλους όλοι ελεύθεροι, πολύχρωμοι και άνθρωποι.

Νίκος Κατσικάνης, συγγράφεας 

Στο φιλόξενο Σκάζη επί της οδού Εμπεδοκλέως 28-30 στην Πλ. Βαρνάβα του Παγκρατίου, ο Δημητρης Αστεριου προβάρει τα αντανακλαστικά μας.

 

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ» | Ένα ξεχωριστό διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου

Ένα ξεχωριστό διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου, «Το μυστικό του Ηφαίστου», γίνεται η αφορμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους - για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – δυο Διαχειριστικές Αρχές Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου. Το παιχνίδι, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας #Europeinmyregion που κάθε χρόνο αναδεικνύει παρεμβάσεις, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από Διαρθρωτικά Ταμεία στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και δίνει την ευκαιρία σε παίκτες κάθε ηλικίας να… εξιχνιάσουν ένα μυστικό από την αρχαιότητα, σε ένα ζωντανό ραντεβού στο YouTube την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.

Από τους λογαριασμούς τους στο YouTube οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι ελεύθερα και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, μέσα από το κανάλι https://bit.ly/3j2toD9. Έχοντας στη διάθεσή τους μία ώρα, θα κληθούν να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που θα τους δοθούν, χρησιμοποιώντας κάθε έξυπνη οθόνη – κινητό, τάμπλετ, υπολογιστή, τηλεόραση – που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ θα μπορούν να αλληλεπιδρούν και να σχολιάζουν τα τεκταινόμενα σε πραγματικό χρόνο.

Χαρισματικοί ηθοποιοί, αρχαίοι θεοί, μυθικοί ήρωες και αρχαιολόγοι με ανησυχίες, είναι οι οδηγοί των βημάτων μας για την επίλυση του μυστηρίου, σε ένα ταξίδι μεταξύ τεσσάρων εμβληματικών τόπων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: το Καβείριο της Λήμνου, τα μεταλλεία του Λαυρίου, τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου. Η διαδρομή, γεμάτη εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο, δεν δίνει μόνο τα στοιχεία για τη λύση του αινίγματος, αλλά προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας ανά τους αιώνες.

Στην πρωτότυπη αυτή δράση, πέρα από τις Περιφέρειες Αττικής και Βορείου Αιγαίου, συμμετέχουν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Λέσβου, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την παραγωγή υπογράφει μια δυναμική και έμπειρη ομάδα, που έχει υλοποιήσει στο παρελθόν πολλές ανάλογες δράσεις με μεγάλη επιτυχία, την οποία αποτελούν ο Γιάννης Σαρακατσάνης (κείμενο – σκηνοθεσία), η Φιλιώ Λαζανά (επιμέλεια γρίφων), η Γεωργία Μπούρδα (κοστούμια – σκηνικά), ο Θέμης Γύπαρης (επιμέλεια σποτ) και ο Γιάννης Πιττάς (βοηθός παραγωγής). Πρωταγωνιστές στο ταξίδι είναι οι ηθοποιοί Θανάσης Ζερίτης, Μαρία Μπαλούτσου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος και Σωσώ Χατζημανώλη.

Ραντεβού, λοιπόν στις 21 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ!

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες για το Athens Art Festival

Τo Athens Art διοργανώνει το πρώτο Festival, με τίτλο Athens Art Festival, τον Απρίλιο 2021 (9-11/4/2021) , στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου για εκδηλώσεις.

Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες επαγγελματίες, ερασιτέχνες και τους φορείς που θέλουν να αναδείξουν τη δουλειά τους και την αγάπη τους για την τέχνη.

Μουσικοί, ηθοποιοί, φωτογράφοι, χορευτές, εικαστικοί, σχεδιαστές μόδας, συγγραφείς, ποιητές, συλλέκτες, ζωγράφοι, ταχυδακτυλουργοί, γλύπτες, κινηματογραφιστές, χαράκτες, γραφίστες, μικροτέχνες, κομμωτές , αισθητικοί, cosplayers, μοντελίστες, γκραφιτάδες… όλοι μαζί ενωμένοι!

Είναι η πρώτη μας δράση που διοργανώνουμε προκειμένου να αναδείξουμε τις τέχνες και τον πλούσιο πολιτισμό μας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να γνωρίσει το κοινό μια μεγάλη ποικιλία από όλες τις τέχνες με τις οποίες θα μπορούσε να καταπιαστεί κάποιος σαν ερασιτεχνική ασχολία ή ακόμα και σαν επαγγελματική.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε το ιδανικό φεστιβάλ σε πείσμα των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, σηματοδοτώντας μία ελπιδοφόρα κίνηση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στη χώρα μας.

Στόχοι:

H συνάντηση καλλιτεχνών και φορέων, που αφορούν στις καλλιτεχνικές ασχολίες.

Η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για τη γνωριμία των επισκεπτών με ικανό αριθμό αντικειμένων ερασιτεχνικής και μη, ασχολίας.

Προσδιορισμός των αρχών στην προσέλκυση και μύηση νέων ερασιτεχνών και επαγγελματιών στις υπάρχουσες ασχολίες.

Αυτή η δράση θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει το έργο σας να εμπνευστεί από αυτό με πιθανό σκοπό να δημιουργήσει κάτι δικό του. Δίνεται η ευκαιρία στις σχολές ( δραματικές, ωδεία κ.α.) να δώσουν την ευκαιρία στους σπουδαστές τους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ώστε να προβληθεί το έργο που γίνεται στην εκάστοτε σχολή και να γίνουν ευρέως γνωστοί σε μια μεγάλη γκάμα επισκεπτών.

Στο Athens Art Festival δημιουργούμε μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με θέματα μέσα από τις παρακάτω ενότητες:

Μουσική ( live,παρουσίαση μουσικών σχημάτων, dj set )

Χορός (επίδειξη χορευτικών ομάδων)

Θέατρο, Stand up comedy ( παραστάσεις, σκετς)

Εικαστικά, Φωτογραφία, Ζωγραφική ( εκθεσιακός χώρος)

Μοντελισμός, Βιβλίο, Συλλογές, Χειροτεχνία ( εκθεσιακός χώρος)

Επιτραπέζια, Στρατηγική, Παιχνίδια ( εκθεσιακός χώρος)

Youtubers, Instagrammers ( meet up, live, επιδείξεις)

Την όλη καλλιτεχνική επίβλεψη την έχει ο Art director P.J. Thanos (Παναγιώτης Θάνος) σχεδιαστής μόδας – Ενδυματολόγος.

για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 697 8401473)

Ακολουθήστε μας τώρα στο instagram https://www.instagram.com/athensart.gr/ Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Email. Athensart.gr@gmail.com

«Δυτικά της Ιθάκης – Τερατογονίες»: Η ατομική έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

H Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου, σε συνεργασία με την Alma Gallery, εγκαινιάζει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00 την ατομική έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη Δυτικά της Ιθάκης – Τερατογονίες σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη.

«Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Μπάμπη Κατσατσίδη, οι οποίες επειδή φιλοδοξούν να μιλήσουν για τη δυνατότητα της τέχνης να καλύψει μεταφυσικά ή υπαρξιακά ζητήματα, υπερβαίνουν την τρέχουσα καλαισθησία και καταθέτουν το άγριο και ηρωικό πρόσωπο τους με κύρος και εντυπωσιακή επιβολή. Εδώ το μέγεθος του έργου είναι ανάγκη και όχι αυτοσκοπός καθώς μόνο μέσα από μιαν μεγαλόστομη φόρμα και μια δραματική, “επική” χειρονομία μπορούν να υπηρετηθούν σωστά τα θέματα που επιλέγει ο καλλιτέχνης. Θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση όχι από τη γη στον ουρανό, αλλά σε μια παραισθητική κόλαση απωθημένων επιθυμιών ή παροπλισμένων πραγματικοτήτων. Ούτως ή άλλως και τα πρόσφατα και τα παλιότερα έργα του Κατσατσίδη διαβάζονται σε πολλαπλά επίπεδα και κρύβουν καλά τα μυστικά τους», αναλύει ο επιμελητής Μ. Στεφανίδης.

Ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 1982. Έχει διακριθεί το 1983 με υποτροφία Ι.Κ.Υ. για τρία συνεχή χρόνια και με υποτροφία του Ιδρύματος Κεφαλληνού, για ένα χρόνο. Το 1984 έλαβε πτυχίο στην Αισθητική-Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), ενώ για τα επόμενα τρία έτη (1984-87) συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί της Αθήνας (ALMA Gallery, Titanium Yiayianos Galllery, Gallery Batagianni, Gallery Κρεωνίδης, Gallery AΔ, και άλλες). Έχει συμμετάσχει επίσης σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αγγλία, Ρωσία, Αυστρία, Σουηδία κ.α., ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, ώρα 17:00 – 22:30

Διάρκεια: 19 Οκτωβρίου 2020 – 16 Ιανουαρίου 2020

Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή 11:00-19:00 & Σάββατο 11:00-15:00

Την ημέρα των εγκαινίων αλλά και όλες τις ημέρες που η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της εικαστικού Λίνας Ρωμάνου | Κλήδονας – θεατρόμορφη βιωματική αναπαράσταση (με τη συμμετοχή του κοινού)

ΣΥΝ – ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τοσίτσα 17, Εξάρχεια

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της εικαστικού Λίνας Ρωμάνου

Κλήδονας – θεατρόμορφη βιωματική αναπαράσταση (με τη συμμετοχή του κοινού)

Θεατρική εμψύχωση: Λάουρα Ασημακοπούλου – ηθοποιός, θεατρολόγος

Εικαστική εμψύχωση και παρέμβαση: Λίνα Ρωμανού, εικαστικός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 17 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2020

ΩΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Καθημερινά 18:30 – 21:30 (Τετάρτη, 18:00 – 21:00)

Μια έκθεση αφιερωμένη στη μεγάλη αξία όλων των μικρών πραγμάτων που δεν αντιλαμβανόμαστε, όπως η άπιαστη ομορφιά του γαλαζοπράσινου χρώματοςόταν εμφανίζεται στη χορευτική κίνηση της φλόγας, ως χρωματιστή συμπληρωματική ανάγκη της στιγμιαίας της ύπαρξης.

Η αναφορά στο έθιμο του Άη Γιάννη του Κλήδονα μέσα από συνομιλία με τη φίλη Λάουρα Ασημακοπούλου (ηθοποιό – θεατρολόγο) σαν αναδημιουργία, όπου εκείνη θα διαχειριζόταν ένα δρώμενο με θέμα το συγκεκριμένο έθιμο. Δική μου να αναφερθώ στην ιστορία του εθίμου, «ντύνοντας» με έργα τον περιβάλλοντα χώρο. Έθιμο είναι μια πράξη επαναλαμβανόμενη χρονικά και τελετουργικά από ομάδα ανθρώπων ή λαού, συγκεκριμένου τόπου και καταγωγής.

