Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Πατρώνα με τίτλο "Aδέσποτη ζωή"

Δημοσθένης Πατρώνας

Αδέσποτη ζωή

Τιμή: 9,50ευρώΣελίδες: 47

ISBN: 978-960-565-437-5

Andy’s publishersΗ «Αδέσποτη Ζωή» είναι το δεύτερο βιβλίο του Δημοσθένη Πατρώνα που κυκλοφορεί από τις εκδόσειςAndy’spublishers, με ποιήματα και στοχασμούς που κυοφορήθηκαν την τελευταία δεκαετία, μια περίοδο κρίσης για την Ελλάδα, με μεγάλο μέρος τους να γράφονται την περίοδο της πανδημίας, αντλώντας ερεθίσματα απ’ αυτή. Το διεισδυτικό πνεύμα του αγγίζει πτυχές της ζωής μας, τις επισημαίνει με λιτό, απλό λόγο, παροτρύνοντας τον αναγνώστη να ενδοσκοπήσει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις, μέσα από τη δική του αλήθεια.


Βιογραφικό:

Ο Δημοσθένης Πατρώνας γεννήθηκε τον Μάιο του 1963 στην Λάρισα. Ήδη από την παιδική ηλικία η οικογένειά του μετοίκισε στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον βιομηχανικό αυτοματισμό, εισάγοντας καινοτόμο ηλεκτρονική τεχνολογία και ανάπτυξη λογισμικού για τον έλεγχο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ψύξης. Η εταιρεία του με 30 χρόνια επιτυχούς παρουσίας παραμένει πρωτοπόρος του κλάδου.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και ξεκίνησε τη συγγραφή ποιημάτων ήδη από το 2000. Η γραφή του είναι βιωματική, αυθόρμητη, και χαρακτηρίζεται από το ελεύθερο πνεύμα του.


Andy’s publishers

Σόλωνος 43, Αθήνα 106 72,Τηλ:2103390232,
andyspublishers.com

andyspublishers@gmail.com,printinathens@gmail.comΠροβολή - επικοινωνίαArtsPRΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση η νέα μελέτη του Κύπριου ιστορικού Μάριου Θρασυβούλου "Μακάριος 1948-1959: Η πολιτική ηγεμονία και η εξέλιξη προς τον αυταρχισμό"

Μάριος Θρασυβούλου
Μακάριος1948-1959Η πολιτική ηγεμονία και η εξέλιξη προς τον αυταρχισμό
Τιμή: 21,20 ευρώ, Σελίδες: 358

ISBN: 978-960-02-4040-5

Εκδόσεις Παπαζήση


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση η νέα μελέτη του Κύπριου ιστορικού Μάριου Θρασυβούλου με τίτλο «Μακάριος 1948-1959: Η πολιτική ηγεμονία και η εξέλιξη προς τον αυταρχισμό».
«Ενώ λειτουργούν πολιτικές συλλογικότητες στην κοινωνία των Ελληνοκυπρίων, ειδικά το ΑΚΕΛ με τις οργανώσεις του και οι δεξιές συντεχνίες, δεν υπάρχει καμιά διαμεσολάβηση μεταξύ Μακαρίου και κοινότητας, τουλάχιστον τέτοια που θα του στερούσε την κάθετη επαφή του με αυτήν. Ο Μακάριος «μιλά» απευθείας στην κοινότητα και η κοινότητα, ανταποκρινόμενη στα καλέσματα της Εθναρχίας, «μιλά» απευθείας στον Μακάριο μέσω των μαζικών εκδηλώσεων, προσφέροντάς του την αμέριστη στήριξή της. Η κυριαρχία του Μακαρίου όλο και προσεγγίζει το βοναπαρτιστικό παράδειγμα. Μέσα από τις μαζικές συγκεντρώσεις σε γήπεδα και σε ναούς, μέσα από τα διαγγέλματα, έχοντας στην ουσία την εν λευκώ στήριξη της κοινότητας και των πολιτικών εκπροσώπων της, την κατευθύνει όπως θέλει. Με το κύρος του αδιαμφισβήτητου πολιτικού και εκκλησιαστικού ηγέτη, με το θάμπος των ιερών του αμφίων, με τις καλογραμμένες προκάτ ομιλίες του που τις αποστηθίζει και τις λέει με τη βαθιά γοητευτική του φωνή, επιβάλλεται στην κοινότητα. Οι Ελληνοκύπριοι, αυταρχικά μαθημένοι και με άγνοια δημοκρατικών παραστάσεων, αποδέχονται την υποταγή στον εθνάρχη. Δεν το κάνουν κάτω από πίεση. Το κάνουν μέσα από την ανάγκη τους να εμπιστευτούν μια στιβαρή δύναμη, αφού δεν υπάρχει άλλη στιβαρή δύναμη να εμπιστευτούν».
(απόσπασμα από το βιβλίο, κεφ. «Η μονοκρατορία»)


Βιογραφικό:
Ο Μάριος Θρασυβούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι ιστορικός, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να επικεντρώνονται στο κυπριακό ζήτημα και την ιδεολογία του εθνικισμού στην Κύπρο, στην ιστορία και την πολιτική της ελληνοκυπριακής Αριστεράς, στην πολιτική της ελληνικής Αριστεράς σε σχέση με το Κυπριακό, στο σταλινικό φαινόμενο. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Ο εθνικισμός των Ελληνοκυπρίων-Από την αποικιοκρατία στην ανεξαρτησία. Όψεις, τάσεις και ο ρόλος της Αριστεράς» (εκδόσεις Επίκεντρο, 2016) και «Για την υπεράσπιση της πατρίδας-ΑΚΕΛ και κυπριακό ζήτημα 1960-1964» (εκδόσεις Κύτταρο, 2019). Έχει επίσης δημοσιεύσει τις μελέτες «Μακάριος-Γρίβας: οι αντίθετοι δρόμοι και η υποβόσκουσα σύγκρουση» (2018), «Το ΑΚΕΛ και η υποταγή του στον Μακάριο» (2018), «Η ελληνική Αριστερά απέναντι στα γεγονότα του 1963-1964 στην Κύπρο» (2019), «Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974: ο ελληνικός στρατός, η χούντα και η Κύπρος» (2019).


Εκδόσεις Παπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα
Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr
www.papazissi.gr


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

Όλα εδώ πληγώνονται
του Μιχάλη Δήμα 

Εκδόσεις Φίλντισι

Όλα εδώ πληγώνονται
του Μιχάλη Δήμα

ISBN: 978 618 5738 05 1
Σελ. 122
Διάσταση 17Χ24
Τιμή 12 ευρώ +ΦΠΑ


Ο Μιχάλης Δήμας έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη γραπτού λόγου, αν και προτιμά τη
μικρή φόρμα, το διήγημα, το θεατρικό μονόπρακτο, τον στίχο, το τραγούδι και βέβαια
την ποίηση.


Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο του μετά τα: «Γλωσσοκόπανος», με ευθυμογραφήματα,
(εκδόσεις Οσελότος) και το «Φευ-γάτες ιστορίες», με διηγήματα, (εκδόσεις
Έναστρον).


Ποίηση είναι

Ποίηση είναι ν’ αφουγκράζεσαι τη σιωπή
να τη μεταφράζεις σε λέξεις
με το φόβο να μην παρακούσεις
και χαθείς στη μετάφραση
Είναι να γίνονται οι γραμμές
στο άγραφο χαρτί, σιδηρογραμμές
να ξεφορτώνεις πάνω τους το έλλειμμα
σα να ’ναι πλεόνασμα
να το στέλνεις σε άγνωστο προορισμό
κι ας ξέρεις πως το πιο πιθανό
είναι να επιστρέψει στην αφετηρία
Ποίηση είναι να ρίχνεις κάτω
της μοναξιάς σου τα κάγκελα
να τα κάνεις λεπτές γραμμές
που περιμένουν στίχους
κι έτσι, οριζοντίως και καθέτως
να προσπαθείς να λύσεις
το σταυρόλεξο της ύπαρξης
με το φόβο μη σ’ εγκαταλείψουν και οι λέξεις
και μείνεις μόνος με το σταυρό
ή ακόμα χειρότερα μη μείνει μόνος του
ο σταυρός, χωρίς την προσδοκία έστω

μιας ανάστασης

Ο Μιχάλης Δήμας μοιάζει να αγαπάει τις λέξεις, παίζει μαζί τους, τις χρησιμοποιεί
κι εκείνες φαίνεται πως το διασκεδάζουν και του παραδίνονται.
Όλα εδώ Πληγώνονται

Θυμάμαι που μου είπες
πως όλα εδώ πληρώνονται
μα εγκυμονούν οι λύπες
εδώ όλα πληγώνονται
Αγρίεψαν οι γύπες
ψάχνουν τον Προμηθέα τους
μπουκάραν από τρύπες
κι από χρησμούς αθέατους
Λόγια πολλά σου πήρα

τα λόγια δε χρεώνονται
σαν τα μπουκάλια μπίρα
φεύγουν καταναλώνονται
Bρέθηκα ναρκωμένος
από τις τόσες νάρκες μου
κι ο γύπας πεινασμένος
τρώει από τις σάρκες μου


Κυκλοφορεί σε CD το τραγούδι «Παραφορά» σε στίχους δικούς του και μουσική του
αξέχαστου Νότη Μαυρουδή και το «Όσο σκοτάδι τόσο φως» σε στίχους και μουσική
δική του.


Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com


Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr
info@filntisi.gr

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βεργίνα το νέο βιβλίο της Φραγκίσκης Σταυράκη "Όλα εγγύς"

Φραγκίσκη Σταυράκη
Όλα εγγύς
Τιμή: 9 ευρώ, Σελίδες: 84
ISBN: 978-960-651-031-1
Εκδόσεις Βεργίνα

Η Φραγκίσκη Αρ. Σταυράκη επανέρχεται στο ποιητικό μονοπάτι -που έχει χαράξει εδώ και 23 χρόνια- με την έβδομη ποιητική της συλλογή «Όλα εγγύς», από τις εκδόσεις Βεργίνα. Μια συλλογή που αποτελείται από 35 ποιήματα, γραμμένα με λυρισμό και ρεαλισμό και περιγράφουν την επί γης περιπλάνηση της ανθρώπινης ύπαρξης με όσα αυτή συνεπάγεται. Τις χαρές, τους φόβους, την αγωνία, τον έρωτα, τις προσδοκίες, την άρνηση και την αποδοχή, τον θυμό, αλλά και την κατανόηση. Όλα όσα δηλαδή εμπλουτίζουν την ανθρώπινη πορεία.

Με λόγο ευθύ, απλό, λιτό, περιεκτικό, χωρίς λεκτικές υπερβολές και τον βερμπαλισμό τα ποιήματα απλώνουν και παρουσιάζουν τις γήινες πραγματικότητες. Η νοσταλγία, η μνήμη, ο χρόνος, η ζωή με τις ανατροπές και τις αντιθέσεις της, αλλά και ο άνθρωπος που φιλοσοφεί, που ελπίζει, που αντιστέκεται.

Πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος με το διαρκές ζητούμενο την ευτυχία, τις στέρεες αλήθειες της ζωής και την κατανόηση του ευάλωτου της ύπαρξής του. Υπόσχεται «να δώσει φως», «να περιμένει», «να φτιάξει έναν άλλο κόσμο» και να εξισορροπήσει τις απώλειες, τις ενοχές, τις παραλείψεις. Να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με όπλα του την ωριμότητα και τη συνειδητοποίηση ότι «Όλα εγγύς», και βιώνονται…


Βιογραφικό:

Η Φραγκίσκη Αρ. Σταυράκη γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στον Πειραιά από τα μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε ως Πρόεδρος σε Δ.Σ. πολιτιστικών, επιστημονικών και τοπικών συλλόγων. Ήταν υπεύθυνη της επιμέλειας και της επαυξημένης και βελτιωμένης επανέκδοσης της «Ιστορίας της νήσου Καρπάθου» σε δύο τόμους του μεγάλου λαογράφου Μιχαήλ Μιχαηλίδη-Νουάρου. Άρθρα της, βιβλιοκριτικές και συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά και προλογισμοί της σε αρκετά λογοτεχνικά βιβλία και σε βιβλία Αγωγής Υγείας. Αφιερώματα στο έργο της έγιναν στο Ραδιόφωνο, στην Τηλεόραση και σε Λογοτεχνικά Περιοδικά. Ποιητικές της συλλογές και αρκετά ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.


Εκδόσεις Βεργίνα

Φειδίου14-16, Αθήνα 10678

Τηλ.210 38 33 725 - 38 30 663 Fax: 210 38 47 090

www.verbooks.gremail:info@verbooks.gr


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

«Οι Μαχητές του Ντάο» της Ελένης Ανδρεάδη επιστρέφουν με τη νέα περιπέτεια

«Υπόθεση Λυπημένο Πάντα»

«Οι Μαχητές του Ντάο» της Ελένης Ανδρεάδη επιστρέφουν με τη νέα περιπέτεια «Υπόθεση Λυπημένο Πάντα»

«Ακόμα και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει με ένα μονάχα βήμα»

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗΟΔΗΓΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…


… Γίνετε και εσείς «Μαχητές του Ντάο»

Μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου της σειράς «Οι Μαχητές του Ντάο» έρχεται η νέα περιπέτεια με τίτλο «Υπόθεση Λυπημένο Πάντα». Σ’ αυτή, τα παιδιά (από 5 ετών) καλούνται να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο και να αναλάβουν δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Στο καινούριο της βιβλίο, η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας, Ελένη Ανδρεάδη μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στη Γη, το σπίτι μας. Ο κόσμος μάς χρειάζεται και οι Μαχητές του Ντάο επιστρέφουν για να φέρουν ισορροπία στον πλανήτη!


