“H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα” - Webinar

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein" με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σας προσκαλεί στην 4η διαδικτυακή του εκδήλωση με θέμα:

H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα

Χαιρετισμό θα απευθύνει: η Ιφιγένεια Μωραϊτίνη – Πατριαρχέα, αναπτυξιολόγος μέλος του Συλλόγου “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein”.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν:

Ο καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας

η Στεφανία Τανιμανίδου, Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού

ο Παύλος Κυπριανού, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας

Ομιλητές:

ο καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ με θέμα “Μια ιστορία εικόνων, η εικονογραφία του Εικοσιένα”

ο καθηγητής Ιωάννης Κορίνθιος με θέμα “Η Νάπολη και η Ελληνική Παλιγγενεσία” Θα παρουσιάσει τη Ψηφιακή Έκθεση "Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ" με virtual περιήγηση,

η ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΠΑ, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους θα μιλήσει με θέμα: “Νάπολη και Ελληνική Παλιγγενεσία. Η συμβολή των Γενικών Αρχείων του Κράτους”,

ο Dr. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, Βυζαντινολόγος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών και Πρόεδρος Κυπριακής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών, με θέμα: “Νάπολη και Ελληνική Παλιγγενεσία. Η συμβολή της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών”.

Οι Ηθοποιοί Ινώ Μάτσου και Έρη Μπακάλη θα διαβάσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Συντονίζει: η Μαρία Μόσχου Ανταποκρίτρια του Hephaestus Wien στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας.

Δρ. Μαρία Τσιάκα


Πανδημία & Διατροφικές Διαταραχές: FB live ενημέρωση από την Δρ. Μαρία Τσιάκα

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών επιστρατεύει τη δύναμη των social media και διοργανώνει δύο δωρεάν ομιλίες, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, με κεντρική θεματική τις διατροφικές διαταραχές εν μέσω της πανδημίας.

Στόχος των live συζητήσεων με εισηγήτρια την ιδρύτρια του Κέντρου, Δρ. Μαρία Τσιάκα είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, αλλά και να ενημερωθεί υπεύθυνα για μια νόσο που παρουσιάζει άνευ προηγουμένου αύξηση την τελευταία δεκαετία, και ιδιαίτερα την περίοδο του COVID-19. Η ανάρρωση είναι εφικτή, αρκεί να γίνει έγκαιρα η διάγνωση και να εφαρμοστεί η ενδεδειγμένη θεραπεία, σημαντικός πυλώνας της οποίας είναι και η ίδια η οικογένεια των νοσούντων.

Πρόγραμμα δωρεάν διαδικτυακών ομιλιών

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Τσιάκα, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών/ FB: Maria Tsiaka

Θέμα: Πανδημία και διατροφικές συνήθειες.

Νιώθεις κι εσύ ότι έχεις ξεχάσει όσα ήξερες για την υγιεινή διατροφή; Είσαι σε μία φάση που τσιμπολογείς χωρίς πρόγραμμα όλη τη μέρα; Και εκτός από αυτό, νιώθεις συνεχώς τύψεις που δεν ακολουθείς το διατροφικό σου πρόγραμμα;

Συντονίστρια: Ελένη Δασκαλάκη, Διευθύντρια Shape & Shape.gr, δημοσιογράφος υγείας/ FB: Eleni Daskalaki

Πότε: Δευτέρα 12 Απριλίου στις 19:00

Θέμα: Διατροφικές διαταραχές και εφηβεία στην εποχή της πανδημίας

Συντονιστής: Θάνος Μακρογαμβράκης, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα και το protothema.gr/ FB: Thanos Makrogamvrakis

Πότε: Δευτέρα 19 Απριλίου στις 19:00

Πού: Και οι δύο ομιλίες θα διεξαχθούν στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών στο Facebook (@ellenikokentro.diatrophikon)

Διατροφικές διαταραχές και COVID-19:

Μια σχέση... εκρηκτική

Η Δρ. Μαρία Τσιάκα σημειώνει: «Θα ήθελα να σταθώ σε μια από τις λιγότερες προβεβλημένες συνέπειες της πανδημίας, η οποία όμως κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι. Νοιώθω χρέος μου να υπενθυμίσω την έντονη ενασχόληση του γενικού πληθυσμού με την τροφή και το σώμα, ως αντίδραση στο φόβο της πανδημίας και του lockdown. Το μέτρο της κοινωνικής απομόνωσης και απόστασης ενίσχυσε και συντέλεσε στην ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των εφήβων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Tik–Tok. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η σωματική έκθεση, οι πρακτικές ακραίου περιορισμού τροφής, έντονης άσκησης και υπερφαγικών επεισοδίων. Επιπλέον, οι βιντεοκλήσεις αντικατέστησαν την προσωπική, δια ζώσης επαφή και έτσι ο συνεχής και ενδελεχής έλεγχος του προσώπου και του σώματος εντατικοποιήθηκε. Το άγχος, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κοινωνική αποστασιοποίηση επηρέασαν άρδην τις διατροφικές συμπεριφορές εφήβων και ενήλικων, ενώ η δυσαρέσκεια γύρω από την εικόνα σώματος χτύπησε «κόκκινο». Η επιστημονική κοινότητα έχει θορυβηθεί και «κρούει τον κώδωνα», καθώς τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα πανδημία αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από διατροφική διαταραχή ή και να επιδεινωθούν τα συμπτώματα σε ασθενείς που είναι σε ανάρρωση».


Greek International Women Awards (GIWA)

And the GIWA goes to…

2nd GIWA awards powered by Aphrodite Hills : Στις 11 Απριλίου η εντυπωσιακή τελετή απονομής των βραβείων Η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ERT WORLD και διαδικτυακά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX στο https://www.ertflix.gr/ertworld-live/ την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 19:00.

Στην τελετή θα απευθύνει χαιρετισμό η Αυτής Εξοχότης, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε μια γιορτή αφιερωμένη στις Ελληνίδες που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα θα ανακοινωθούν και θα επιβραβευτούν οι 12 νικήτριες που ξεχώρισαν από κριτές και κοινό. Την τελετή θα παρουσιάσει η καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου. Στην λαμπερή τελετή απονομής για πρώτη φορά και χωρίς διαγωνισμό θα δοθεί το βραβείο Διεθνούς Αναγνώρισης (International Recognition) αλλά και το καθιερωμένο εκτός διαγωνισμού βραβείο Δια βίου Επιτεύγματος (Lifetime Achievement) σε δύο σπουδαίες Ελληνίδες με διεθνή ακτινοβολία. Την τελετή απονομής θα τιμήσουν με την παρουσία τους για να παραδώσουν τα βραβεία οι κριτές, οι χορηγοί αλλά και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης. Την μεγάλη γιορτή που είναι αφιερωμένη στην Ελληνίδα θα τιμήσει με την παρουσία της η καταξιωμένη μουσικοσυνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και τη μουσική της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανεβάστε post ή story στα social media με hashtag #shareyourstory και #GIWAwards και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί αυτές τις γυναίκες!

Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality), Θετικές Επιστήμες (Science), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή στα Greek International Women Awards. Στη 2η τελετή απονομής GIWA θα ακουστούν τα ονόματα 98 Ελληνίδων που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας. Η εντυπωσιακή συμμετοχή στα βραβεία από γυναίκες εντός και εκτός συνόρων αποδεικνύει ότι οι Ελληνίδες ξεχωρίζουν παγκοσμίως για τις ικανότητες και το έργο τους. Οι αιτήσεις των γυναικών που συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία έχουν περάσει από την διαδικασία εποπτείας και ελέγχου της αίτησης τους από την Ernst & Young Greece (EY), έχουν βαθμολογηθεί από την κριτική επιτροπή των βραβείων και έχουν περάσει και απο ψηφοφορία κοινού.