Τα έθιμα υπάρχουν για να καλύπτουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας. Για να λειτουργήσει το έθιμο χρειάζεται το ζητούμενο ή το τάμα. Το έθιμο στοχεύει σε μια «μυστηριακή» αποκάλυψη. Η μαγεία αυτής της αποκάλυψης δονείται σε ένα σύγχρονο παιχνίδι με θεατές και δράστες τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Στο χώρο της έκθεσης τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο Άρχοντας του Σασπένς | εκδόσεις ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Χίτσκοκ μετέτρεψε τον φόνο σε μια μορφή τέχνης. Τα θρίλερ του είναι τα πιο βαθυστόχαστα και αυτά που έχουν αντιγραφεί πιο εκτεταμένα στον κινηματογράφο λόγω της επινοητικότητας της πλοκής τους. Ο Χίτσκοκ απολάμβανε τον τίτλο του «Άρχοντα του Σασπένς» αλλά ήταν ειδικός σε πολλά περισσότερα από αυτό.

Πήγε στο Χόλιγουντ το 1939 ύστερα από μια σειρά έξοχων, γεμάτων ζωντάνια ταινιών γυρισμένων στη Βρετανία. Βρήκε αργά τον βηματισμό του κατά την πρώτη δεκαετία εκεί, αλλά γύρισε επιτυχίες όπως η Ρεβέκκα, Το Χέρι που Σκοτώνει και η Υπόθεση Νοτόριους. Από τον Άγνωστο του Εξπρές μέχρι τη Μάρνι, δεν γύρισε ούτε μία ταινία που να ήταν λιγότερο από άψογη. Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου, το Ψυχώ και τα Πουλιά είναι αριστουργήματα.

Ο Χίτσκοκ ήταν ένας ιδιοφυής πλακατζής, αλλά πίσω από αυτό το διάσημο ευγενικό προφίλ βρισκόταν επίσης ένας μηδενιστής, ένας καθολικός ηθικολόγος, ένας φροϋδικός ψυχολόγος της σεξουαλικότητας, κι ένας καλλιτέχνης του οποίου οι ευαισθησίες ήταν έντονα εναρμονισμένες στη σύγχρονή εποχή του άγχους. Ήταν ένας πολύ σπουδαιότερος σκηνοθέτης απ’ ό,τι νόμιζε.

Συγγραφέας: Νιλ Σίνγιαρντ

Μετάφραση: Πάρις Μνηματίδης 

Σελ. 178

Στην πλατφόρμα Criticseye.gr, όπου έχουν συγκεντρώθει όλες οι πληροφορίες για το κινηματογραφικό project Με το Βλέμμα της Κριτικής, μπορείτε να παρακολουθήσετε "ελεύθερα" την ταινία του Χίτσκοκ Υπόθεση Νοτόριους (1946) απουσία διοργάνωσης μιας κανονικής προβολής στην αίθουσα λόγω των μέτρων για τον Covid-19.

Άσπιλοι Ένοχοι: Το καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που δε θα αφήνεις από τα χέρια σου!

«Τίποτα και κανείς δεν είναι όπως φαίνεται σ’ αυτή την πόλη».

Η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη επιστρέφει με το καινούριο της βιβλίο «Άσπιλοι Ένοχοι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Ένα σύγχρονο, καθαρόαιμο, αστυνομικό μυθιστόρημα με ανατρεπτική, γρήγορη πλοκή και σκηνές που κόβουν την ανάσα. Οι ήρωες της- άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζουν στην Ελλάδα του σήμερα-φτάνουν στα άκρα, με φόντο μια μυστηριώδη εξαφάνιση. Ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος; Πόσο επηρεάζουν οι συνθήκες τις πράξεις μας και, τελικά, μήπως κατά μία έννοια είμαστε όλοι εν δυνάμει ένοχοι; Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, τα πάθη, το μίσος και η εκδίκηση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Άσπιλοι Ένοχοι

Συγγραφέας: Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Είδος: Αστυνομικό μυθιστόρημα

Κυκλοφορία: Ιούνιος 2020

Σελίδες: 564

ISBN: 9789606215216

Τιμή: 16,90 €

Γνωρίστε τον αστυνόμο Μάξιμο Βαγενά

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια 35χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κανένα ίχνος, καμία ένδειξη, κανένα τηλεφώνημα για λύτρα, πουθενά το πτώμα της. Παρά τις έρευνες της τοπικής αστυνομίας, στέκεται αδύνατο να βρεθεί, νεκρή ή ζωντανή. Ο Μάξιμος Βαγενάς, ένας από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Kατά Ζωής, αναλαμβάνει κάπως απρόθυμα να ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισης, ενώ παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Τίποτα και κανείς, όμως, δεν τον είχε προετοιμάσει για ό,τι θ’ ακολουθήσει. Η εξαφάνιση της γυναίκας μοιάζει να είναι μόνο η κορυφή στο παγόβουνο μιας σειράς ακούσιων και εκούσιων εγκλημάτων. Βήμα-βήμα και χαρτογραφώντας τα ίχνη της, ο Μάξιμος έρχεται αντιμέτωπος με ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, οι οποίες θα αλλάξουν ακόμα και τη δική του ζωή...

Βιογραφικό

Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη (ψευδώνυμο) εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες στον χώρο του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, συμμετέχοντας ως κειμενογράφος και σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2009 με το βιβλίο «Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. Το 2012 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό δράμα «8 ψυχές που δεν έφυγαν», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα: «Ο κορσές της Σταχτοπούτας» (2014) και «Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου» (2015) και από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη τα μυθιστορήματα «Η Διαθήκη του Ζάνα» (2017), «Η Υπηρέτρια της Δούκισσας» (2018), «Ζακίνθη, στο Άβατο του Κόντε» (2019) και «Άσπιλοι Ένοχοι» (2020).

«Η Τεθλασμένη του Κόσμου»: Η έκθεση της Ισμήνης Μίχα είναι ένας ύμνος στη γυναίκα

Στην πιο ανθρωποκεντρική της έκθεση έως σήμερα, η Ισμήνη Μίχα υμνεί τις γυναίκες. Οι δικές της γυναίκες είναι νεαρές, αλλά ώριμες, αποφασιστικές, σαγηνευτικές και συνειδητοποιημένες. Η εικαστικός, εμπνευσμένη από την Αναγέννηση, τοποθετεί τις ρεαλιστικές μορφές της σε ένα μπαροκικό, θεατρικό σκηνικό, προσδίδοντας τους μια μυστηριακή διάθεση. Τα πρόσωπα στα έργα της συνήθως δεν φαίνονται, δυσκολεύοντας τον θεατή να προσεγγίσει τα μάτια τους- τον καθρέφτη της ψυχής τους. Είναι, όμως, η γλώσσα του σώματός τους που μαρτυρά πολλά για τον εσωτερικό τους κόσμο…

Πληροφορίες Τίτλος: Η Τεθλασμένη του Κόσμου

Ατομική έκθεση της Ισμήνης Μίχα

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 19:00

Πού: Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Κολωνακίου 2, τηλ.: 210 3606231

Διάρκεια έκθεσης: Έως Τρίτη 20 Οκτωβρίου

Ώρες: Καθημερινές 10:00-14:00 και 18:00-21:00, Σαββατοκύριακα 10:00-20:00

Σημείωμα Ισμήνης Μίχα

Η λαχτάρα μου να εκφραστώ, αλλά και η αγάπη μου για την τέχνη με έκαναν να ετοιμάσω αυτή την έκθεση, γιατί η ζωγραφική για μένα είναι ανάσα ζωής. Είναι μεγάλη η χαρά μου που μου δίνεται η δυνατότητα να υμνήσω τη γυναίκα, την γεννήτρα του κόσμου, ενός κόσμου που στις μέρες μας δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο. Πιστεύω ότι αν κάθε γυναίκα μπορούσε να εκφραστεί ως καλλιτέχνης, τις ίδιες εικόνες θα εμπνεόταν. Γυναίκες- αερικά σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον, ευθείες μιας τεθλασμένης.

Βιογραφικό Ισμήνης Μίχα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Μαθήτρια του Μαρασλείου, συμμετείχε σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, αποσπώντας πολλά βραβεία. Την δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε εντατικά με την τοιχογραφία, φιλοτεχνώντας καταστήματα και την Παιδιατρική Κλινική της Βέροιας. Έχει μελετήσει μεγάλους ζωγράφους, ενώ αντλεί έμπνευση κυρίως από την περίοδο της Αναγέννησης. Το 2000 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση «Αναδρομές στην Αναγέννηση», ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε με μια σειρά έργων υπό τον τίτλο «Από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα», ενώ το διάστημα 2002-2003 παρουσίασε τις «Αναδρομές». Εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο στα μυστικά της τέχνης της, το 2005 παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Εμπνεύσεις». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή την περίοδο εγκαινιάζει τη νέα ατομική της δουλειά «Η Τεθλασμένη του Κόσμου». Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.

Hephaestus Wien - Η ιστοσελίδα που από όνειρο έγινε πραγματικότητα και εξελίσσεται συνεχώς, κάνοντας την καρδιά της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας να "χτυπά" δυνατά παγκόσμια και διαδικτυακά

Με όχημα τη παγκόσμια δύναμη του διαδικτύου, ένα όνειρο του Georg Gstrein, με καταβολές από Ελλάδα, έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία της ομογενειακής ιστοσελίδας www.hephaestuswien.com

Από τότε, η καρδιά της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας "χτυπά" παγκόσμια και διαδικτυακά, σε διαφορετικές γλώσσες από την καρδιά της Ευρώπης, τη Βιέννη της Αυστρίας.

Η επιτυχία της ιστοσελίδας ήταν και είναι μεγάλη, καταφέρνοντας, καθημερινά να υποδέχεται τουλάχιστον 11.000 διαδικτυακούς επισκέπτες και να τους ενημερώνει, τόσο για την Ελληνική, όσο και για την παγκόσμια επικαιρότητα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τους Έλληνες και Κύπριους ομογενείς.

Αποδεδειγμένα και με σύμμαχο ένα ακόμη όνειρο που οργανώθηκε και εξελίχθηκε σε μια ραδιοφωνική, διαδικτυακή συχνότητα της Ομογένειας, το Hephaestus Radio, η ιστοσελίδα και το ραδιόφωνο κατορθώνουν να έχουν απήχηση σε 165 χώρες της Γης.

Οι συνεργάτες τόσο της ιστοσελίδας όσο και του ραδιοφώνου φροντίζουν τόσο με τα άρθρα τους, όσο και με τις εκπομπές τους να είναι η ΦΩΝΗ της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας, ισχυροποιώντας την παρουσία της σε όλο τον κόσμο.

