Art-Profiles.net

be pART of ART

Η μυστική ενότητα των αντιφάσεων | Ο ανεπίκαιρος τρόπος να παρατηρούμε τον κόσμο | του Γιάννη Καραχισαρίδη

Λιανική τιμή: 15 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 436

ISBN: 978 618 5456 26 9

Το επίκαιρο είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητας, όταν την παρατηρούμε στο μικροσκόπιο και το ανεπίκαιρο είναι η πραγματικότητα από τηλεσκόπιο. Ο συνδυασμός τους μας βοηθάει να βλέπουμε ταυτόχρονα το δέντρο και το δάσος. Από μακριά να μη ξεχνάμε τα δέντρα κι από κοντά να μην ξεχνάμε το δάσος.

Γιάννης Καραχισαρίδης

Το έργο του Γιάννη Καραχισαρίδη είναι δουλεμένο, από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη, σε ένα πνευματικό αμόνι, στο οποίο σφυρηλατούσε ακατάπαυστα, επί έντεκα χρόνια, το βιβλίο που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας με τον τίτλο: «Η μυστική ενότητα των αντιφάσεων». Επιμέρους τμήματα, ως αυτοτελή κείμενα, είχαν δημοσιευτεί στο iporta.gr. Η τελευταία λέξη μπήκε τον Απρίλιο του 2020.

Ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Καραχισαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στην οθόνη του υπολογιστή.

Πάνος Μπιτσαξής

Στην περιπέτεια της ζωής και του θεάτρου, εάν κάνει κανείς τον απολογισμό του, ίσως σταθεί σε λίγους ανθρώπους, που τους θυμάται με πραγματική συμπάθεια ή αγάπη. Ο Γιάννης Καραχισαρίδης για μένα είναι, σίγουρα, ένας απ’ αυτούς.

Δημήτρης Καταλειφός

Στο βιβλίο, διαιωνίζεται το αποτύπωμα του Γιάννη Καραχισαρίδη, όπως αξίζει σ’ έναν σπάνιο παρατηρητή, διανοητή του κόσμου. Η βαθιά, αναλυτική, διεισδυτική και συναισθηματική σκέψη του Γιάννη απέχει από κάθε μονομέρεια. Αυτό και μόνο καθιστά το βιβλίο του ένα αληθινό διαμάντι σε χαρτί.

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1955. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών (τάξη ΄74) και στη συνέχεια του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στις σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Λεωνίδα Τριβιζά. Σκηνοθέτησε περίπου 70 θεατρικές παραστάσεις και 6 όπερες, στις κρατικές σκηνές, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο. Ειδικεύτηκε στο πολιτιστικό μάνατζμεντ. Από το 1976 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και ελεύθερους θιάσους σε έργα Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκολντόνι, Μολιέρου, Λόρκα, Ντάριο Φο, Ξενόπουλου, Κορρέ, Κορομηλά κ.ά. Το καλοκαίρι του 1977 υπέγραψε τη σκηνοθεσία στις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη με την Άννα Συνοδινού, στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Την άνοιξη του 2000 οργάνωσε και σκηνοθέτησε τη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας με την αγγλόφωνη παράσταση «Follow the fellow who follows a dream». Έγραψε σενάρια και σειρές και σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και δημοσίευσε άρθρα με θεωρητικές αναλύσεις για το θέατρο σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έφυγε από τη ζωή 25 Απριλίου 2020.

Επικοινωνία βιβλίου: Ζωή Τριανταφυλλίδη.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Αεί ασκούμενοι του Κωνσταντίνου Μπενέκη

ISBN: 978 618 5456 52 8

Λιανική τιμή 14 ευρώ + ΦΠΑ

Η εκγύμναση, όχι αναγκαστικά με απώτερο σκοπό να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα, αλλά να ασκήσουμε το σώμα μας, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσουμε χαρακτήρα μέσα από την προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή είναι ο στόχος του βιβλίου, που επιδιώκει να ανασύρει έναν σχεδόν ξεχασμένο σκοπό της άσκησης, τον πιο σημαντικό, την απόκτηση ψυχικής και πνευματικής δύναμης - με όλες τις παραμέτρους - η οποία δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους και κατ’ επέκταση καλύτερες κοινωνίες.

Στο Α΄ μέρος περιλαμβάνονται πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία, τα οποία θα εμπνεύσουν τον αναγνώστη και θα τον παρακινήσουν. Επίσης, κάθε πληροφορία που προσφέρεται, αποτελεί πηγή περαιτέρω μελέτης για τους φίλους της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται: Τα γενικά οφέλη της γυμναστικής, τα χαρακτηριστικά της άσκησης, η φιλοσοφία και ο σκοπός της άσκησης, περιληπτική ιστορική αναδρομή της άσκησης και της γυμναστικής, άσκηση και παιδιά, η κίνηση στη ζωή μας, παράγοντες υγείας, οι «πολεμικές τέχνες» και η τέχνη του πολέμου, ο χορός ως μέσο άσκησης.

Στο Β΄ μέρος υπάρχουν ενδεικτικά ασκήσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν στο σπίτι, στο πάρκο, στη φύση. Προτείνονται ασκήσεις οι οποίες θα γυμνάσουν κάθε σημείο του σώματος. Όπως γράφει και ο Κωνσταντίνος Μπενέκης «Σκοπός είναι να μπορούμε να ασκούμαστε μια ζωή, για τη ζωή, όπου και αν βρεθούμε, με ό,τι μέσα έχουμε ή δεν έχουμε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Έτσι λοιπόν στην ενότητα αυτή, θα παρουσιαστούν ασκήσεις που δεν απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και ακριβά όργανα γυμναστικής. Είναι όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικές και μπορεί κάποιος να επιτύχει πολύ υψηλά επίπεδα σωματικής δεξιότητας.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό βοηθά τον ενδιαφερόμενο στην κατανόηση των ασκήσεων, οι οποίες περιγράφονται στο βιβλίο.

Bιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Μπενέκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασκείται στις πολεμικές τέχνες και στις μεθόδους αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας από το 1999, γυμναζόμενος με ποικίλους τρόπους. Αγαπάει την ιστορία. Μεταξύ άλλων έχει μελετήσει την ιστορία της γυμναστικής και των πολεμικών τεχνών. Μέσα από τα αναγνώσματα αλλά και τα βιώματά του, ασπάστηκε την πεποίθηση ότι ο απώτερος σκοπός της εκγύμνασης είναι: Να είμαστε δυνατοί ψυχή τε και σώματι, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας. Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 2002, σε μάχιμες υπηρεσίες, πάντα στο πλευρό του πολίτη.

Είναι έγγαμος κι έχει ένα γιο.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Η συγγραφέας Βικτώρια Κατρή σας προσκαλεί στηνν παρουσίαση του νέου της βιβλίου " Ο λόγος της Σκιάς"

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

ώρα 20:55

στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Σκηνή 1: "Ρήγας Φεραίος"

Κρεσέντο Εκδίκησης: Το αστυνομικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού

Η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη επιστρέφει μ’ ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στα αναγνώσματα του καλοκαιριού.

Στο «Κρεσέντο Εκδίκησης» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ο αστυνομικός πράκτορας Νικόλας Στασινός και η αστυνόμος του Τμήματος Κορίνθου Νιόβη Πέτρου καλούνται να εξιχνιάσουν τα αίτια πίσω από τον θάνατο της Αγνής Γεωργίου, αλλά και τη σχέση της μ’ έναν διεθνώς καταζητούμενο κακοποιό.

Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην Πολωνία, την Ορεινή Κορινθία και τη Λυών σ’ ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που καθηλώνει, με συναρπαστική πλοκή γεμάτη ανατροπές και ένα τέλος που κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει!

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Κρεσέντο Εκδίκησης

Συγγραφέας: Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 556

Κυκλοφορία: Ιούνιος 2021

ISDN: 9789606216152

Τιμή: 16,90 €

Λίγα λόγια… … για την πλοκή

Στετίνο Πολωνίας, 1988. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την έναρξη του καλοκαιριού στην έπαυλη της οικογένειας Βίσκο, ο δεκαοκτάχρονος Βάσα Ορλάνωφ συλλαμβάνεται για τη στυγερή δολοφονία του ιδιοκτήτη. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κίνητρό του ήταν η κλοπή ενός πίνακα αμύθητης αξίας. Όμως, τίποτα δεν εξηγεί το έγκλημα του νεαρού ενάντια στον άνθρωπο που τον ευεργετούσε για χρόνια και σκόπευε να τον στηρίξει στις ανώτερες μουσικές σπουδές του ως πιανίστα.

Ορεινή Κορινθία, 2018. Στις απόκρημνες στροφές της χιονισμένης Ζήρειας, ένα αυτοκίνητο πέφτει στον γκρεμό και τυλίγεται στις φλόγες. Από μέσα ανασύρεται νεκρή η Αγνή Γεωργίου. Όταν οι αστυνομικές αρχές διαπιστώνουν τη σχέση της με τον διαβόητο και διεθνώς καταζητούμενο Ορλάνωφ, ενημερώνουν άμεσα την Ιντερπόλ. Ο αστυνομικός πράκτορας Νικόλας Στασινός έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Λυών και συνεργάζεται με την αστυνόμο Νιόβη Πέτρου του Τμήματος Κορίνθου, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του κακοποιού. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναζητώντας στοιχεία από το παρελθόν και ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι ενάντια στον χρόνο σε Πολωνία, Γαλλία και Ελλάδα. Κοινός σκοπός τους είναι να συλλάβουν έναν στυγνό δολοφόνο, που διαφεύγει για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Και τότε αδιανόητα εγκλήματα και ένοχα μυστικά, θαμμένα στο σκοτάδι και στη σιωπή, αποκαλύπτονται. Αντισυμβατικοί έρωτες και ανατριχιαστικές αλήθειες που δεν τολμούν να ειπωθούν έρχονται στο φως. Οι ψυχές των νεκρών απαιτούν δικαίωση…

… για τη συγγραφέα

Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη (λογοτεχνικό ψευδώνυμο) εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στον χώρο του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, συμμετέχοντας ως κειμενογράφος και σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2009 με το βιβλίο «Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. Το 2012 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό δράμα «8 ψυχές που δεν έφυγαν», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα: «Ο κορσές της Σταχτοπούτας» (2014) και «Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου» (2015) και από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη τα μυθιστορήματα: «Η Διαθήκη του Ζάνα» (2017), «Η Υπηρέτρια της Δούκισσας» (2018), «Ζακίνθη, στο Άβατο του Κόντε» (2019) και «Άσπιλοι Ένοχοι» (2020).

«Χαρακιές πάνω στον χρόνο»: Ένα δυνατό μυθιστόρημα από την Αφροδίτη Βακάλη

Η αγάπη που σε πνίγει και εκείνη που σου δίνει φτερά για να πετάξεις. Οι επιλογές που σε ακολουθούν. Οι κοινωνικές συμβάσεις, η αντισυμβατική στάση απέναντι στη ζωή. Η βία και το χάδι. Οι προκαταλήψεις και η άδολη αποδοχή…

Στο νέο της μυθιστόρημα «Χαρακιές πάνω στον χρόνο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, η Αφροδίτη Βακάλη μιλά για έναν μονόδρομο. Αυτόν της Αλήθειας. Της Αλήθειας της ψυχής. Αυτή μονάχα μπορεί να λυτρώσει τους ήρωές της. Κρύβεται μέσα τους, αδυνατούν όμως να την δουν. Θα τα καταφέρουν άραγε; Η απάντηση ξεδιπλώνεται σελίδα-σελίδα, μέσα από την δυνατή της ιστορία που υπόσχεται να σας κρατήσει άριστη συντροφιά αυτό το καλοκαίρι.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Χαρακιές πάνω στον χρόνο

Συγγραφέας: Αφροδίτη Βακάλη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Είδος: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 352 ISDN: 978-618-01-3044-7

Λίγα λόγια… … για την πλοκή

Μια κοπέλα, εγκλωβισμένη σ’ ένα σπίτι που έχει παντού χαραγμένο τ’ όνομά της, ασφυκτιά μέσα στον γάμο της, στη φυλακή που αντί για σίδερα έχει λέξεις. Ένας άντρας, μεγαλωμένος με τη ρετσινιά του «μπάσταρδου», μοναχικός, σκληρός, συναισθηματικά λειψός, ακροβατεί στο περιθώριο μιας κοινωνίας που από νωρίς τον απορρίπτει και τον εχθρεύεται. Ένας έρωτας, μια αμοιβαία ανάγκη, μια φυγή και ένα άδοξο τέλος. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ένας ξένος, ταλαιπωρημένος απ’ το ταξίδι, βρίσκει θαλπωρή και καταφύγιο στο σπίτι μιας γυναίκας που είναι γεννημένη ν’ αγαπά, να προσφέρει, να γαληνεύει τους ανθρώπους. Πιο πέρα, στο δάσος, η Ελισσώ. Γιάτρισσα, μαΐστρα, κατέχει τη Γνώση, τη Σοφία της ζωής. Ρίχνει τους ρούνους και βλέπει το πριν και το μετά. Μα δεν τα βλέπει όλα… Ένα μυστικό. Ένας γρίφος, που ζητάει να λυθεί. Ψυχές ταραγμένες που προσπαθούν να ισορροπήσουν, να βρουν τον σκοπό τους και να γιατρευτούν. Μόνος δρόμος, η Αλήθεια∙ αυτή που κρύβεται μέσα τους κι αδυνατούν να δούνε. Αυτή μονάχα μπορεί να τους λυτρώσει. Η Αλήθεια της ψυχής. Τίποτα πέρα απ’ αυτήν, τίποτα χωρίς αυτήν…

… για τη συγγραφέα

Η Αφροδίτη Βακάλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρχικά εργάστηκε διδάσκοντας αγγλικά σε φροντιστήρια. Το 1997 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα, ζώντας μόνιμα στη Μύκονο. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα, «Και γύρω τους η θάλασσα», «219 ημέρες βροχής», και «Χαρακιές πάνω στον χρόνο», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Αποστολή: Γαλάζιο Νησί με τον Νηρέα και την Πηγή»: Το «πράσινο» παραμύθι της Σοφίας Αλεξίου για την αξία του νερού

Λίγα λόγια για την δράση

Οι κάτοικοι των Οινουσσών γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της σωστής διαχείρισης νερού και την ανάγκη εξοικονόμησής του. Καθώς το νερό στο νησί είναι κάθε άλλο παρά άφθονο, για να εξασφαλιστεί η επάρκεια διατίθεται σε κάθε νοικοκυριό μόλις 3 φορές την εβδομάδα για την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών, ενώ η πρόσβαση σε πόσιμο νερό γίνεται από τις κεντρικές βρύσες του νησιού.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το Νερό είναι στα Χέρια Μας», που εκτείνεται σε εύρος τουλάχιστον 3 ετών, τo FINISH και το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), σε συνεργασία με τον Δήμο Οινουσσών, επισκέφθηκαν το νησί με στόχο να εξοπλίσουν τα 450 νοικοκυριά και τουριστικά καταλύματα του οικισμού με συσκευές εξοικονόμησης νερού. Η ομάδα της δράσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, επισκέφθηκε και παρέδωσε σε κάθε σπίτι ένα πλήρες σετ με συσκευές εξοικονόμησης νερού για τις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου, το ντους και το καζανάκι της τουαλέτας. Παράλληλα, ενημέρωσε τους κατοίκους για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού, τον τρόπο χρήσης των συσκευών και βοήθησε στη σωστή τοποθέτησή τους.