Την ERTWORLD μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε και στην Ελλάδα από τις πλατφόρ-μες NOVA και COSMOTE και από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ- ERTflix. Στην Ευρώπη βρίσκετε την ERTWORLD δορυφορικά σε τρεις διαφορετικούς δορυφόρους, Hotbird 13.0°East, Eutelsat 9.0°East, Hellas Sat 4 39.0°East, καλωδιακά δίκτυα και ψηφια-κές πλατφόρμες. Στην Νότια Αφρική από τον δορυφόρο Hellas Sat 3 39.0°East και στο Η-νωμένο Βασίλειο απο την πλατφόρμα Roku. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο Καναδά, Αμε-ρική, Αυστραλία καλωδιακά και σε πλατφόρμες. Διαδικτυακά σε κινητά, υπολογιστές, tablet και smart tv μπορείτε να παρακολουθείτε την ERTWORLD-Live από το ERTflix και από το site ert.gr


Greek International Women Awards (GIWA)

And the GIWA goes to…

2nd GIWA awards powered by Aphrodite Hills: The impressive awards ceremony on April 11th The biggest celebration of the Greek professional woman who excels in the world will be broadcasted on TV by ERT WORLD and online through the digi-tal platform ERTFLIX at https://www.ertflix.gr/ertworld-live/ on Sunday, April 11, at 19:00.

Her Excellency, the President of the Hellenic Republic Katerina Sakellaropou-lou will give the opening address.

The 12 winners who stood out for the judges and the audience will be announced and awarded. The ceremony will be presented by the renowned journalist and presenter Emi Zisiopoulou-Livaniou. For the first time and independently of the competition, the Interna-tional Recognition award will be given, as well as the established (also independent of the competition award) Lifetime Achievement award to two great Greek women with significant international exposure. The judges, sponsors, the Deputy Minister of Labor and Social Af-fairs, Maria Syregela and the Secretary General of Public Diplomacy and Hellenes Abroad, Giannis Chrysoulakis will honour with their presence the award ceremony. This important celebration dedicated to the Greek woman will be honored by the presence of the re-nowned composer Evanthia Reboutsika while the public will have the opportunity to enjoy her music.

During the ceremony, we invite you to become part of our celebration by up-loading a post or story on social media using the hashtags #shareyourstory and #GIWAwards.

This year’s Award categories are: Arts and Culture, Design, Business and Entrepreneurship, Fashion, Finance, Hospitality, Science and Technology, Social Sciences, Shipping, Sports, Social Responsibility and Young Star Award.

169 Greek women from 13 countries around the world shared their story by participating in the Greek International Women Awards. 98 Greek women got shortlisted and they will be presented at the ceremony. The impressive participation of women across the globe proves that Greek women’s effort and skills stand out worldwide. The applications of the participants have gone through the process of supervision and validation by Ernst & Young Greece (EY), they have been rated by the GIWA judges and have been voted by the public.

The GIWA Powered by Aphrodite Hills which is supported by businesses, organisa-tions and entrepreneurs is under the Auspices of the Ministry of Labour and Social Af-fairs, General Secretariat for family policy and gender equality, Ministry of Foreign Affairs General Secretariat for public diplomacy and Greeks abroad, National Chamber Network of Women Entrepreneurs and the Greek Embassy of Great Britain.

You can now watch ERTWORLD in Greece from the NOVA and COSMOTE platforms and from the ERT-ERTflix digital platform. In Europe you can find ERTWORLD satellites on three different satellites, Hotbird 13.0 ° East, Eutelsat 9.0 ° East, Hellas Sat 4 39.0 ° East, cable networks and digital platforms. In South Africa from the Hellas Sat 3 39.0 ° East satellite and in the United Kingdom from the Roku platform. All over the world Canada, America, Australia cable and on platforms. You can watch ERTWORLD-Live online on mobiles, computers, tablets and smart tv from ERTflix and from the site ert.gr.