Σεβόμενος τόσο τους διαδικτυακούς επισκέπτες της ιστοσελίδας Hephaestus Wien και τους αντίστοιχους διαδικτυακούς ακροατές του Hephaestus Radio και συνεχίζοντας να "χτίζει" το όνειρο του, ο Georg Gstrein φρόντισε να αποκτήσει η ιστοσελίδα www.hephaestuswien.com νέα μορφή και σύγχρονη παρουσίαση, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά και βάζοντας τα θεμέλια προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών και την ανέλιξη της σε υψηλότερες θέσεις επισκεψιμότητας στην παγκόσμια κατάταξη.

Η καρδιά λοιπόν της Ελληνικής και Κυπριακής ομογένειας έρχεται με διαδικτυακές ταχύτητες από την καρδιά της Ευρώπης, τη Βιέννη, να κατακτήσει όλο τον κόσμο, γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αυτό ακριβώς για τους Ομογενείς: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ με μια περιήγηση στη νέα, σύγχρονη μορφή της ιστοσελίδας www.hephaestuswien.com

Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου | Συγγραφέας: Κυριακή Βέλκου | Εκδόσεις Αποστακτήριο

Η συλλογή ποιημάτων «Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου» περιέχει αυτοτελή ποιήματα που γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο, κάθε φορά που διάφορα προσωπικά γεγονότα πυροδοτούσαν την καταβύθιση της δημιουργού σε έναν εσωτερικό κόσμο.

Η προσπάθειά της να αποφορτίσει τον εαυτό της από την ένταση των συναισθημάτων την οδήγησαν σε έναν εσωτερικό μονόλογο. Ακροάτρια και ομιλήτρια ταυτόχρονα παλεύει με την ίδια της την ύπαρξη και προσπαθεί να στηριχθεί σε κρυμμένες δυνάμεις, αντλώντας το κουράγιο μέσα από δικές της λέξεις.

Τα θέματα που πραγματεύεται, ο θάνατος, η ζωή, ο έρωτας είναι ιδωμένα μέσα από μια νοσταλγική επιθυμία να νικήσει τη φθαρτότητα που επιβάλλει ο χρόνος στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η μελαγχολία της μοναξιάς αναζητά τη λύτρωση σε μονοπάτια συμφιλίωσης με όσα την ταλαιπωρούν. Πνίγει τον θυμό, τον πόνο, την αγανάκτηση, την κούραση, τη λύπη της σε εικόνες που απεμπολούν την ψευδαίσθηση του χρόνου και δημιουργεί τη δική της αλήθεια, προσπαθώντας να κερδίσει την ψυχική της ανάταση, να συμφιλιωθεί με όσα την στεναχωρούν, ουσιαστικά να συμφιλιωθεί με τον ίδιο της τον εαυτό.

Τα ποιήματά της είναι ψίθυροι σε ταξίδια ημερών στα οποία καθρεφτίζονται επιθυμίες, αγάπες που αρνούνται να λησμονηθούν, ελπίδες που τέμνονται, όνειρα ανεκπλήρωτα και φευγαλέα συναισθήματα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κυριακή Βέλκου είναι νηπιαγωγός και ζει με την οικογένειά της στο Κιλκίς. Σήμερα εργάζεται ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής στο 2ο ΠΕΚΕΣ της Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Έχει ειδίκευση στον Αυτισμό και μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Παιδαγωγικής και Δημιουργικής Μάθησης του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ΠΔΜ. Τα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία. Είναι εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών σε παιδιά νεαρής ηλικίας και δραστηριοποιείται εθελοντικά εδώ και χρόνια στο πεδίο υποστήριξης παιδιών στα εικαστικά στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς και σε εκδηλώσεις αφήγησης παραμυθιών με γονείς και παιδιά στο πλαίσιο συνεργασίας με διάφορους φορείς. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους χώρους πολιτιστικής αναφοράς. Έργα της κοσμούν δημόσια κτίρια εργασίας, ενώ κάποια ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και στην Πινακοθήκη της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς. Τρεις ποιητικές της συλλογές και δυο ποιήματά της έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν επίσης συμπεριληφθεί στην Ανθολογία Βραβευμένων Ποιητών (1995 -2011) της Μ.Κ.Ε. «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς. Πρόσφατα συμμετείχε με διήγημά της στην έκδοση βιβλίου του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραπτής Έκφρασης της Χαράς Ανδρεΐδου, με τίτλο: «4 Διηγήματα για μια αλλιώτική Χιονάτη».

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/ψίθυροι-στην-αχλή-του-χρόνου/

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος | Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς | Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών «Ελλάδα – Χρώμα και Φως» 27 – 31 Οκτωβρίου 2020, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δ. Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Ελλάδα – Χρώμα και Φως», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 ως 31 Οκτωβρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα δίκτυα Facebook και Youtube.

Σκοπός του Ομίλου μας είναι μέσα από αυτή τη μεγάλη έκθεση, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί με τις δημιουργίες τους (τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, βιτρώ, φωτογραφίας, χαρακτικής κ.ά), να αναδειχθούν οι ομορφιές, οι μορφές και η μοναδικότητα του τόπου μας, οι πανανθρώπινες αξίες που συνθέτουν διαχρονικά τον Ελληνικό Πολιτισμό (όπως φιλοξενία, αλληλεγγύη, φιλότιμο κλπ), οι άνθρωποι, η ιστορία και ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Όλα αυτά δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα των χρωμάτων και του αέναου φωτός. Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 35 εικαστικοί δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής από 1 Σεπτεμβρίου ως – αυστηρά - Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 35 συμμετοχών και μετά.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, εγγυάται την απόλυτη εναρμόνιση και συμμόρφωση με τα όποια ισχύοντα για την εν λόγω περίοδο μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και φυσικά για το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» που θα φιλοξενήσει την έκθεση και τους εργαζομένους του.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του: https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

ΑΝΤΩΝΙΟΣ | SUMMER PROJECT II | 30 Ιουλίου – 5 Σεπτεμβρίου 2020

Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει το SUMMER PROJECT II του εικαστικού Αντώνιου.

Μετά την εγκατάσταση ‘Summer Project I’, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι 2019, ο καλλιτέχνης επιστρέφει με την εγκατάσταση ‘Summer Project II’, παρουσιάζοντας τη διαδρομή της αισθητικής διαμόρφωσης της γραφής του έργου του ‘ESPACE DE MEMOIRE’.

Η εγκατάσταση παρουσιάζεται στην βιτρίνα της γκαλερί, ώστε να είναι προσβάσιμη από το θεατή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο καλλιτέχνης θα παρευρίσκεται στη γκαλερί κάθε Σάββατο 11.00-14.00 ή κατόπιν συνεννόησης.

Θερμοί κι αισιόδοξοι χαιρετισμοί από τη Βικτόρια Χίσλοπ

Η παρακάτω επιστολή είναι από τη Βικτόρια Χίσλοπ μιας και ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα. Τ

ο να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.»

Βικτόρια Χίσλοπ

* Οι φωτογραφίες είναι του Bill Waters

«Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι του Έρωτα»: Το εγχειρίδιο που θα μεταμορφώσει την ερωτική σας ζωή

Πόσο αληθινά ερωτευόμαστε;

Και πόσο αφήνουμε σώμα και νου ν’ ανακαλύψει τη μαγεία του έρωτα;

Πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τον ερωτισμό μας, κόντρα στις κοινωνικές συμβάσεις και την ιδιαίτερα απαιτητική καθημερινότητα και- μάλιστα- να τον δούμε να ανθίζει;

Στο καινούριο του βιβλίου «Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι του Έρωτα» ο Χρήστος Αποστολάκος έρχεται ν’ απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, καθώς υπόσχεται να μας βοηθήσει να μεταμορφώσουμε ριζικά την ερωτική μας ζωή, εφοδιάζοντας μας με πολύτιμες πρακτικές συμβουλές και ασκήσεις.

Ένα εγχειρίδιο απελευθέρωσης

Έπειτα από χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με τις πρακτικές του Τάντρα, ο Χρήστος Αποστολάκος- παλαίμαχος εκπαιδευτικός, νυν διοργανωτής σεμιναρίων αυτοβελτίωσης της ερωτικής ζωής- καταρρίπτει με επιχειρήματα παγιωμένες πεποιθήσεις που μας απομακρύνουν από την πραγματική απόλαυση και επιστρατεύοντας την θεωρία, αλλά και στοχευμένες ασκήσεις, μας δείχνει τον δρόμο για να:

μεταμορφώσουμε την ερωτική πράξη σ’ ερωτική ευδαιμονία

συμφιλιώσουμε την καρδιά με το ένστικτο

λυτρωθούμε από κοινωνικές ενοχές και ψυχολογικά ταμπου

αγαπήσουμε αλλά και ν’ αγαπηθούμε ουσιαστικά.

‘Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, αλλά και ένα φιλοσοφικό εγχειρίδιο προσωπικής και συλλογικής απελευθέρωσης.

Βιογραφικό συγγραφέα Ο Χρήστος Αποστολάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Πάντειο και τη Φιλοσοφική και εργάστηκε χρόνια ως εκπαιδευτικός-φιλόλογος και κοινωνιολόγος, ενώ παράλληλα έγραφε. Έχει σπουδάσει, επίσης, συμβουλευτική απεξάρτησης και έχει οργανώσει εθελοντικά ομάδες διαλογισμού για χρήστες ουσιών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με τις ολιστικές θεραπείες και ειδικά με τις πρακτικές της Τάντρα, παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συντονίζει σεμινάρια Τάντρα στην Αθήνα (tantra.net.gr).

Ταυτότητα βιβλίου Τίτλος: Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι του Έρωτα

Οδηγός Ευζήν, Σώμα & Νους

Συγγραφέας: Χρήστος Αποστολάκος

Εκδόσεις: Δαιδάλεος

Σελίδες: 100

Δημήτρης Φραγκάκης - Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο τουρισμός μας θα αντέξει φέτος» - Συνέντευξη του ΓΓ ΕΟΤ στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας «Hephaestus»

Την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος, εξέφρασε ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, σε συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας «Hephaestus», τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο στόχος είναι «να μείνουμε όρθιοι ώστε να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το 2021, αυτό που καταφέραμε τη φετινή χρονιά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Η εφημερίς της Τέχνης» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λαζάρου, ο ΓΓ του ΕΟΤ επισήμανε πως «εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, το κράτος δούλεψε αποτελεσματικά. Ακόμα και μέσα στην καραντίνα, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ δεν σταμάτησαν να δουλεύουν. Ο ΕΟΤ ήταν από τους λίγους Οργανισμούς Τουρισμού στην Ευρώπη, που έκανε καμπάνια μέσα στην καραντίνα, το GREECE FROM HOME. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές όπου προβλήθηκε και μας βοήθησε πολύ να κρατήσουμε την εικόνα της χώρας σε ένα πολύ καλό επίπεδο, σε μία περίοδο μάλιστα, που ήταν πολύ σκληρή για όλους».