Η συνδρομή και συνεργασία του Δήμου Οινουσσών και η ένθερμη ανταπόκριση των κατοίκων, «άνοιξε» το δρόμο για την παρέμβαση της ομάδας της δράσης, όχι μόνο στα σπίτια και καταλύματα, αλλά και στην Ακαδημία Εμπ. Ναυτικού Πλοιάρχων Οινουσσών, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει και την ανακαίνιση του Μαθητικού Οικοτροφείου του νησιού, εγκαθιστώντας σύγχρονες μπαταρίες εξοικονόμησης στα μπάνια και τις κουζίνες, διασφαλίζοντας έτσι σημαντική ποσότητα νερού για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Ο στόχος συνολικά για το νησί είναι η εξοικονόμηση 1.000.000 λίτρων νερού σε διάστημα ενός έτους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Μαθαίνουμε παίζοντας

Φέτος, η ομάδα των εκπροσώπων του FINISH και του GWP-Med, εκτός από το πρόγραμμα για την προώθηση της εξοικονόμησης νερού στις Οινούσσες, σχεδίασαν και μία ξεχωριστή «αποστολή» για τους μικρούς νησιώτες. Η Αποστολή: Γαλάζιο Νησί, με τον Νηρέα και την Πηγή στηρίζεται σε ένα πρωτότυπο επιμορφωτικό παραμύθι για τη σημασία και την αξία του νερού, που δημιούργησε η συγγραφέας Σοφία Αλεξίου, αποκλειστικά για τη δράση «Το Νερό είναι στα Χέρια μας». Οι μικροί φίλοι έλαβαν το παραμύθι, γνώρισαν τους ήρωες – προστάτες του νερού Νηρέα και την Πηγή μέσα από ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό δρώμενο, βασιζόμενο στην πλοκή της ιστορίας και έδωσαν τη δική τους υπόσχεση για τη συνεχή διασφάλιση και εξοικονόμηση νερού προς όφελος του νησιού τους.

 

 

Λίγα λόγια για την Σοφία Αλεξίου Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του μαμαδο-blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!

Μπορεί το βιβλίο της «Αποστολή: Γαλάζιο Νησί, με τον Νηρέα και την Πηγή» να μην κυκλοφορεί ευρέως, αφού μοιράστηκε στους κατοίκους των Οινουσσών, όμως μπορείτε να βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία το παραμύθι της «Η Έλλη και ο Ερμής Ταξιδεύουν στην Ελλάδα». Πρόκειται για έναν παιδικό ταξιδιωτικό οδηγό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

https://www.vassosotiriou.gr/i-elli-kai-o-ermis-taxideyoyn-stin-ellada/

Νότες Νοσταλγίας της Γιόλας Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου

ISBN: 978-618-5456 39 9

Λιανική τιμή 12 ευρώ + ΦΠΑ

Σελ. 130

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Γιόλας Αργυροπούλου- Παπαδοπούλου έμπλεη νοσταλγίας, αγάπης, αφοσίωσης, χωρίς να λείπει και η άποψή της για τα σύγχρονα θέματα. Ίσως, η συλλογή αυτή με τόσα αυτοβιογραφικά στοιχεία να είναι η πιο προσωπική της κατάθεση. Η ποιητική συλλογή απαντά στις εξής ενότητες: Οικογένεια, Θησαυρός Αμύθητος, Ακριβές Αναμνήσεις, Κραυγές οργής ψίθυροι τρυφερότητας, Επιλογικά.

«Έχοντας ολοκληρώσει τη γραφή αυτού του βιβλίου μου, σκεφτόμουν πως δεν έγραψα ποίηση, αλλά πως με «λέξεις – χρώματα» ζωγράφισα τοπία των σκέψεων, των συναισθημάτων και των αναμνήσεών μου, τοπία που άλλοτε ζωγράφιζα με το γαλάζιο του στοχασμού, άλλοτε με το ροζ της τρυφερότη- τας, με το χρυσό της χαράς, με το πράσινο της ελπίδας, με το πορφυρό του πάθους, με το γκρίζο της μελαγχολίας, με το μαύρο του πένθους κι άλλοτε με τη χρυσόσκονη της μνήμης. Το σίγουρο είναι πως τα χρώματα που χρησι- μοποίησα ήταν ανεξίτηλα και πως όλα αυτά τα τοπία της σκέψης και της ψυχής μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα στην υπόλοιπη διαδρομή του βίου μου, για να με συντροφεύουν και να μου θυμίζουν στιγμές, τόπους, πρόσω- πα και γεγονότα που κυριολεκτικά «σφράγισαν» τη ζωή μου και την πλούτι- σαν με θησαυρούς αξίας ανεκτίμητης…» Γ.Α.-Π.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Βιογραφικό:

Η Γιόλα Αργυροπούλου–Παπαδοπούλου,Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Υπηρέτησε ως μέλος του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής από το 1973 μέχρι και το 2016. Δίδαξε «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» στα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας –Αρχαιολογίας και Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία (Όμηρος, Λυρική Ποίηση, Ηρόδοτος, Ελληνιστική Ποίηση) και με τη Νέα Ελληνική Ποίηση (Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Νικηφόρος Βρεττάκος, Τάσος Λειβαδίτης). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια, πολλές δε από τις ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα Επιστημονικά Περιοδικά. Μερικές αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις της είναι: «Ακόντιος και Κυδίππη», «Τοπωνύμια της Βυζαντινής Κωνσταντινούπολης», «Σαπφώ και Θεόκριτος. Η φύση στο έργο τους», «Έρωτας και εξουσία. Μια νουβέλα του Ηροδότου και ο απόηχός της στο ελληνικό θέατρο και τον ξένο κινηματογράφο», «Η παρουσία των θεών στο έργο της Σαπφούς», «Ο έρωτας στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου», «Ο θάνατος του Οδυσσέα (Από το αρχαιοελληνικό έπος στο νεοελληνικό θέατρο)», «Το παραμυθικό στοιχείο στην ιστορία του Λυδού βασιλιά Κανδαύλη». Το κύριο συγγραφικό, επιστημονικό της έργο φέρει τον γενικό τίτλο «Η φύση στο έργο του Θεοκρίτου» και αποτελείται από 3 βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν από το «Ινστιτούτο του Βιβλίου Α. – Καρδαμίτσα» κατά τα έτη 2014, 2015, 2016. Το 2007, εκδόθηκε η πρώτη Ποιητική της Συλλογή με τίτλο «Θυμάσαι;». Το 2014, ακο- λούθησε η δεύτερη Ποιητική Συλλογή της με τίτλο «Έρωτος Ένεκεν», το 2017 η «Μυθολογία, Μούσα μου», το 2019 η μετάφραση της Ποιητικής Συλλογής του Paul Geraldy «Toi et moi». Επίσης, αρθρογραφεί στο διαδίκτυο, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευθεί περί τα 130 άρθρα της σχετικά με την ελληνική και την παγκόσμια ποίηση, τη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος του Δ.Σ. και Κοσμήτωρ του Συλλόγου Λόγου, Μουσικής και Τέχνης «Λίνος». Είναι, επίσης, μέλος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας», της «Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων», της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών», της «Ελληνικής Ανθρωπιστικής Εταιρείας», της «Πνευματικής Εστίας Παπάγου» και του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έλευσις και Υδράνη».

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο της Μαρίνας Ατματσίδου

ISBN: 978-618-5456-44-3

Λιανική τιμή 13 ευρώ + ΦΠΑ

«Αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο ήταν η επιθυμία μου να μάθει ο κόσμος κάποιες αλήθειες για τη μετανάστευση των Ποντίων, της δικής μου γενιάς, από τη Σοβιετική Ένωση. Ένα βασικό θέμα ήταν οι λαϊκές αγορές, στις οποίες οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν να πουλάνε διάφορα πράγματα. Επειδή δεν είχα συγγραφική εμπειρία, και την ελληνική γλώσσα την έμαθα αρκετά μεγάλη (ήξερα την ποντιακή διάλεκτο) χαίρομαι που με την πάροδο του χρόνου έμαθα αρκετά καλά ελληνικά, και μπόρεσα να γράψω αυτό το βιβλίου εξιστορώντας ένα μέρος της δικής μου ζωής. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος ξεκινάει με τον γάμο της κόρης μου. Στο δεύτερο μέρος αναφέρομαι τους καλεσμένους στο γάμο της. Και το τρίτο μέρος είναι η ιστορία του Ιορδάνη και των παιδιών του. Το βιβλίο εκτός από αυτοβιογραφικά στοιχεία, και ιστορίες ανθρώπων που έχω ακούσει, περιέχει και φανταστικές ιστορίες και πρόσωπα».

Μαρίνα Ατματσίδου

Η Μαρίνα Ατματσίδου είναι Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1965 στην πόλη Σουχούμι στον Καύκασο. Σπούδασε στο Στοματολογικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Το 1987 με την οικογένειά της μετανάστευσε στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Εργάζεται στο ορθοδοντικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ από το 1987. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μικρό πολυτεχνείο, στο τμήμα της Χριστίνας Οικονομίδου. Επικοινωνία βιβλίου: Ζωή Τριανταφυλλίδη.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Ἡ τέχνη τῆς προσωπογραφίας (Ἀχνάρια σὲ δύσβατα μονοπάτια) τῆς Κατερίνας Μεταλληνοῦ

ISBN: 978 618 5456 45 0

Λιανική τιμή 10 ευρώ + ΦΠΑ

Ἡ Κατερίνα Μεταλληνού, μὲ τὴν ἰδιότητα τῆς ζωγράφου, ἐξηγεῖ στὸν Πρόλογο τῆς ἔ-κδοσης τί τὴν ὤθησε στὴ συγγραφὴ τοῦ βιβλίου:

«Σὲ ἐκθέσεις προσωπογραφιῶν, πολλοὶ ἐπισκέπτες ἤθελαν νὰ μάθουν κάτι περισσότερο. Ἤθελαν νὰ ξέρουν τί κρύβεται πίσω ἀπὸ τὴν ἁπλὴ ἀπεικόνιση μιᾶς μορφῆς. Ἤθελαν νὰ ἐμβαθύνουν στὴ σκέψη τοῦ δημιουργοῦ.

«Πῶς εἶναι δυνατὸ νὰ ἀπεικονίσει ἕνας ἄνθρωπος, σὲ καμβᾶ, μιὰ μορφὴ ποὺ εἶναι ἱκανὴ νὰ συγκλονίζη, νὰ συγκινῆ, νὰ ἀγαλλιάζη τὴν ψυχὴ ὅποιου τὴν κοιτάζει;»

Τέτοιες ὑπερβατικὲς ἐρωτήσεις θεωρῶ ὅτι ὑπάρχει λόγος ποὺ γίνονται καὶ γι’ αὐτὸ δὲν πρέπει νὰ μείνουν ἀναπάντητες. Ἐμβαθύνοντας στὴν ἐρώτηση, γενικὰ, θεωρῶ ὅτι ἡ ἀπεικόνιση μιᾶς μορφῆς ὁποιουδήποτε ἀντικειμένου ἢ σκέψεως, σὲ καμβᾶ, εἶναι πάντα τὸ ἀποτέλεσμα τῆς ἐξελικτικῆς πνευματικῆς ψυχικῆς καὶ σωματικῆς πορείας ζωῆς ἑνὸς ἀνθρώπου. Ἀφοῦ ἡ ἐρώτηση μοῦ ἐτέθη προσωπικά, θὰ προσπαθήσω νὰ ἀπαντήσω παρουσιάζοντας τὴν πορεία μου, ὅσο τὸ δυνατὸν πιὸ ἐπακριβῶς γιὰ νὰ ἀνακαλύψω καὶ ἡ ἴδια, συνειδητὰ πλέον, ποιοὶ ἦταν οἱ σημαντικοὶ σταθμοί, σχετικὰ μὲ τὴν ζωγραφική, στὴ ζωὴ μου».

Στὸ βιβλίο ὑπάρχουν πορτραῖτα, τὰ ὁποία φιλοτέχνησε, καὶ σημειώσεις γιὰ τὸν τρόπο προσέγγισης κάθε προσωπικότητας πρὶν τὴν ἀποτύπωση στὸν καμβᾶ. Περιλαμβάνονται πορτραῖτα:

Σπύρος Σαμάρας 1861-1917

Μέλη της Ἰατρο-Χειρουργικής-Ἑταιρείας -Κέρκυρας (ΙΧΕΚ)

Εὐγένιος Πογιάγος 1857-1929

Ἠλίας Αθαν. Πολίτης 1832-1915

Πολύμνια Σκαραμαγκᾶ 1844-1922

Ἰωάννης Καποδίστριας 1776-1831

Χρῆστος Τσιριγώτης 1810-1881

Κων. Σπ. Ζαβιτσιάνος 1810-1881

Μάνθος Μεταλληνός 1832-1978

Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνῆ καὶ

ὁ τέως Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Κούρκουλος

Βιογραφικό:

Η Κατερίνα Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 16 Μαρτίου το 1940. Φοίτησε στο πρακτικό Λύκειο Κέρκυρας, με κατεύθυνση τις θετικές επιστήμες. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στη Φυσικομαθηματική Σχολή, τμήμα Φυσικό, φοίτησε για δυόμιση χρόνια, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στη Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Παιδαγωγική, Φιλοσοφία και Ψυχολογία, στην Ανωτάτη Παιδαγωγική Σχολή στο Μπράουνσβαϊγκ, Καρόλο Βιλχελμίνα (Carolo Wilhelmina) στην Κάτω Σαξονία. Στη Γερμανία πήγε στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, έγινε ανώτατος δημόσιος υπάλληλος και δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά στην Προσανατολιστική βαθμίδα και πρώτη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τις ώρες της σιωπής και στοχασμού ζωγραφίζει, πορτρέτα. Τα έργα της έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις. Έχει γράψει (γερμανικά) το βιβλίο: «Daheim im Nirgendwo», Φρανκφούρτη /Μαϊν, Grössenwahn Verlag, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2011 στην Διεθνή έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Εκδόθηκε στα ελληνικά, με τίτλο: «Σπίτι στο πουθενά», στην Κέρκυρα, εκδόσεις «image» το 2015.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Ὁ Δάσκαλος Σταῦρος Μεταλληνός | Θὰ ἐπικρατήση τὸ Φῶς της Κατερίνας Μεταλληνοῦ

ISBN: 978 618 5456 41 2

Λιανική τιμή 10 ευρώ + ΦΠΑ

Ὁ «ΔΑΣΚΑΛΟΣ», Σταῦρος Μεταλληνός, γεννήθηκε στὶς 04.12.1901 καὶ πέθανε τὸ 1970, σὲ ἡλικία 69 ἐτῶν. Ἀπέκτησε 7 παιδιά, 1 ἀγόρι ποὺ πέθανε σὲ ἡλικία 8 ἐτῶν καὶ 6 κόρες. Μιὰ ἀπὸ τὶς κόρες του, ἡ Κατερίνα Μεταλληνοῦ, γεννήθηκε στὶς 16.03.1940. Ἦταν αὐτὴ ποὺ ἀκολούθησε τὰ ἀχνάρια τοῦ πατέρα της ὡς ἐκπαιδευτικὸς.