 


“TA ΘPYΛIKA "ΣITOKAPABA" TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ”

Ο Ομογενειακός Σύλλογος "Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein" με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σας προσκαλεί στην 3η διαδικτυακή εκδήλωσή με θέμα:

“TA ΘPYΛIKA "ΣITOKAPABA" TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ”

Χαιρετισμό θα απευθύνει:

o κ. Georg Gstrein, πρόεδρος του Συλλόγου “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein”.

Την εκδήλωση θα προλογίσει:

ο κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας, Επίκουρος Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ομιλητής: ο Συγγραφέας και Μικροναυπηγός Ευάγγελος Γρυπιώτης.

Η Ηθοποιός Έρη Μπακάλη θα διαβάσει λογοτεχνικά αποσμπάσματα.

Συντονίζει: η Μαρία Μόσχου Ανταποκρίτρια του Hephaestus Wien στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας.

“Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”
Η Κεντρική εκδήλωσή του Ομογενειακού Συλλόγου “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein επί τη ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας.


“Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”

Ο Ομογενειακός Σύλλογος Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σας προσκαλεί στην κεντρική του εκδήλωσή – webinar με θέμα: “Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”

Κυριακή 21 Μαρτίου στις 18:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, 19:00 τοπική Ελλάδος

Χαιρετισμό θα απευθύνει:

o κ. Δημήτρης Λαζάρου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος οργάνωης και επικοινωνίας εικαστικών εκθέσεων, ραδιοφωνικός παραγωγός του Hephaestus Radio και εκπρόσωπος του “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν:

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αυστρία, κα. Αικατερίνη Κόικα

Ομιλητής:

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης

με θέμα :

“Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”

Οι ηθοποιοί Έρη Μπακάλη και Ινώ Μάτσου θα διαβάσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Συντονίζει: η Μαρία Μόσχου, ανταποκρίτρια του Hephaestus Wien στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω Link:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/9298295046?pwd=MUhVUjU4U0V1RktsVjFHQ3dDaXdLQT09

Meeting ID: 929 829 5046

Passcode: 349863

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας


Η Ελληνική Επανάσταση ξεκινά από την Αυστρία, τιμώντας τη ΓΥΝΑΙΚΑ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα, ο Ομογενειακός Σύλλογος Βιέννης “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” και η Λέσχη “The Lions Club of Athens Specialty New Voices” διοργανώνουν τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με θέμα:

«Η Γυναίκα στην Επανάσταση και η Φιλελληνική Τέχνη»

την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 Κεντρικής Ευρώπης // 19:00 Ελλάδας

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” διοργανώνει μια σειρά από webinars που αφορούν στην Ελληνική Επανάσταση με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων, με πρώτο, αυτό που αφιερώνεται στην συνεισφορά της Ελληνίδας σε αυτήν.

Οι Lions, η μεγαλύτερη Διεθνής Ανθρωπιστική Οργάνωση με 1.500.000 μέλη στηρίζει και προάγει την Γυναίκα αναδεικνύοντας τον σημαντικό της ρόλο σε κάθε ιστορική περίοδο . Η Λέσχη “The Lions Club of Athens Specialty New Voices” με τη συμμετοχή της στη συνδιοργάνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους αγώνες της Γυναίκας, στηρίζει και αναδεικνύει την σημαντικότητα του καθοριστικού ρόλου της Ελληνίδας Γυναίκας στην Επανάσταση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

η κα. Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, Πρόεδρος της Λέσχης “The Lions Club of Athens Specialty New Voices”

o κ. Georg Gstrein, Πρόεδρος του “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein”

Την εκδήλωση θα προλογίσουν:

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αυστρία, κα. Αικατερίνη Κόικα

η Dr. Έλενα Σταύρου Διεθνολόγος, Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού

η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου

Ομιλητές:

Dr. Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη με θέμα «Η Φιλελληνική Τέχνη»