Οι Μαχητές του ΝτάοΥπόθεση Λυπημένο Πάντα

Συγγραφέας:Ελένη ΑνδρεάδηΕικονογράφηση: Γιάννης ΣκουλούδηςΕκδόσεις: ΜεταίχμιοΚατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλίαΣειρά: Οι Μαχητές του ΝτάοΣελίδες: 80Ηλικία: Από 5 ετώνΕξώφυλλο: ΣκληρόΧρόνος έκδοσης: 11 Μαΐου 2023Τιμή: 11 €

Βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3HHFi3Q

Ακούστε το τραγούδι των Μαχητών του Ντάο,Η Δύναμη, Εσύαπό την Αθηνά Ανδρεάδη και δείτε τους ήρωες να ζωντανεύουν σε κινούμενα σχέδια.


Το Σάββατο, 27/5 στις 12:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Booktique (Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι). Η Ελένη Ανδρεάδη θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στον μυστικό κόσμο των Μαχητών του Ντάο μέσα από παιχνίδι, ζεν διαλογισμό και μπόλικο μυστήριο.


Μια νέα περιπέτεια ξεκινά!


Ο Του και η Ντι είναι δυο αδέρφια που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Το σχολείο τους είναι στη σοφίτα του σπιτιού τους Εκεί, κάθε Σάββατο, μαθαίνουν πώς να είναι μαχητές: οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Δάσκαλός τους είναι ο Κινέζος παππούς τους και ταξιδιώτης του χρόνου, ο Σίφου.

Αυτή τη φορά ο παππούς Σίφου το παράκανε στο μυστήριο. Η καινούρια υπόθεση που έχει αναθέσει στον Του και την Ντι είναι ένας ακαταλαβίστικος γρίφος για ένα λυπημένο πάντα. Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος θα οδηγήσει τα παιδιά σε αναπάντεχες περιπέτειες στην πόλη της Αθήνας, αλλά οι Μαχητές του Ντάο δε θα τo βάλουν κάτω. Διότι τα ζώα του πλανήτη κινδυνεύουν και αυτοί μονάχα μπορούν να τα σώσουν…

Bonus-έκπληξη

- Νιώσε τη δύναμη – Συνταγή Φεγγαρόπιτας ΝτάοΗ συγγραφέας και η Κλειώ Μαυρίκου, ζαχαροπλάστισσα, Instagrammer και δημιουργός του babygram.gr προτείνουν μια υγιεινή συνταγή.

- Ασκήσου με τους Μαχητές του ΝτάοΓνωρίστε τον διαλογισμό Μέττα και νιώστε μεγαλύτερη στοργικότητα και συμπόνια μέσω μιας ευχής.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με πληροφορίες και δραστηριότητες. Επιπλέον, πειράματα, ιδέες και υλικό δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται σε QR code.


Λίγα λόγια…

… για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ανδρεάδηγεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, ίδρυσε τη βραβευμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές και έχει αγγίξει πάνω από 100.000 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρώτο βιβλίο της, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα πέντε βιβλία της σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», καθώς και τα βιβλία Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου και Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β, όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μαχητές του Ντάο: Υπόθεση Ηλιακό Τσάι».Τον Οκτώβριο του 2022 ανέβηκε στο Θέατρο Βέμπο παράσταση με τίτλο «Πράκτορες του Πλανήτη: Τα τέρατα των θαλασσών» βασισμένη στα βιβλία της επιτυχημένης σειράς της Ελένης Ανδρεάδη.


… για τον εικονογράφο

Ο Γιάννης Σκουλούδης(Δον Αρμαντίγιο) γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Στην ηλικία των 15 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών, με την ειδική κατηγορία ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προδιάθεσης. Έκτοτε έχει ασχοληθεί με διάφορους τομείς των εικαστικών και από το 2017 κυρίως με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει διακριθεί με έπαινο στον 62ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, στην κατηγορία της εικονογράφησης.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ των ΞΩΤΙΚΩΝ

Έμμετρο ταξίδι στον μεταφυσικό κόσμο της Ελλάδας


Λίζη Χανδακάρη

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ των ΞΩΤΙΚΩΝ

Έμμετρο ταξίδι στον μεταφυσικό κόσμο της Ελλάδας


Λίζη Χανδακάρη


Εικονογράφηση

Πρόδρομος Μάνου

Αρτέον


40εικονογραφημένα ξωτικά

της ΕλλάδαςΒασισμένο σε ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

από το Ψηφιακό Αποθετήριο Λαϊκών Παραδόσεων

του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝΠρολογίζει


Μαρία Βραχιονίδου

Γλωσσολόγος-Λαογράφος-Αφηγήτρια

Ερευνήτρια ΚΕΝΔΙ Ακαδημίας ΑθηνώνΣελίδες:108

Σκληρό Εξώφυλλο

ISBN: 978-618-5517-13-7

Διάσταση:16x 16εκ.

Σειρά:Τα Μικρά Βιβλία

Κατηγορία:Λογοτεχνία


Ένα έμμετρο ταξίδι στον φανταστικό κόσμο του υπερβατικού

που είναι γερά δεμένος με την κόκκινη κλωστή της

ελληνικής λαϊκής παράδοσης και της γεμάτης στοιχειά

παιδικής μας ηλικίας. Η συγγραφέας έρχεται να αναδείξει

με την ποιητική της πένα και με τρόπο ευφάνταστο

και παιγνιώδη, την έμπνευση και τη συγκίνηση που ακόμα

μπορεί να μας δημιουργήσει ο «εξωτικός» κόσμος.

Να του δώσει πίσω τον χώρο και τη φωνή

που του στέρησε ο αιώνας του ορθολογισμού.

Η εξαιρετική εικονογράφηση με την υψηλή ποιότητα,

αισθητική και ιδιαίτερη τεχνοτροπία της δεν πλαισιώνει

απλώς τα κείμενα, αλλά «συναφηγείται». Τα ξωτικά μιλούν τη γλώσσα

του ασυνείδητου κόσμου μας κι αυτή η γλώσσα η μυστική εξακολουθεί

να ψιθυρίζει στο αφτί μας τους αρχέγονους ήχους της.

Όλα τα ξωτικά που παρελαύνουν στο βιβλίο

ξεπηδούν από το βαθύ πηγάδι της παράδοσής μας,

κι εμείς, δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε

τις σελίδες του και να αφήσουμε τα τραγούδια

των ξωτικών να μας μαγέψουν ξανά.Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


ΗΛουίζα (Λίζη) Χανδακάρηγεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση για δεκαπέντε χρόνια καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών, διαδραστικών και θεατρικών προγραμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Από το 2019 έως το 2021 πραγματοποίησε στον διαδικτυακό σταθμό Syzefxi την εκπομπή «Παραμυθόλογα» με θέμα τα λαϊκά παραμύθια καθώς και άλλες δύο εκπομπές που αφορούσαν τα έντεχνα παραμύθια και το θέατρο. Από το 2012 ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων, καθώς επίσης και με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Έχει αφηγηθεί σε σχολεία και νηπιαγωγεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ποίησης και αφήγησης στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το 2016 έκδωσε την ποιητική συλλογή «Σημειώσεις για τη Λεωφόρο Συγγρού» και το 2017 τη συλλογή παραμυθιών «Όνειρα Παραμύθια». Τον Ιούλι του 2019 συμμετείχε στη συλλογή λαϊκών παραμυθιών «Παραμύθια με σοφούς τρελούς» των εκδόσεων Απόπειρα και τον Ιούλιο του 2020 από τις ίδιες εκδόσεις στη συλλογή «Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις σαν παραμύθια». Ποιήματά της έχουν απαγγελθεί σε διαδικτυακούς σταθμούς και στην ΕΡΑ 5.Λίγα λόγια για τους εικονογράφους


ΟΠρόδρομος Μάνουγεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε γραφιστική και παρακολούθησε σεμινάρια χαρακτικής και αγιογραφίας με δασκάλους τους Β. Χάρο, Γ. Γουρζή, Ά. Κομιανού, Β. Τσαλαματάβ και Γ. Κόρδη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠA.Δ.Α. και από το 2001 διδάσκει γραφιστική στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά το Λαογραφικό Μουσείο Αμαρουσίου και το Μουσείο 13 ΔΕΕ, έχει εικονογραφήσει ιδιωτικά εκκλησάκια και φορητές εικόνες, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα, αφίσες και δίσκους με πρώτο σταθμό την εταιρεία Polygram και πολλές έντυπες και ηλεκτρονικές εφαρμογές οπτικής επικοινωνίας. Παράλληλα ζωγραφίζει τοίχους σπιτιών, ξύλινα πορτρέτα τεχνοτροπίας Φαγιούμ, βότσαλα, παιδικά έπιπλα και κάθε καλοκαίρι σκαλίζει ξύλινες μαγκούρες, επλουτίζοντας τη μεγάλη του συλλογή. Βιβλία που έχει εικονογραφήσει: «Το δέντρο του μικρού μας κόσμου» (Αρτέον Εκδοτική, 2019) και «Το παιδί με τη φουστανέλα» (Αρτέον Εκδοτική, 2020).


Ο«Αρτέον»γεννήθηκε στην Αθήνα. Eίναι απόφοιτος του ΣΓΤΚΣ Αθήνας, έχει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακό τίτλο στο Arts, Design & Humanities ΜΑ-De Montfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στον χώρο της δημιουργικής διαφήμισης και τη συμμετοχή του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Με ρίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Η μακροχρόνια αυτή αγάπη του, τα αμέτρητα ταξίδια του και η επαφή του με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τον οδήγησε στην ίδρυση της Αρτέον Εκδοτικής όπου έχει επιμεληθεί και εικονογραφήσει πολλές εκδόσεις της, όπως: «Τα δέντρα του τόπου μας (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2022), «Τα ψάρια του τόπου μας», «Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας», «Ο "Θησαυρός" των Πειρατών» (Βραχεία λίστα IBBY 2018) κ.ά.


ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική

https://www.e-arteon.gr/vivlia/mikra-vivlia/item/573-to-mikro-vivlio-ton-xotikon

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο Γιώργου Κολοβού "Παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες στη γλώσσα"

Γιώργος Κολοβός

Παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες στη γλώσσα
Τιμή: 38,16 ευρώ, Σελίδες: 312

ISBN: 978-960-02-3923-2

Εκδόσεις ΠαπαζήσηΚυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού, που παρουσιάζει τη μέθοδο «Κολοβός». Η μέθοδος αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διδακτικό πακέτο, το οποίο στοχεύει μεν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης της αναγνωστικής δεξιότητας κάθε παιδιού προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε επικινδυνότητα εμφάνισης μαθησιακών και άλλων σχολικών δυσκολιών και από την άλλη, αποτελεί διδακτική παρέμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση των αναγνωστικών δυσκολιών.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει στοιχειοθετηθεί από μεγάλο αριθμό ερευνητικών ευρημάτων για την ελληνική γλώσσα. Η μέθοδος «Κολοβός» αποτέλεσε επίσης τη βάση προγραμμάτων εξειδίκευσης εκπαιδευτικών, ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και λογοθεραπευτών, τα οποία είχαν αναπτυχθεί από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η μεγάλη αποδοχή σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της μεθόδου αυτής ως αποτελεσματικής, έγκυρης και αξιόπιστης, έχει οδηγήσει στην προσαρμογή της και σε άλλα γλωσσικά συστήματα, κυρίως αυτών που έχουν παρόμοια φωνολογική δομή με την ελληνική γλώσσα. Ήδη, έχει περατωθεί η ανάπτυξη της μεθόδου «Κολοβός» για τη ρωσική, πορτογαλική και ιταλική γλώσσα και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή της στην ισπανική γλώσσα.


Βιογραφικό:
Ο Γιώργος Κολοβός είναι ειδικός παιδαγωγός με πολύχρονη εμπειρία σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης όσο και σε εθελοντικά προγράμματα υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Υπήρξε επόπτης στην οργάνωση και υποστήριξη της πρακτικής άσκησης επιμορφωτικών σεμιναρίων ειδικής αγωγής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά από μακροχρόνια έρευνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά με αναγνωστικές δυσκολίες, προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία, δημιούργησε τη μέθοδο «Κολοβός», μία μέθοδος που βοηθά αποτελεσματικά στην κατάκτηση του μηχανισμού της ανάγνωσης, στη γραφή και στην κατανόηση των κειμένων.


Εκδόσεις Παπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα
Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr
www.papazissi.gr

Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

ΑΡΤΕΟΝ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ Τ' ΑΪΔΙΝΙ

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ Τ’ ΑΪΔΙΝΙ

Μια συναρπαστική περιπέτεια εμπνευσμένη

από αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες


Κώστας Στοφόρος


Σελίδες:168

Μαλακό Εξώφυλλο

Διάσταση:14x20,5 cm

ISBN:978-618-5517-12-0

Kατηγορία:Ιστορικό Μυθιστόρημα


Στη χαραυγή του 20ού αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία

βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώνεται

μια ανατρεπτική εποχή λόγω των σημαντικών πολιτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται.

Κι όμως! Η ζωή στο Λεβάντε (Ανατολή) συνεχίζεται...

Ένα μωσαϊκό λαών που αποτελείται από Έλληνες, Τούρκους, Λεβαντίνους,

Εβραίους και Αρμένιους ζει αρμονικά, έτσι όπως έμαθε να ζει αιώνες τώρα.


Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λίγο πιο έξω από τη Σμύρνη,

στο Αϊδίνι, ζει και ο νεαρός Κώστας, ο παππούς του συγγραφέα.

Η συνάντησή του με τον Αρίστο και την παρέα του, ο έρωτάς τουγια την Ελενίτσα

κι ο ρυθμός της ζωής του Λεβάντε, μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Σμύρνης

και του Αϊδινίου, θα τον παρασύρουνσε μεγάλες περιπέτειες και ανατροπές.