Στη συνέχεια, ο κος Φραγκάκης ανέφερε ότι «στον ΕΟΤ έχουμε ήδη ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα προβολής της χώρας στο εξωτερικό, που είναι έτσι διαρθρωμένο ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε χώρες όποτε απαιτείται. Βλέποντας δηλαδή τα επιδημιολογικά στοιχεία, κάποιες χώρες τις αφήνουμε για λίγο πιο μετά και κάποιες χώρες τις δουλεύουμε τώρα, όσον αφορά το κομμάτι της προβολής. Δεν είναι εύκολο, είναι κάτι πολύ καινούριο, αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε».

Σχετικά με τους περιορισμούς πτήσεων, ο κος Φραγκάκης ανέφερε πως «είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή υπάρχει στον Ευρωπαίο πολίτη μία συστολή να ταξιδέψει. Κάνουμε μία προσπάθεια να φύγει ο φόβος από τον Ευρωπαίο πολίτη και να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, στην ασφαλέστερη χώρα που μπορεί να κάνει διακοπές. Φέτος δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θα τα κυνηγήσουμε όλα, και τον οδικό τουρισμό κυνηγάμε, και τον εσωτερικό τουρισμό κυνηγάμε, και προφανώς κυνηγάμε τις μεγάλες σημαντικές αγορές μας στο εξωτερικό. Ανοίγουμε τη σεζόν με ασφάλεια, όμως και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο ποιες χώρες ανοίγουν έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα με τη διάδοση της πανδημίας».

 

Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο τουρισμός μας θα αντέξει φέτος» - Συνέντευξη του ΓΓ ΕΟΤ στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας «Hephaestus» - ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Για τον οδικό χάρτη του ελληνικού τουρισμού

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, ο ΓΓ του ΕΟΤ σημείωσε πως «γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από όλους και αυτό οφείλω να το πω. Αναφέρομαι στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, τις αεροπορικές εταιρείες, σε όλους όσους έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό μας προϊόν. Και αυτό είναι μία νέα συλλογικότητα για την Ελλάδα, ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τη χώρα, το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό και το επόμενο διάστημα. Στόχος μας φέτος, για το 2020, είναι να κρατηθεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία όρθια. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός στόχος: Να ανοίξουν και να δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι φέτος. Πιστεύω προσωπικά ότι η σεζόν αν και πολύ δύσκολη θα κρατηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε και για το 2021. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για το 2021 και από tour operators και από αεροπορικές. Άρα, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε ως χώρα το 2021 πια, αυτό που πετύχαμε το 2020».

Για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

Ο κος Φραγκάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού. «Το θέμα του εσωτερικού τουρισμού μας έχει απασχολήσει από την αρχή» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι «ο Έλληνας ταξιδιώτης είχε εξαφανιστεί από την ελληνική τουριστική αγορά την τελευταία δεκαετία, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που περάσαμε. Η στρατηγική μας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι να τονώσουμε τον εσωτερικό Τουρισμό. Στη σημερινή συγκυρία, έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε ώστε να τονώσουμε περαιτέρω τη ζήτηση του εσωτερικού Τουρισμού με τα τρία προγράμματα ενίσχυσης του Κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία έχουμε ήδη ανακοινώσει».

Τέλος, ερωτηθείς για την στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό ο κος Φραγκάκης τόνισε πως «700.000 οικογένειες στηρίζονται πάνω στο τουριστικό προϊόν και στη λειτουργία του. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Περίπου 13 δισ. ευρώ έχουν δαπανηθεί σε προγράμματα στήριξης και των εργαζομένων, και των επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται. Βασική μας επιδίωξη, όμως, είναι να φέρουμε κόσμο στη χώρα για διακοπές, να ανοίξει ο τουρισμός, να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, να έχουν εισόδημα οι εργαζόμενοι, για να μπορέσουμε να αντέξουμε μέχρι τις αρχές του 2021, που πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΤΕ (διαφορές & ομοιότητες) | Το νέο μυθιστόρημα της Μαρικαίτης Καμβασινού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγγραφέας Μαρικαίτη Καμβασινού, η ιδρύτρια του ιστορικού χώρου ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ, στην οδό Βουκουρεστίου, στον οποίο παρουσιάστηκαν πολλές εκθέσεις ιστορικού και συλλεκτικού περιεχομένου και βιογράφος του Φιλοποίμενα Φίνου, κυκλοφορεί από τις ιστορικές εκδόσεις Οδός Πανός, το νέο της μυθιστόρημα ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΤΕ (διαφορές & ομοιότητες).

Πρόκειται για την ερωτική ένωση δύο νέων στην Αθήνα του 1875, που οδήγησε, με τις απρόσμενες συνέπειές της, σ’ ένα βεβιασμένο και τραυματικό γάμο. Οι κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες και ο τυφλός εγωισμός κατέστρεψαν τα μεταξύ τους αισθήματα, όσο κι αν στο κύλισμα του χρόνου απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Μέσα από την αφήγηση της πορείας αυτής της εξαμελούς οικογένειας προβάλλεται -ως το το 1946- η γυναικεία μοίρα και νοοτροπία εκείνων των εποχών, καθώς και οι επιδιώξεις, τα λάθη, τα πάθη, οι ουτοπίες και οι ελπίδες όλων των μελών της.

Ο έρωτας και η αγάπη εισβάλουν ξανά στην ώριμη πια ζωή των δύο πρωταγωνιστών, αλλάζοντας όχι μόνο τον ψυχισμό τους, τις συμπεριφορές τους και τους χαρακτήρες τους, αλλά και τη συνειδητοποιημένη πια ματιά τους σε όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα, τα οποία περιγράφονται με σεβασμό στις ιστορικές αλήθειες.

Τα γεγονότα είναι καταιγιστικά: Πόλεμοι, διχασμός, απώλειες, αβάσταχτοι πόνοι, νέοι ερχομοί, οδηγούν τον αναγνώστη στη συναισθηματική προσέγγιση του με τα μέλη της οικογένειας, αλλά και στη συμμετοχή του στα δρώμενα, με αναπόφευκτη τη σύγκριση του χθες με το σήμερα, αλλά και στον εντοπισμό διαφορών και ομοιοτήτων σε όλους τους τομείς.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα, Μαρικαίτη Καμβασινού:

Γεννήθηκε, σπούδασε, εργάζεται και ζει στην Αθήνα. Το 1985 ίδρυσε το «ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ» στην οδό Βουκουρεστίου, έναν χώρο βιβλίου, ιστορίας και τέχνης, στον οποίο οργάνωσε και παρουσίασε ως το 1993 πολλές εκθέσεις ιστορικού και συλλεκτικού κυρίως περιεχομένου. Από το 1991 και μέχρι το τέλος του 2002 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, διάστημα στο οποίο έγραψε και επιμελήθηκε τις ιστορικές και αριθμημένες εκδόσεις: «Το Χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη» (1997), «Το Ωρολόγιον του Ανδρόνικου Κυρρήστου» (1999), «Το Ολυμπιείο και Μνημεία της Παριλίσιας περιοχής» (2002), καθώς και τον συνοπτικό και δίγλωσσο τόμο «Μνημεία των Αθηνών» (2002), που εκδόθηκαν από τον Πολιτισμικό Οργανισμό. Το 2005 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις» «Ορφέας» το βιβλίο της: «ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ Φιλοποίμην και Τζέλλα» και το 2012 το μυθιστόρημα της: «Αντανακλάσεις Μνήμης και Ονείρου» (Εμπειρία Εκδοτική).

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Συγγραφέας: Μαρικαίτη Καμβασινού

Τίτλος: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΤΕ (διαφορές & ομοιότητες)

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία – Μυθιστόρημα

Σελίδες: 278

Τιμή: 14 ευρώ 

€ ISBN 978-960-477-408-1

Εκδόσεις: Οδός Πανός

Γιώργος Χρονάς Ποιητής & Εκδότης

Διδότου 39 και Ιπποκράτους 10680

Αθήνα

Τηλ.-Fax: 2103616782

e-mail: chronas@otenet.gr site:

https://odospanos-cigaret.gr/product/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf/

Είσαι το Σύμπαν: Το βιβλίο των Deepak Chopra-Μηνά Καφάτου που αλλάζει την οπτική μας απέναντι στη ζωή

Η αράχνη ποτέ δεν πιάνεται στον ιστό της, πιάνει τις μύγες, δεν πιάνεται η ίδια. Ο άνθρωπος όμως πιάνεται στον «ιστό» που φτιάχνει ο νους του…

Ο συγγραφέας των παγκόσμιων best seller, γιατρός Deepak Chopra ενώνει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο κβαντικό φυσικό και κοσμολόγο δρ. Μηνά Καφάτο συνυπογράφοντας ένα πρωτοποριακό βιβλίο με τίτλο «Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Εαυτό και Γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις».

Σ’ αυτό υποστηρίζουν ότι πλέον η επιστήμη πρέπει να υιοθετήσει νέες μεθόδους προκειμένου ν’ απαντήσει σε μερικά βασικά ερωτήματα, όπως: Πώς είναι τόσο τέλεια συνταιριασμένα τα πάντα στο σύμπαν; Πώς άρχισε η ζωή και από πού προήλθε ο χρόνος;

Συγκεκριμένα, οι δύο ειδικοί αναλύουν εννέα ερωτήματα, τα οποία αποτελούν τους μεγαλύτερους και πιο πολύπλοκους γρίφους που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστήμη. Στόχος τους, να στρέψουν τους προβολείς της προσοχής στην κρυμμένη μας σχέση με την πραγματικότητα.

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον συμπαντικό σου εαυτό και γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις

Συγγραφείς: Deepak Chopra, Μηνάς Καφάτος

Εκδόσεις: Ασημάκης

Σελίδες: 240

Μετάφραση: Ρένα Καρακατσάνη

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις και το βιβλίο στο τηλέφωνο 6944756051 και στα:

www.yatu.gr

www.asimakisbooks.gr

www.greekta.gr

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- ΣΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ

Καλό Μάη...!

Η είσοδος του Μάη σε συνδυασμό με την εξαγγελίες των νέων μέτρων εν όψει του κορωναιού εντείνει τις αντιφάσεις της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα οξύνει την εκφραστική δημιουργικότητα. Όλα τείνουν σε ένα εσωτερικό οργασμικό ξέσπασμα που αντιδρά υποσυνείδητα στα νέα χαλινάρια και το νέο σκηνικό που επιβάλλεται διεθνώς στοχεύοντας την ουσιαστική αλλοίωση του άνω-θρώσκω...

Πολλές φορές η καλλιτεχνική έκφραση διαισθάνεται διαχρονικά τις καταστάσεις που επακολουθούν.

Η προεπιλογή του έργου μου για το εικαστικό, συλλεκτικό Ημερολόγιο του 2020 της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, με τίτλο "Εννοιακά βλέμματα", μικτή τεχνική σε καμβά, που παρουσιάζει ατέρμονα βλέμματα να παρακολουθούν και να ελέγχουν ένα ρέον σύμπαν, πόσο ταιριάζει με τον φετινό Μάη...