Ἕνα πρᾶγμα εἶναι σίγουρο, τόσο ὁ Σταῦρος ὅσο καὶ ἡ Κατερίνα, πατέρας καὶ κόρη, εἶναι ἀνήσυχα πνεύματα, αναζητητές τοῦ νοήματος τῆς ζωῆς στὴ ζωὴ καὶ πάντα μὲ ἀγάπη!

Ἐνῶ ἄσκησε τὸ λειτούργημα τοῦ δασκάλου, σὲ μιὰ σκληρὴ πραγματικότητα τῆς ἐποχῆς του, συγχρόνως τοῦ πατέρα καὶ συζύγου, ὁ Σταῦρος βρῆκε τὸν χρόνο γιὰ τὸν ἑαυτὸ του ὡς ἄνθρωπος ποὺ ψάχνεται καὶ αναρωτιέται. Βρῆκε χρόνο νὰ σκέπτεται, νὰ ἀναλογίζεται, νὰ ἀναζητᾶ τὸ ΕΙΝΑΙ καὶ τὸ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, καὶ ὄχι τὸ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ, τὴν ταυτότητα τοῦ ἀνθρώπου μέσα του, σὲ ὅλες του τὶς διαστάσεις καὶ ἐπίπεδα: σῶμα, ψυχὴ καὶ πνεῦμα.

Τὸ βιβλίο παρουσιάζει ἕνα σημαντικὸ τμῆμα ἀπὸ τὸ ταξίδι τῆς ζωῆς τοῦ Σταύρου, Μεταλληνοῦ δομημένο σὲ τρία μικρὰ ἡμερολόγια, ὅπου ὁ ἴδιος ἀναλύει, ἑρμηνεύει καὶ στοχάζεται ζητήματα καὶ προβληματισμοὺς τῆς καθημερινότητας τοῦ ἀνθρώπου καὶ τῆς ζωῆς γενικώτερα. Τὸ κάθε σημείωμα ἀντιπροσωπεύει ἕναν σταθμὸ ζωῆς καὶ σκέψης γραμμένο στὸ τρίτο πρόσωπο (γραμμένο δηλαδὴ γιὰ τὸν ἄνθρωπο).

Πρόκειται γιὰ ἰδιόχειρες σημειώσεις μὲ μελάνι τοῦ Σταύρου Μεταλληνοῦ, τὶς ὁποῖες ἡ κόρη του, ἡ Κατερίνα, ξαναέγραψε, στὸν ἠλεκτρονικὸ ὑπολογιστή. Μέσα ἀπὸ αὐτὴ τὴ διαδικασία, ἡ κόρη, ἡ Κατερίνα «βγάζει στὸ φῶς» τὰ χειρόγραφα τοῦ πατέρα της, συμβάλλοντας μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο στὴ συνέχεια καὶ στὴ συνοχὴ τῆς οἰκογένειας. (από τον Πρόλογο της Ρωξάνας Μίχα)

Βιογραφικό: Η Κατερίνα Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 16 Μαρτίου το 1940.Φοίτησε στο πρακτικό Λύκειο Κέρκυρας, με κατεύθυνση τις θετικές επιστήμες. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στη Φυσικομαθηματική Σχολή, τμήμα Φυσικό φοίτησε για δυόμιση χρόνια, στο Αριστοτελείον Πανεπιστημίον Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στη Φυσική, Μαθηματικά Χημεία, Παιδαγωγική, Φιλοσοφία και Ψυχολογία, στην Ανωτάτη Παιδαγωγική Σχολή στο Μπράουνσβαϊγκ, Καρόλο Βιλχελμίνα (Carolo Wilhelmina) στην Κάτω Σαξονία. Στην Γερμανία πήγε στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, έγινε ανώτατος δημόσιος υπάλληλος και δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά στην Προσανατολιστική βαθμίδα και πρώτη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τις ώρες της σιωπής και στοχασμού ζωγραφίζει, πορτρέτα. Τα έργα της έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις. Έχει γράψει (γερμανικά) το βιβλίο: «DaheimimNirgendwo», Φρανκφούρτη /Μαϊν,GrössenwahnVerlag, όπου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2011 στην διεθνή έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Εκδόθηκε στα ελληνικά, με τίτλο: «Σπίτι στο πουθενά», στην Κέρκυρα εκδόσεις «image» το 2015.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

 

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το νέο βιβλίο της Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη, Οπτασίες φυγής απ’ την πραγματικότητα

"Οπτασίες φυγής απ’ την πραγματικότητα"

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Είδος: Ποίηση

Συγγραφέας: Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη

Σελίδες: 100

ISBN: 978-618-85368-0-7

Έτος Έκδοσης: 2021

Τιμή: 10,00 ευρώ

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Η ποίηση της Παναγιώτας Χριστοπούλου – Ζαλώνη είναι σαν τη θάλασσα. Άλλοτε ήρεμη κι άλλοτε φουρτουνιασμένη. Άλλοτε ζεστή κι άλλοτε παγωμένη. Είναι το χρέος της σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο να χτίσει έναν τοίχο προστασίας απέναντι σε ό,τι κακό ή ματαιόδοξο απειλεί την αγάπη, την καλοσύνη, την ευγένεια, την αλληλεγγύη. Είναι η αποστολή της να προασπίσει τις ανθρώπινες αξίες, που κουβαλάει πάντοτε στις πλάτες της, και νιώθει πως απειλούνται. Ο άσβεστος πόθος της να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου αλλά και όσα η έννοια «Τέχνη» πρεσβεύει για τον άνθρωπο. Αέρηδες που χαϊδεύουν το πρόσωπο, θάλασσες που αλμυρίζουν τη γεύση, αρώματα που σκανδαλίζουν τις αισθήσεις, εικόνες της μνήμης αλλά και οπτασίες της φαντασίας… Στοιχεία που συνδέονται σε έναν κοινό στόχο. Να επιτευχθεί η φυγή από την πραγματικότητα, έστω και πρόσκαιρα, έστω και για δευτερόλεπτα. Να μετριαστεί αυτή η πίκρα που όλοι κουβαλάμε στα χείλη μας για τη λάθος ρότα που τραβάει ο κόσμος μας. Κι όμως, η αισιοδοξία διεκδικεί ισότιμα τον ρόλο της μέσα στα ποιήματά της. Η πίστη για ένα καλύτερο αύριο και η προσμονή για την επικράτηση της αγάπης έναντι των άσχημων συμπεριφορών, της αυτοκαταστροφής και της μοχθηρίας. Πότε με έναν άπλετο λυρισμό και πότε με μια ανάλαφρη σκωπτική χροιά, ωθεί τις λέξεις της να συμπαρασύρουν τον αναγνώστη σε μια πορεία σαν καρδιογράφημα… Πότε με οξείς προβληματισμούς και πότε με αισιόδοξες εξάρσεις. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν με συνέπεια το κάλεσμα των στίχων της:

Προφητικά χαραγμένη η συνάντησή μας.

Ίσως μαζί να θερίσουμε μαγεία

και να δοξάσουμε την αγάπη.

Εκεί ψηλά στην ακτή του φεγγαριού

που θ’ απαγγείλουμε τα ποιήματά μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Laureate Women of Letters (UPLI-USA) Award “ALI ASLANI (University “Ismail Qemal” Vlora)

Γεννήθηκε το 1942 στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας (Βόρεια Εύβοια). Σπούδασε οικονομικές επιστήμες πριν μισό αιώνα. Σήμερα ασχολείται ενεργά με την Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει δημοσιοποιήσει έργο της, σε 83 βιβλία, 81 ανθολογίες Ελληνικές και διεθνείς. Μεταφράστηκε, εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στη Σερβία, η ποιητική της συλλογή «Χρυσαλλίδες», στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης του Smederevo, όπου συμμετείχε ως Ελληνική εκπροσώπηση. Ακολούθησε στην ίδια χώρα η μετάφραση, έκδοση και παρουσίαση στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Βελιγραδίου δεύτερου έργου της με τίτλο: «Στο μήκος της Αγάπης» από τον ίδιο μεταφραστή, Dragan Dragojlović (πρώην υπουργό της Γιουγκοσλαβίας) μεγάλο ποιητή της σημερινής Σερβίας, στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ ποίησης της χώρας του.  Μεταφρασμένο έργο της σε 13 γλώσσες δημοσιεύεται σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά τού εξωτερικού (Σερβίας, Ιταλίας, Κίνας, Ινδίας, Κορέας, Αλβανίας, Ρουμανίας, Αυστραλίας, Η.Π.Α., κλπ.). 

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/οπτασίες-φυγής-από-την-πραγματικότητ/

Λασίθι, τόπος Μέγας Η κούπα των θεών - Αφήγημα | Λασίθι, το απάνω δώμα της γης - Ποίηση

Λιανική τιμή: 15 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 396

ISBN: 978-618-5456-32-0

Πίνακας εξωφύλλου: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης

Απέναντι στο μυστήριο του κόσμου και στη συγκίνηση του αποβροχάρη ήλιου, ένα κλαδάκι γιασεμί δευτέρωσε τον όρκο του στο φως. Μαζί δεν θ’ αφήσουμε τον κόσμο μας να χαλάσει. Ούτε μου περισσεύει η ζωή, μα μήτε και μου φτάνει. Ό,τι μοιράζομαι αγαπώ, αυτό μετρά η καρδιά μου στην κλεψύδρα της ευτυχίας, το «εμείς». Ώρα που κρεμάστηκε ο καιρός της μνήμης στην κορφή με λέξεις άλλες, για να ξυπνήσει ο πηλός και να φωνάξει: «Κρήτη, Λασίθι, γη ιερή, μάνα αθάνατη...» Δεν είναι όλες οι μικρές πατρίδες «μητριές». Η κακοτράχαλη στράτα γνωρίζει το βήμα μου. Δικός μου ο τόπος κι ο καιρός, ας σβήσουνε τα φώτα. Σώμα και χώμα του Λασιθιού, μία χαραμάδα φως της Δίκτης κρατώ ανοικτή για να ονειρεύομαι όσα η αγάπη ορίζει ως εντολή και ως εκπλήρωση. Κι όσο υφαίνει όμορφα, καινούργια ρούχα η μοναξιά στον αργαλειό τής λασιθιώτικης φύσης, πριν η ανάγνωση της απειρίας συλλαβίσει βιαστικά τη χαρά, καθρέφτης γίνεται ο μικρός Μέγας τόπος, για να συνεχίσει να ασκείται η ψυχή και να εναντιώνεται σ’ εκείνους που λατρεύουν το είδωλό τους, διαλαλώντας πως είναι αυτοί οι σωτήρες και οι φανοστάτες του κόσμου. Φωτογραφίζοντας την παιδική μου ηλικία και το άμεσο περιβάλλον της τότε καθημερινότητάς μου, αισθάνθηκα ότι είχα μια αξόφλητη επιταγή, ένα χρέος ν’ αναστήσω ό,τι κινδύνευε να χαθεί, να του δώσω πνοή. Στο Οροπέδιο δεν κατοίκησαν και δεν θα κατοικήσουν ποτέ σκοτεινές σκιές. Δεν τις αντέχει ο τόπος. Το δικό μου Λασίθι είναι το τελευταίο ζωντανό τοπίο που κρατά την ομορφιά και την αξία του καλού παραμυθιού. Στο Λασίθι κανένα δάκρυ δεν πάει χαμένο. Γίνεται άστρο και νερό και σώζει την ψυχή μας.

Χαρούλα Α. Βερίγου

Βιογραφικό σημείωμα της Χαρούλας Βερίγου:

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1962 και μεγάλωσα στο Τζερμιάδων του Οροπεδίου Λασιθίου. Εκεί έμαθα τα πρώτα μου γράμματα. Η ζωή με έφερε στην Κέρκυρα, όπου για πολλά χρόνια εργάστηκα ως Διοικητικός Υπάλληλος στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης. Με γοητεύουν τα γιασεμιά, τα κιτρινισμένα χαρτάκια της θύμησης, οι ξεχασμένοι δρόμοι, τα βουνά, τα ξέφτια από τις δαντέλες το παλιού καιρού. Όπως αναπνέω, μιλάω, ονειρεύομαι, συμφιλιώνομαι με τη ζωή και τον θάνατο, έτσι και γράφω. Ακουμπώ στο παρελθόν κι όμως η λέξη που με ορίζει είναι το «Αύριο». Πιστεύω στην αγάπη. Αγαπώ τον πεζό λόγο κι ας επιστρέφω πάντοτε στην ποίηση. Ως «Χαρούλα Βερίγου» γοητεύομαι από τη μνήμη της Όστριας και την περηφάνια της Κρήτης. Ως «Ζωή Δικταίου» επιστρέφω την ευγνωμοσύνη μου στο Ιόνιο φως και στη βροχή. Στίχοι μου έχουν μελοποιηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργη Κοντογιάννη, τον Ανδρέα Ζιάκα, τον Γιάννη Νικολάου, τον Αλέξανδρο Χατζηνικολιδάκη και τον Θοδωρή Καστρινό.

Εργογραφία

Αύριο, αφή αλμύρας οι λέξεις, Ποιητική συλλογή, εκδόσεις Φίλντισι, Νοέμβριος 2020.

Αθιβολή γαρύφαλλο και θύμηση κανέλλα, Διηγήματα, εκδόσεις Φίλντισι, Νοέμβριος 2019.