Θα καταφέρουν άραγε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις;

Τι θα συμβεί όταν όλα γύρω τους θα αρχίσουν να καταρρέουν;

Όταν θα γίνουν μέρος της ιστορίας του ξεριζωμού του ’22

και των σημαντικών αλλαγών που θα επέλθουν;


Μια συναρπαστική αφήγηση για τις πληγές που δεν

επουλώθηκαν ποτέ. Μια αληθινή ιστορία των ανθρώπων

που ξεριζώθηκαν από τον γενέθλιο τόπο τους, αναφώνησαν

«Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι…», αλλά κράτησαν πάντα ζωντανή

τη φλόγα μέσα τους. Για το Αϊδίνι της Διδώς Σωτηρίου,

της Nelly’s, του Μιχάλη Σουγιούλ και του Μίνου Αργυράκη.Λίγα λόγια γιατον συγγραφέα

O Κώστας Στοφόρος γεννήθηκε στη Ρώμη το 1960. Είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση. Συνεργάζεται επίσης με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Επί σειρά ετών πραγματοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενηλίκους. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), του PEN Greece, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει παραμύθια, βιβλία για ενηλίκους, μια σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων για γονείς, ενώ τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους με τις εκδόσεις Κέδρος και Μίνωας. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριογράφος/παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ κυρίως για ιστορικά θέματα.


ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική

www.e-arteon.gr

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση

το νέο μυθιστόρημα του Διονύση Καλαμβρέζου "Εικονικός εφιάλτης"

Διονύσης Καλαμβρέζος

Εικονικός εφιάλτης
Μυθιστόρημα

Τιμή: 23,32 ευρώ, Σελίδες: 432

ISBN: 978-960-02-4033-7

Εκδόσεις ΠαπαζήσηΟ Εικονικός εφιάλτης διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, στη Νέα Υόρκη, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, οι κυβερνοεπιθέσεις και η μετανάστευση. Μετά τις μεγάλες πανδημίες, τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, τις ενεργειακές κρίσεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκαθιδρύεται στις ΗΠΑ, η στρατηγική για μια νέα εποχή ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης για όλους και λαμβάνονται σχετικά μέτρα. Καθώς όμως αυτά δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα σε μια κατηγορία πολιτών, δημιουργείται η Μεταβατική Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, με σκοπό να συμβάλει στην ομαλή προσαρμογή τους στη νέα εποχή. Εκείνη την περίοδο, εκτός από τις συμβατικές κυβερνοεπιθέσεις που συνεχίζονται παρά τα μέτρα, οι περισσότερες προερχόμενες από ξένους εχθρικούς δρώντες και εγκληματικά δίκτυα, πραγματοποιούνται και μη συμβατικές επιθέσεις. Άγνωστοι δημιουργούν έναν εικονικό τόπο, στον οποίο παρασύρουν τους χρήστες του διαδικτύου, μεταφέροντάς τους σε απροσδιόριστα εικονικά περιβάλλοντα. Στις εξελίξεις και στις ακούσιες εικονικές περιπλανήσεις εμπλέκονται στελέχη κρατικών υπηρεσιών, ερευνητές σε προγράμματα αντιμετώπισης ψυχώσεων αποδιδόμενων στις νέες τεχνολογίες, κάποιοι που υποφέρουν από συγκεκριμένες νευρολογικές ασθένειες, αντικυβερνητικοί ακτιβιστές και μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα. Η μυστηριώδης αυτή γυναίκα, ενώ φαίνεται ότι ζει μια συνηθισμένη ζωή, έχει κεντρικό ρόλο, συχνά ακούσια και ανεξέλεγκτα, χωρίς η ίδια να το αντιλαμβάνεται, σε μια παράλληλα εξελισσόμενη ιστορία, στον πραγματικό αλλά και στον εικονικό κόσμο.


Βιογραφικό:
O Διονύσης Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, διεθνές δίκαιο και σύγχρονη ιστορία στο Λονδίνο (LSE) και στο Παρίσι (Paris-ΙΙ) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τον Ελληνισμό στη Ρωσία και τις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Υπηρετεί στην Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Έχει επίσης υπηρετήσει στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Μόσχα και στο Πεκίνο, στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη) και στην ΕΕ. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: «Η μηχανή σταμάτησε», διηγήματα φαντασίας (εκδόσεις Τέχνη και Λόγος, 1986, εκδόσεις Αίολος 2006), «Ένα περιστατικό στα χρόνια της Δυαρχίας», μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (εκδόσεις Ροές, 1987), «Η αρρώστια και το λουλούδι του λωτού», μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (εκδόσεις Αίολος, 1995), «Ιστορίες ερημιτών, ναυαγών και εξόριστων», διηγήματα φαντασίας (εκδόσεις Αίολος, 1995), «Μόσχα-Νέα Υόρκη, ο αντεστραμμένος κόσμος», μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (εκδόσεις Λιβάνη, 2002), «Ο τρομοκράτης και η πόλη», διηγήματα φαντασίας (εκδόσεις Αίολος, 2006), «Ο Ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Σύντομη ιστορία, κρίσεις μετά το 1991, ελληνικές παρεμβάσεις, προοπτικές» (εκδόσεις Παπαζήση, 2017). Έχουν δημοσιευθεί διηγήματα, άρθρα και εργασίες του σε ανθολογίες, επιθεωρήσεις, περιοδικά και εφημερίδες.


Εκδόσεις Παπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα
Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr
www.papazissi.gr


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

" Δακρυόεν"

του Ευθύμιου Φαλτάκα ,

από τις εκδόσεις Φίλντισι

Δακρυόεν
του Ευθύμιου Φαλτάκα

ISBN: 978 618 5738 04 4
Σελ. 66
Διάσταση 17Χ24
Τιμή 12 ευρώ +ΦΠΑ


Κυκλοφόρησε η έκτη ποιητική συλλογή του Ευθύμιου Φαλτάκα, στην οποία η ευαίσθητη
περί τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα ματιά του στέκεται και σχολιάζει όσα παράτυπα
διαπιστώνει.
Πρέπει να καθαρίσουμε την Ιστορία,
βρωμιά απύθμενη πότισαν το κορμί της,
γέμισε ψέματα η θωριά της
ή σε άλλες περιπτώσεις εκθειάζει πρόσωπα και γεγονότα.
Χωρίς κανένα δισταγμό, δίχως δεύτερη σκέψη,
σκορπίσανε τα νιάτα τους για ένα υπέροχο όνειρο,
λίχνισαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.
Θυμάται τις συνέπειες του πολέμου και της ανέχειας.
Πιάνει την πόρτα, την τραβά, στα σωθικά κοιτάζει.
Πόσο φριχτό κι απάνθρωπο της μοιάζει το δοχείο!
Μα πώς ν’ αφήσει το παιδί σε τούτο εδώ το μέρος;
Έσφιξε το μωράκι της στην μητρική αγκάλη,
σαν άνεμος ξεμάκρυνε από τη βρεφοδόχο.
Αναλογίζεται…
Εικόνες που κουρνιάσανε στον κήπο του μυαλού μου,
για πάντα εκεί θα μείνουν.
Χάθηκε ο Παράδεισος, χορτάριασαν οι δρόμοι
και δεν θα βρω την ατραπό στο τότε να γυρίσω.


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Ευθύμιος Φαλτάκας γεννήθηκε στο Αίγιο το 1956. Είναι το μεγαλύτερο παιδί
πολύτεκνης οικογένειας.
Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την ποίηση. Τελειώνοντας τις σπουδές
του παρακολούθησε οικονομικά και διοικητικά σεμινάρια. Έχει σπουδάσει Βυζαντινή
μουσική.
Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2011.
Ευαίσθητος στα κοινωνικά ζητήματα αγωνίστηκε ως συνδικαλιστής και αφιέρωσε
μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στα πολιτιστικά δρώμενα.
Αρθρογραφώντας στον τοπικό τύπο, δημοσίευσε σειρά έργων για να εκφράσει τις
ανησυχίες του μέσα από την ποίηση και το διήγημα.
Ποιήματά του έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και έχουν συμπεριληφθεί σε
ποιητικές συλλογές.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς ποιητικούς διαγωνισμούς απ’ όπου έχει αποσπάσει
βραβεία και διακρίσεις.
Οι προηγούμενες ποιητικές συλλογές του:
ΑΝΤΙΔΡΟΜΑ, εκδόσεις Μελάνι, 2007
ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ, εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκη, 2011
ΠΑΡΑΔΡΟΜΑ, εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκη, 2014
ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, αυτοέκδοση, 2015
ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, εκδόσεις Ηδύφωνο, 2017
ΑΠΑΡΕΝΘΕΤΑ, εκδόσεις Ηδύφωνο, 2020.


Επικοινωνία ποιητικής συλλογής: zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com

Χερόβολα τριών θερισμών - εκδόσεις Φίλντισι

Χερόβολα τριών θερισμών

του Θωμά Νάτσου
ISBN: 978 618 5456 92 4
Σελ. 188
Διάσταση 17Χ24
Τιμή 14 ευρώ +ΦΠΑ


Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Θωμά Νάτσου, η οποία περιλαμβάνει περίπου 100
ποιήματα χωρισμένα στις ενότητες: Ο ΦΑΡΟΣ Της Τρικυμίας-Της Νηνεμίας και της Ελπίδας, Από
Άμβωνος, Σεργιάνι στον κόσμο.
Τα σχέδια που κοσμούν την έκδοση είναι της Ηλιάνας Νάτσου.


Το Ταξίδι της Ζωής


Πολλά μου μάθατε ζωή
και ψεύτρα κοινωνία,
με πήρατε από παιδί,
έγκλειστο στη σχολή σας
κι ακόμα μέχρι σήμερα,
μ’ έχετε μαθητή σας.
Είναι εφόδια που ζητάς,
στο μακρινό ταξίδι της ζωής
και γνώσεις που μακρόχρονα αποχτάς,
μόνο στο καθημερινό σχολείο της ζωής.
Ταξίδι άγνωστο κι αναγκαστικό,
αστάθμητο, δύσκολο και κοπιαστικό,
που πότε τρέχεις και πετάς,
πότε σκοντάφτεις και χτυπάς
και που τραβάει αδιάκοπα,
για τον καθένα από μας,
επιτυχώς ή άσκοπα.
Έμαθα πως η διαδρομή
θέλει μεγάλη υπομονή,
πείσμα, αντοχή κι επιμονή
και στους κινδύνους σαν ασπίδα,
φροντίδα θέλει και ελπίδα.
Έμαθα για τις κακοτοπιές,
που κρύβουν μύριες συμφορές
και πως σ’ αυτές μη μπλέξεις,
χαθείς και δεν αντέξεις.
Έμαθα για το άδικο
που σπέρνει η κοινωνία
και για την απονιά,
του κόσμου την κακία.
Έμαθα για το γιατρικό,
που είναι η αγάπη
και πως με τον έρωτα μαζί,
στο δρόμο σου τον ανηφορικό,
αστείρευτη είναι δροσερή πηγή.
Τόσα και τόσα σπούδασα,
με καθαρό το πνεύμα,
μα κι αν το μυαλό μου κούρασα,

το σπουδαιότερο αγνοώ,
του ταξιδιού το τέρμα.
Ταξίδι είναι η ζωή
κι εμείς οι ταξιδιώτες,
που άλλοτε είμαστε σιωπηλοί,
της λύπης θιασώτες
κι άλλοτε είμαστε ζωηροί,
χαράς πανηγυριώτες.


Βιογραφικό:
Ο ποιητής Θωμάς Νάτσος γεννήθηκε το έτος 1949 στον Μύτικα Πρέβεζας από
γονείς αγρότες.
Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στον Μύτικα και το Γυμνάσιο-Λύκειο στην
Πρέβεζα.
Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα του
δικηγόρου στην Αθήνα, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο.
Ασχολήθηκε με την πολιτική και πολιτεύτηκε με το ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.


Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

"Ο Καβάφης μέσα από τις λέξεις των άλλων" στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρώμης

27 Απριλίου 2023, Εθνική Βιβλιοθήκη Ρώμης


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνη Ζορμπά του Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza και με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρώμης, διοργανώνουν ποιητική συνάντηση με την παρουσίαση καβαφικών ποιημάτων σε γλώσσες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η εκδήλωση με τίτλο Kavafisattraversoleparoledeglialtri (Ο Καβάφης μέσα από τις λέξεις των άλλων) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2023, στο Auditorium της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ρώμης στις 11πμ. Στην εκδήλωση θα διαβαστούν 33 καβαφικά ποιήματα σε 21 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από επτά θεματικές ενότητες: Τέχνη, Πόλις, Μελαγχολία, Ιστορία, Εμπειρίες, Σώμα, Συμπερίληψη.

Στην ελληνική γλώσσα τα καβαφικά κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη. Στα ιταλικά, οι ποιητές Elio Pecora και Marco Corsi, η ποιήτρια και εκδότρια του Καβάφη στην Ιταλία Elisa Donzelli, καθώς και η μεταφράστρια και μελετήτρια της καβαφικής ποίησης Paola Maria Minucci.

Γλώσσες ανάγνωσης καβαφικών ποιημάτων και αναγνώστες:

Ελληνικά (Τατιάνα Λύγαρη), ιταλικά (Elio Pecora, Marco Corsi, Elisa Donzelli),αγγλικά (Edward Lynch, Mary Wardle), αραβικά (Sara Radi Ahmed), βουλγαρικά (Natalia Nyagolova), γαλλικά (Tatiana Cescutti), γερμανικά (Violet Schlossarek), εβραϊκά (Davide Lerner),ισπανικά (Patricia Toubes Gonzalez), καταλανικά (Isabel Turull), κροατικά (Mihaela Lacko), ολλανδικά (Suze Anja Verkade), ουγγρικά (Mekinda Mihalyi), ουκρανικά (Olena Ponomareva), πολωνικά (Monika Wozniak), πορτογαλικά (Patricia Ferreira), ρουμανικά (ElvisIonut Dobrin), ρωσικά (Elena Nediakina), σερβικά (Jelena Brboric), τουρκικά (Selen Capac?) και τσεχικά (Silvia Perrone).

Σκοπός της ποιητικής αυτής συνάντησης είναι:

-να αναδειχθεί ο πλουραλισμός της καβαφικής ποίησης που πηγάζει μέσα από το έργο της μετάφρασης.
-να παρουσιαστεί η δημιουργικότητα που προέκυψε από τη συνάντηση του Καβάφη με άλλες γλώσσες, κοινωνίες, πολιτισμούς και χώρες.
-να συνδράμει στην επαναξιολόγηση του ρόλου της μετάφρασης στη διάδοση των πολιτισμών του κόσμου
-να ευαισθητοποιήσει τους καθηγητές των ιταλικών σχολείων απέναντι στο καβαφικό έργο και τη μετάφραση.