κ. Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη με θέμα «Η Γυναίκα στην Επανάσταση»

Οι ηθοποιοί Έρη Μπακάλη και Ινώ Μάτσου θα απαγγείλουν ποιήματα

Συντονίζει: η Μαρία Μόσχου Ανταποκρίτρια του Hephaestus Wien στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω Link:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/87863342161?pwd=WEhBZm9La3d4TllZY01wV2ZpcWx3dz09

Meeting ID: 878 6334 2161 Passcode: 700443


ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Ένας Ομογενειακός σύλλογος ετοίμασε μέσω διαδικτύου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ο Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” ετοίμασε τις ακόλουθες εκδηλώσεις – webinar με εκλεκτούς καλεσμένους. Όλες οι εκδηλώσεις – webinar τελούν υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μάρτιος 2021

Κυριακή 7 Μαρτίου

“Η Γυναίκα στην Επανάσταση και η Φιλελληνική Τέχνη”. Θα συνδιοργανωθεί με την Λέσχη “The Lions Club of Athens Specialty New Voices”. Θα προλογίσουν ο Γεν. Γραμ. Δ.Δ. Α.Ε. Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και η A. E. Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη Αικατερίνη Κόικα. Θα μιλήσουν ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, με θέμα “Φιλελληνική Τέχνη” και η Ιστορικός Τέχνης Dr. Φανή Μαρία Τσιγκάκου με θέμα “Η Γυναίκα στην Επανάσταση”. Οι ηθοποιοί Έρη Μπακάλη και Ινώ Μάτσου θα απαγγείλουν ποιήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμή της Γιορτής της Γυναίκας.

Τετάρτη 10 Μαρτίου “Der Griechische Freiheitskampf: Realität und Idealisierung”.

Στη μηνιαία εκπομπή – συνεργασία του Hepahestus Radio με το δημοτικό ραδιόφωνο της Βιέννης ORANGE94 FM προσκεκλημένος θα είναι ο Dr. HEINZ GSTREIN για να ανάπτυξει το παραπάνω θέμα στη γερμανική γλώσσα. Κυριακή 21 Μαρτίου “Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”. Θα προλογίσει ο Γεν. Γραμμ. Δ.Δ. Α.Ε. Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης. Οι ηθοποιοί Ινώ Μάτσου και Έρη Μπακάλη θα διαβάσουν κείμενα της επανάστασης.

Απρίλιος 2021

Κυριακή 11 Απριλίου “ TA ΘPYΛIKA "ΣITOKAPABA" TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ ” .

Το θέμα θα αναπτύξει ο συγγραφέας και μικροναυπηγός Ευάγγελος Γρυπιώτης. (Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε Λεύκωμά του με Τίτλο «Τα αρμαμέντα της ελευθερίας». https://hephaestuswien.com/ta-armamenda-tis-eleutherias-11-20/

Τετάρτη 14 Απριλίου “Οι βασικότεροι Φιλέλληνες στη Γαλλική Κουλτούρα“.

Στη μηνιαία εκπομπή εκπομπή – συνεργασία του Hephaestus radio με τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Βιέννης ORANGE94 FM προσκεκλημένη θα είναι η Rhea Sourmeli. Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί στην γαλλική και γερμανική γλώσσα. Κυριακή 25 Απριλίου “H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Καλαβρίας, Ιωάννης Κορίνθιος. https://hephaestuswien.com/megali-ellada-01-21/

 

Απρίλιος 2021

Κυριακή 11 Απριλίου “ TA ΘPYΛIKA "ΣITOKAPABA" TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ ”

Το θέμα θα αναπτύξει ο συγγραφέας και μικροναυπηγός Ευάγγελος Γρυπιώτης. (Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε Λεύκωμά του με Τίτλο «Τα αρμαμέντα της ελευθερίας». https://hephaestuswien.com/ta-armamenda-tis-eleutherias-11-20/

Τετάρτη 14 Απριλίου “Οι βασικότεροι Φιλέλληνες στη Γαλλική Κουλτούρα“.