Αλλά και η επιλογή για τον μήνα Μάιο από το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, για το επετειακό τους ημερολόγιο του 2020, του εμβληματικού νεανικού έργου μου, με τίτλο "Μνημείο Εποχής", που ζωγράφισα το 1978-79 στη μεγάλη σειρά των "Αντιμιλιταριστικών" έργων που εκτέθηκαν το 1981 στην Αθήνα, είναι λίαν χαρακτηριστική.

Στη σύνθεση η τσιμεντένια οικοδομική στήλη γίνεται σώμα για το κενό στρατιωτικό πουκάμισο, που μέσα του κουρνιάζει αμήχανη η τρυγόνα, σύμβολο της Αγάπης.

Είθε όλη η δοκιμασία που βιώνουμε, οι διαπιστώσεις, οι στοχασμοί, οι προοπτικές και τα αποτελέσματα των νέων διαδικασιών, με εγρήγορση και δράσεις ατομικές και συλλογικές να αποβεί ανθοφόρα και καρποφόρα...

Καλό και δραστήριο μήνα! Καλή Πρωτομαγιά!

Κώστας Ευαγγελάτος και συνεργάτες.

Art Studio Est-La Chambre, Αθήνα.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

http://gisi.gr/evangelatos/index.php/2020/04/13/drawing-at-coronovirus-days/

«Μένουμε δυνατοί – ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα. Ένα έργο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν την μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ TΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΕΤΕ

Όλη την ανακοίνωση μπορείτε να διαβάσετε @ www.eete.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, σας καλεί να στείλετε την επώνυμη μάχιμη παρουσία σας με ένα ή περισσότερα έργα σας, για ανάρτηση στον ιστότοπο δράσεων του ΕΕΤΕ: https//: dimiourgo.eete.gr (Πληροφορίες κα Ρούλα Κώστογλου 210 3300016 εσωτ 105, 103)

Στείλτε αγαπημένα σας έργα ή δημιουργείστε νέα έργα: ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σκίτσα, εικονογραφήσεις, γελοιογραφίες, ψηφιδωτά, Videoart, εγκαταστάσεις κλπ, στο email: menoumedinatoi-etoimazoumetinepomenimera@eete.gr με την ενδειξη: ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ +ονοματεπώνυμο

Απαραίτητα στοιχεία που θα συνοδεύουν τα έργα:

Όνομα καλλιτέχνη

Τίτλος έργου

Κατηγορία έργου (ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, Videoart, installations, σκίτσα, εικονογραφήσεις, γελοιογραφίες κλπ)

Υλικό Διαστάσεις

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει με 1-10 έργα.

Το κάθε έργο να σταλεί σε αρχείο jpg, μέγεθος αρχείου Α4 στα 72 DPI (εκόνα με μέγιστες διαστάσεις 1000Χ1000 pixels) σημειώνοντας στο αρχείο του έργου τα στοιχεία του: Ονοματεπώνυμο_τίτλος έργου_κατηγορία_ υλικό _διαστάσεις (πχ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ_ΤΙΤΛΟΣ_20Χ30_ΑΚΡΥΛΙΚΟ )

Για τα video: Διάρκεια έως 3 ΄λεπτά σε αρχείο mp4 , full HD, 1920-1080 pixels. Τα έργα (που πρέπει να έχουν χαμηλή ανάλυση για να μην μπορεί να γίνει εμπορική εκμετάλλευσή τους χωρίς την άδεια του καλλιτέχνη), θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ, με το link: https://dimiourgo.eete.gr με τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν το έργο, να το αντιγράψουν και να το προωθούν στα social media.

2. Συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στο ΕΕΤΕ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ προχωράει στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στο ΕΕΤΕ, με στόχο να βρεθεί ο συλλογικός μας φορέας κοντά σε κάθε συνάδελφο που σήμερα δοκιμάζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και έχει ανάγκη. Θα συγκροτηθούν και Επιτροπές αλληλεγγύης ανά περιφέρεια, οι οποίες θα είναι σε συνεργασία και με τις περιφερειακές επιτροπές του ΕΕΤΕ. Για το λόγο αυτό σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στην Επιτροπή Αλληλεγγύης του ΕΕΤΕ, σε μια ομάδα μάχιμη (σε συνεργασία με το ΔΣ του ΕΕΤΕ), που θα αναζητά και θα στηρίζει τους συναδέλφους που χρειάζονται βοήθεια στο να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, ή το φαγητό τους, ή που χρειάζονται κάποιου είδους στήριξη. Παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο ΕΕΤΕ, με τηλέφωνο (210 3301719 εσωτ 101 και 102) στη Γραμματεία του ΕΕΤΕ ή με ηλεκτρονικό μήνυμα (στη διεύθυνση chafartg@otenet.gr) και να δηλώσετε συμμετοχή στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, με την ένδειξη στο μήνυμα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΕΤΕ»

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΩΤΗΡΗ ΦΕΛΙΟΥ "Ανοιχτή" ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ!!!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Μπορεί ο εκθεσιακός μας χώρος να είναι κλείστος αλλά παραμένουμε ανοιχτοί για εσάς διαδικτυακά!

Με σκοπό η Συλλογή να καταστεί προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, όλα τα έργα και οι προηγούμενες μας εκθέσεις και εκδηλώσεις έχουν ψηφιοποιηθεί και βρίσκονται στον ιστότοπο μας.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την φυσική εμπειρία με τα έργα τέχνης, αλλά ελπίζουμε να απολαύσετε τις ειδικές διαδικτυακές διαδρομές που έχουμε προετοιμάσει για εσάς μέσα από τον ιστότοπο μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

Ανακαλύψτε την Συλλογή.

Εξερευνήστε την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου διαδικτυακά και ανακαλύψτε περισσότερα από χίλια έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της σύγχρονης ελληνικής παραστατικής τέχνης. Η Συλλογή περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, γλυπτά, ανάγλυφα, κατασκευές, χαρακτικά, φωτογραφίες, ψηφιακές εκτυπώσεις και σχέδια με κεντρικό θέμα της την ανθρώπινη μορφή.

Περιηγηθείτε στις εκθέσεις μας.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας και μάθετε για τις εκθέσεις της Συλλογής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περιηγηθείτε στην τελευταία έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου μέσα από το βίντεο του χώρου, καθώς επίσης σε προηγούμενες μας εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Διαβάστε τους καταλόγους μας.

Διαβάστε ψηφιακά τους καταλόγους των εκθέσεων μας, όπου σημαντικοί ιστορικοί τέχνης και επιμελητές σχολιάζουν και αναλύουν την πορεία των καλλιτέχνων μέσα από τα έργα της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου. Ανακαλύψτε τη δουλειά της Μαρίας Φιλοπούλου, του Εμμανουήλ Μπιτσάκη, του Γιώργου Ρόρρη, του Αλέκου Λεβίδη, του Κώστα Παπανικολάου και πολλών άλλων.

Δείτε συνεντεύξεις καλλιτεχνών.

Δείτε συνεντεύξεις καλλιτεχνών οι οποίοι μιλάνε για την Τέχνη και την Τέχνη τους αλλά και για την μακροχρόνια σχέση που έχουν με την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Μάθετε για τη δουλειά του Τάσου Μαντζαβίνου, του Μιχάλη Μανουσάκη, του Αλέκου Λεβίδη, του Χρήστου Μποκόρου, του Κώστα Παπανικολάου και πολλών άλλων.

Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

16 Φωκίωνος Νέγρη

Αθήνα, Αττική 11257 Greece

τ. +30 210 8824681

http://www.felioscollection.gr

E-viewing έκθεσης: «Προσωπικοί Παράδεισοι» της Μαρίας Φιλοπούλου | Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου φέρνει κοντά σας διαδικτυακά την έκθεση «Προσωπικοί Παράδεισοι» της Μαρίας Φιλοπούλου. Επισκεφτείτε το website μας και περιηγηθείτε στους χώρους της έκθεσης ψηφιακά.

E-viewing έκθεσης: «Προσωπικοί Παράδεισοι» της Μαρίας Φιλοπούλου | Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου φέρνει κοντά σας διαδικτυακά την έκθεση «Προσωπικοί Παράδεισοι» της Μαρίας Φιλοπούλου. Επισκεφτείτε το website μας και περιηγηθείτε στους χώρους της έκθεσης ψηφιακά.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» και περιλαμβάνει 18 ζωγραφικές συνθέσεις, κυρίως μεγάλων διαστάσεων και ένα γλυπτό της καλλιτέχνιδας από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου καθώς και από άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, που έχουν φιλοτεχνηθεί από το 1986 έως το 2020.

Πρόκειται για μια ιχνηλάτηση της διαδρομής της Μαρίας Φιλοπούλου από τα έτη των σπουδών της στο Παρίσι μέχρι την ωρίμανσή της, με ενδιάμεσους σταθμούς τις ενότητες που την απασχόλησαν: εσωτερικοί χώροι, θερμοκήπια , παραλίες, καταρράκτες και κολυμβητές. O τίτλος της έκθεσης παραπέμπει στην σχέση της καλλιτέχνιδας με την αναζήτηση της ορατής ή της αόρατης στέγης που θα την κάνει να αισθανθεί ασφάλεια και γαλήνη. Ο θεατής την ακολουθεί στην δική της καλλιτεχνική απελευθέρωση καθώς σταδιακά άφησε πίσω της στους προστατευμένους χώρους του σπουδαστικού εργαστηρίου στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, του ατελιέ της στην Αθήνα, του ναϋλον κελύφους των θερμοκηπίων για να περιπλανηθεί στην απεραντοσύνη της θάλασσας και στα ορμητικά νερά των καταρρακτών. Αυτό το άνοιγμα στην ζωή καθρεπτίζεται ανάγλυφα και στις φιγούρες που πρωταγωνιστούν στα έργα της: από την μοναχική νεανική αυτοπροσωπογραφία της, ο χρωστήρας της έφτιαξε δεκάδες κορμιά που χαίρονται την επαφή με την φύση και το νερό.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρως εικονογραφημένη δίγλωσση έκδοση με κείμενα από τους ιστορικούς τέχνης Χριστόφορο Μαρίνο και Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκδοση θα είναι σύντομα διαθέσιμη ψηφιακά στο website της Συλλογής.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ “Βαθιά Βλέμματα ¨”– Janet Kapuya | Από Κυριακή 29 Μαρτίου έως Κυριακή 12 Απριλίου @ A LIAR MAN

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 18.00-22.00 Στο A Liar Man

Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18:30

Είσοδος Ελεύθερη

Η Έκθεση «Βαθιά Βλέμματα» της Janet Kapuya, παρουσιάζεται στο A Liar Man από την Κυριακή 29 Μαρτίου έως και την Κυριακή 12 Απριλίου. Η πολυσχιδής καλλιτέχνης, πρέσβειρα του Αργεντίνικου Τάγκο, που μας έχει ταξιδέψει με τον ήχο της φωνής και της κιθάρας της, έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές μέχρι και σήμερα.