Την εκδήλωση συνοδεύει η έκδοση ενός τομιδίου με τίτλο «Kavafisattraversoleparoledeglialtri» (Bulzonieditore, 2023), που περιλαμβάνει τα 33 καβαφικά ποιήματα στις 21 γλώσσες, που θα διαβαστούν στην εκδήλωση, καθώς και τρία πρωτότυπα σύντομα κείμενα για τον Καβάφη και το έργο του, τα οποία υπογράφουν οι Elio Pecora, Marco Corsi και Paola Maria Minucci.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Χρήστος Μπιντούδης
mpintoudis@gmail.com
christos.bintoudis@uniroma1.it
laboratoriostudineogreci@gmail.com

Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνη Ζορμπά
Τμήμα Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών
Κέντρο Γλωσσών - Πανεπιστήμιο Ρώμης Sapienza
Εθνική Βιβλιοθήκη Ρώμης


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Ζαΐρη "Σκάλα μνήμης" στον ΙΑΝΟ

Ο IANOS και οι εκδόσεις Ενύπνιο, διοργανώνουν παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του συγγραφέαΑντώνη Ζαΐρη, με τίτλο«Σκάλα Μνήμης».


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ευσταθία Δήμου, φιλόλογος και συγγραφέας
Μιχάλης Μητρούσης,ηθοποιός και σκηνοθέτης
Μαρίλια Μητρούση, ηθοποιός, τραγουδίστρια, απόφοιτος Εθνικού Ωδείου
Σωτήρης Μποκέας, απόφοιτος Ιστορίας της Φιλοσοφίας, Μεταφυσικής και Φαινομενολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, υποψ. Διδάκτωρ φιλοσοφίας με ειδίκευση στη φαινομενολογία.

Το πάνελ συντονίζει οΓιώργος Σταμάτης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Οργανωσιακός Coach Gestalt και συγγραφέας

Την παρουσίαση θα συνοδεύουν μουσικές εκτελέσεις πιάνου με τονΝίκο Βέννερ, απόφοιτο της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας. Βραβευμένος με τη υψηλότατη διάκριση Artistic Achievement Award από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος καθώς και με το βραβείο της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24)στις 25 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλιYoutubeκαι στη σελίδαFacebookτου ΙΑΝΟΥ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η ποιητική συλλογή«Σκάλα μνήμης»είναι ένα εισιτήριο σ’ ένα συνεχόμενο μαγευτικό ταξίδι δίχως προορισμό, καθώς προορισμός σημαίνει ότι τελείωσαν όλα.Ο ποιητής αφήνεται στη ροή του χρόνου, φαντασιώνεται και ονειρεύεται στο άγνωστο ξεδιπλώνοντας πτυχές της καθημερινότητας που βασανίζουν και ταλαιπωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ ταυτόχρονα κυριαρχεί ο αναστοχασμός και η αναδίφηση εμπειριών που φωτογραφίζονται σε κάθε σκαλί της σκάλας μνήμης.

Αυτός είναι ο κόσμος σου (ΙΙΙ)

Αυτός είναι ο κόσμος σου
Και δεν μπορείς να ξεφύγεις
Είναι δικός σου άριστα σμιλεμένος
Με το υφαντό το ανάλαφρο
Και τόσα άλλα αναρίθμητα πουλιά να πετάνε
Και αστέρια να πέφτουν στην αχόρταγη γη


Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το Δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, καθώς και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Έχει επίσης διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες και είναι συγγραφέας 17 βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο Σταμάτη. Μεταξύ αυτών τα βιβλία: «Ποια Ανάπτυξη;», «Total Business Success», «Ο ρόλος του ηγέτη στη σύγχρονη Επιχείρηση», «Το Παγωμένο μέλλον», «Ανακαλύπτοντας τον τροχό - Σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής» και «Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο»», αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία «Ανήσυχη Περιπλάνηση» και «Παγωμένος Χρόνος». Έχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, τη Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

ΑΡΤΕΟΝ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 

ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΥ

ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΥ

Αλέξανδρος ΠαπαδιαμάντηςΑπόδοση:Διονύσης Λεϊμονής

Εικονογράφηση:Εύα Καραντινού


Σελίδες:36

Σκληρό Εξώφυλλο

ISBN: 978-618-5517-11-3

Διάσταση:21x 26εκ.

Σειρά:Τα Κλασικά μας Διηγήματα

Κατηγορία:Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία

Τιμή:12ΕΌλοι γνωρίζουμε τη βελανιδιά!

Αυτό το μακρόβιο δέντρο προικισμένο με τις αρετές της δύναμηςκαι της αντοχής, που ανέκαθεν συντροφεύει τη ζωή, τον πολιτισμόκαι την ιστορία μας, πλουτίζοντας με τη μορφή της το φυσικό μας περιβάλλον.


Μια τέτοια αιωνόβια, βασιλική βελανιδιά (δρυ), που πέντε παιδιάδεν φτάνουν για να αγκαλιάσουν τον πελώριο κορμό της,αντικρίζουν από μακριά τα αθώα μάτια του μικρού Παπαδιαμάντη.Τι θα συμβεί όμως όταν ξαφνικά θα επιθυμήσει να βρεθεί κοντά της; Θα πάρειτη μεγάλη απόφαση να το σκάσει από τους δικούς του, ενώ όλοι γιορτάζουν τηνΠρώτη Ανάσταση; Και τι θα συμβεί όταν μετά από πολλά χρόνια ξενιτιάςεπιστρέφει πίσω στον τόπο που πρωτοσυνάντησε τη μαγική βελανιδιά;


Ας ζήσουμε την περιπέτεια κι ας ονειρευτούμε κι εμείς μαζί του κάτωαπό τη σκιά του πελώριου δέντρου. Ο ευαίσθητος για το φυσικό περιβάλλονΑλέξανδρος Παπαδιαμάντης, κατορθώνει να συνδυάσει σε αυτότο διήγημα την αλήθεια με το όνειρο, το ρεαλιστικό με το μεταφυσικό,την πραγματικότητα με τον θρύλο, τον αρχαίο κόσμο με τον νεοελληνικό,ευαισθητοποιώντας τους αναγνώστες για τη σημασίατης διατήρησης της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς,αλλά και την τιμωρία σε αυτούς που την αψηφούν.

Γιατί τα δέντρα έχουν «ψυχή και νιώθουν»!


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


ΟΑλέξανδρος Παπαδιαμάντηςγεννήθηκε στη Σκιάθο (1851) και ήταν γιος φτωχού ιερέα. Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων συνέχιζε την εκπαίδευσή του στη Χαλκίδα, στον Πειραιά και κατέληξε στην Αθήνα (1874), σπουδάζοντας Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με συμφοιτητή τον Γιώργο Βιζυηνό και καθηγητή τον Στέφανο Κουμανούδη. Τις σπουδές του δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει πάλι λόγω οικονομικών προβλημάτων, έμαθε όμως μόνος του αγγλικά και γαλλικά και για να ζήσει εργάστηκε σαν μεταφραστής σε εφημερίδες. Άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος και ταπεινός έμεινε 8 μήνες στο Άγιον Όρος δοκιμάζοντας τον μοναχισμό, τον οποίο όμως τελικά εγκατέλειψε. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν έχασε επαφή με την πνευματική του αναζήτηση, καθώς κατά την παραμονή του στην Αθήνα εκκλησιαζόταν και έψελνε στον Άγιο Ελισσαίο στο Μοναστηράκι, μαζί με τον εξάδελφό του και γνωστό συγγραφέα Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Το 1879 δημοσιεύει το πρώτο του μυθιστόρημα «Η μετανάστις» στην εφημερίδα «Νεολόγος», στο δεύτερο μυθιστόρημα του «Οι έμποροι των εθνών» (1882) δείχνει το μεγάλο του συγγραφικό ταλέντο με διαχρονικά μηνύματα, ενώ στο τρίτο του μυθιστόρημα «Η Γυφτοπούλα» (1884) -δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ακρόπολις»- προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής. Συνέχισε με τις νουβέλες: «Χρήστος Μηλιώνης» και «Η Φόνισσα» (1903) και το κοινωνικό μυθιστόρημα «Τα ρόδινα ακρογιάλια». Σε μεγαλύτερη ηλικία έγραψε 180 διηγήματα και 40 μελέτες αποδεικνύοντας την αστείρευτη δημιουργικότητα και αγάπη του για τη γραφή. Τα διηγήματά του συνδυάζουν συνήθως καθαρεύουσα γλώσσα στην αφήγηση και δημοτική στους διαλόγους. Είναι γεμάτα περιγραφές της καθημερινής ζωής και της φύσης, εστιάζουν στον άνθρωπο και την παράδοση και έχουν έντονη θρησκευτικότητα. Ο Παπαδιαμάντης, ο «Άγιος» των ελληνικών γραμμάτων, αν και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των νεοελλήνων πεζογράφων και του ηθογραφικού διηγήματος, δεν είχε τη χαρά να δει τυπωμένο σε βιβλίο κάποιο έργο του. Ακόμα και η ζωή του ήταν δύσκολη, καθώς ζούσε με πλήρη αδιαφορία για τα καθημερινά, χωρίς να σκέφτεται τα οικονομικά και μοιράζοντας τα χρήματα που κέρδιζε σε φτωχούς. Ήταν πάντα λιτοδίαιτος και ολιγαρκής. Έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήρεμα στο νησί του τη Σκιάθο, κάνοντας βόλτες στα ακρογιάλια της και εκκλησιαζόμενος. Άφησε την τελευταία του πνοή το 1911 από πνευμονία.


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς


ΟΔιονύσης Λεϊμονήςγεννήθηκε στο Αιτωλικό και σήμερα ζει και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή (Α.Π.Θ.) και απόφοιτος του Τμ. Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π. Η μεγάλη του αγάπη για το βιβλίο τον οδήγησε στη δημιουργία της λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Μιλάμε για το βιβλίο» και στην ενεργό συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς, όπως στην ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), στο Κε.Βι.Μα.Συ. (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων) και στον Συνδέσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προωθώντας τη φιλαναγνωσία με συμμετοχή σε διοργανώσεις εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παρουσιάσεις βιβλίων. Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών διηγημάτων. Δυο από αυτά, το «Δέκατο Έβδομο Κιβώτιο» (Πατάκη, 2014) και το «Τέταρτο Αλογάκι» (Πατάκη, 2017), βραβεύτηκαν στην ψηφοφορία αναγνωστών του Public. Άλλα έργα του: «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» (2007), «Το Μυστικό της Δαγκάνας (Π.Ι.Τρ. Κύπρου, 2009), «Το Χαμένο Ταίρι» (Ακρίτας/Eν Πλω, 2009), «Τα Τίμια Δώρα» (Ήρα, 2013), «Δημιουργική Γραφή στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξη Γυμνασίου» (Γράφημα, 2018), «Ο Θαλασσοσφυριχτής» (Αρτέον Εκδοτική, 2018), «Το Παιδί με τη Φουστανέλα» (Αρτέον Εκδοτική, 2020) Έχει συμμετάσχει επίσης με ποιήματα και πεζά σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.


ΗΕύα Καραντινούείναι ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά. Έχει διδάξει σχέδιο, τεχνικές ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ασχολείται επαγγελματικά με την βυζαντινή αγιογραφία, τον σχεδιασμό και τη μελέτη εσωτερικών χώρων, καθώς και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Συνολικά, έχει εικονογραφήσει πάνω από 200 παιδικά βιβλία.


ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική

https://e-arteon.gr/vivlia/klasika-dhigimata/item/571-vasilikidry

Με έναν καφέ
του Σωτήρη Στεφανόπουλου

Εκδόσεις Φίλντισι

Με έναν καφέ
του Σωτήρη Στεφανόπουλου

ISBN: 978 618 5456740
Σελ. 120
Διάσταση 14Χ21
Τιμή 13 ευρώ +ΦΠΑ


«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει μια παροιμία. Με μια παραλλαγή θα
μπορούσαμε να πούμε «η καλή μέρα μ’ έναν καφέ αρχίζει».
Μ’ έναν καφέ παίρνουμε ενέργεια και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ν’
αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ζωής.
Μια ρουφηξιά κι ο νους μας γίνεται καθαρός, η σκέψη μας ανοίγει τα φτερά της.
Μια γλύκα κατεβαίνει στην καρδιά μας και μας κάνει διαλλακτικούς, πρόθυμους να
κατανοήσουμε τον άλλον να βοηθήσουμε, να συμπαρασταθούμε.
Μια ρουφηξιά και τα όνειρά μας έρχονται πιο κοντά.
Μ’ έναν καφέ, και διώχνουμε τους φόβους μας, ξορκίζουμε το κακό και παίρνουμε
πάνω μας.
Μια ανάσα που την έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε το δρόμο μας…
Κι από κοντά η ελπίδα χέρι χέρι με τον καφέ.
Στέκεται κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα.
Κάτι του χρωστάμε.
Γι’ αυτό τον βάλαμε μέσα σ’ αυτές τις ιστορίες, τιμής ένεκεν.


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο
Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχω εκδώσει τα έργα:
«Κρυμμένες ιστορίες», εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ.
«Μικρές σκέψεις για μικρά πράγματα», εκδόσεις ΠΗΓΗ.
«Φοβάμαι… να πάω σχολείο» ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ
«La repubblica delle patate» (διηγήματα), εκδόσεις PROSPETTIVA EDITRICE Ιταλία.
Έχω γράψει θεατρικά έργα και αρθρογραφώ στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh,zoi.masoura@hotmail.com


Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr info@filntisi.gr

IBBY 2023

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στη Δανάη Δραγωνέα

για «Το νησί της Βροχής»

Μια μεγάλη διάκριση για τη Δανάη Δραγωνέα! Το εφηβικό της μυθιστόρημα «Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη απέσπασε το βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου», το οποίο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους.Πρόκειται για τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023, η απονομή των οποίων έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου, μέρα άκρως συμβολική καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.