 

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Σωτηρίας Παπακωνσταντίνου, ''Ματθίλδη-Αγκάθινος Κύκλος''

ΜΑΤΘΙΛΔΗ – ΑΓΚΑΘΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Μυθιστόρημα (Βιβλίο πρώτο)

Συγγραφέας: Σωτηρία Παπακωνσταντίνου

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Μυθιστόρημα (Βιβλίο πρώτο)

Σελίδες: 370

ISBN: 978-618-85116-8-2

Έτος Έκδοσης 2021

Τιμή: 17 €

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Ματθίλδη… Μια ηρωίδα της οποίας οι ανησυχίες, τα πιστεύω και τα εφηβικά όνειρα περνούν μέσα από μια βασανιστική νεανική αθωότητα και μέσα από τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής της. Περνούν μέσα από τα βιώματα της βιολογικής της οικογένειας εκεί όπου παλεύει να επιβιώσει σε ιδιαίτερα βίαιες και σκληρές συνθήκες. Η φοιτητική ζωή, οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, ο έρωτας και η μητρότητα θα δώσουν μια νέα σπίθα στα μάτια της ευαίσθητης Ματθίλδης και θα λειάνουν τα τραύματα που χαράχτηκαν βαθιά στην ψυχή της. Θα μπορέσει άραγε να αφήσει τις δύσβατες διαδρομές και να γευτεί την απόλυτη ευτυχία ή αυτός, ο “πρώτος κύκλος” της ζωής της θα παραμείνει “αγκάθινος” όπως ξεκίνησε; Θα ξαλαφρώσει από το βάρος του σταυρού που τάχθηκε να κουβαλάει ή θα συνεχίζει να ανηφορίζει στον δικό της Γολγοθά; Ο «Αγκάθινος κύκλος» είναι η αφήγηση της ζωής της Ματθίλδης. Μια πραγματική ιστορία που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Σωτηρία Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ενώ σήμερα κατοικεί στο πανέμορφο Λουτράκι Κορινθίας. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία διδάσκει επί 35 συναπτά έτη, εργαζόμενη στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Επί 25 έτη, ασχολήθηκε με την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό. Χρημάτισε από πολλές θέσεις, όπως της Γραμματέως αλλά και του Προέδρου, ενεργό μέλος σε διάφορα συλλογικά όργανα και Πολιτιστικά Σωματεία, τα οποία χαίρουν πανελλήνιας αποδοχής και επιδεικνύουν πλούσια δράση. Από το 1998 ασχολήθηκε με τον ευρύτερο χώρο της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το 2006 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος, ενώ υπηρέτησε τις τιμητικές θέσεις της Αντιδημάρχου και της Αναπληρώτριας Δημάρχου. Ακολούθως διετέλεσε ειδική συνεργάτιδα Δημάρχου.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/ματθιλδη-αγκαθινοσ-κυκλοσ/

Με μποτίνια, με γοβάκια και σπορτέξ | Δέκα γυναίκες διατρέχουν δέκα δεκαετίες του εικοστού αιώνα της Νέλλας Συναδινού

ISBN: 978-618-5456 14 6

Λιανική τιμή 18 ευρώ + ΦΠΑ

Σελ. 660

Στο οδοιπορικό του 20ού αιώνα, δέκα γυναίκες, ανά δεκαετία, αφήνουν τα ίχνη τους.

Δεκαετία 1900

Στην κόψη της Πρωτοχρονιάς του 1900, αποδίδεται το πανόραμα των αρχών του αιώνα. Κεντρική μορφή είναι η Ανθή, μέσης ηλικίας, αστή και μεταφράστρια στην Εφημερίδα των Κυριών της Καλλιρρόης Παρρέν. Η θέση της γυναίκας στη χαραυγή του αιώνα δηλοποιείται. Οι ιδέες που περιρρέουν την εποχή, πολιτικές, εθνικές, ανακύπτουν. Η “Μεγάλη Ιδέα” προοιωνίζεται τα γεγονότα των επόμενων δεκαετιών. Πλάι στο συλλογικό ξετυλίγεται το προσωπικό, στη μορφή του ιδανικού άντρα που σταδιακά αποκαθηλώνεται.

Δεκαετία 1910

Παραμονές των Βαλκανικών πολέμων, μία ιστορία σε δύο σκηνικά. Από τα Μανιάτικα της Αγια-Σοφιάς, ίσα με την Καστέλα με τα αρχοντικά, η Μορφούλα περιφέρει ένα βασανιστικό μυστικό. Είναι υπηρέτρια και μάνα ενός μικρού αγοριού, που πασχίζει να προστατέψει από τους δαίμονες του παρελθόντος. 1912, η Ελλάδα αναπετά και διπλασιάζεται. Τα ιστορικά γεγονότα συνυφαίνονται με τη ζωή της ηρωίδας.

Δεκαετία 1920

Μέσα από την τραγωδία της Πόντιας Τσοφούλας, αναδύεται η τραγωδία του μικρασιατικού Ελληνισμού. Της ανακύπτουν ποντιακές φράσεις στον νου, ενώ η μνήμη της έχει φραγή λόγω κλονισμού. Από τον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη σε αιχμαλωσία, και βαθύτερα στα Βούρλα του Πειραιά σε πορνεία, ένα αδιάκοπο βούλιαγμα. Ερώτημα γεννιέται αν θα καταφέρει να βγει στην επιφάνεια, την ώρα που η ελληνική Μικρά Ασία αφανίζεται οριστικά. Ένα αφιέρωμα τιμής στον μικρασιατικό Ελληνισμό μέσα από τα παθήματα μιας γυναίκας.

Δεκαετία 1930

Μεσοπόλεμος επί Μεταξά. Η Νίνα, Λεβαντίνα καλλιτέχνιδα της Κωνσταντινούπολης, καταφτάνει στον Πειραιά για επιθεωρησιακά νούμερα. Είναι ώριμης ηλικίας, μα τέρπει με το μπρίο της. Έχει παλιούς λογαριασμούς με έναν Ελλαδίτη, κάποτε εγκατεστημένο στην Πόλη. Αναπολεί τις κοσμοπολίτικες μέρες Κωνσταντινούπολης πριν από την ανακήρυξη της “Τουρκικής Δημοκρατίας” του Κεμάλ. Στην Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μιαν ανείπωτη αποκάλυψη.

Δεκαετία 1940

Η Πότω γεννήθηκε στη Στεμνίτσα, έζησε στην Αμερική και στην Αθήνα, και πάλι με την Κατοχή στη Στεμνίτσα καταφεύγει. Ζητούμενό της να αποφύγει τον συγχρωτισμό με τους Γερμανούς, μα πάλι ενώπιά τους βρίσκεται. Μέλημά της να συντρέχει τους ανθρώπους στη δίνη της ναζιστικής απανθρωπιάς. Από τον γάμο της έχει σχηματίσει μιαν ιδιότυπη άποψη για τον έρωτα. Καίριο ρόλο για το χωριό θα παίξει ο παππάς του, που εξαιτίας του θα μεταστρέψει αλήθειες της.

Δεκαετία 1950

Ο εμφύλιος έχει λήξει, αλλά η βαριά του σκιά διχάζει τους Έλληνες. Ανυποχώρητοι μάρτυρες της ιδεολογίας σαπίζουν ακόμη στις φυλακές. Παράλληλα βαδίζει μια Ελλάδα που θέλει να αναγεννηθεί. Αυτή η Ελλάδα κινείται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στους αδιάλλακτους κομμουνιστές και στα καθάρματα, δωσίλογους και μαυραγορίτες της Κατοχής. Η Ελπίδα, παγιδευμένη στον κόσμο των μαρτύρων, κάνει έξοδο να δραπετεύσει τον ενδιάμεσο χώρο της ζωής. 

 

Δεκαετία 1960

Η Ελλάδα αναπνέει σε τροχιά αναγέννησης, ανάπτυξη διαφαίνεται, ελπίδες αναπτερώνονται. Οι επαρχιώτες μετοικίζουν στα αστικά κέντρα, η ζωή εκσυγχρονίζεται. Απόκριες 1963 και στα Ταμπούρια του Πειραιά οι γείτονες ξεδίνουν με παλμό ευθυμίας. Η Μαριάννα ζει με την οικογένειά της σε ένα μακρινάρι με αυλή, που συστεγάζει ενοίκους. Ονειρεύεται ένα σπίτι δικό της, μια καλύτερη ζωή και ένα χαμόγελο που να εδράζεται στα μάτια του άντρα της.

Δεκαετία 1970

Στον καλπασμό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, μια φοιτήτρια, η Μέλα, συμμετέχει στη θρυλική κατάληψη της Νομικής. Δεν είναι μέλος αντιστασιακής οργάνωσης, απλώς ενεργεί με την επιταγή της παρόρμησής της. Στη “Νομική” θα ανταμώσει τυχαία το πρώην αγόρι της. Όσα ακολουθούν στη διάρκεια της εξέγερσης και της σύλληψής της αργότερα, και όσα ανακαλεί από παλιότερα, θα της δείξουν πως έχει δυσανεξία να της στερούν τον αέρα που αναπνέει.

Δεκαετία 1980

Η Χριστίνα ανήκει στη γενιά της μεταπολίτευσης. Δεν πρόφτασε τα αληθινά γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Τώρα ζει την κομματικοποίηση των φοιτητικών παρατάξεων και την επίπλαστη επανάσταση με τις υψωμένες γροθιές στις επετείους. Ύστερα από μια γιορτή σε νησί, καλοκαίρι, ομάδες νεολαίων καταφεύγουν σε παραλία γυμνιστών για κάμπινγκ. Το αγόρι της την πείθει να ακολουθήσουν. Από μιαν απρόσμενη εξέλιξη, βρίσκεται κλονισμένη, σαν κυνηγημένη, να τρέχει στο ερημονήσι.

Δεκαετία 1990

Η καταληκτική νουβέλα καμπυλώνει τόξο με την πρώτη. Ο περίπατος της Ράνιας στην πόλη, το 1997, αντιστοιχείται με εκείνον της Ανθής, το 1900. Οι αλλαγές σημαίνονται. Οι δύο ιστορίες συγκλίνουν ως προς το πρότυπο του άντρα-ήρωα και αποκλίνουν ως προς την προοπτική. Οι δύο ηρωίδες, με χρονική απόσταση ενός αιώνα ανάμεσά τους, διαθέτουν διαφορετική δυναμική. Μια γυναίκα πλέον κυριαρχεί της τύχης της. Η Ράνια της τελευταίας δεκαετίας συναντιέται και συνδιαλέγεται με τις ηρωίδες των προηγούμενων δεκαετιών. Οι δέκα γυναίκες από τους χρόνους έχουν πολλά να πουν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Βιογραφικό της Νέλλας Συναδινού:

Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά, όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θάλασσα. Κατάγομαι από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας, όπου οι ορίζοντες σχίζονται από βουνοκορφές.  Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία-Αρχαιολογία και Αγγλική Φιλολογία. Ολοκλήρωσα έναν αγαπημένο κύκλο, της φιλόλογου στη Δημόσια Εκπαίδευση. Αγαπώ τη γλώσσα, την Ελληνική, που μέσω της εκφράζω τα ενδόμυχά μου, και τις γλώσσες των λαών, διακριτά τους πολιτισμικά εργαλεία. Αγαπώ την Ιστορία, ως δίοδο αυτογνωσίας στον παρόντα χρόνο. Έχω ασχοληθεί με βιβλιοκριτική, δημοσιεύοντας και συμμετέχοντας σε πάνελ βιβλιοπαρουσιάσεων. Αρθρογραφούσα για χρόνια σε θέματα ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, εφημερίδα Στεμνίτσα. Από παιδί αγαπούσα τη μυρωδιά από αιχμαλωτισμένο αέρα στα φύλλα των βιβλίων. Αγαπώ να περιβάλλομαι από βιβλία. Αγαπώ την κίνηση, τον χορό, τη θάλασσα, τα χρώματα, την ομορφιά. Το ’19 εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο, η ποιητική συλλογή “Γαλάζιο ενστερνίστηκα”, εκδόσεις Φίλντισι

Μετάβαση του Γιάννη Σμίχελη και της Νεφέλης Σμίχελη | Εκδόσεις Φίλντισι

ISBN: 978-618-5456 40 5

Λιανική τιμή 10 ευρώ + ΦΠΑ

Σελ. 64

Στην ποιητική συλλογή «Μετάβαση» συνυπάρχουν οι συλλογές ποιημάτων «Διαισθητικό» του Γιάννη Σμίχελη και «Συνομιλία με το Εμείς» της Νεφέλης Σμίχελη.

Εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης

Είχαμε ξεχάσει την πείνα της ζωής.

Στις φλέβες μας έρεε η τοξικότητα της απάθειας.

Τα όνειρα είχαν τροποποιηθεί σ’ ευρωδολάρια.

Και οι αξίες σε μετοχές προς πλειστηριασμό.

Η διαίσθηση μ’ ώθησε στη φυγή.

Και ως ξένος πια είχα μοναχά μια επιλογή,

την Ιθάκη να ψάξω στη μετανάστευση.

Το μακρινό ταξίδι της αναζήτησης

να με πείσει με τον σκληρό τρόπο της επιβίωσης

πως όταν πεινάω δε χρειάζεται να ονειρεύομαι καρβέλια,

μα πως χωράω ολόκληρος μέσα μου

και ταιριάζω, δίχως περικοπές με τον κάθε άλλο

Βιογραφικά σημειώματα:

Γιάννης Σμίχελης: Γεννήθηκα στην Αθήνα και μέχρι το 12ο έτος μου έζησα στον Κορυδαλλό. Τα εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης όπου η οικογένεια μου λειτουργούσε το εστιατόριο ‘Ίτανος’ στον κέντρο της πόλης. Την περίοδο 1989 - 1995 σπούδασα κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ από το 1996 έως το 2000 συμμετείχα στο μετα-πτυχιακό πρόγραμμα νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Από το 2000 έως το 2012 εργάστηκα και αργότερα διεύθυνα το οικογενειακό εστιατόριο στον Άγιο Νικόλαο. Το 2012 λόγω κρίσης μεταναστεύω στην Γερμανία όπου για τα επόμενα 3 χρόνια εργάζομαι σε διαφορετικά ελληνικά εστιατόρια. Από το 2016 εργάζομαι στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κολωνίας Ποιήματα μου έχω αναρτήσει στο διαδίκτυο στις λογοτεχνικές σελίδες: ρεφενέ της Ελένης Μπάλλιου, Λέξημα, στίχοι, η λέσχη του βιβλίου.

Νεφέλη Σμίχελη: Γεννήθηκα μέσα σε τριγμούς, νηστεύοντας τον λόγο. Η ανάσα μου η παιδική έκανε βόλτες με ματωμένα γόνατα. Με συναντούσα κάτω από τη βυσσινιά, εκεί στα βαθιά νερά των παιδικών μου χρόνων. Έπαιζα στρατιωτάκια ‘ακούνητα αμίλητα’, γελούσα με το ομοίωμα της σκιάς μου. Με αντάμωνα στο ποτάμι για μακροβούτια. Μου κρατούσα το χέρι κάτω από τη μουριά. Ξαφνικά, έγινα λέξεις.

Για Δυο Σμαράγδια: Το νέο βιβλίο της Αλέκας Ζωγράφου μόλις κυκλοφόρησε από την Χάρτινη Πόλη

Στο καινούριο της βιβλίο, η Αλέκα Ζωγράφου επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, τον Ορχομενό. Από εκεί, το 1912 αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής της κεντρικής της ηρωίδας, της Σμαράγδας. Εκεί επιστρέφει και η εγγονή της, τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, για να συνθέσει τα κομμάτια μιας ιστορίας που έχει πολλά να της πει… Μεγάλα μυστικά αποκαλύπτονται, συνειδήσεις δοκιμάζονται, αλήθειες βγαίνουν στο φως και περιμένουν να ερμηνευτούν με τον πιο δίκαιο τρόπο. Τρεις γενεές γυναικών. Ένα κουβάρι. Πρέπει άραγε να κοπεί ή αρκεί να φτάσεις στην άκρη του;

Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική πλοκή, γεμάτο ανατροπές που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στη βαλίτσα των διακοπών και στην τσάντα της παραλίας.