Μαθήτευσε δίπλα στον Μπότη Θαλασσινό, ειδικό σε παστελ και προσωπογραφίες που είναι και η προτιμησή της. εκεί βρίσκει ενδιαφέρον... στο βλέμμα, γιατί είναι η γλώσσα της ψυχής, που δεν μπορεί να κρύψει, αυτά που μπορούν τα λόγια. Η εικαστική ερμηνεία του βλέμματος, η προσπάθεια του καλλιτέχνη να περάσει τα συναισθήματα μέσα από την τέχνη, η δυνατότητά του να ερμηνεύσει την ένταση, τα σιωπηρά μηνύματα, είναι μια πρόκληση γι'αυτόν όσο και η αισθητική διάσταση και θεωρία.

Το έργο της Janet Kapuya αντλείται από την απέραντη αγάπη της για τα ζώα και τη συνεχή και ακατάπαυστη προσπάθεια να ερμηνεύσει το βλέμμα τους, την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους. Η απεικόνιση της μορφής τους, του τρόπου που κοιτάζουν μέσα από την πολυχρωμία και η ακρίβεια της τέχνης της, οδηγεί στην αποτύπωση του ουσιώδους και της απλής ομορφιάς. Στόχος της η ανάγκη να υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας, φροντίδας και αγάπης για τα αδέσποτα ζώα και την αντανάκλαση της πράξης αυτής στα παιδιά μας, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα. 100.000 αδέσποτα υπάρχουν μόνο στην Αττική και υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκαττομύριο βρίσκονται στους δρόμους της Ελλάδας. Παρά τις προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων, τα κρούσματα εκγατάλειψης, κακοποίησης, παράνομης αναπαραγωγής, λαθρεμπορίου και θνησιμότητας ολοένα και αυξάνονται. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη προκειμενου να προστατέψουμε αθώες ζωές, να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγύη και την προσφορά και να λάβουμε σαν ανταπόδοση αγάπη και ευγνωμοσύνη. Πώς μπορεί να γεμίσει τη ζωή σου, το κενό, την μοναξιά ένα βλέμμα...Πώς μπορεί να σε αιχμαλωτίσει, να σου δείξει πόσο σ'αγαπάει, μέσα του βυθίζεσαι, αγάπη και τρυφερότητα, ένα βλέμμα που δεν ξεχνάς ποτέ! Έργα σε καμβά με ακρυλικά χρώματα, τέμπερες και παστελ. Πολύχρωμα και κολάζ.

Πληροφορίες «A LIAR MAN»

Σωφρονίου 2 118 54 Γκάζι -Κεραμεικός (50μ. Από μετρό Κεραμεικός), Αθήνα. Facebook: https://www.facebook.com/aliarmanathens/ Τηλέφωνο: 21 0345 5656

Υπό την Αιγίδα : της Πρεσβείας της Ουρουγουάης

Συμμετοχή: Asclaye Grecia Σύνδεσμος Λατινοαμερικών & Ισπανών Ελλάδος (https://www.facebook.com/asclaye.grecia )

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (https://www.zeil.gr/index.php/el/ )

Χορηγός: Thestia Συνεργάτες: Από Κοινού Θέατρο, Life Theater

ΠΕΝΤΕ @ KOTES - X BOOZE, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα | 7 - 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Γιώργος, η Καντερόλα, η Δέσποινα, ο Χρήστος και ο Γιώργος είναι μία παρέα φίλων που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Και οι πέντε τους είναι γεννημένοι τη δεκαετία του 90’ και έχουν σπουδάσει καλλιτεχνικές και εφαρμοσμένες τέχνες. Κοινό τους σημείο αναφοράς, εκτός των περιοχών που συχνάζουν, αποτελεί το ενδιαφέρον τους για τις τέχνες.

Ο Γιώργος Ν. Παπαδογιαννάκης, σπουδάζει στο ΠΑΔΑ, Γραφικές Τέχνες. Ασχολείται με το σχέδιο, τόσο με μολύβι και χρώμα, όσο και με τα ψηφιακά μέσα. Τα έργα του είναι επηρεασμένα από τον υπερρεαλισμό και τον μινιμαλισμό και αναφέρονται σε προσωπικές του εμπειρίες και σκέψεις. Σχεδιάζει κυρίως σε λευκό φόντο, χρησιμοποιόντας μαύρο μελάνι καθώς και αρκετές φορές το συνδιάζει και με χρώμα.

Η Kaderola σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται καλλιτεχνικά με τη φωτογραφία δρόμου. Οι εικόνες της διακατέχονται από έντονο κοντραστ, με τους μαύρους τόνους να υπερτερούν και εστιάζει τόσο στο ανθρώπινο στοιχείο όσο και στις αντιθέσεις της πόλης. Φωτογραφίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μία προσέγγιση που δεν στοχοποιεί ποτέ τον τόπο και τον χρόνο.

Η Δέσποινα Μυκονιάτη σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και πραγματοποήσε ένα εξάμηνο σπουδών στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Ρώμη. Ασχολείται με την φωτογράφιση πορτρέτων και γυμνών, επικεντρωμένη στη γυναικεία φιγούρα. Συνθέτοντας με το φως και σκηνοθετόντας, οι φωτογραφίες της συχνά χαρακτηρίζονται από ζωγραφικότητα.

Ο Χρήστος Λιανόπουλος σπουδάζει Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση στο ΠΑΔΑ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τον έχουν κερδίσει οι ψηφιακές τέχνες. Ασχολείται με τεχνικές 3D εικονογράφησης καθώς και με τη φωτογραφία καθώς και το βιντεο. Ενασχολούμενος με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό, δημιουργεί φόρμες, εμπνευσμένος από τα προσωπικά του συναισθήματα. Γνώμονάς του αποτελεί η ανάδειξη της υφής και του φωτός.

Ο Γιώργος Μπάρμπας σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα και Φωτογραφία στο Ρέθυμνο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά τόσο στο χώρο της φωτογραφίας όσο και του βιντεο. Οι προσωπικές του δουλείες χαρακτηρίζονται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ανθρώπων και των χρωμάτων. Η προσέγγισή του προβάλλει μια σύγχρονη ματιά, η οποία εστιάζει στη δυναμική του εφήμερου, του παροδικού, του στιγμιότυπικού.

Και οι Πέντε εννώνονται στη συγκεκριμένη έκθεση για να αφηγηθούν, ο καθένας με το μέσο που τον εκφράζει, μία ιστορία μέσα από την υποκειμενική τους αισθητική.

ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε. | ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ETCH INK | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 | Χαρακτική με "Άνοιξη" από τα Δημοτικά Τραγούδια

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στον χώρο τέχνηςETCH INK την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 στην έκθεση :

Χαρακτική με "Άνοιξη" από τα Δημοτικά Τραγούδια

Επίσημη προσκεκλημένη εκθέτρια ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ

Εκθέτουν οι: ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΡΔΑΚΗ, ΤΑΝΙΑ ΔΡΟΓΩΣΗ, ΜΙΝΑ ΚΟΥΖΟΥΝΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΩΝΙΑ, PINO PANDOFLINI, ΚΙΚΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ και η Συνεργατική Πλατφόρμα ViewCAD: Κυριακή Αϊδινλή, Νικόλαος Ευκολίδης, Χάρη Κοντοσφύρη, Παναγιώτης Κυράτσης, Αθανάσιος Μανάβης, Πρόδρομος Μηνάογλου, Βασίλης Σέντζας, Λάζαρος Φιρτικιάδης, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα Δέσπω μ’ Πασχαλιά, σήμερα ’ν’ άσπρη μέρα, βγήκαν οι νύφες στο χορό, κοράσια στο σεργιάν’ και συ Δέσπω μ’ δε φαίνεσαι μές στον απάνω κόσμο…….. Άνοιξη, η εποχή των μεγάλων εκκαθαρίσεων της φύσης, με τελετουργίες και έθιμα από τα βάθη του χρόνου όπου συμμετέχουν, Θεοί, Νύμφες, ‘Άνθρωποι, Φωτιές, Νερά, Πουλιά, Μέλισσες και πασχαλίτσες, Κοπάδια ,Βουνά, Ποτάμια, όλη η Πλάση ανθοφορεί, ερωτεύεται, επαναστατεί,. Οι εικαστικοί αγάπησαν όσο τίποτα την Άνοιξη, εκεί θριαμβεύει το βλέμμα τους.

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Εγκαίνια: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 20.00 - 23.00 ,

Διάρκεια έκθεσης :Παρασκευή, 13 Μαρτίου έως Σάββατο 12 Απριλίου 2020

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη & Παρασκευή 16.00-20.30, Σάββατο 11.00 -15.00

Επικοινωνία: www.athens-printmaking.com, info@athens-printmaking.com,

κιν. +30 6938786293, 6938786293

ΜΕΤΡΟ: στάση ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ και ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ: στάση ΙΚΑ, επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΡΓΩ | Ἡ δέ γυνή ἳνα τέχνην ποιῇ | ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ | ΝΤΙΑΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΑΣΩ ΓΚΙΩΝΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ - ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ | ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ - 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, υποδέχεται στους χώρους της τις Ντιάνα Γιαννοπούλου – Βάσω Γκιώνη Ζησιμοπούλου - Δέσποινα Κουβάτσου - Σμαράγδα Παπούλια, οι οποίες με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, εμπνέονται η καθεμιά με το δικό της τρόπο και δημιουργούν μια σειρά έργων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε μια ενότητα κάτω από το γενικό τίτλο "Ἡ δέ γυνή ἳνα τέχνην ποιῇ".

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 09 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ και θα διαρκέσει ως τις 04 Απριλίου 2020.