Λίγα λόγια…… για τα βραβεία IBBYΗ Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1953 στη Ζυρίχη και εκπροσωπεί ένα δίκτυο ανθρώπων από όλο τον κόσμο με κοινή δέσμευση την προώθηση της διεθνούς κατανόησης μέσω παιδικών βιβλίων, την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, την έρευνα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και την προστασία και προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.Τα βραβεία IBBY θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά και έγκριτα βραβεία για την παιδική λογοτεχνία, σε διεθνές επίπεδο.

… για το βιβλίο της Δανάης ΔραγωνέαΗ Ίζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» ακόμη περισσότερο και απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…

Μαζί με το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο γύρω από την Αριάνα, ακολουθώντας ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής.

Διαβάζοντας το ημερολόγιο της Αριάνα, τα δυο παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαία Εφημερίδα των Κυριών, για την πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και θα καταλάβουν τι σήμαινε να έχεις γεννηθεί γυναίκα τον 19ο αιώνα και με ποιους τρόπους κάποιες ανάμεσά τους ξεκίνησαν να αντιστέκονται στα στερεότυπα της εποχής.

Μαζί τους ο αναγνώστης θα γνωρίσει και την «πραγματική» Κέρκυρα, όπου –όταν δε βρέχει– μπορεί κανείς να περάσει τις μέρες του κολυμπώντας γύρω από τον κατεστραμμένο Πόντε της Βασίλισσας, παίζοντας κρυφτό στην πίσω πλευρά των Ανακτόρων και κυνηγώντας αγάλματα πέτρινων φτερωτών λιονταριών στο Παλαιό Φρούριο.


«Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» της δημοσιογράφου Δανάης Δραγωνέα είναι ένα συναρπαστικό εφηβικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ, για ένα μυστήριο εκατό χρόνων που αναζητά τη λύση του.


Το Νησί της Βροχής-Ένα μυστικό ημερολόγιοΣυγγραφέας: Δανάη ΔραγωνέαΕκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛιβάνηΣελίδες: 208Κατηγορία: Εφηβικό μυθιστόρημα


Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3faWDab


…για τη συγγραφέαΗ Δανάη Δραγωνέα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το University of The Arts London, αποφοιτώντας με τιμητική διάκριση, και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Λονδίνο με την Elise Valmorbida και στην Αθήνα με τον Βασίλη Αλεξάκη.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλους ομίλους περιοδικών στην Ελλάδα. Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, μέσω του οποίου ανέλαβε και την καλλιτεχνική διεύθυνση εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τη σύμπλευση μόδας και τέχνης.Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το VICE, πραγματοποίησε σειρά βιντεοσυνεντεύξεων με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Έχει δώσει ομιλίες με βασική θεματική τα στερεότυπα της γυναικείας ταυτότητας στον περιοδικό Τύπο.

Το εφηβικό μυθιστόρημα «Το Νησί της Βροχής – Ένα Μυστικό Ημερολόγιο» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Κυκλοφόρησε από την Εκδοτική Αθηνών το νέο βιβλίο της Μαρίας Κούρση "Εξόδιος Αέρας"

Μαρία Κούρση
Εξόδιος Αέρας
Διαστάσεις: 14x21, Σελίδες: 184, Τιμή: 10€
ISBN: 978-960-213-478-8
Εκδοτική Αθηνών


Μια ποιητική ιστορία σαράντα ετών. Μια αφηγηματική σύνθεση με αδημοσίευτα, αλλά και δημοσιευμένα ποιήματα σε νέα γραφή, ενωμένα ή διαλυμένα, μέσα στη νέα μορφή. Οι τίτλοι έχουν την ιστορία τους, τα ποιήματα μιαν άλλη, οι ενότητες, η φωνή, η σιωπή, η σκηνή, οι πρόβες, η αυλαία που ανοίγει και κλείνει, ο χρόνος που τα διατρέχει, η ιστορία του, ο Λόγος και εντέλει η ποίηση.

Στο δέκατο έβδομο βιβλίο της Μαρίας Κούρση, με τίτλο «Εξόδιος Αέρας».

«Οι ιστορίες μου δεν έχουν πια τέλος

Οι ιστορίες μου δεν έχουν πια ιστορία

Είναι ένας άνθρωπος αφηρημένος

Την ώρα μιας γιορτής

Οι ιστορίες μου»


Όπως έγραψε ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Βούλγαρης στο βιβλίο του «Η δικιά μας Ελένη- Ψηφίδες και πρόσωπα της σύγχρονης ποίησης» (Εκδοτική Αθηνών, 2022): «Η εικονοποιία της Μαρίας Κούρση, σε αχνούς τόνους, προτιμά για φόντο το ορισμένο πλαίσιο του δωματίου, το φευγαλέο πέρασμα από την πόλη και τους δρόμους της, τα χαρακτηριστικά σημεία των εποχών, ενώ κάποτε οι λέξεις εισβάλλουν στο κάδρο, αφού κι αυτές στην ποίηση της Κούρση έχουν υπόσταση και μοίρα σωματική.
Εν συνόλω όμως κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα, μέτρο των πραγμάτων και έδρα του βλέμματος, και δι’ αυτής η εικόνα ενσωματώνει μια κίνηση αργή, που την εγγράφει τμηματικά, διευρύνοντας την έκταση του ποιήματος, τον χώρο που μέσα του κινείται.
Ο μοναδικός, συνθετικός μινιμαλισμός της Μαρίας Κούρση, κατοχυρώνει την ιδιαιτερότητα της φωνής της, μέσα στο σύγχρονο ποιητικό γίγνεσθαι».


Βιογραφικό:
Η Μαρία Κούρση γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Έχει εκδώσει 17 βιβλία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Είναι συντάκτρια και επιμελήτρια εκδόσεων. Για δέκα χρόνια δημιούργησε ένα Εργαστήρι Λογοτεχνίας στο οποίο και δίδαξε στο Λεόντειο Λύκειο. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ Ποίησης και σε συνέδρια με θέματα Λογοτεχνίας. Ποιήματά της έχει μελοποιήσει ο Κώστας Λειβαδάς με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Γαλάνη στο cd με τίτλο «Από τον Ευριπίδη στη Μαρία Κούρση». Κείμενά της διδάσκονται σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, έχουν ανθολογηθεί σε πολλά βιβλία και περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επίμετρο το εξαιρετικό μυθιστόρημα της

Ματίνας Ευαγγέλου

"Θα σου δείξω τον φόβο"

Mατίνα Ευαγγέλου
Θα σου δείξω τον φόβο
Μυθιστόρημα
Τιμή: 8,48 ευρώ, Σελίδες: 236
ISBN: 978-618-84762-6-4
Εκδόσεις Επίμετρο


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επίμετρο το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ματίνας Ευαγγέλου «Θα σου δείξω τον φόβο».
Καθόμασταν πλάι πλάι, εξαντλημένοι από ένα φλύαρο ακούμπισμα των ώμων», γράφει η Ελβίρα στο ημερολόγιό της για τον Μάξιμο, τον άντρα της. Η κεντρική ηρωίδα, υπό τη διαφαινόμενη απειλή μιας νοητικής ασθένειας, ορίζει εκ νέου την ελευθερία της, προσπαθεί να αποδεσμευτεί από τα δεσμά του φόβου. Αγαπά αλλά αποζητά να ερωτευτεί, προστατεύει αλλά επιλέγει να θυσιάσει.
Η Ελβίρα έχει έναν διάσημο γάμο, έναν παράνομο έρωτα, μια βραβευμένη καλλιτεχνική πορεία, και μια βαθιά τραυματική εμπειρία με την κόρη της. Ένα νέο ζευγάρι, η Λουκία και ο Δημήτρης, νιώθουν για εκείνη φθόνο και έρωτα αντίστοιχα, μπλέκουν τις διαδρομές τους με τη δική της. Παράλληλα, η κόρη της, Έλλα, αναπτύσσει εκλεκτική συγγένεια με μια διακεκριμένη μαθηματικό, τη Ραζάν, την οποία είχε βοηθήσει στο παρελθόν η μητέρα της, ως προσφυγόπουλο που έφτασε στην Ελλάδα ασυνόδευτο.
Οι ήρωες αποκαλύπτονται μέσα από ένα σπειροειδές νήμα αφήγησης, ένα πέρα δώθε στο χρόνο. Τους μαθαίνουμε τμηματικά, ανεβάζουν την ένταση της φωνής τους και φωτίζουν την αλήθεια τους περισσότερο σε κάθε κεφάλαιο. Και ενώ προοδευτικά οι χαρακτήρες τους χτίζονται, η κεντρική ηρωίδα ακολουθεί αντίθετη πορεία, μοιάζει μπροστά μας να αποδομείται. Όσο αποζητά να κάνει πράξη το ζητούμενο της ελευθερίας της, τόσο αναρωτιόμαστε, ποια είναι στην πραγματικότητα; Από τι είναι φτιαγμένη; Επιβεβαιώνοντας τα λόγια της Ραζάν «Κάθε φορά, σε κάθε διαίρεση, φεύγει από πάνω σου ένα περιττό πολλαπλάσιο. Στο τέλος μένεις εσύ, ο πρώτος αριθμός. Ο αδιαίρετος, υπέροχος, σκληρός πυρήνας του εαυτού σου».

Βιογραφικό:
Η Ματίνα Ευαγγέλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Απόφοιτος Βαρβακείου και Νομικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε επίσης στην Οξφόρδη Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία στη Λογοτεχνία. Έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος επί σειρά ετών. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.


Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Παπαζήση
Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα
Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr
www.papazissi.gr


Προβολή - επικοινωνία ArtsPR

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βεργίνα το ιστορικό μυθιστόρημα του Βασίλη Γεωργιάδη

"Ιωάννης Καποδίστριας-Η συναρπαστική ζωή του φωτισμένου κυβερνήτη"

Βασίλης Γεωργιάδης

Ιωάννης Καποδίστριας

Η συναρπαστική ζωή

του φωτισμένου κυβερνήτη

Τιμή: 17 ευρώ, Σελίδες: 305

ISBN: 978-960-651-043-4

Εκδόσεις ΒεργίναΤο βιβλίο «Ιωάννης Καποδίστριας – Η συναρπαστική ζωή του φωτισμένου κυβερνήτη» είναι η μυθιστορηματική βιογραφία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, μέσα από τις αφηγήσεις τριών παιδιών: της Ανεζίνας, του Γκιουζέπε και του Κωνσταντή, που βρέθηκαν πολύ κοντά στον Ι. Καποδίστρια σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του.

Διαβάζουμε για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Κέρκυρα καθώς και τα φοιτητικά του στην Πάντοβα, όπου σπούδασε Ιατρική, για να ανακουφίσει ανιδιοτελώς τον ανθρώπινο πόνο, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Νομικής και Φιλοσοφίας.

Η πολιτική του ικανότητα διαφαίνεται από τη δράση του στην Κέρκυρα και την Επτάνησο Πολιτεία, κατά τη διάρκεια που κατείχε τη θέση του γραμματέα της επικράτειας, όπου αναγνωρίστηκε ως η πιο σημαίνουσα πολιτική προσωπικότητα με κυρίαρχο μέλημά του τη μόρφωση των Ελληνοπαίδων, που πάντα ήταν στις προτεραιότητές του.

Τον χαρακτήρα του και τις ιδιαίτερες ικανότητές του εκτίμησε ο ζακυνθινής καταγωγής Γεώργιος Μοτσενίγο, που έφτασε στην Κέρκυρα αρχές του 1800 ως πληρεξούσιος της Ρωσίας και του άνοιξε τον δρόμο για την τεράστια αυτή χώρα μετά από πρόσκληση του Τσάρου Αλεξάνδρου Α΄.

Στη μεγάλη του πορεία προς την Ευρώπη και τη Ρωσία θα τον ακολουθήσει ως βοηθός του, έμπιστος και αφοσιωμένος, ο νεαρός Γκιουζέπε, Ιταλός από το Βασίλειο της Νάπολης και θα ζήσει τη μεγάλη άνοδό του. Εκεί ο Καποδίστριας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Αυλή του Τσάρου, αφού προσελήφθη στους κόλπους της ρωσικής διπλωματίας και αργότερα, από τη θέση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ευρώπη.

Με αξιέπαινο θάρρος ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στους σκληρούς του αντιπάλους, όπως ο καταχθόνιος Μέτερνιχ, στα μεγάλα συνέδρια της Ευρώπης.

Χάρη σ’ αυτόν η Ελβετία υπάρχει σήμερα ως κράτος, γιατί το 1813 καταφέρνει να ενώσει τα αντιδραστικά πλούσια καντόνια με τα φτωχά, δημιουργώντας το πρώτο τους Σύνταγμα.

Μέσα από τα μάτια του Γκιουζέπε παρακολουθούμε τη γνωριμία του με την ελληνικής καταγωγής Ρωξάνδρα Στούρτζα, ίσως τον μεγάλο και ανεκπλήρωτο έρωτα της ζωής του, που είχε σημαντική θέση στην αυλή του Τσάρου Αλεξάνδρου Α’, η οποία θα μείνει στην καρδιά του για πάντα αλλά κι εκείνος στη δική της. Όμως το μεγάλο χρέος προς την πατρίδα ήταν πέρα από κάθε προσωπική επιθυμία και επιδίωξη.

Την επιστροφή του στην Ελλάδα ως κυβερνήτη μάς αφηγείται ο Κωνσταντής, ένα 16χρονο αγόρι από το Ναύπλιο, που μαθήτευσε στον δάσκαλο Καΐρη και βρέθηκε στη υπηρεσία του Καποδίστρια.

Σύμφωνα με τα λόγια του συγγραφέα: …«Στην Ελλάδα θα έρθει “υπό τριπλήν προστασίαν” κυβερνήτης και θα γνωρίσει την πιο μεγάλη και συγκινητική μεσσιανική υποδοχή που γνώρισε ποτέ πολιτικός στον κόσμο.

Θ’ αναστήσει το μικρό χάρβαλο κράτος στη διάρκεια των τριών χρόνων που θα μείνει στο κουμάντο του, μέχρι που η άδικη μοίρα θα στερήσει τούτο τον τόπο από τον εθνικό του ηγέτη.