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Για Δυο Σμαράγδια

Συγγραφέας: Αλέκα Ζωγράφου

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 514

Κυκλοφορία: Ιούνιος 2021

Τιμή: 15,90 €

ISBN: 9789606216114

Λίγα λόγια… … για την πλοκή

Ορχομενός 1912.

Η Σμαράγδα έρχεται στον κόσμο και από την πρώτη κιόλας μέρα αναμετριέται με τη μοίρα της. Ο αρραβώνας της με τον Πετρή μπλέκει ξαφνικά το κουβάρι. Η αδελφή της, η Λενιώ, αδυνατεί να ξεχωρίσει την προδοσία από το πάθος. Ο Πετρής γίνεται δικός της, όμως όλα έχουν ένα τίμημα. Ο κόμπος μόνο να κοπεί μπορεί... Η ζωή μοιάζει να έχει κρατημένα βάσανα πολλά για τη Σμαράγδα με τα πράσινα σαν πολύτιμους λίθους μάτια και το διαμάντι στην καρδιά. Την αποκοιμίζει γλυκά με έναν έρωτα, έναν γάμο. Της χαρίζει δώρα πολύτιμα που μοσχοβολούν βιολέτα και μαργαρίτα... Όμως, ο πόλεμος τη βυθίζει και πάλι σε ένα σκοτάδι πυκνό, όμοιο με τον θάνατο. Η Κατοχή αφήνει τη δυσοσμία της παντού. Η Ματίνα είναι από εκείνους που τολμούν και πολεμούν. Η πρώην πόρνη γίνεται η γυναίκα της Αντίστασης... Αποχωρίζεται το παιδί που έχει μόλις γεννήσει. Στο ζύγι υπερισχύει η ευτυχία του και όχι η αγάπη της. Αθήνα 1975. Η εγγονή της Σμαράγδας, παίρνοντας το όνομά της, κοινωνεί τη μοίρα της, κληρονομεί τα βάσανα, αλλά και τη δύναμή της. Τα δυο σμαράγδια που έχει για μάτια, όσες φορές άστραψαν από πόνο και μισεμό, άλλες τόσες έλαμψαν από χαρά κι ελπίδα. Όταν, χρόνια αργότερα, ξεκινά να γράψει το νέο της μυθιστόρημα, τα κομμάτια που λείπουν βρίσκονται καλά φυλαγμένα σε ένα συρτάρι. Και τότε, η αλήθεια ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο, το μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται και οι συνειδήσεις δοκιμάζονται. 

… για τη συγγραφέα

Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Η δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή της πολύ γρήγορα και έγινε το κύριο επάγγελμά της. Έχει εργαστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ως αρχισυντάκτρια, στο ραδιόφωνο καθώς και στην τηλεόραση που εργάζεται ως σήμερα. Η συγγραφή ξεκίνησε για εκείνη με την παιδική λογοτεχνία και τα βιβλία της: «Ο Ζώζι και η ποντικομόνα Λίζα», «Μ, όπως Μελίτα όπως μέλι», «Μανώλης ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά νότια του χάρτη», το πρώτο παιδικό βιβλίο για το Ρέθυμνο. Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως αλμύρα», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, είναι εκείνο που την οδηγεί στη λογοτεχνία ενηλίκων. Ακολουθούν τα βιβλία «Άνεργη με Louis Vuitton» το 2019 και «Το τανγκό της Ηλέκτρας» το 2020, που αγαπήθηκε σε Ελλάδα και Ιταλία.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!!! : ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ- ΓΡΑΦOΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΧΟΣΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΠΟΥΕΡΤΑΣ

Ζωή σαν μυθιστόρημα, με το σύμπαν να συνωμοτεί για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο, είναι η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Τι πιθανότητες υπάρχουν ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία να αναδειχθεί δύο φορές MVP, μόλις στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, και να υπογράψει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία του NBA; Η πορεία της ζωής του Γιάννη είναι τόσο μοναδική όσο και ο ίδιος. Με πρωτοφανή σωματικά χαρακτηριστικά και αστείρευτο μπασκετικό ταλέντο, αφήνει πίσω τους αντιπάλους με την ίδια ταχύτητα που στο παρελθόν έτρεχε για να βοηθήσει την οικογένειά του να βιοποριστεί. Πανίσχυρος και δυναμικός κάτω από το καλάθι, έγινε θρύλος που τη ζωή του θα διηγούμαστε για να εμπνέουμε τις επόμενες γενιές

Γιατί όταν η ίδια η ζωή ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία και την πιο ευφάνταστη ταινία, τότε γράφεται Ιστορία!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

O Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας γεννήθηκε στη Γρανάδα το 1980. Πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και διπλωματούχος της Νοσηλευτικής, συμμετέχει στην ομάδα του δικτύου ενημέρωσης Libertad Digital ως αθλητικός συντάκτης. Εκεί παρουσιάζει από το 2019 το Tirando a Fallar, μια εκπομπή για το μπάσκετ που κυριαρχεί στο ισπανικό ραδιόφωνο. Επίσης, είναι σχολιαστής αγώνων για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας στο DAZN και μόνιμος αρθρογράφος στο περιοδικό Gigantes del Basket, όντας ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητικογράφους στη χώρα του. Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον Βιθέντε Αθπιτάρτε Λούκα Μόντριτς, Το παιδί του πολέμου (Luka Modric, El hijo de la guerra), που κυκλοφόρησε επίσης στην Κροατία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

ISBN: 978-960-382-069-7

Τιμή: 18,02 με ΦΠΑ

Σελίδες: 368

KAKTOS

Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

info@kaktos.gr

210 3840524 / 210 3844458

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΡΙΟ: Νέο βιβλίο έρχεται από τον Βρετανό συγγραφέα των Νο1 Best sellers!

«Σε έναν σατανικό κόσμο, τα πάντα είναι προς πώληση…»

O πολυβραβευμένος συγγραφέας Peter James επιστρέφει με ένα εκρηκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την πρώτη σελίδα έως και την τελευταία! Πρόκειται για το 5ο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρόι Γκρέις και θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη στο τέλος Μαΐου.

Το βιβλίο με τίτλο Το Τέλος θα Έρθει Αύριο που μέσα σε τρεις μέρες κυκλοφορίας έγινε best seller στην εφημερίδα Sunday Times, αναμένεται με ανυπομονησία από το ελληνικό κοινό.

Το σώμα ενός αγνοούμενου αγοριού ανασύρεται από τον βυθό της θάλασσας στην ακτή του Σάσσεξ. Η νεκροψία αποκαλύπτει ότι του λείπουν τα ζωτικά όργανα. Σύντομα, ανακαλύπτονται δύο ακόμα πτώματα, επίσης εφήβων

Λίγα λόγια για την ιστορία: Η Κέιτλιν Μπέκετ, μια 15χρονη κοπέλα από το Μπράιτον, θα πεθάνει εάν δεν υποβληθεί επειγόντως σε μεταμόσχευση ήπατος. Όταν το εθνικό σύστημα υγείας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, η μητέρα της αναγκάζεται να καταφύγει σε ακραία και όχι νόμιμα μέσα: βρίσκει μία εταιρεία που εμπορεύεται παράνομα ανθρώπινα όργανα και αναλαμβάνει τις μεταμοσχεύσεις σε ιδιωτικές κλινικές. Μπορούν να της δώσουν αυτό που θέλει, αλλά με εξωφρενικό κόστος. Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα, η Λιν καταφέρνει να συγκεντρώσει το ποσό και λίγες μέρες αργότερα βρίσκεται συμβατό μόσχευμα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρόι Γκρέις αναλαμβάνει την υπόθεση και ανακαλύπτει τα ίχνη μιας συμμορίας διακίνησης παιδιών με έδρα την Ανατολική Ευρώπη. Σύντομα ο Γκρέις και η ομάδα του θα βρεθούν σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να σώσουν τη ζωή ενός νεαρού παιδιού του δρόμου, ενώ μια απελπισμένη μητέρα δεν θα σταματήσει πουθενά αρκεί να σώσει τη ζωή της κόρης της…

Τα βιβλία του Peter James με ήρωα τον Ρόι Γκρέις έχουν μεταφραστεί σε 37 χώρες και έχουν πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Για προ παραγγελία εδώ: https://www.hartinipoli.gr/el/enilikon/metafrasmeni-logotehnia/telos-tha-erthei-ayrio

Βιογραφικό του Συγγραφέα

Ο Peter James γεννήθηκε στην Αγγλία και φοίτησε στην κινηματογραφική σχολή Ravensbourne. Έζησε αρκετά χρόνια στη Βόρεια Αμερική, όπου εργάστηκε ως σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός. Επίσης, ασχολείται με την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου και στο Σάσεξ. Στη Γερμανία, ο Peter James ψηφίστηκε το 2005 ως ο καλύτερος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος, ενώ στη Γαλλία κέρδισε, το 2006, το διεθνές βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος. Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορούν επίσης τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Absolute Proof, Η απόλυτη απόδειξη» (2019) και από την σειρά με ήρωα τον Ρόι Γκρέις «Ο Θάνατος Πλησιάζει» (2019), «Ο Θάνατος δεν είναι Αρκετός» (2018), «Ο Θάνατος σου Πάει» (2017), «Κάτω από το Χώμα» (2016).

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

Facebook: peterjames.roygrace

Instagram: peterjamesuk

Twitter: peterjamesuk

Ό,τι απομένει δαίμονες και άγγελοι της Έμμυς Μπαξοπούλου

ISBN: 978-618-5456 38 2

Σύνθεση εξωφύλλου: Άννα Παπιοπούλου

Πέντε ενότητες συνυπάρχουν στη δεύτερη ποιητική συλλογή της Έμμυς Μπαξοπούλου «Ό,τι απομένει δαίμονες και άγγελοι» (ομοιοστασία, παρεμβολή στην οθόνη μια μικρούλα καρδιά, με τις γοργόνες ανεβαίνει κι η απόκρημνη ομίχλη, ό,τι απομένει δαίμονες και άγγελοι, μπαλάντα για ένα καλοκαίρι)

πέρασα πολλές εποχές

μαζί

τη μια μέσα στην άλλη

ύπνο από γκρεμό

και θάλασσα από ίσκιο

ήρθαν πουλιά

στο κατώφλι μαράθηκαν

φυσάει πολύ

σάβανα κι αλυσίδες

 

δικιά μου

να βρω μια φωνή

από παιδικά λουστρίνια

και γλυκό της γιαγιάς

μελωμένο

 

να μιλάει

γουργουρητό μιας βροχής

και ματιά των αγγέλω

μαζί να ξενυχτήσεις

να γυμνωθούμε απ' την καπνιά

σαν ηλιοτρόπια

μαζί

 

να (ε)ξημερωθούμε

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1965, στην Αθήνα. Τα χρόνια μου μοιράστηκαν ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο. Πέρασα την παιδική μου ηλικία στην Αθήνα, τη νιότη μου στη Θεσσαλονίκη, αυτό που λέμε μέση ηλικία στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ζω και δουλεύω μέχρι και σήμερα. Το 2019 εκδόθηκε η ποιητική συλλογή μου «λειψό πλευρό» από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123,

Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η συλλογή διηγημάτων της της Ιωάννας Ρούσσου, “Άχρονη ζωή”

"Άχρονη ζωή” της Ιωάννας Ρούσσου

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Είδος: Διηγήματα

Σελίδες: 100

ISBN: 978-618-85116-9-9

Μαλακό εξώφυλλο

Μέγεθος: 14 Χ 21

Έτος Έκδοσης: 2021

Τιμή: 10,00 ευρώ

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Άνοιξη 2020 και η Ανθρωπότητα νιώθει εξόριστη, ηττημένη από τους αιώνιους φόβους της, μεταλλαγμένη από θύτης σε θύμα. Παρακολουθεί άναυδη τα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της∙ παρατηρεί τα ίδια τα μέλη της να κατακρημνίζονται σε άθλιες χωματερές, να συνθλίβονται, να υποτάσσονται τυφλά στην ηθική του φόβου. «Θεέ μου, αν είναι δυνατόν! Πού πάμε, τι κοινωνία φτιάξαμε;» ψελλίζει σύσσωμη, αν και τις περισσότερες φορές παραμένει βουβή∙ άλλωστε, πώς να κρυφτεί από τα παιδιά, τι εξηγήσεις να δώσει για τα όνειρα που χάθηκαν, τους δρόμους που έφραξαν, τα τραγούδια που κόπασαν, πώς να δικαιολογήσει τα ανεκπλήρωτα της ψυχής τους. Άραγε, ποιος είναι άμοιρος των ευθυνών του; Ξαφνικά, οι άνθρωποι χάθηκαν, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης κι αυτοί οι ελάχιστοι που κυκλοφορούν… Μήπως μπορείς να δεις τα πρόσωπά τους; Οι μάσκες! Μια πανάρχαια συνήθεια οι μάσκες και τα ψιμύθια που, ωστόσο, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους∙ και τώρα και πριν. Πάντα είχαν και έχουν την τιμητική τους, αλλά, μήπως ήρθε η ώρα να τις αποχωρισθούμε; Είναι κι αυτός ο χρόνος που εξανεμίζεται, που περνάει σε μια άλλη διάσταση, άμετρη∙ οι ρέουσες τομές του, οι ημέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες, κοκκάλωσαν, έπαψαν να κυλούν, κατάντησαν ανούσιες και στενές, ανώφελες.

Τα πάντα αλλάζουν, μεταμορφώνονται, μετουσιώνονται∙ τα μεν ουσιώδη γίνονται ανούσια, τα δε ανούσια ουσιώδη. Το παρελθόν κατακλύζει το παρόν και οι αναμνήσεις αφόρητα νοσταλγικές∙ ολάκερος ο κόσμος προβάλλει, πια, μέσα από φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Και οι αριθμοί υψώνουν, νικητές, το τρόπαιό τους∙ οι ζώντες αριθμοί, οι νεκροί αριθμοί, οι έξοδοι αριθμοί, οι πόλεις αριθμοί… Θαρρείς και ξαφνικά, ένα νέο γένος ανθρώπων ξεφύτρωσε από το πουθενά∙ το γένος των Αριθμημένων. Κι ύστερα από όλα αυτά, τι…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Ιωάννα Ρούσσου γεννήθηκε στη γραφική κωμόπολη της Γουμένισσας, του νομού Κιλκίς. Είναι απόφοιτη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, τμήματος Νοσηλευτικής, πρώην ΤΕΙΘ, εξειδικεύτηκε στον τομέα της Νεφρολογίας - Χρόνια Περιοδική Αιμοκάθαρση - και υπηρέτησε επί εικοσιπέντε συναπτά έτη στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς επίσης και δυο έτη στον ιδιωτικό τομέα. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία οδήγησε τα βήματά της, το 1997, στη θεατρική σκηνή της Τέχνης Μ.Κ.Ε. Κιλίς, μέλος της οποίας είναι έως και σήμερα, καθώς επίσης και στην παρακολούθηση σεμιναρίων Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών και Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας και Φιλοσοφίας του ΚΔΒΜ Τσαούση. Έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε δυο συλλογές διηγημάτων, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέσω του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραπτής έκφρασης της Χαράς Ανδρεΐδου, με τίτλους: «8 διηγήματα για μία συνάντηση διόλου τυχαία» και «4 Διηγήματα για μία αλλιώτικη Χιονάτη». 