Την έκθεση αυτή προλογίζει η Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν :

«Και οι 4 αξιόλογες και, κυρίως, ενδιαφέρουσες γυναίκες –δημιουργοί – Ντιάνα Γιαννοπούλου, Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου, Δέσποινα Κουβάτσου και Σμαράγδα Παπούλια κατορθώνουν, εδώ, ανεξάρτητα από την προσωπική πορεία της καθεμιάς και την επίλεκτη εικαστική έκφραση να υποβάλλουν ένα αίσθημα ποίησης και ευρυθμίας ακόμη και στον πιο απαιτητικό θεατή! Και αυτό, επειδή πέρα από την παραστατική ,σε πρώτη όψη, γραφή υποβάλλουν μες από τον τρόπο που χειρίζονται τη σύνθεση, το χρώμα και τον ρυθμό του ίχνους αδιόρατους αλλά εμπνευσμένους συνειρμούς με πολυδιάστατα όσο και σημαίνοντα μηνύματα που διεγείρουν δημιουργικά τη φαντασία και τον ψυχικό κόσμο του επισκέπτη. Μες από την ρεαλιστική γραφή κατορθώνουν να υποβάλλουν μιαν ονειρική κατάσταση σε ένα χαρισματικό μεταίχμιο ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό διεγείροντας τη δυναμική της φαντασίας του επισκέπτη ανάλογα με τα προσωπικά του βιώματα. Αυτό, ακριβώς, το χαρακτηριστικό αποτελεί και τον θεμελιακό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δημιουργούς. Γνώρισμα που εδραιώνει απόλυτα το σκεπτικό της τωρινής παρουσίασης καθώς επειδή εξακριβωμένα διαθέτει «έρμα» δεν αποτελεί μια τυχαία ομαδική έκθεση. Με μιαν έντονη ονειρική διάθεση χρησμένα τα έργα της Ντιάνας Γιαννοπούλου αποτελούν μια χρυσή τομή ανάμεσα στην ονειρική ατμόσφαιρα , το κοινωνικό μήνυμα, και την όποια καθημερινότητα. Ξεχωρίζει , η ευρηματική σύνθεση. Οι χαρισματικά και μεταφυσικά μεταλλαγμένοι κορμοί των ελαιόδεντρων χάρη στον εμπνευσμένο χρωστήρα και τη μεγάλη ικανότητα σύνθεσης της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου καθώς εντυπώνονται καίρια στον ψυχισμό μας, ενθαρρύνουν τη φαντασία μας αλλά και τον ψυχισμό μας να διανύσουν τις δικές τους τροχιές. Ελαιόδεντρα που αποτελούν και από μια ψυχική εμπειρία !!!! Κατεξοχήν ατμοσφαιρικά τα έργα της Δέσποινας Κουβάτσου μας ενθαρρύνουν να βιώσουμε μες από το άμεσα αναγνωρίσιμο το δυνητικά μεταφυσικό. Μαγεύει στην κυριολεξία η απόδοση του υγρού στοιχείου εδώ καθώς προικισμένο μες από τις διαθλάσεις του φωτός ενισχύει σε υποβολή, σε μηνύματα και σε αινιγματικότητα την εκάστοτε λουομένη. Στο έπακρον ευρηματική και υποβλητική είναι η εικαστική γραφή της Σμαράγδας Παπούλια που κατορθώνει ακόμη και τα όποια εννοιολογικά εικαστικά μηνύματα και στοιχεία να τα ενορχηστρώνει με αυθεντική αίσθηση ποίησης. Αίσθηση που μας κατακλύζει δημιουργικά καθώς ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα όχι απλά την αντίληψη αλλά αυτόν καθαυτόν τον ψυχικό μας κόσμο. 

ΝΤΟΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΓΚΑΝ

Δρ.Ιστορικός της τέχνης –τεχνοκριτικός Officier des Arts et Lettres

Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι  Α Ρ Γ Ω

ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΤΗΛ.: 210 7249.333 / FAX:210 7249.777

e-mail: info@argo-gallery.gr

website: www.argo-gallery.gr

 Έπισκέψεις :

Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00,

Σάββατο: 11:00-15:00

Ατομική Εκθεση Μάρης Προύζου | «Όλα είναι ένα» | 4 - 14 Μαρτίου 2020 @BLACK DUCK

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μάρης Προύζου με τίτλο «Όλα είναι ένα» από τις 4 έως και τις 14 Μαρτίου.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει έμπνευση για έκφραση και δημιουργία!

Τα έργα της Μάρης Προύζου, είναι συνυφασμένα με την δουλειά της . Εξ αιτίας της ιδιότητας της ψυχολόγου, η θεματική της έκθεσης είναι μια αλληγορία της ζωής και της ψυχής του ανθρώπου. Οι τουλίπες όπως η ίδια περιγράφει είναι ό,τι ανθίζει αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Τα πουλιά και οι πεταλούδες εκφράζουν το πέταγμα την ανάγκη της ανεξαρτητοποίησης της ελευθερίας, και της ομορφιάς. Ηχηρές εικόνες αγάπης για τη ζωή και τον επαναπροσδιορισμό της ύπαρξης. Έργα μικρά και μεγάλα, με λάδι ή ακρυλικό, με έντονες αποχρώσεις γιατί το χρώμα είναι ζωτικής σημασίας και είναι αυτό που τελικά δίνει τη μορφή στο θέμα « Όλα είναι ένα»

Σημείωμα της ζωγράφου.

Αυτές οι τρεις θεματικές με γοήτευσαν. Τα πουλιά άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, κουρασμένα ή ζωηρά πολύχρωμα ή σκούρα με γκρίζες πινελιές, μου θυμίζουν μορφή ανθρώπων. Ανθρώπων που πέρασαν από την ζωή μου, που αγάπησα. Οι πεταλούδες για μένα είναι ψυχές που μου μίλησαν για μια αγάπη, μια προδοσία, μια λύπη, μια χαρά, ένα ταξίδι και μετά πέταξαν στο άγνωστο. Οι τουλίπες με γοήτευσαν για το χρώμα τους. Έχουν πάντα ένα κυρίαρχο χρώμα και στη βάση πινελιές πιο σκούρες και πιο ανοικτές. Ωριμάζουν σιγά, και τα φύλλα τους δεν πέφτουν όλα μαζί. Κοιτώντας τις μου θυμίζουν τον άνθρωπο με το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, αλλά και τις ποικίλες φανερές ή κρυφές του πινελιέςτου, που τον κάνουν τόσο ενδιαφέρον. Μου θυμίζουν το μεγάλωμα του, την αργή απώλεια των ικανοτήτων του, της νιότης και της ομορφιάς του.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Μάρη Προύζου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος γενετικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Paris V|||. Δραστηριοποιήθηκε από το 1985 στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε δημοτικές δομές και στο ιδιωτικό της γραφείο. Από το 2004 αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή Βακαλό, έμεινε τρία χρόνια στον αγαπημένο της δάσκαλο και ζωγράφο Απόστολο Λάβδα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει μια σειρά από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις με θέματα εμπνευσμένα από την ανθρώπινη φύση και ζωή, δοσμένα άλλοτε με συμβολικό και άλλοτε με πραγματικό τρόπο.

Εγκαίνια έκθεσης: 4 Μαρτίου ώρα 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 4 – 14 Μαρτίου 2020

Ώρες λειτουργίας: 13.00 – 21.00 καθημερινά

Υπεύθυνη επικοινωνίας για την κ. Προύζου Κατερίνα Γρυλλάκη /kgrillaki.pr@gmail.com

Artwork: Δήμητρα Αποστόλου

Black Duck Gallery Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα / 210 3234760 / www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «ΜυθΙστορικά» του Αλέκου Λεβίδη

ΞΕΝΑΓΗΣΗ | 22.2.2020 στις 12:00

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση της έκθεσης «ΜυθΙστορικά» του Αλέκου Λεβίδη από τον Νίκο Παΐσιο, γιατρό και επιστημονικό συνεργάτη της Πινακοθήκης Γκίκα, σε ζωντανό διάλογο με τον ζωγράφο, στο Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | 4.3.2020 στις 19:00

Πλησιάζοντας προς τις τελευταίες μέρες της έκθεσης "ΜυθΙστορικά" του Αλέκου Λεβίδη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 7 μ.μ. μία ακόμα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την πρόσληψη της ιστορίας μέσα από τη ζωγραφική και τον μετασχηματισμό της σε προσωπικό μύθο στο Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Ομιλητές θα είναι οι: Λίλα Μαραγκού, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Μαρίνα Μαροπούλου, Ανθρωπολόγος του Δικαίου, Διδάσκουσα στη Νομική Σχολή του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνών Ελισσάβετ Πλέσσα, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια Εκθέσεων, η οποία θα έχει και το συντονισμό της συζήτησης.

Η αίθουσα έχει περιορισμενη χωρητικότητα και θα πληρωθεί με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα διοργανώνει την ατομική έκθεση του Αλέκου Λεβίδη «Μυθ-ιστορικά», σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία», από τις 16 Ιανουαρίου έως 14 Μαρτίου 2020.

Τα «Μυθ-ιστορικά» του Αλέκου Λεβίδη, που εκτίθενται στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Κριεζώτου 3, Αθήνα), είναι μια σειρά εικοσιτεσσάρων έργων που ζωγραφίστηκαν στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών (1980-2019) και φέρουν έντονα το αυτοβιογραφικό στοιχείο. Το προσωπικό βίωμα πλέκεται με κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ζωή του ζωγράφου, ενώ το «μέσα» συνδέεται με το «έξω», το «μικρό» με το «μεγάλο» και ο μύθος με την «πραγματικότητα». Μέσα από τις εικόνες, ο Λεβίδης διαχειρίζεται τη σχέση του με την ιστορία χωρίς νοσταλγία· με τρόπο υπαινικτικό, συχνά αλληγορικό και, πάνω από όλα, συνειρμικό. Δεν προβαίνει σε δηλώσεις ιστορικού ή πολιτικού περιεχομένου. Αντλεί από το παρόν και το παρελθόν για να δημιουργήσει προσωπικές μυθιστορίες δυνάμει ανοιχτές σε εξίσου προσωπικές αναγνώσεις του θεατή.

Διάρκεια: 16.1.2020 - 14.3.2020

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Σάββατο 10:00 - 18:00

Εισιτήρια: € 5

Παραμονές της συνθηκολόγησης, 2019, μικτή τεχνική, 87 x 107 εκ.

Η PurPur Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση “Find what you love, and let it kill you”

Find what you love, and let it kill you

Εγκαίνια: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μμ.