Θα μεγαλώσει την Ελλάδα – η Ελλάδα που παρέλαβε ήταν το τρίτο της Πελοπόννησος και μερικά νησιά. Η μικρή του χώρα αποκτά εθνικό στρατό, οργανωμένο σε χιλιαρχίες, διοίκηση, σχολειά, στόλο, νόμισμα.

Ο λαός της μιζέριας θα μάθει το ψωμί. Ο ανάπηρος αγωνιστής θα γνωρίσει το γιατρικό και τη σύνταξη. Τα ορφανά των παλικαριών που έπεσαν για τη δόξα της πατρίδας θ’ αποκτήσουν αυτά που τους έλειπαν, στέγη και μόρφωση. Οι άκληροι, κομμάτια γης, ενώ η πολιτική του στο θέμα των εθνικών γαιών θα βρει εχθρούς της τους προκρίτους (κοτζαμπάσηδες). Ο πρώην "συνταγματικός διαιτητής” της Ευρώπης, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Μέτερνιχ, θα χαρίσει την περιουσία του, τις ανέσεις του και θα θυσιάσει τη ζωή του γι’ αυτόν το λαό που στάθηκε δίπλα του και τον λάτρεψε».

Τον Σεπτέμβριο του 1831, η εθνοκτόνος διχόνοια οπλίζει το χέρι του αδερφού, αφαιρώντας πρόωρα και άδικα τη ζωή του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.Βιογραφικό:

Ο Βασίλης Γεωργιάδης είναι ιστορικός και συγγραφέας. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη (Φανάρι), γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Κατοικεί στον Διόνυσο Αττικής. Ασχολείται με την ποίηση, τον πεζό λόγο (δοκίμια, διηγήματα, ιστορικά μυθιστορήματα) και έχει εκδώσει σειρά μελετών ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου. Αρθρογραφεί επί χρόνια στον αθηναϊκό και τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί και διδαχτεί σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του έχουν επίσης μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ομιλίες, ενώ πλούσια είναι και η συμμετοχή του (και σε επίπεδο οργάνωσης) σε συνέδρια και ημερίδες στον ελλαδικό αλλά και στον διεθνή χώρο.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Πολύχρονη και πολύπλευρη, επίσης, η πολιτιστική του δραστηριότητα σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρ. Αντιδήμαρχος Διονύσου Αττικής κλπ.)

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, πρ. μέλος του Δ.Σ. της και μέλος της Επιτροπής Κρίσεως Νέων Μελών, πρ. Πρόεδρος της Π.Ε.Λ., μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ιστορικών, μέλος του Ο.Δ.Ε.Γ., μέλος του Κέντρου Μελετών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Ι. Α. Καποδίστριας», μέλος του Ινστιτούτου Ελληνοασιατικών και Αφρικανικών Σπουδών, του Ροταριανού Ομίλου Διονύσου Αττικής κ.ά.Εκδόσεις Βεργίνα

Φειδίου 14-16, Αθήνα 10678

Τηλ.: 210 3833725 - 3830663, Fax: 210 3847090

www.verbooks.gr,info@verbooks.grΠροβολή - επικοινωνίαArtsPR

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ενύπνιο

η νέα ποιητική συλλογή του Αντώνη Ζαΐρη με τίτλο "Σκάλα μνήμης"

Αντώνης Ζαΐρης
Σκάλα μνήμης
Τιμή: 10 ευρώ, Σελίδες: 50
ISBN 978-618-5551-81-0
Εκδόσεις Ενύπνιο


Η ποιητική συλλογή«Σκάλα μνήμης»είναι ένα εισιτήριο σ’ ένα συνεχόμενο μαγευτικό ταξίδι δίχως προορισμό, καθώς προορισμός σημαίνει ότι τελείωσαν όλα.Ο ποιητής αφήνεται στη ροή του χρόνου, φαντασιώνεται και ονειρεύεται στο άγνωστο ξεδιπλώνοντας πτυχές της καθημερινότητας που βασανίζουν και ταλαιπωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ ταυτόχρονα κυριαρχεί ο αναστοχασμός και η αναδίφηση εμπειριών που φωτογραφίζονται σε κάθε σκαλί της σκάλας μνήμης.


Αυτός είναι ο κόσμος σου (ΙΙΙ)
Αυτός είναι ο κόσμος σου
Και δεν μπορείς να ξεφύγεις
Είναι δικός σου άριστα σμιλεμένος
Με το υφαντό το ανάλαφρο
Και τόσα άλλα αναρίθμητα πουλιά να πετάνε
Και αστέρια να πέφτουν στην αχόρταγη γη


Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το Δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, καθώς και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Έχει επίσης διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες και είναι συγγραφέας 17 βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο Σταμάτη. Μεταξύ αυτών τα βιβλία: «Ποια Ανάπτυξη;», «Total Business Success», «Ο ρόλος του ηγέτη στη σύγχρονη Επιχείρηση», «Το Παγωμένο μέλλον», «Ανακαλύπτοντας τον τροχό - Σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής» και «Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο»», αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία «Aνήσυχη Περιπλάνηση» και «Παγωμένος Χρόνος». Έχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, τη Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.Εκδόσεις Ενύπνιο

Δερβενίων 22, 106 80, Αθήνα

www.enipnio.gr,info@enipnio.gr


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

1ος ΠανελλήνιοςΠοιητικός Διαγωνισμός από τις εκδόσεις Hλιαχτίδα


Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον1ο ΠανελλήνιοΠοιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα και ημερομηνία λήξης 14 Μαΐου 2023.


Όροι διαγωνισμού:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες άνω των 18 ετών.

2.Η συμμετοχή είναι ένα ποίημα μέχρι 30 στίχους.

3.Το κόστος συμμετοχής 10 ευρώ.

4. Τα έργα θα πρέπει είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
5. Ο δημιουργός εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του.
6. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση.
7. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
8. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
9. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με ένα αδημοσίευτο ποίημά τους. Σημειωτέον ότι η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.


Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 14 Μαΐου 2023.


Τρόπος συμμετοχής:
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους στο
:info@ekdoseisiliaxtida.gr μαζί με τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, πόλη, ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνο και email.


Βραβεία:
1. Τα ποιήματα που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής, θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έντυπη έκδοση των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου 2023 στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ηλιαχτίδα:www.ekdoseisiliaxtida.gr. Οι νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα στο email τους.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα γίνει η παρουσίαση του τόμου και θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα των Εκδόσεων Ηλιαχτίδα: 2104967338, 6934776847.


Προβολή - επικοινωνίαArtsPR


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα

η εξαιρετική μελέτη του Νίκου Χαρ. Ασημακόπουλου "Η συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821"

Νίκος Χαρ. Ασημακόπουλος

Η συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821

Ιστορική καταγραφή των αγώνων των Σουλιωτών,

από τις 6-12-1820 έως τις 2-5-1829, βάσει των ιστορικών πηγών

Τιμή: 25 ευρώ, Σελίδες: 596

Διαστάσεις: 17x24,ISBN: 978-960-651-010-6

2η έκδοση επαυξημένη

Εκδόσεις ΒεργίναΠρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο τεκμηριώνεται, με αδιάσειστα στοιχεία από τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές, ότι χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών η Ελληνική Επανάσταση θα κινδύνευε να συντριβεί στο ξεκίνημά της ή κατά τους πρώτους χρόνους της.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 1820, οι Σουλιώτες συμμάχησαν με τον Αλή πασά και από τις 7 έως το τέλος του ίδιου μήνα, κατανίκησαν τη μεγάλη στρατιά των Τσάμηδων στα βουνά του Σουλίου και τη στρατιά δύο πασάδων στα Πέντε Πηγάδια. Το γεγονός αυτό εξόργισε σε τέτοιο βαθμό τον σουλτάνο, ώστε αντικατέστησε τον αρχιστράτηγο Πασόμπεη με τον Χουρσίτ πασά, τον οποίον από τον Νοέμβριο του 1820 είχε διορίσει Διοικητή της Πελοποννήσου. Η απομάκρυνση όμως του Χουρσίτ και της στρατιάς του απ’ την Πελοπόννησο έδωσε ευκαιρία να ξεκινήσει με επιτυχία η Ελληνική Επανάσταση.

Οι νίκες των Σουλιωτών, που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της Επανάστασης, ισχυροποίησαν τον Αλή πασά, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 12 μήνες ακόμη, καθηλώνοντας την τουρκική στρατιά στα Γιάννενα την κρισιμότερη χρονική περίοδο που, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη Στερεά Ελλάδα, δινόταν ο υπέρ πάντων αγών για την εδραίωση της Επανάστασης.

Αλλά και μετά την καρατόμηση του Αλή πασά, στις 24 Γενάρη του 1822, όταν ο Χουρσίτ, τον Μάιο του 1822, εκστράτευσε εναντίον τους για να τους εξοντώσει, εκείνοι κατανίκησαν τα πολυάριθμα στρατεύματά του σε όλες τις μάχες γύρω από το Σούλι.

Οι νίκες αυτές εξόργισαν πολύ τον σουλτάνο, με αποτέλεσμα να αναθέσει τη μεγάλη εκστρατεία κατά της Πελοποννήσου στον Δράμαλη και σύμφωνα με τον Κόκκινο:«αν ο έμπειρος Χουρσίτ ήταν επικεφαλής τόσου στρατού, τα αποτελέσματα της εκστρατείας πιθανόν να ήσαν διαφορετικά από εκείνα που είχεν ο Δράμαλης».

Στις 2 του Σεπτέμβρη του 1822, οι Σουλιώτες, εξ αιτίας της πείνας και του λοιμού που μάστιζε το στρατόπεδό τους, αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και να μεταφερθούν στην Κεφαλονιά χωρίς να έχουν ηττηθεί σε καμία μάχη. Αργότερα όμως επέστρεψαν από τα Επτάνησα και από το 1823 έως το 1829 έλαβαν μέρος σε όλες τις κρίσιμες μάχες της Ρούμελης και της Αττικής και λόγω της απαράμιλλης ανδρείας τους ήταν εκείνοι που έγερναν την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των Ελλήνων.

Το τίμημα σε αίμα που πλήρωσαν οι Σουλιώτες για την ελευθερία της Ελλάδας ήταν τεράστιο. Στο τέλος της Επανάστασης οι μάχιμοι που είχαν απομείνει ζωντανοί δεν ξεπερνούσαν τους διακόσιους.

Ας σκύβουν ευλαβικά οι επερχόμενες γενιές και ας αποτίουν τον πρέποντα φόρο τιμής στη μνήμη τους.


Bιογραφικό

OΝίκος Χαρ. Ασημακόπουλος, με οικογενειακή ρίζα από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, γεννήθηκε στο Αλποχώρι Πύργου Ηλείας το 1949. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, ιστοριοδίφης και ιδρυτής του εκδοτικού οίκου «Βεργίνα». Ασχολείται με τις εκδόσεις βιβλίων από το 1977, αρχίζοντας από φροντιστηριακά βοηθήματα που καλύπτουν όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Από το 1995 επιμελείται και εκδίδει ιστορικά βιβλία για την Αρχαιότητα, την άνοδο και πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αλλά και ανανεωμένη έκδοση όλων των απομνημονευμάτων των αγωνιστών του 1821, προσθέτοντας σπάνιες γκραβούρες πορτραίτα αγωνιστών και πίνακες. Από το 2000 επιμελείται και εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία που καλύπτουν όλα τα είδη της πεζογραφίας και της ποίησης.Eπίσης έχει γράψει και το μυθιστόρημα «Νικηφόρος Μονομάχος» (ανέκδοτο).


Εκδόσεις Βεργίνα

Φειδίου14-16, Αθήνα 10678

Τηλ.210 38 33 725 - 38 30 663 Fax: 210 38 47 090

www.verbooks.gremail:info@verbooks.gr


Προβολή - επικοινωνία ArtsPR


Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όγδοο ο εξαιρετικός τόμος

"Μήτσος Παπανικολάου: Άπαντα τα ευρεθέντα-Ποιητικά έργα και αθησαύριστα πεζά"

Μήτσος Παπανικολάου

Άπαντα τα Ευρεθέντα
Ποιητικά έργα και Αθησαύριστα Πεζά

Φιλολογική έκδοση

Έρευνα–σημειώσεις–ανάλυση: Μιχαήλ Χ. Ρέμπας

Τιμή: 22 ευρώ, Σελίδες: 304, Διαστάσεις: 17x24

ISBN: 978-618-86282-1-2

Εκδόσεις ΌγδοοΚυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όγδοο ο εξαιρετικός τόμος«Μήτσος Παπανικολάου: Άπαντα τα ευρεθέντα-Ποιητικά έργα και αθησαύριστα πεζά» με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή. Η έρευνα, οι σημειώσεις και η ανάλυση είναι του Μιχαήλ Χ. Ρέμπα. Προλογίζουν οι Θωμάς Κοροβίνης και Γιώργος Μαρκόπουλος


Ο Μήτσος Παπανικολάου, ένας από τους αποκαλούμενους «ελάσσονες» Έλληνες λυρικούς ποιητές του μεσοπολέμου, έζησε μια σύντομη ζωή, μοιρασμένη ανάμεσα στην λογοτεχνική αναζήτηση και δημιουργία και τη σταδιακή οικονομική και προσωπική εξαθλίωση που προκάλεσαν οι εξαρτήσεις και τα απαγορευμένα, για την εποχή, πάθη του, με αποκορύφωμα το πρόωρο και θλιβερό τέλος του σε έναν ψυχρό θάλαμο ψυχιατρείου κατά τη διάρκεια της κατοχής, σε ηλικία μόλις 43 ετών.


Η σύντομη και τραγική ζωή του και το ύφος του περιορισμένου ποιητικού έργου του ήταν αρκετά για να τον κατατάξουν στην ολιγομελή ομάδα των Ελλήνων «καταραμένων ποιητών», οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έτυχαν ποτέ της αναγνώρισης που τους έπρεπε και παρέμειναν στο περιθώριο του ελληνικού λογοτεχνικού και ποιητικού γίγνεσθαι.