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/άχρονη-ζωή/

Είσαι γυναίκα. Αξίζεις! | 10 αληθινές ιστορίες γυναικών – 50 πρακτικοί κανόνες γυναικείας επιβίωσης | Νανά Παλαιτσάκη – Δημήτρης Τσουκνιδής

Κορίτσια μου, γεια σας!

Την εποχή του εγκλεισμού, τα μηνύματα και οι κουβέντες που κάναμε μέσω social ήταν η αφορμή να προκύψει αυτό το βιβλίο. Είμαι σίγουρη ότι θα ταυτιστείτε με την Άννα, την Ειρήνη, την Νένα, την Σύλβια, την Μάρω και όλες τις άλλες ηρωίδες μου! Γιατί αυτό το βιβλίο το γράψατε εσείς! Σκοπός μας –με τον υπέροχο συνεργάτη μου Δημήτρη Τσουκνιδή– ήταν, μέσα από τα καμώματα των δέκα πρωταγωνιστριών, να δώσουμε πρακτικά «εργαλεία» στην κάθε μία από σας ξεχωριστά ώστε ν’ απελευθερωθείτε και να χαρείτε τις στιγμές της ζωής σας, γιατί η ζωή μας είναι μία και πολύτιμη. Να λοιπόν ο πρώτος οδηγός επιβίωσης για όσες γυναίκες θέλουν να ζήσουν μια αυθεντική ζωή, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης, ηλικίας ή εξωτερικής εμφάνισης!

Φιλιά πολλά, κορίτσια μου! Και καλή διασκέδαση!

Με αγάπη, η Νανά σας

 

Αγαπητή μου φίλη!

Εάν εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις λέξεις δεν θέλεις να μάθεις τίποτα καινούργιο και η ζωή σου είναι ήδη τέλεια, τότε αυτό το βιβλίο δεν γράφτηκε για σένα! Εάν, όμως, είσαι μια γυναίκα που θέλεις να καλυτερεύσεις τη ζωή σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις έχοντας πάντα στον νου σου ότι αυτό που κρατάς δεν είναι ένα βιβλίο μεγάλων αναλύσεων. Είναι ένας χρήσιμος βοηθός πρακτικών λύσεων!

Καλή ανάγνωση σε κάθε αναγνώστριά μας ξεχωριστά!

Με αγάπη, ο Δημήτρης σας 

Βάρος 0.302 kg

Διαστάσεις 14 × 21 cm

συγγραφέας: Νανά Παλαιτσάκη – Δημήτρης Τσουκνιδής

Αριθμός σελίδων: 206

Εκδόσεις Αρμός 

Μαυροκορδάτου 11, 10678 Αθήνα

Τηλ: 210 3304196 , 210 3830604 – Fax: 210 3819439

Γενικές πληροφορίες: info@armosbooks.gr

Παραγγελίες: orders@armosbooks.gr

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link: 

https://armosbooks.gr/shop/psychologia/psyxologia-gia-olous/eisai-gynaika/?fbclid=IwAR25noHLjPRt9HwHW63LAEVRpNwRV9O8aggloIZcnATx-mpzitREk1cIa1U

Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια του Νίκου Αργυριάδη

Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 136

ISBN: 978-618-5456-34-4

Τι γυρεύει η αλεπού ο λύκος, το σαμιαμίδι, ο ποντικός, τα δέντρα, η κατσαρίδα, το αρκουδάκι στο παζάρι; Προφανώς τίποτα, είναι το μέσο για να ντύσω με ιστορίες τις εμπειρίες μου, τις σκέψεις μου, είτε με σοβαρότητα είτε με ελαφρότητα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι πάντα ένας, αυτός της έκφρασης και της επικοινωνίας. Όπως σε κάθε τέχνη τα πάντα ξεκινούν από ενδοσκόπηση και μετέπειτα αναβλύζουν ως σκέψεις και πεποιθήσεις. Η ενασχόληση με τις τέχνες δεν γίνεται για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο αλλά για ν’ αλλάξουμε εμείς. Αν τώρα καταφέρουμε να αλληλοεπιδράσουμε με άλλους, αυτό αποτελεί μια ύψιστη τιμή. Αυτό που εύχομαι δηλαδή για τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου.

Ν.Α.

Βιογραφικό: Ο Νίκος Αργυριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα τη δεκαετία του ’50. Σπούδασε στη Γαλλία απ’ όπου ξεκίνησε η συμμετοχή του ως ενεργό μέλος της ανανεωτικής αριστεράς και αργότερα ασχολήθηκε με θέματα πολιτισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άρχισε να γράφει σε νεαρή ηλικία και εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 2008. Η αγάπη του για την τέχνη τον ώθησε στο θέατρο με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Τις «Μικρές ιστορίες σαν παραμύθια» εμπνεύστηκε από αφηγήσεις των προγόνων του, καθώς και μια ανάγκη μεταφοράς σε αλλιώτικους κόσμους όπου τα πάντα είναι δυνατά.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Οι δύο ποιητικές συλλογές " Θωρώ" και "Ακούω" που κυκλοφόρησαν από την ποιήτρια Βασιλική Π. Αδαμοπούλου

«Ακούω» της Βασιλικής Π. Αδαμοπούλου

Ποίηση 6 ευρώ με ΦΠΑ 

«Θωρώ» της Βασιλικής Π. Αδαμοπούλου

Ποίηση 7.20 ευρώ με ΦΠΑ

Αν το «ακούω» ήταν η σύνθεση ηχητικών δεδομένων μεταποιημένα σε στίχους , το «θωρώ» ζωγραφίζει εικόνες, πλάθει μίνι θεατρικές σκηνές, που μπορούν να διαβαστούν απνευστί.

Η γοητεία των μικρών αυτών και ιδιόρρυθμων ποιημάτων, εντοπίζεται, κυρίως στον λιτό και εξαιρετικά σύντομο στίχο, στην πυκνότητα του λόγου, των νοημάτων, αλλά κυρίως στην εικονοποιητική τους δύναμη.

«Θωρώ». Υπό την έννοια, όχι μόνο του ΚΟΙΤΩ, ως απλός παρατηρητής, αλλά εκείνου που ΒΛΕΠΕΙ, που παρατηρεί σχολαστικά, φιλτράρει, επεξεργάζεται τις οπτικές πληροφορίες.

Τη φαντάζομαι ως μέρος μιας φωτογραφίας ή ενός ζωγραφικού πίνακα, να παρακολουθεί κρυμμένη πίσω από τον τοίχο με τα χέρια ορθάνοιχτα. Μια λυρική κατάσκοπος της ονειρικής ευαισθησίας, αλλά και της σκληρής και ωμής πραγματικότητας.

«Άρον το ποίημα και περιπάτει», φαίνεται να διακηρύττει η δημιουργός.

Ανέστης Κορνέζος - σκηνοθέτης – ποιητής

Η Βασιλική Π. Αδαμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε στο χώρο του βιβλίου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών. Έχει ταξιδέψει στις Η.Π.Α., Ινδία, Πεκίνο, Ρωσία και Ευρώπη. Πεζά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο «ΠΕΡΙΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Καβάλα) και ποιήματά της στο περιοδικό «Οδός Πανός». Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική της συλλογή «ακούω». Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αίγινα.

Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι - Παναγιώτης Καλαμαράς ,22970 26424

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ | ΒΙΚΥ ΣΑΚΚΗ

Η Βίκυ Σακκή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια, με ειδίκευση στο Family System Therapy. Μέσα από την εμπειρία της δουλειάς της, έχει παρατηρήσει ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, οι ταχύτατοι ρυθμοί, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, το άγχος και το στρες, έχουν «νικήσει» τους ανθρώπους, τους έχουν απομακρύνει από τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και από τα συναισθήματά τους, μεταφράζοντάς το ως ένδειξη αδυναμίας. Αναπόφευκτα αυτό είναι ένα μήνυμα που περνάει και στα παιδιά.

"Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ" είναι ένα παραμύθι, μία αυτοέκδοση, το οποίο εμπνεύστηκε η δημιουργός του, όταν ακόμη οι αγκαλιές ήταν ελεύθερες. Γράφτηκε κάποια χρόνια πριν, όταν η απειλή της πανδημίας υπήρχε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δε φανταζόταν ποτέ κανείς ότι τώρα θα ζούσαμε την ιστορία του μαζί με όλους, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Δεν πέρναγε από κανενός το μυαλό ότι τώρα που εκδόθηκε και κυκλοφορεί, έχει γίνει τόσο έντονη και απαραίτητη η ανάγκη να μην ξεχάσουμε να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε. Η πανδημία κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, όμως το ρίσκο και ο κίνδυνος είναι οι άνθρωποι να μείνουν περισσότερο μόνοι.

Σε αυτό το πρώτο βιβλίο της για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες, η Βίκυ Σακκή επιδιώκει να μοιραστεί το "χρυσό κλειδί" της επιβίωσης και στην εποχή του κορονοϊού. Επιθυμεί να αναδείξει ότι όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και ότι είναι απίστευτα σημαντικό και «θεραπευτικό» αυτά να μοιράζονται. Η ανθρώπινη επαφή, η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία, η έκφραση των συναισθημάτων, η δεκτικότητα στο καινούριο, καθώς και η αλληλεπίδραση με ανθρώπους, ζώα και φύση, είναι στο επίκεντρο των νοημάτων του παραμυθιού.

Το παραμύθι είναι ένας φαντασιωτικός τρόπος να αναβιώνει κάποιος γνώριμες συνθήκες, αναδεικνύει πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, την ύπαρξη στερεοτύπων αλλά και την ανάγκη κατάργησής τους, όπως επίσης και την ανάγκη ύπαρξης συστημάτων αξιών και πεποιθήσεων. Μέσα από τη φαντασία, ο αναγνώστης ταυτίζεται με τους ήρωες των παραμυθιών και βιώνει συναισθήματα που τον οδηγούν, μέσα από μια διαδρομή δοκιμασιών, τελικά στην ανακούφιση και την αποκατάσταση του δικαίου. Τα παιδιά, από τη φύση τους, είναι εφοδιασμένα με την ανάγκη να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να απολαμβάνουν τις στιγμές. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν αν και οι ενήλικες είναι δεκτικοί να "ακούσουν" τις ανάγκες των παιδιών.

"Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, σε ένα μακρινό πλανήτη ζούσε η Ουρανία. Ο μπαμπάς της ήταν ο άρχοντας της καστροπολιτείας και είχε επιβάλλει στους υπηκόους του να μην αγγίζονται, να μην αγκαλιάζονται, να μην έχουν καμία σωματική επαφή, ούτε καν με τα ζώα και τα φυτά γύρω τους… Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία στον ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, που μοιάζει ανατριχιαστικά προφητική για τη δυστοπική πραγματικότητα των ημερών μας!"

Facebook page: συναισθήματα https://www.facebook.com/experiential.circles Instagram: syn_aisthimata https://www.instagram.com/syn_aisthimata/

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο: https://www.mauriciobookstore.gr/product-page/%CE%B2%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%AE

Ιστορίες μικρού μήκους 21 | Νέοι λογοτέχνες του 2020 |Συλλογή κειμένων

Λιανική τιμή: 13 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 179

ISBN: 978 618 5464 27 6

Είκοσι ήταν οι νέοι λογοτέχνες του Μικρού Πολυτεχνείου στον «ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΝΖΑΪ» του 2019 και είκοσι ένας είναι τώρα με τις «ΙΣΤΟΡΙΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ» το 2020. Όλοι τους θήτευσαν σε εργαστήρια για το Μικροδιήγημα και νιώθω ευτυχής που μπορώ, με την ευκαιρία, να σας τους παρουσιάσω μέσα από τα «ολοδικά τους λόγια» που μιλούν ξάστερα για τα έργα τους.

Απολαύστε τους:

Η Χριστίνα Αραμπατζή γράφει κρατώντας την ανάσα της, σαν να πρέπει να διασχίσει ένα ποτάμι μεθυσμένων, για να μας πει ένα «γεια».

Η Ελευθερία Γιαννούτσου – Κερμίτση στη μεγάλη της βεράντα παρατηρεί τον ουρανό ως αργά, μετά τα μεσάνυχτα. Και τότε η γραφή της γίνεται ένας αέρας δροσερός που αρχίζει να φυσάει.

Για τον Στέργιο Κωνσταντζίκη η γραφή είναι ακτίνες του ήλιου που πέφτουνε πάνω στα μάτια μας χαρίζοντας μας για λίγο ένα χρυσό ορίζοντα, ακριβώς όπως αφήνεσαι να χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα.

Η Γιώτα Πατήρη το λέει καθαρά πως με τα κείμενά της παίζει πάνω στη σκηνή. Κρύβει την ψυχή της. Πουλάει τον εαυτό της. Κι αυτή είναι η τέχνη της.

Η Αλίνα Τριανταφύλλου, όταν διαβάζουμε όσα γράφει, μας κάνει να νιώθουμε τα μάτια της στην πλάτη μας να ψάχνουν το γιατί.

Στη γραφή της Σεβαστής Χατζησαββίδου ο αναγνώστης σαν μαριονέτα μαγεμένη πηγαίνει και ξαναπηγαίνει. Ξανά και ξανά…

Τα κείμενα της Ειρήνης Αγαπητού αστράφτουν έτσι σαν τα μανουάλια. Ματιές που λάμπουν στο πρώτο άναμμα. Να μας κοιτάζουν ίσια χωρίς αιδώ.

Η Μαριάννα Δασκαλάκη έχει λόγο να σου κόβει την ανάσα. Για να πάνε στο διάολο οι απαγορεύσεις…

Η γραφή της Κάτιας Μαγγιώρου μέσα μας μεγαλώνει τρομακτικά και θέλουμε να μη χάσουμε ούτε στιγμή από τη ζωή της.

Ο λόγος της Φλωρεντίας Σ. Μπακομήτρου έχει το απρόσμενο της μουσικής που αναμετριέται με τη μοίρα.

Η Νταίζυ Τσιριγώτη Σερδάρη ακονίζει ξανά και ξανά τη μύτη στο μολύβι της, παίρνει χαρτί και γράφει, γράφει, γράφει. Ψιθυρίζεις προσευχές, τις αναπνέει κι έτσι ζει – υπάρχει.