Διάρκεια: 14 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2020

Κείμενο – Επιμέλεια έκθεσης : Μπουραζάνης Κωνσταντίνος

Οργάνωση – Concept: Μπουραζάνης Κωνσταντίνος, Βλαχογιάννη Βίκυ

Γραφιστική Επιμέλεια: Μπουραζάνη Χριστίνα

Επικοινωνία Έκθεσης: PurPur Gallery

Ο επιμελητής της έκθεσης, Μπουραζάνης Κωνσταντίνος , σημειώνει μεταξύ άλλων:

...Η λέξη Πάθος προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Πάσχω η οποία μεταφράζεται και ως υποφέρω, αντέχω, υπομένω, τα καταφέρνω. Σημαίνει είμαι διατεθειμένος να αντέξω οτιδήποτε για να βιώσω το πάθος μου. Η διαδικασία αυτή και μόνο, του να υπηρετεί κανείς τα πάθη του με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, αποτελεί την επιλογή του να στηρίξει αδιαμφισβήτητα τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι το πάθος καθαυτό, μετατρέπεται σε κινητήριο δύναμη, μια δημιουργό δύναμη που έχει την ανάγκη να εκφραστεί. Το Πάθος, η αφοσίωση, η τρέλα για οτιδήποτε αποτελεί ερέθισμα. Το Πάθος μπορεί να καταστρέψει αλλά μπορεί και να δημιουργήσει. Το Πάθος είναι τέχνη και η τέχνη Πάθος. Ο καλλιτέχνης οφείλει να είναι παθιασμένος, να ερευνήσει και να υποτάξει στην τέχνη του τα προσωπικά του πάθη με στόχο να τα μεταπλάσει σε έργο τέχνης στο οποίο θα κρύβεται η δική του αλήθεια. Η δίψα που μπορεί να εκφράσει ένα βλέμμα, η αγωνία δοσμένη από ένα χρώμα, η γραμμή, μια γραμμή που επιτίθεται , που γίνεται καμπύλη και ξαφνικά ερωτεύεται μαλακώνει. Μια μορφή αποδομημένη, γυμνή απ’ οτιδήποτε περιττό, να μεταλλάσετε σε αντικείμενο, το αντικείμενο του πόθου. Η τέχνη μας μιλάει, αποκαλύπτει μυστικά φόβους και πάθη. Πόσα κρύβει μια εικόνα άραγε; Στόχος της έκθεσης είναι, οι καλλιτέχνες να αποκαλύψουν με τα έργα τους, το πάθος για την τέχνη τους και πως αυτό εκφράζεται μέσα από τα σύμβολα και τις φόρμες της προσωπικής τους γραφής. Να προκαλέσουν τον θεατή να εντοπίσει τις επιθυμίες οι οποίες κυριεύουν τον δημιουργό αλλά και την προσπάθεια του να τις εξευμενίσει μέσα από την τέχνη του...

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κύρα Αλυγιζάκη, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Νικόλας Κυριάκου, Ανδριάνα-Βερονίκη Λάππα, Βαγγέλης Παπανικολάου, Ιωάννα Ρέβη, Νίκος Ρίζος, Λίνα Ρωμανού, Άννυ Σοφιανοπούλου, Χρήστος Τσαντήλας, Ορέστης Χιώτης, Marta Biagini, Natalia kazirelova

Η Purpur Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Σάββατο 10.00-14.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό. 

Διεύθυνση: PURPUR GALLERY Ανθήλης 6β Λαμία Τ.Κ.:35100

Τηλ.: 2231307050 email:purpurgallery@gmail.com purpurgallery@hotmail.com

LINA ROMANOU @ PURPUR GALLERY

MARINA KOUTSOSPYROU @ PURPUR GALLERY

ΜΑΣΚΕΣ – ΤΑΣΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΚΘΕΣΗ Από Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου | Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 18:30

Η Έκθεση «Μάσκες» του Τάσου Αμπατζή, παρουσιάζεται στο A Liar Man από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 18.30-22.30 Στο A Liar Man

Μια περιπλάνηση στον κόσμο της Μάσκας. Μάσκα: ένα έργο γλυπτικής με το οποίο ασχολήθηκε ο γλύπτης Τάσος Αμπατζής, δίνοντας τη δική του πινελιά σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις και αποκριάτικα καρναβάλια. Ανθρωπόμορφα ή ζωόμορφα μεταμορφώθηκαν από τα χέρια ενός μοναδικού στο είδος γλύπτη σε περίτεχνα δημιουργήματα για μεταμφιέσεις διαφόρων περιστάσεων. Από το 1972 μέχρι και σήμερα, επί 50 σχεδόν συναπτά έτη, ο δημιουργός Τάσος Αμπατζής μένει πιστός στο καθήκον του. Δημιουργεί μάσκες-γλυπτά που ντύνουν τα πρόσωπα καλύπτοντας τμήματα ή και ολόκληρο το πρόσωπο, αφαιρώντας την ταυτότητα του ηθοποιού, χορευτή, ερμηνευτή εμποδίζοντας συναισθήματα και προθέσεις να αποκαλυφθούν. Με βάση το χασοπόχαρτο, τη γάζα και το γύψο ο γλύπτης ξεκινά. Κατόπιν στολίζει και διακοσμεί με διάφορα υλικά, χαρτόνια, δέρματα και φτερά, καθώς και με μια παλέτα χρωμάτων. Κατασκευάζει μάσκες μοναδικές για πρωταγωνιστές της όπερας, τραγωδίας και μπαλαρίνες. Εκμαγεία πρωταγωνιστών μεγάλων παραστάσεων και μισά-πρόσωπα μάσκες για παραστάσεις μπαλέτου γεννήθηκαν στο εργαστήριο του καλλιτέχνη. Το πρόπλασμα πλάθεται από πηλό, μεταφέρεται στο γύψινο καλούπι από το οποίο γεννήθηκαν οι μάσκες της έκθεσης.

Τάσος Αμπατζής

Ο “Δισκοβόλος” το γλυπτό άγαλμα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1969 ήταν το πρώτο του έργο και ο προπομπός της σημαντικής του πορείας. Οι ειδικές γνώσεις του στην αμφίεση, γλυπτική, διακοσμητική, ζωγραφική, σκηνικά θεάτρου, κινηματογράφου, τηλεόρασης και σκηνογραφίας, ήταν καθοριστικές για τις εξαιρετικές και περίτεχνες δημιουργίες του στο χώρο της “φανταστικής αρχιτεκτονικής”¨: της σκηνογραφίας. Από το 1972 έως και σήμερα εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή δημιουργώντας σκηνικά με γλυπτική-ζωγραφική, φροντιστηριακά είδη σκηνής, αξεσουάρ κοστουμιών, μάσκα και πλαστική μακέτα. Εκτός από τη συμμετοχή του σε μεγάλες παραγωγές της Ε.Ρ.Τ. (“Παιχνίδια χωρίς σύνορα και παιδικά), καρναβάλια, διακοσμήσεις εορτών σε Δήμους, Μουσεία,Εκθεσιακά κέντρα και τηλεοπτικά σήριαλ, εκείνο που υπογραμίζει την πορεία του ως καλλιτέχνη είναι οι εκτελέσεις σκηνικών Ελεύθερου Θεάτρου από την Αρχαία Τραγωδία σε Ηρώδειο και Επίδαυρο. Από το 1972 μέχρι και σήμερα, επί 50 σχεδόν συναπτά έτη, ο δημιουργός Τάσος Αμπατζής μένει πιστός στο καθήκον του. Δημιουργεί μάσκες-γλυπτά που ντύνουν τα πρόσωπα καλύπτοντας τμήματα ή και ολόκληρο το πρόσωπο, με βάση το χασοπόχαρτο, τη γάζα και το γύψο.

Πληροφορίες

«A LIAR MAN» Σωφρονίου 2 118 54 Γκάζι -Κεραμεικός (50μ. Από μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.

Facebook: https://www.facebook.com/aliarmanathens/ Τηλέφωνο: 21 0345 5656

 

ΒΙΚΤΩΡ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ / η γοητεία του οικείου / Αναδρομική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | 26.03.2020

SAVE THE DATE!!! Πολύ σύντομα περισσότερες πληροφορίες!!!

Debra Rapoport “ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ” Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις στη Μόδα (or. Title) “From the Streets of New York” | 12 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου 2020

Με την ενημέρωση στα media να παραχωρεί ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος σε ηχηρά θέματα, όπως η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα, η Debra Rapoport, έχει ήδη εφαρμόσει και θεσμοθετήσει σαν μόδα το δικό της στυλ στη Νέα Υόρκη. Οι δημιουργίες της επιδεικνύουν μια σπάνια κατηγορία καλλιτεχνικού ταλέντου που εφαρμόζει σε χρωματιστές, σχεδόν γλυπτές χειροτεχνίες, με τη χρήση τυχαίων ευρημάτων και υπολειμμάτων αντικειμένων. Στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αμερικής, η Debra έχει εδραιωθεί, καθώς χαίρει της αναγνώρισης σημαντικών Μουσείων, τα οποία και κατέχουν στις συλλογές τους έργα της, ενώ στο Instagram οι οπαδοί της, δείχνουν ξεκάθαρα το θαυμασμό τους για την παράδοξη, συχνά αντικομφορμιστική, παρουσίασή της.

Η Debra Rapoport, ζει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Το διαμέρισμά της βρίσκεται στο απαράμιλλο Westbeth Artists Housing and Center for the Arts, ένα ιστορικό κτήριο στο οποίο στεγάζονται καλλιτέχνες με προνομιακό ενοίκιο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκονται και να εργάζονται στο κέντρο της μητρόπολης. Ο προσωπικός της χώρος, έχει διαμορφωθεί σε ένα ζωντανό εργαστήριο. Κάθε γωνιά του διαμερίσματος, μαρτυρά τη συνεχή σμύλευση της καλλιτέχνιδος σε νέες κατασκευές. Οι δημιουργίες ξεπερνούν τη φαντασία του επισκέπτη και εισέρχονται στη σφαίρα της διαρκούς αναζήτησης για ελευθερία, πάντοτε, όμως, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Με την παρούσα έκθεση, ευελπιστούμε να φέρουμε στην Αθήνα, ένα μέρος αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού ρυθμού της καλλιτέχνιδος. Με το ανεξάντλητο ταλέντο της, προκαλεί τις συμβατικές απόψεις για την ομορφιά και τη γήρανση, εμμένοντας, με αυξανόμενο πάθος στη νεότητα. Τα αεικίνητα χέρια της μεταμορφώνουν σωρεία υλικών σε αντικείμενα που καταθέτουν την ελευθερία της έκφρασης του 21ου αιώνα. Το αποτέλεσμα φαίνεται και από τη σπάνια συλλογή πολύχρωμων ρούχων, καπέλων και κοσμημάτων που στη συνείδηση του Ευρωπαίου θεατή εκπροσωπεί τους ακτιβιστές καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης. Άλλωστε με την επιλογή μη- παραδοσιακών, ευτελών, «επαναπροσδιορισμένων» υλικών, και πραγματευόμενη έννοιες όπως η ανακύκλωση οδηγούμαστε στην μελέτη έργων που αξίζει να αξιολογηθούν στο σύνολο τους.

Εγκαίνια Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου: 18.00 – 21.00,

MKHΛ, Καλλισπέρη 12 Ακρόπολη

Meet the artist: Με την παρουσία της καλλιτέχνιδος, Debra Rapoport

Διάρκεια Έκθεσης 12 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου

Ώρες Λειτουργίας ΜΚΗΛ

Ξεναγήσεις Σάββατο 7 Μαρτίου, Ώρα: 11:00 Ιωάννα Λαλαούνη Απαιτείται κράτηση

Νύχτα Πολιτισμού: Παρασκευή 20 Μαρτίου, Ώρα: 18:00-21:00

Ιωάννα Η. Λαλαούνη ΔΣ ΜΚΗΛ ioannalalaounis@lalaounis-jewelrymuseum.gr ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITER

Museum Schedule

Tuesday, Thursday, Friday: 9.00 a.m. - 3.00 p.m.

Wednesday & Saturday: 9.00 a.m.- 9.00 p.m.

Closed on Sundays, Mondays and on National Holidays

Free Entrance: Every Saturday