Ο Μήτσος Παπανικολάου, στη σύντομη ζωή του, δεν πρόλαβε να δει τα ποιήματά του τυπωμένα σε ποιητική συλλογή, παρά μόνο διάσπαρτα σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες της εποχής στα οποία τα έδινε για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.


Μετά τον θάνατό του, κατά τις δεκαετίες 1960-1990, υπήρξαν ελάχιστες ελλιπείς εκδόσεις τού περιορισμένου έως τότε γνωστού έργου του, οι οποίες σήμερα είναι όχι μόνο εξαντλημένες αλλά σπάνιες και δυσεύρετες.


Αυτό το μεγάλο κενό στην ελληνική λογοτεχνική βιβλιογραφία, έρχεται να καλύψει, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τον θάνατο του Μήτσου Παπανικολάου, η σημαντική, ολοκληρωμένη, επετειακή έκδοση του Ογδόου, η οποία φέρνει στο φως νέα, άγνωστα, έως τώρα, ποιήματά του που απουσίαζαν από τις προηγούμενες εκδόσεις, εξαιρετικές μεταφράσεις ξένων ομότεχνών του, αλλά, και για πρώτη φορά, έντεκα αθησαύριστα πεζά έργα, τα οποία ελάχιστοι έως τώρα γνώριζαν ότι υπάρχουν.

Η πολύχρονη έρευνα, οι εκτενείς σημειώσεις και η φιλολογική ανάλυση του έργου του Μήτσου Παπανικολάου ανήκουν στον φιλόλογου και μελετητή του ποιητή Μιχαήλ Χ. Ρέμπα.


«Η ποίηση του Παπανικολάου, είναι το πουλί που μας χτύπησε το τζάμι και δεν του ανοίξαμε. Ενώ οι στίχοι του, φιλιά κλεφτά που δεν δόθηκαν και αστραπές, είναι. Αστραπές μιας βροχής, η οποία εντέλει αλλού, αλλού ήταν ταγμένη να πέσει.»

Απόσπασμα από τον πρόλογο του ποιητή Γιώργου Μαρκόπουλου


«Φανατικός μιας ιδιόρρυθμης, πλούσιας εικονοπλασίας, με στίχους σφριγηλούς όπου παραδόξως συνδυάζονται εξαιρετικά δύο φαινομενικά συγκρουσιακοί κόσμοι, ο ρεαλισμός με τον ρομαντισμό. Ένας ουτοπικός συνδυασμός που η βαθύτερη αναφορά του αλλά και η κατάληξή του είναι η πίστη στην απόλυτη ματαιότητα των ανθρωπίνων, η παρακμή και ο θάνατος.»

Απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα Θωμά ΚοροβίνηΕκδόσεις Όγδοο,www.ogdooshop.gr


Για παραγγελίες:

Βαγγέλης Κορωνάκης, Υπεύθυνος Εκδόσεων Όγδοο

210 2819090, 6945 497775, v.koronakis@ogdoo.gr

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του

Κωστή Παπακόγκου "Καπετάν Άρης"

Κωστής Παπακόγκος

Καπετάν Άρης

ΟAνταρτοπόλεμος στην Ελλάδα 1940-1945

Τιμή: 26,50 ευρώ, Σελίδες: 594

Διαστάσεις: 17x24

ISBN: 978-960-02-3986-7

Εκδόσεις Παπαζήση


Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση του σημαντικού βιβλίου, εμπλουτισμένη με σχόλια, επεξηγήσεις και βιβλιογραφική ενημέρωση από τον Ιστορικό Δρ. Μιχάλη Λυμπεράτο.
Χωρίς να αποθεώνει κανείς τον ρόλο της προσωπικότητας στην ιστορία, η δημιουργία και η ανάπτυξη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Άρη Βελουχιώτη. Χωρίς αυτόν η συγκρότηση, η ενεργοποίηση, ο στρατιωτικός σχεδιασμός και οργάνωση των ανταρτικών ενεργημάτων δεν θα είχαν πιθανώς προσλάβει την πληρότητα εκείνη που καθήλωσε έναν πάνοπλο κατακτητικό στρατό τουλάχιστον 20 μεραρχιών στο ελληνικό έδαφος και τον υποχρέωσε πανικόβλητο να εγκαταλείψει τη χώρα. Η εμπλοκή του Έλληνα πολίτη σε μια τέτοια αντιστασιακή κινητοποίηση απαιτούσε υψηλό βαθμό συνειδητότητας αλλά και προϋπέθετε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, βασισμένη και στην επινοητικότητα, την πειθώ, την κοινωνική αντίληψη και την ιστορική γνώση που διέθεταν άνθρωποι σαν τον Βελουχιώτη.


Το βιβλίο του Κωστή Παπακόγκου «Καπετάν Άρης» αναδεικνύει αυτή τη σύνθετη διαδικασία με τρόπο εύληπτο και σφαιρικό, αποδίδοντάς τη με την απαιτούμενη παραστατικότητα και περιγραφική δεινότητα. Μέσω ενός λόγου που προσιδιάζει στο λογοτεχνικό ντοκουμέντο, με τις αναγκαίες δραματοποιήσεις και την προφορικότητα της αφήγησης, χωρίς ωστόσο να συνιστά μυθιστορία, αναδεικνύει μια σύνθετη κοινωνική διεργασία αλλά και το συναισθηματικό εκείνο φορτίο που αποτέλεσε κίνητρο για την αντιστασιακή δράση. Είναι αυτό που δεν μπορεί να αποδώσει ο «στεγνός» επιστημονικός λόγος.


Η παρούσα δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοση αξιοποιεί περαιτέρω το βιβλίο, αποφέροντάς του μια ευρεία ιστοριογραφική και βιβλιογραφική στήριξη δυνάμει και των μεταγενέστερων ιστορικών ερευνών γύρω από την περίοδο, φωτίζοντας ό,τι δεν είναι απολύτως ευκρινές στον αναγνώστη, ώστε η επιστημονική προσέγγιση να συμπαραταχθεί με την ιδιαίτερη αφηγηματικότητα του κειμένου και να αναδείξει πλήρως τα πλεονεκτήματα που διανοίγει στον αναγνώστη η ανάγνωσή του. Με αυτόν τον τρόπο το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί ως ψυχαγωγικό ανάγνωσμα αλλά και ως τρόπος βαθύτερης κατανόησης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Βιογραφικό συγγραφέα:
ΟΚωστής Παπακόγκοςγεννήθηκε στο Παχτούρι της Πίνδου το 1936. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και ιστορικά κείμενα και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον σκανδιναβικό Τύπο. Ζει στη Σουηδία από την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Συγγραφέων Σουηδίας και τουPenClub. Πρωτοεμφανίστηκε στα σουηδικά γράμματα το 1969 με το μυθιστόρημα «Τα κύματα της Ρόδου»(Εκδόσεις Παπαζήση, 2004) με θέμα την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος του 1967 στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της δικτατορίας έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και έγραψε πολλά σχετικά άρθρα σε σκανδιναβικές εφημερίδες. Το βιβλίο του«Καπετάν Άρης»εκδόθηκε στα σουηδικά το 1975 και το 1976 κυκλοφόρησε η πρώτη ελληνική του έκδοση.
ΕκδόσειςΠαπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα

Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr

www.papazissi.gr

Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

Ιστορίες με γωνίες

του Σέργιου Αλεξόπουλου

ISBN: 978 618 5738 02 0
Σελ. 258
Διάσταση 14Χ21
Τιμή 14 ευρώ +ΦΠΑ


Με 18 ιστορίες που διαδηλώνουν την πρωτοτυπία τους, εξ ου και «Ιστορίες με γωνίες»
εμφανίζεται επίσημα στο εκδοτικό σύμπαν ο Σέργιος Αλεξόπουλος, γέννημα θρέμμα
της Αθήνας του ’60, με σπουδές στη λογοτεχνία, το θέατρο και το θεραπευτικό θέατρο,
που εργάζεται και στους τρεις τομείς.


Βασικές ασχολίες: Γράφει, ζωγραφίζει και πλέκει με το βελονάκι.
Οι ιστορίες που πραγματεύεται:
Πραγματικά, τι έκανες στον πόλεμο γιαγιά;
Ένας πατέρας περπατά τον δρόμο του γιου του ή μήπως είναι κόρη του;
Σαν κάτι έλθει, το τοπίο αφουγκράζεται.
Τα μήλα του παραδείσου δεν ήτανε χρυσά.
Πώς το λένε το φεγγαράκι;
Ένας ηθοποιός ανάμεσα στη στιγμή και την αιωνιότητα.
Η προδοτική ματιά σ’ έναν καθρέφτη διαβάζει την αλήθεια.
Αγάπη ή Επάρκεια;
Μια μικρούλα χαμένη σε γνωστές και άγνωστες λέξεις.
Η Άννα με ένα και με δύο ν.
Ανοιχτή και κλειστή ακρόαση, κι ύστερα σιωπή.
Το ρακόρ μιας αμαρτίας.
Η έλλειψη ουσίας και η αναζήτησή της.
Μια καινούργια αγάπη και οι παλιοί δαίμονες.
Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει.
Μια βασίλισσα για τους Έλληνες.
Το παρελθόν, όπου και να το αγγίξεις, πονά.
Ζωή και θάνατος σ’ ένα κουβάρι.


Επικοινωνία βιβλίου: Zoi Triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com


Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr

info@filntisi.grΚυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο των Philippe Brenot & Laeticia Coryn "Sex story"

Sex Story

Η ιστορία της σεξουαλικότητας για πρώτη φορά σε κόμικ

Κείμενα:PhilippeBrenot- Σκίτσα:LaeticiaCoryn- Χρώμα: Isabelle Lebau

Μετάφραση:Σταύρος Παπασταύρου

Τιμή: 29,68ευρώ, Σελίδες:204

Διαστάσεις:21x28

ISBN: 978-618-86126-2-4

Εκδόσεις ΠαπαζήσηΌλα όσα δεν τόλμησαν να μας πουν τα βιβλία της Ιστορίας.
Το«Sex Story»αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία του σεξ και του έρωτα.
Πότε εμφανίστηκε το πρώτο ερωτικό ζευγάρι; Ποια είναι η προέλευση της αιδούς; Του ερωτισμού; Και, κυρίως, του έρωτα, αυτής της τόσο σπουδαίας ανθρώπινης υπόθεσης;
Έχετε ακούσει για τις μεγάλες σεξουαλικές γιορτές της Αρχαιότητας; Για τη σημασία του μικροσκοπίου στην καταστολή του αυνανισμού;
Δεν ξέρετε; Μην ανησυχείτε! Διατρέχοντας την εξέλιξη των ηθών στη Δύση, από την προϊστορία έως τις μέρες μας, το «Sex Story» σπάει τα ταμπού και ρίχνει νέο φως στο σεξ.
Ο απαγορευμένος καρπός, η σεξουαλικότητα των θεών, η αφύπνιση των αισθήσεων, η συζυγική υποχρέωση…, αλλά και η ελάχιστα γνωστή σεξουαλική συμπεριφορά προσωπικοτήτων της Ιστορίας, από τις εκκεντρικότητες της Κλεοπάτρας έως την ομοφυλοφιλία του Μιχαήλ Άγγελου και την ελευθεριότητα του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ παρελαύνουν στις σελίδες του «Sex Story» σε μια αφήγηση ιστορικά τεκμηριωμένη αλλά και εξαιρετικά παιχνιδιάρικη.
Είναι, όντως, η πορνεία «το αρχαιότερο επάγγελμα» του κόσμου; Ήταν αποδεκτή η ομοφυλοφιλία στην Αρχαιότητα; Ποιες ήταν οι πρώτες τελετουργίες για την καταπολέμηση της ανικανότητας; Με ποιον τρόπο ο Ραμσής Β΄ συνέβαλλε στη γονιμότητα της Αιγύπτου; Γιατί απαγορεύτηκε ο αυνανισμός;
Το «Sex Story» ανοίγει διάπλατα την πόρτα των αποκαλύψεων για να κατανοήσουμε καλύτερα την ουσιαστική διάσταση αυτής της τόσο προσωπικής πτυχής του ανθρώπου που λέγεται σεξουαλικότητα.


Οι δημιουργοί:

Ο Philippe Brenot είναι ψυχίατρος και ανθρωπολόγος, διευθυντής του τμήματος Σεξολογίας του Πανεπιστημίου Paris Descartes.

Η Laetitia Coryn είναι συγγραφέας κόμικς και συνεργάζεται με το περιοδικό AAARG!


ΕκδόσειςΠαπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα

Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr

www.papazissi.gr

Προβολή - επικοινωνίαArtsPR

«ΓΙΑΒΟΛ!»: Το βιβλίο-ορόσημο του

Γιώργου Χαρβαλιά

για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τις αθέατες όψεις του δωσιλογισμού και τις πολεμικές αποζημιώσεις, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο

«Ανεκτίμητη η συνεισφορά του βιβλίου στην περιγραφή, λεπτομερή εξιστόρηση και θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας, που απορρέουν από τη δράση της κατοχικής διοίκησης και των δυνάμεων Κατοχής στα μαύρα χρόνια 1941-44»

Κώστας Καραμανλής


Η ανοιχτή πληγή των πολεμικών αποζημιώσεων, οι απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις, η στερεότυπη απάντηση «περασμένα-ξεχασμένα» διαδοχικών γερμανικών κυβερνήσεων και η συγκαταβατική στάση των αντίστοιχων ελληνικών, αποτελούν ένα σκοτεινό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα κεφάλαιο όμως που πρέπει να μνημονεύεται και να συζητείται, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την τραυματική εμπειρία της Κατοχής.


Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Χαρβαλιάς ανοίγει αυτό το κεφάλαιο, παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως στην άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία.

ΓΙΑΒΟΛ! Αίμα, Λήθη και ΥποτέλειαΗ άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία

Εκδόσεις Πεδίο

Κυκλοφορεί από τις 15 Φεβρουαρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία


Πρόκειται για μια αποκαλυπτική, αλλά και συγχρόνως ανατρεπτική δημοσιογραφική έρευνα που «φρεσκάρει» τη μνήμη μέσα από καθηλωτική αφήγηση αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις αθέατες πτυχές των ελληνογερμανικών σχέσεων: Την μεγάλη ληστεία στη διάρκεια της Κατοχής και το όργιο παρασκηνιακών πιέσεων προκειμένου οι ελληνικές κυβερνήσεις να οδηγηθούν σε παραίτηση από τις νόμιμες αξιώσεις για πολεμικές επανορθώσεις.