Τα κείμενά του ο Γιώργος Τζηρίτης τα θέλει γυμνά σαν τα χέρια του, με μάτια κλειστά, γλυκά να σε αγγίξουν.

Ο πυρήνας της Choco Lamé μία πρόθεση, μετά την παράταξη προθέσεων: από αυτόν, με αυτόν, σε αυτόν. Για να φτάσεις στην κερένια πόλη των σκιών.

Ο Θρασύβουλος Αγγελόπουλος έχει στον λόγο του τον γραπτό μία καταπληκτική ικανότητα να αντιλαμβάνεται το βάθος, το χρώμα και τις σκιές.

Το γραπτό της Καλλιόπης Βελούδου το διαβάζεις δυνατά με μια γλύκα στο στόμα. Αντίδοτο στην πίκρα.

Τα λόγια της Μαρίας Γεωργαλά- Καρτούδη αιωρούνται αιχμηρά σαν ένα κηροπήγιο που κινείται μόνο του, κεριά λευκά, δίχως φως, λέξεις ματωμένες, κάθε μια τους έχει τη φωτογραφία μας επάνω της.

Οι ιστορίες της Σοφίας Καραγιαννοπούλου είναι λευκές, ιριδίζουσες, λαμπερές πέρλες που έπεσαν μ’ ένα συγχρονισμένο κρότο κι άρχισαν να απλώνονται για πάντα μέσα μας.

 

Η Ορσαλία Λαμπροπούλου γράφει στημένη στο ένα πόδι, σαν τον ερωδιό στο κανάλι έξω απ’ το παράθυρό της. Μαζί της κι εμείς! Ένα πέταγμα δρόμος είναι η κάθε της ιστορία. Διαβάζοντάς τον μπορεί και να αποφασίσεις να μετακομίσεις στην άλλη άκρη της πόλης.

Δεν είναι να παίζεις με τον Θεόδωρο Περιστερόπουλο, σας προειδοποιώ!!!

Για όλα γράφει η Μαίρη Σιγάλα: τα μυστικά, τα φανερά, τις φωνές, τ’ αγγίγματα, τις μυρωδιές… και σε γεμίζει με ζωή.

Ο Σπύρος Φαναριώτης γράφει με ένα αλογάκι της Παναγίας στα χέρια του. Ένιωσα να απειλούμαι! Γιατί είναι αιμοβόρα τα κείμενα αυτά… και το νου σας!

ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΜΙΝΑΚΗΣ

Συντονιστής των σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής για την Μικρή Φόρμα στο Μικρό Πολυτεχνείο.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Κυκλοφορεί απ' τις εκδόσεις Ηδυέπεια η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Σουβατζή , Ανατολική περίπολος

Νίκος Σουβατζής | Ανατολική περίπολος

Κυκλοφορεί απ' τις εκδόσεις Ηδυέπεια η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Σουβατζή Ανατολική περίπολος.

ISBN: 978-618-5471-26-2

Ένα ποίημα του Βασίλη Μαστρογιάννη για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μαστρογιάννη

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας και διέμεινε διαδοχικά μέχρι την ενηλικίωσή του στο Γοργοπόταμο, Λαμία και Ν. Κρίκελλο. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ) σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας και στην Αθήνα και διετέλεσε Διευθυντής του Π. Γ. του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Είναι Πτυχιούχος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου. Κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο. Από το 2017 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην Αστυνομική Ακαδημία. Διετέλεσε για τρία χρόνια Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Εποπτεία της Αγοράς και την Αντιμετώπιση Παραεμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Συμμετείχε (2018) στην Επιστημονική «Επιτροπή Πανούση» για την Ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς. Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα σε Ελληνικά περιοδικά, όπως την ʽΕπιθεώρηση Δημοσίου Δικαίουʼ και τον ʽΣυνήγοροʼ, σχετικά με την Τοπική Αστυνόμευση, τις Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, το Παραεμπόριο κ.α. Αρθρογραφεί σε ειδησεογραφικές έγκριτες ιστοσελίδες και σε εφημερίδες.

Άλλα έργα του ιδίου:

Δημοτική Αστυνόμευση 2019
Το Ποτάμι της Σιωπής (μυθιστόρημα)2018

12 Ιστορίες – 7 Γυναίκες δημιουργούν | Διηγήματα (Συλλογικό έργο)

Συγγραφείς: (Ελένη Γρομπανοπούλου, Τζένη Δούνη, Γεωργία Κιζιρίδου, Μαρκέλλα Μικέλη, Μάγδα Πανώρια, Έλλη Παπαδοπούλου, Μάντω Τερζή)

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες: 84

ISBN: 978-618-85116-5-1

Μαλακό εξώφυλλο

Μέγεθος: 14 Χ 21

Έτος Έκδοσης: 2021

Τιμή: 10 ευρώ

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

12 ετερόκλητες ιστορίες από 7 γυναίκες συγγραφείς. Διηγήσεις που καταδεικνύουν με ευκρίνεια την ποικιλομορφία στη σκέψη, στις εμπνεύσεις, στους στόχους της κάθε δημιουργού. Κοινωνικές ευαισθησίες, θρύλοι, εσωτερικές ανησυχίες, πολιτική, βιώματα, θέματα που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα… Η κάθε αφηγήτρια χρησιμοποιεί το ιδιαίτερο οπτικό της πεδίο και τη δική της ξεχωριστή αισθητική, προκειμένου να δημιουργήσει έναν ολόκληρo κόσμο. Έναν κόσμο ο οποίος κινείται άλλοτε στη σφαίρα του φανταστικού και άλλοτε στα μονοπάτια του ρεαλισμού. Γιατί πράγματι κάθε διήγημα είναι μια “αυτόνομη κατασκευή” που οφείλει στα μάτια του αναγνώστη να είναι στιβαρή και φτιαγμένη με σωστά υλικά. Καίρια και πειστική. Να μεταδίδει μηνύματα και να προβληματίζει. Οι ήρωες, πότε άνθρωποι της διπλανής πόρτας και πότε αποκυήματα της λογοτεχνικής δημιουργικότητας, πετυχαίνουν άριστα τους στόχους τους. Κι έτσι, η ποίηση επιβιώνει αλώβητη, η ψυχολογική καταπίεση “επαναστατεί”, οι “στιγματισμένοι’’ απενοχοποιούνται, η απώλεια “καλλωπίζεται”, οι υπέροχοι ελληνικοί θρύλοι “αποκωδικοποιούνται”. Τέλος, οι συγγραφείς μάς υπενθυμίζουν ότι συχνά ζούμε καταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία… “Αφουγκραστείτε” αυτές τις ιστορίες με τα μάτια της ψυχής σας και δε θα χάσετε…

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/12-ιστορίες-7-γυναίκες-δημιουργούν/

Master ART productions | Eταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars)

Η Master ART είναι εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 στην Αθήνα.

Ήρθε να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Ελλάδα, σχετικά με τα σεμινάρια ασύγχρονης παρακολούθησης, τα οποία δίνουν την δυνατότητα ευελιξίας στον άνθρωπο που τα παρακολουθεί να προσαρμόσει την παρακολούθηση ανάλογα με το δικό του πρόγραμμα, χωρίς να στερείται σε γνώση και ποιότητα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου Master classes, δηλαδή σεμιναρίων όπου καταξιωμένοι, στον χώρο τους, επαγγελματίες μοιράζονται την εμπειρία τους και την δική τους πορεία προς την κατάκτηση της επιτυχίας, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους ενδιαφερόμενους.

Σ’αυτή την προσπάθεια κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η υψηλή ποιότητα στην παραγωγή. Το συνεργείο είναι εξοπλισμένο με τα τεχνικά μέσα εκείνα (κάμερες, μικρόφωνα κ.τ.λ) που εγγυώνται κατά το δυνατόν την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, που καθιστούν την παρακολούθηση άνετη και ευχάριστη. Ανάλογη είναι και η προσέγγιση στο περιεχόμενο και την προώθηση των σεμιναρίων, ώστε να προκύψει ένα αποτέλεσμα άρτιο, που σέβεται τους ανθρώπους που επιλέγουν να τα προμηθευτούν. Η Master ART, ξεκίνησε την πορεία της με την παραγωγή τεσσάρων σεμιναρίων συγγραφής, με έγκριτους συγγραφείς που έχουν αφήσει και εξακολουθούν να αφήνουν το στίγμα τους στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ενώ έχουν μία σταθερή θέση στα ράφια των best sellers.

Συγκεκριμένα κυκλοφορούν:

-Master class συγγραφής με τον Κώστα Κρομμύδα: “Η ανατομία ενός επιτυχημένου βιβλίου”

https://itravelpoetry-s-master-class.teachable.com/p/master-class

-Master class συγγραφής με τον Στέφανο Δάνδολο: “Ένα ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας”

https://itravelpoetry-s-master-class.teachable.com/p/ff949e?fbclid=IwAR3vZiutPfboeCrscXX506-e1KJwXIE8cMifBECKqK90hyHAu4e9divAr5E

-Master class συγγραφής και αυτοβελτίωσης με τον Στέφανο Ξενάκη: “Η τέχνη της αυτοβελτίωσης”

https://itravelpoetry-s-master-class.teachable.com/p/180fbd?fbclid=IwAR2dL3iHAHZyX6oFqX4lerJVKXOrmczuX5Shyk8PmLwGeERvr4GPpOTM6w8

-Master class συγγραφής με την Αλκυόνη Παπαδάκη: “Η δύναμη των λέξεων”

https://itravelpoetry-s-master-class.teachable.com/p/alkioni-papadaki-masterart?fbclid=IwAR200Mvn-BjdfPWtx9CXQAtpn-QMNt_pde5nnGPuRGHzO5Zc8pJhGL8Tl-k

Τα παραπάνω πολύ σύντομα αγκαλιάστηκαν από το ενδιαφερόμενο κοινό, δίνοντας ώθηση στην Master ART να προσεγγίσει μελλοντικά και πολλούς άλλους τομείς εκτός από την συγγραφή.

Βρείτε την Master ART σε Facebook

https://www.facebook.com/MasterART.productions

και Instagram

https://www.instagram.com/master.art.productions/?hl=el

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Κυκλοφορεί με την αυθεντική εικονογράφηση από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

«Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται»

Ήταν 6 Απριλίου του 1943 όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά και από τότε αγγίζει τις καρδιές μεγάλων και μικρών, διαχρονικά. Έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ έχει επηρεάσει αναγνώστες διαφορετικών γενεών με τις ιδεαλιστικές παρατηρήσεις του σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση και τις συμπυκνωμένες δόσεις σοφίας του.

Δεν είναι άλλο από το παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη με την αυθεντική εικονογράφηση, έπειτα από απόκτηση των δικαιωμάτων για την ελληνική γλώσσα.

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: Ο Μικρός Πρίγκιπας

Τίτλος σειράς: Κλασικά για Μικρά Παιδιά

Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

Εικονογράφηση: Με την αυθεντική εικονογράφηση

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Κατηγορία: Κλασικά εικονογραφημένα

Ηλικία: από 5 ετών

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2021

Σελίδες: 36 ISBN: 9789606215483

Τιμή: 9,90 €

Πλοκή και συγγραφέας

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα αγόρι με κατάξανθα μαλλιά που ζει σε έναν τόσο δα μικρό πλανήτη με τρία ηφαίστεια και ένα ντελικάτο, αλλά δύστροπο τριαντάφυλλο. Μια μέρα, στενοχωρημένος με το λουλούδι που ήταν όλο απαιτήσεις, αποφάσισε να φύγει. Επισκέφθηκε πολλούς πλανήτες, ώσπου έφτασε στη Γη και ανακάλυψε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτά που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά αυτά που αισθανόμαστε με την καρδιά. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το διασημότερο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Παρόλο που θεωρείται παιδικό βιβλίο, στην ουσία είναι ένα αλληγορικό, αντιπολεμικό μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους.

Συλλεκτική σειρά

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, συλλεκτική σειρά με την αυθεντική εικονογράφηση, εμπνευσμένη από τον Μικρό Πρίγκιπα. Αυτή περιλαμβάνει εκτός από το παραπάνω, σκληρόδετο βιβλίο και χρωμοσελίδες, κουτιά δραστηριοτήτων, βιβλία με σφραγιδάκια, αυτοκόλλητα, μαγνητικούς σελιδοδείκτες και σφραγιδάκια επιβράβευσης. Μέσα στην Άνοιξη, δε, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο με τον Μικρό Πρίγκιπα για μεγαλύτερα παιδιά (8+). Η ιστορία φυσικά θα είναι η ίδια, όμως το format του θα είναι προσαρμοσμένο στην ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων: www.hartinipoli.gr

ΦΙΟΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ | H άχρονη παραλία | Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

Μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται σε κοινωφελείς οργανισμούς για την ένταξη γυναικών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και θυμάτων έμφυλης βίας.

κείνη γεννήθηκε σε μια από τις πλούσιες οικογένειες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι γυναίκες θεωρείται πως ζουν ισότιμα με τους άντρες. Εκείνες στα φτωχά κράτη των Βαλκανίων και της Αφρικής, όπου η αξία της γυναίκας είναι αναλώσιμη. Εκείνη είναι μια γυναίκα δυναμική, μια σύγχρονη αμαζόνα, που μέσα στην κοινωνία μας, αγκυλωμένη ακόμα στις παθογένειες του χθες, προσπαθεί να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: τον αληθινό έρωτα, την αναγνώριση, μια επιτυχημένη ανεξάρτητη καριέρα. Εκείνες είναι θύματα μιας τραγικής ιστορίας που εκτυλίσσεται παράλληλα στα ίδια ή σε άλλα γεωγραφικά μήκη. Νεαρές γυναίκες αδύναμες, που δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν, τους έσκισαν τα πέπλα της αθωότητας φορώντας τους τις αλυσίδες της σωματεμπορίας. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια.

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα σε μια ψαροταβέρνα πάνω στη θάλασσα ξεκινάει μια ιστορία απελευθέρωσης, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής, για όλες τους. Μέσα από μια πορεία δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και πισωγυρίσματα, εκείνη στρέφεται προς τα μέσα προκειμένου να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που είχε, αλλά δεν γνώριζε. Εκείνες δεν έχουν σε κανέναν να στραφούν, δεν τους ανήκει ούτε καν το ίδιο τους το σώμα. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να τις βοηθήσει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO:

Κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, ακαδημαϊκή ερευνήτρια, συγγραφέας μυθιστορημάτων, σύμβουλος πολιτικής & παγκόσμια ομιλήτρια στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη βιομηχανία της μόδας και στην ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων εμπορίας και γυναικών σε κίνδυνο εκμετάλλευσης. Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και αναγέννηση του περιβάλλοντος μέσα από νέα πρότυπα παραγωγής, προμηθειών και κατανάλωσης στη μόδα.