Στη μηνιαία εκπομπή εκπομπή – συνεργασία του Hephaestus radio με τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Βιέννης ORANGE94 FM προσκεκλημένη θα είναι η Rhea Sourmeli. Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί στην γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Κυριακή 25 Απριλίου “H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα”.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Καλαβρίας, Ιωάννης Κορίνθιος. https://hephaestuswien.com/megali-ellada-01-21/

Μάϊος 2021

Κυριακή 16 Μαΐου “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”.

Θα προλογίσει η A. E. Πρέσβυς της Κύπρου στη Βιέννη Ελένη Ράφτη. Το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης.

Κυριακή 23 Μαΐου “Ο ρόλος της εκκλησίας στην ελληνική επανάσταση”.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσένιος.

Ιούνιος 2021

Κυριακή 6 Ιουνίου “Η Ζωή των Οπλαρχηγών μετά την Επανάσταση”.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Νομικός – Ιστορικός από την Κύπρο Τριαντάφυλλος Καπελάρης.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα δημοσιεύονται πριν την παρουσίασή της στην Ομογενειακή ιστοσελίδα hephaestuswien.com και θα δίνονται και μέσω των ραδιοφωνικών εκπομπών του Hephaestus radio, τη σελίδα και το ραδιόφωνο αντίστοιχα της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας που διαβάζεται και εκπέμπει αποδεδειγμένα σε 165 χώρες του κόσμου.


Συνέντευξη Προέδρου Λιάσκου στη "Φωνή της Ελλάδας" και τη δημοσιογράφο Βίκυ Τσιανίκα

Μήνυμα του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου προς τους Απόδημους Έλληνες, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821, μέσω της "Φωνής της Ελλάδας" και της Συνέντευξης στη δημοσιογράφο Βίκυ Τσιανίκα.

Η "Φωνή της Ελλάδας" αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τους απανταχού ομογενείς με τη γενέτειρα και απευθύνεται σε 10 εκατομμύρια Απόδημους, 50 χιλιάδες φοιτητές, δεκάδες χιλιάδες ναυτικούς, εκατοντάδες διπλωμάτες και υπαλλήλους στις ελληνικές Πρεσβείες και σε αναρίθμητους ελληνόφωνους και ξένους ακροατές!

 

 

Μήνυμα του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου προς τους Απόδημους Έλληνες, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821, μέσω της "Φωνής της Ελλάδας" και της Συνέντευξης στη δημοσιογράφο Βίκυ Τσιανίκα.

Ηδιεθνώς καταξιωμένη γλύπτρια Άσπα Παπαλεξανδρή, έχοντας απόλυτο έλεγχο των υλικών και των εκφραστικών της μέσων, δούλεψε αδιάλειπτα την τελευταία πενταετία, για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συλλογής.


Πίσω από το Προσωπείο: Έκθεση της Άσπας Παπαλεξανδρή στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Η διεθνώς καταξιωμένη γλύπτρια, έχοντας απόλυτο έλεγχο των υλικών και των εκφραστικών της μέσων, δούλεψε αδιάλειπτα την τελευταία πενταετία, για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συλλογής.

Μέσα από τη δουλειά της, με θάρρος και ειλικρίνεια, μοιράζεται μαζί μας, συναισθήματα και αλήθειες, εμπειρίες, πόνο αλλά και χαρά, μετουσιώνοντας τα σε τέχνη.

Λίγα λόγια για την Άσπα Παπαλεξανδρή 

Η Άσπα Παπαλεξανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο εργαστήριο κεραμικής της Μάρω Κερασιώτη και του Κώστα Ταρκάση, όπως και στο εργαστήριο γλυπτικής του Δημήτρη Αρμακόλα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει πάρει βραβείο και έπαινο από την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Κεραμικής, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και σε ιδιωτικές συλλογές.