Στις σελίδες του«Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», ο Γιώργος Χαρβαλιάς, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο γραφής, «άμεσο, αιχμηρό, χωρίς αναστολές και καθωσπρεπισμούς», όπως επισημαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που προλογίζει την έκδοση, αναψηλαφεί με τόλμη τις πιο ευαίσθητες σελίδες των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, από την εποχή του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας.

Με ιστορική τεκμηρίωση που συνοδεύεται από πλούσια φωτογραφικά παραρτήματα, καταρρίπτει προσφιλείς μύθους και στερεότυπα για το πρόσωπο της «καλής» δημοκρατικής Γερμανίας που εξαγνίστηκε σε χρόνο εξπρές, χωρίς ποτέ να έχει εγκαταλείψει τις ηγεμονικές της βλέψεις. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύει έξοχα την ελληνική περίπτωση φωτίζοντας τις αθέατες όψεις του δωσιλογισμού και τους λόγους που υποχρέωσαν τις μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις σε μία πολιτική…καλπάζουσας αμνησικακίας απέναντι στους ολετήρες της Κατοχής.

Στο βιβλίο«Γιαβολ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», εκτός από διαπιστώσεις, ο αναγνώστης θα βρει και εξηγήσεις.«Κάποιοι από εσάς θα μάθετε πράγματα που ούτε μπορούσατε να φανταστείτε. Θα απορήσετε, ίσως ακόμη και να θυμώσετε. Σημασία έχει όμως η επίγνωση προς τα πού βαδίζουμε», γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς, τονίζοντας ότι από την στιγμή που δεν έχει ρυθμιστεί ούτε η μεγαλύτερη συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, το Αναγκαστικό Δάνειο, είναι αδιανόητο να μιλάμε για «περασμένα-ξεχασμένα».

Και αυτή είναι ίσως η ανεκτίμητη συνεισφορά του βιβλίου του: Ότι προτάσσει και αναδεικνύει την οφειλή. Το υλικό χρέος για τη βιβλική καταστροφή της χώρας στην Κατοχή που εξακολουθούν να μην αποδίδουν οι Γερμανοί και το ηθικό χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων που αποφεύγουν να απαιτήσουν το αυτονόητο…


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥΤίτλος: ΓΙΑΒΟΛ! Αίμα, Λήθη και ΥποτέλειαΣυγγραφέας: Γιώργος ΧαρβαλιάςΕκδόσεις: ΠεδίοΣελίδες: 448Εξώφυλλο σκληρό


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Kent της Μεγάλης Βρετανίας (Master στον τομέα της Συγκριτικής Πολιτειολογίας) και στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου (Master στον τομέα των Σπουδών Πολέμου).Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον Ελεύθερο Τύπο της δεκαετίας του ’90 και την κρατική ραδιοτηλεόραση, ως αναλυτής διεθνών θεμάτων. Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας Έθνος, απ’ όπου αποχώρησε το 2010, αρνούμενος να συναινέσει στην πολιτική μαζικών απολύσεων και συρρίκνωσης που είχε αποφασιστεί λόγω μνημονίου.Σήμερα, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Δημοκρατία και εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής για μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαζήση το νέο βιβλίο

του Φοίβου Καρακίτσου "Αναζητώντας έναν άλλο κόσμο"

Φοίβος Καρακίτσος

Αναζητώντας έναν άλλο κόσμο

Μια συζήτηση για τα πάθη

και τους σκοπούς του ανθρώπου

Τιμή: 20,14 ευρώ, Σελίδες: 404

Διαστάσεις: 14x21

ISBN: 978-960-02-4003-0

Εκδόσεις Παπαζήση


Στη μεταστροφή της ορμής που έχουμε για τη δύναμη μέσα στα χρόνια, το «Θέλω να είμαι, και πράττω» άρχισε πια να γίνεται όχι με τη μορφή της φυσικής ύπαρξης –με το να επιλέγει, δηλαδή, κανείς θέσεις για να ζει τη ζωή του απλά σαν φυσικό ον–, αλλά με τη μορφή της αυταπάτης του μεγαλείου της δύναμης ενός «εγώ» που ζει στην αναγνώριση και στις καλές γνώμες των άλλων, και το οποίο δημιουργεί έναν νέο ασυνείδητο πυρήνα που παίρνει όλη την ενέργεια του είναι προς το μέρος του. Κατάσταση που παγίδευσε τη θέλησή μας και μαζί και την ελευθερία της. Και από εκεί που ο άνθρωπος νόμιζε πως άρχισε να ξυπνάει και να θυμάται, στην ουσία του άρχισε να κοιμάται και να ξεχνάει ποιος πραγματικά είναι και ποια είναι η ανώτερη αποστολή του. Πρόκειται για μια παρανόηση.
Στην ίδια σειρά πραγμάτων, η αποκάλυψη πως η ανθρώπινη μηχανή έχει μέσα της ένα όργανο εμφυτευμένο που σκοπό έχει την εκπλήρωση της ανώτερης αποστολής που αναλαμβάνουμε κατά τη συμπαντική μας εμφάνιση σαν όντα, αυτήν της κατάστασης της αθανασίας μας, μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε στην κατανόηση ενός συστήματος συνεργασίας που μέχρι τώρα ξεφεύγει σε χώρο και χρόνο από την εμβέλεια της ανθρώπινης παρατήρησης. Μια πολύ σημαντική συζήτηση ξεκινάει από εδώ, που θέλει θάρρος και συνέπεια για τη συνέχειά της.


Βιογραφικό συγγραφέα:

ΟΦοίβος Καρακίτσοςγεννήθηκε τον Ιούνιο του 1974 στην Πάτρα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία στοClaytonUniversityκαι στην πολύχρονη καριέρα του ανέλαβε υψηλές διοικητικές θέσεις τόσο στις οικογενειακές επιχειρήσεις όσο και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει στον κόσμο και να μελετήσει χώρες και πολιτισμούς. Το ενδιαφέρον του αφορούσε πάντα τον άνθρωπο, τη συμπεριφορά του, τον μηχανισμό λειτουργίας του και βέβαια τους ανώτερους σκοπούς του και τον θάνατο, υποστηρίζοντας πως η υπενθύμιση του είναι και του πραγματικού σκοπού της ύπαρξης καθώς και η ύψωση της αγάπης είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να επιφέρουν ευδαιμονία και ειρήνη τόσο ατομική όσο και κοινωνική. Για τον συγγραφέα η εμβάθυνση στην ουσία μας ως όντα μέσα από τη συνεχή παρατήρηση, αφήνοντας συνειδητά στην άκρη όλα εκείνα που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και θέλουμε, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει στη χαρά και σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει κατάσταση αθανασίας. Άλλα βιβλία του είναι η ποιητική ελεγεία «Φως της ζωής μου» (Εκδόσεις Το Δόντι), «Η Μεταφυσική Κατοχή» (Εκδόσεις Καστανιώτη), «Η Αρχή της Αντίθεσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη). Είναι παντρεμένος με την Έλενα Λαζαρίδη και έχει δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ιόλη.


ΕκδόσειςΠαπαζήση

Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη 106 78, Αθήνα

Τηλ.: 210 3838020,info@papazisi.gr

www.papazissi.gr

Προβολή - επικοινωνίαArtsPR


ΡΕΖΕΡΒΑ: Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο

Ήμουν είκοσι χρονών την πρώτη φορά που άκουσα τι φέρεται να είπε ο μπαμπάς στη μαμά την ημέρα που γεννήθηκα:«Υπέροχα! Μου έχεις δώσει τον διάδοχο,τώρα μου έδωσες και τη ΡΕΖΕΡΒΑ. Το έργο μου τελείωσε…»


Η ΡΕΖΕΡΒΑ, η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσεξ, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο στις 10 Ιανουαρίου 2023. Πρόκειται για ταυτόχρονη έκδοση σε 16 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο ανακαλεί στη μνήμη μας μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες του εικοστού αιώνα: δύο αγόρια, δύο νεαροί πρίγκιπες, να περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, καθώς ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε συγκλονισμένος, βυθισμένος στην απόλυτη θλίψη – και στην αβεβαιότητα. Ενώ η Νταϊάνα, Πριγκίπισσα επίσης Ουαλίας, οδηγούνταν στην τελευταία επίσης κατοικία, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνταν πώς ένιωθαν και τι σκέφτονταν αυτά τα δύο παιδιά. Επίσης ασφαλώς και πώς θα εξελίσσονταν οι ζωές επίσης από εκείνη την ημέρα και έπειτα.

Για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται τη δική του ιστορία, τη δική του αλήθεια για τη βασιλική οικογένεια και για το πώς είναι να ζεις μία ζωή ως αναπληρωματικός διάδοχος του θρόνου, ως ΡΕΖΕΡΒΑ.

Πριν από τον θάνατο επίσης μητέρας του, ο δωδεκάχρονος πρίγκιπας Χάρι ήταν γνωστός ως ο ανέμελος, ο πάντα χαρούμενος και χαριτωμένα ζωηρός μικρός αδελφός. Η θλίψη επίσης άλλαξε τα πάντα. Ο νεαρός Χάρι δυσκολεύτηκε στο σχολείο, αναμετρήθηκε με τον κίνδυνο και τη μοναξιά και ενώ δεν σταμάτησε να κατηγορεί τον Τύπο για τον άδικο χαμό επίσης μητέρας του, παράλληλα, πάλεψε σκληρά για να αποδεχθεί μια ζωή κάτω από τα φώτα επίσης δημοσιότητας.

Στα είκοσι ένα του κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό. Η πειθαρχία τού έδωσε το σθένος, το οποίο χρειαζόταν, ενώ δύο πολεμικές αποστολές τον έκαναν ήρωα στην πατρίδα του. Τότε επίσης άρχισε να νιώθει πιο χαμένος από ποτέ, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες και κρίσεις πανικού. Και, πάνω απ’ όλα, δεν μπορούσε να βρει την αληθινή αγάπη.

Και τότε γνώρισε τη Μέγκαν. Ολόκληρος ο κόσμος παρασύρθηκε από το κινηματογραφικό ρομάντζο του ζευγαριού και χάρηκε με τον παραμυθένιο γάμο επίσης. Ωστόσο, από την αρχή, ο Χάρι και η Μέγκαν δέχθηκαν την επίθεση του Τύπου. Βλέποντας τη σύζυγό του να υποφέρει, με την ασφάλεια και την ψυχική επίσης υγεία να κινδυνεύουν, ο Χάρι, προσπαθώντας να αποτρέψει την επανάληψη επίσης ιστορίας και επίσης τραγωδίας, κατέληξε πως ο μόνος τρόπος ήταν να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Στα βάθη των αιώνων, η απόρριψη επίσης βασιλικής οικογένειας αποτελεί μια θαρραλέα πράξη που λίγοι έχουν τολμήσει, ιστορικά. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος άνθρωπος που το έκανε ήταν η μητέρα του…

Σφραγισμένη από την ορμητική, αφοπλιστική ειλικρίνεια του συγγραφέα, η ΡΕΖΕΡΒΑ αποτελεί ένα εκδοτικό ορόσημο, ένα βιβλίο αποκάλυψη, πλημμυρισμένο από βαθιά επίγνωση και σκληρά κερδισμένη σοφία για την αέναη δύναμη και νίκη επίσης αγάπης που αφήνει πίσω επίσης τον πόνο.


Η ΡΕΖΕΡΒΑ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Εκδόσεις Πεδίο στις 10 Ιανουαρίου 2023. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε 16 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μπορεί η αγάπη να νικήσει τον θυμό;Μπορεί η τρυφερότητα να σβήσει τον πόνο;Μπορεί η ελευθερία να επιβληθεί στο Στέμμα;


Ο Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ, είναι σύζυγος, πατέρας, ανθρωπιστής, βετεράνος στρατιωτικός, υπέρμαχος επίσης ψυχικής και σωματικής υγείας και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος. Ζει στη Σάντα Μπάρμπαρα επίσης πολιτείας επίσης Καλιφόρνιας επίσης Ηνωμένες Πολιτείες, με την οικογένειά του και τα τρία σκυλιά επίσης.

Ο Πρίγκιπας Χάρι επιθυμεί να υποστηρίξει βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με δωρεές από τα έσοδα του βιβλίου ΡΕΖΕΡΒΑ. Ο Δούκας του Σάσεξ έχει δωρίσει 1.500.000 δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Sentebale που ίδρυσε με τον Πρίγκιπα Seeiso του Λεσότο στη μνήμη των μητέρων επίσης, ο οποίος υποστηρίζει παιδιά και νέους στο Λεσότο και στην Μποτσουάνα που έχουν πληγεί από τον ιό HIV/AIDS. Ο Πρίγκιπας Χάρι θα δωρίσει επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WellChild το ποσό των 300.000 λιρών. Το ίδρυμα WellChild, του οποίου είναι βασιλικός χορηγός επί δεκαπέντε χρόνια, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους με σοβαρά προβλήματα υγείας να δέχονται φροντίδα και θεραπεία στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο, όπου αυτό είναι δυνατόν.


Ταυτότητα έκδοσηςΡΕΖΕΡΒΑΠρίγκιπας Χάρι

Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής, Χρήστος Μπαρουξής, Βαγγέλης ΓιαννίσηςΕκδόσεις: ΠεδίοΚυκλοφορία: 10 ΙανουαρίουΣελίδες: 480Σκληρό εξώφυλλοΤιμή: 29,90 €Ηλεκτρονική παραγγελία: www.pediobooks.gr/el/products/rezerva

Επικοινωνία με τις εκδόσεις Πεδίο: Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα • Τηλ.: 210 3390204, Fax: 210 3390209 • e-mail: info@pediobooks.gr • www.pediobooks.gr