Η Φιόρη κατέχει βραβευμένο διδακτορικό στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Brunel Business School και είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες της Μόδας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.), Ερευνητικό Εργαστήρι. Διευθύντρια έργου του Παρατηρητήριου Ηθικής & Κυκλικής Μόδας και του Summer School στη Βιώσιμη Μόδα στο Διοικητικό Εργαστήρι του Ο.Π.Α. Είναι συντονίστρια για την Ελλάδα του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution και του Φεστιβάλ Raise Your Voice σε συνδιοργάνωση με 56 κρατικούς φορείς & ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων και της κλιματικής κρίσης. Ιδρύτρια του Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας SOFFA που στοχεύει στην ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων εμπορίας και γυναικών σε κίνδυνο εκμετάλλευσης και στην αναγέννηση του περιβάλλοντος. Εκτελεστικός παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 12 επεισοδίων Social Growth. Ιδρύτρια της αναγέννησης του αθλητικού vintage οικογενειακού της brand ΖΙΤΑ Ελλάς, του Refergon πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για ευάλωτο πληθυσμό και του Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας The Nest. Συντονίστρια ευρωπαϊκών έργων: COSME και Erasmus Plus. 

Instagram @fiori_lpp_zit

email: f.zafeiropoulou@thenest.org.gr

ISBN: 978-960-382-030-7

Σελίδες: 780,

Τιμή: 18,02 με ΦΠΑ

εκδόσεις KAKTOS

Πανεπιστημίου 46, 10678 Αθήνα 

τηλ. 210 38 40 524    www.kaktos.gr

Ζούρτσα 1821 της Ελένης Γιαννίκου

Λιανική τιμή: 12 ευρώ +6% ΦΠΑ

Σελ. 168

Διάσταση 14Χ21

ISBN: 978 618 5456 37 5

Η Αδαμαντία Γρηγοριάδου, αγωνίστρια στην Επανάσταση το 1821, οι γιοι της, τα αδέλφια της, οι Ζουρτσάνοι αγωνιστές, τα δημοτικά τραγούδια που παραπέμπουν σ’ εκείνα τα χρόνια και άλλα τεκμήρια αποκαλύπτουν λιτά και δωρικά την πολύπλευρη προσφορά της Ζούρτσας (Νέας Φιγαλείας) στην εθνική παλιγγενεσία. (από το οπισθόφυλλο της έκδοσης).

Το βιβλίο «Ζούρτσα 1821», το οποίο έγραψε μετά από έρευνα η φιλόλογος Ελένη Γιαννίκου και στο οποίο περιλαμβάνεται και η βιογραφία της αγωνίστριας Αδαμαντίας Γρηγοριάδου, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η έκδοση είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στο πρώτο με υπότιτλο «Από το μελάνι στο μάρμαρο» παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία της Αδαμαντίας Γρηγοριάδου και στο δεύτερο με τίτλο «Η Τουρκοκρατία στο κόλι της Ζούρτσας» αναφέρονται όλα τα πρόσωπα και γεγονότα εκείνης της εποχής.

Το βιβλίο προλογίζει η ιστορικός και αρχαιολόγος Μαρία Γ. Πιπιλή, ενώ φιλοξενούνται άρθρα του συγγραφέα Στάθη Παρασκευόπουλου, του συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή Ευάγγελου Γιαννικόπουλου και του Κώστα Κατσάμπουλα.

Τα περιεχόμενα της έκδοσης:

Α΄ ΜΕΡΟΣ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ 

Β΄ ΜΕΡΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΙ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ

Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά, που πολλές διηγήσεις έχουν ξεθωριάσει από τον χρόνο και τα αντικείμενα έχουν φθαρεί, βιβλία όπως αυτό της Ελένης Γιαννίκου είναι πολύτιμα. Η συγκέντρωση πληροφοριών για πρόσωπα και γεγονότα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία μας είναι η ταυτότητά μας.

Μαρία Γεωργίου Πιπιλή Ιστορικός-αρχαιολόγος 

Το βιβλίο κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Ελένη Ανδρεάδη: «Ας είναι η 22α Μαρτίου μια αφορμή να εκτιμήσουμε το νερό»

Η συγγραφέας της βραβευμένης bestseller σειράς βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» (εκδόσεις Μεταίχμιο) και ιδρύτρια της ομώνυμης ΑΜΚΕ, Ελένη Ανδρεάδη στέλνει ένα μήνυμα στους μεγάλους αυτού του πλανήτη, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου). Στους μικρούς δεν χρειάζεται ν’ απευθυνθεί τώρα, ούτε να τους… τρίξει τα δόντια. Αυτούς τους έχει στο πλευρό της. Είναι τα παιδιά-αναγνώστες των βιβλίων της, οι επίλεκτοι πράκτορες μιας ομάδας που συνεχώς μεγαλώνει, δεν γνωρίζει σύνορα και είναι αποφασισμένη να σώσει τον πλανήτη. Που γνωρίζει πως το νερό είναι θησαυρός και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το διαφυλάξει. Tο θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, «Εκτιμώντας το Νερό (Valuing Water)», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο χρόνος που πέρασε - και συνεχίζει - χαρακτηρίζεται για τους περισσότερους από εμάς, από μια ριζική αναθεώρηση του τι θεωρούσαμε δεδομένο και την εκ νέου εκτίμησή του. Τη δυνατότητα του να κυκλοφορούμε ελεύθερα, να ταξιδεύουμε, να πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο, να αγκαλιαζόμαστε… Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ζούμε ανέγγιχτοι και υγιείς σε έναν άρρωστο πλανήτη, έσβησε.

Ο έκτος στόχος βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) μιλάει για καθαρό νερό. Γιατί δεν θα έπρεπε αυτό να μας αφήνει αδιάφορους; Παρόλο που η επιφάνεια του πλανήτη μας είναι καλυμμένη με 70% νερό, μονάχα 1% του νερού αυτού είναι πόσιμο και ταυτόχρονα διαθέσιμο σ’ εμάς. Αυτό το ελάχιστο γλυκό νερό, μεταξύ άλλων, εξυπηρετεί τις ανάγκες μας στο σπίτι και στη βιομηχανία, ποτίζει τις καλλιέργειές μας και στεγάζει μια εκπληκτική βιοποικιλότητα. Μέχρι το 2050, κοντά στα 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι προβλέπεται πως θα ζουν σε περιοχές όπου το νερό δεν θα αρκεί για τουλάχιστον ένα μήνα το χρόνο.

Μια από τις πρώτες αποστολές της Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πράκτορες του Πλανήτη ήταν η «Αποστολή: Ο Κύκλος του Νερού», σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, στο φράγμα του Μαραθώνα. Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, προσκαλέσαμε παιδιά να μάθουν τι είναι ο κύκλος του νερού. Θέλαμε να κατανοήσουν πως - όπως ο πράκτορας Ιάσωνας εξηγεί στον αναγνώστη στο πρώτο βιβλίο της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη- το νερό στη Γη ήταν και είναι πάντα το ίδιο σε ποσότητα. Ενώ οι άνθρωποι αυξανόμαστε στον πλανήτη, το νερό παραμένει σταθερό. Παραμένει σταθερό, ενώ το ρυπαίνουμε και το σπαταλάμε, και η κλιματική κρίση επηρεάζει με εξαιρετικά πολύπλοκους τρόπους τον κύκλο του νερού και την ευαίσθητη ισορροπία του πλανήτη μας από την οποία εξαρτάται η ζωή μας, όπως την ξέρουμε.

 

Ας είναι η 22 Μαρτίου λοιπόν, μια αφορμή να εκτιμήσουμε το νερό. Ας γίνει η αφορμή να ενημερωθούμε και να κάνουμε κάτι που να δείχνει έμπρακτα ότι κατανοούμε πως αποτελεί θησαυρό τον οποίο μπορεί να χάσουμε. Ας είναι μια μικρή κίνηση για αρχή, αν δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε: Να μάθουμε, για παράδειγμα, στα παιδιά μας να κλείνουν τη βρύση όταν πλένουν τα δόντια τους. Ή ας κάνουμε κάτι μεγαλύτερο, όπως να διαμορφώσουμε τον κήπο μας ενόψει καλοκαιριού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πότισμα (xeriscaping). Πάνω από όλα, ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή. Αυτό τον Νοέμβριο θα γίνει η σημαντικότερη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητάς μας στον πλανήτη. Εάν καταφέρουμε να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 °C (πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα), η πίεση που ασκείται στο νερό από την κλιματική αλλαγή θα μειωθεί κατά το μισό. Δεν μπορεί αυτός ο αγώνας επιβίωσης να επιτύχει, εάν αφήνει τόσους πολλούς αδιάφορους.

Όταν πάνω από 2 δισεκατομμύρια στον πλανήτη μας δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και 6.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό, το ότι φτάνει στη βρύση μας αυτός ο θησαυρός, θα έπρεπε να κατανοούμε πως είναι ένα θαύμα.

Ένα θαύμα, όπως πολλά άλλα που τελευταία διαπιστώσαμε, δεν είναι καθόλου δεδομένο. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς επιτρέπει να κλείνουμε τα μάτια και να διατηρούμε την αίσθηση πως τρέχουμε με σιγουριά σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, όταν στην πραγματικότητα το είδος μας αυτή την στιγμή ισορροπεί στον πλανήτη σαν ακροβάτης σε τεντωμένο σκοινί. Ζούμε μια συλλογική αυταπάτη. Όταν πέφτουμε, θα είναι πια αργά.

Ελένη Ανδρεάδη, συγγραφέας

Βρείτε πληροφορίες για την ίδια και το τελευταίο της βιβλίο Η Απαγωγή της Δ κάνοντας κλικ 

https://www.vassosotiriou.gr/i-apagogi-tis-d-gia-tin-plastiki-rypansi-apo-tin-eleni-andreadi/

Μάθετε τα πάντα για την ΑΜΚΕ Πράκτορες του Πλανήτη, κάνοντας κλικ

http://planetagents.org/

Δείτε όλα τα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη, κάνοντας κλικ

https://www.metaixmio.gr/el/catalog/%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7

Η Απαγορευμένη Αίθουσα της Φωτεινής Αποστολοπούλου | Νουβέλα επιστημονικής φαντασίας | εκδόσεις Φίλντισι

Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 156

ISBN: 978 618 5456 35 1

Έτος 2198 μ.Χ.

Στη Γη δεν υπάρχει πια τεχνολογία, δεν υπάρχουν επιστήμονες.

Εκδιώχθηκαν όλοι πριν από εκατό χρόνια και ζουν στον Πλανήτη που έχουν κατασκευάσει, τον Πλανήτη ΜΒ (Μη Βία). Έναν Πλανήτη χωρίς βία, χωρίς τέχνη, χωρίς προβλήματα. Από τη Γη φτάνουν στον Πλανήτη ΜΒ κυνηγημένοι, ένας άντρας, ο Τζιμ, και μία γυναίκα, η 42. Ο ερχομός των δύο Γήινων φέρνει μεγάλες ανατροπές στον Πλανήτη ΜΒ. Κι ενώ η αγωνία για την κατάσταση της Γης κορυφώνεται, αποκαλύπτονται οι πολιτικές ίντριγκες και τα κίνητρα των κατοίκων του Πλανήτη ΜΒ, η κρυφή αποστολή του Τζιμ στη Γη, φανερώνεται για πρώτη φορά το μεγάλο μυστικό της Απαγορευμένης Αίθουσας, ο καταλυτικός ρόλος της 42 και η σημασία της Τέχνης στη σωτηρία της Γης.

Η Φωτεινή Αποστολοπούλου γεννήθηκε το 1969 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Έχει τελειώσει τη Νομική Αθηνών, είναι δικηγόρος και ζει στην Αθήνα. Το 2013 και το 2014 διήγηματά της δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά sites. Μονόπρακτά της συμπεριελήφθησαν σε θεατρικές παραστάσεις το 2008 και του 2018. Τον Ιούλιο του 2019 εκδόθηκαν 3 μικρά διηγήματά της από τις εκδόσεις Φίλντισι, στο συλλογικό έργο, με τίτλο «Ο κήπος με τα Μπονζάι - 20 νέοι λογοτέχνες του 2019». Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και την performance.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

Τα κοχλίδια της Σοφίας Ησυχίδου - Το παραμύθι που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα

Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 34

ISBN: 978 618 5456 30 6

Εικονογράφηση: Ανίτα Ουγουρλόγλου

Η παραλία που ζουν τα κοχλίδια υπάρχει στο βόρειο τμήμα του νησιού Εύβοια. Κάποτε αυτή η παραλία ήταν πραγματικά παραμυθένια. Πεύκα, σχοίνα, θυμάρι, ρίγανη και ένα σωρό άλλα φυτά και βότανα, φύτρωναν σύριζα στα μεγάλα βότσαλα ενώ την Άνοιξη ακόμη και η περιοχή των βοτσάλων, γέμιζε από κατακόκκινες παπαρούνες. Βράχια και βαθουλώματα σαν αυτά του παραμυθιού υπήρχαν παντού και γύρω τους ένας ολοζώντανος άλαλος μικρόκοσμος από καβούρια, πεταλίδες, κοχλίδια και μικρά ψάρια. Αργότερα, όταν η περιοχή πουλήθηκε για παραθερισμό και χτίστηκαν τα σπίτια, κάποιος πολύ πλούσιος θέλησε να διορθώσει την παραλία. Έφερε λοιπόν τόνους από ψιλό βοτσαλάκι που απλώθηκε παντού. Η παραλία πράγματι έγινε πιο όμορφη και πιο απολαυστική στους κατοίκους της περιοχής, αλλά χάθηκαν τα κοχλίδια, γιατί τα βαθουλώματα και τα βράχια τους γέμισαν από το μικρό χαλίκι που έκανε τη ζωή μας πιο άνετη.

Το δίδαγμα του παραμυθιού

Η τρυφερή ψυχή του παιδιού δίνει ένα μήνυμα αγάπης, στοργής και προστασίας για κάθε αδύναμο πλάσμα. Ίσως αν όλοι μας ακολουθούσαμε το παράδειγμα του μικρού Δημητράκη ο κόσμος μας θα γινόταν πολύ καλύτερος.

Βιογραφικό:

Η Σοφία Ησυχίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε επί 18 χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρεία και εταιρεία ελεγκτών λογιστών. Ακολούθως υπήρξε εκπαιδευτικός και διευθύντρια επί 17 χρόνια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών «Επιχειρησιακές Σπουδές Ησυχίδη», το οποίο ίδρυσε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Ησυχίδη σε συνεργασία με το Αγγλικό Ινστιτούτο «The Institute of Commercial Management (ICM)». Επινόησε και οργάνωσε δική της μεθοδολογία για τη διδασκαλία γραμματέων στελεχών συντονισμού γραφειακής εργασίας (executive coordinators) και εξέδωσε με αποκλειστικότητα τα εκπαιδευτικά βιβλία «Οδηγός γραμματέως (ελληνική- αγγλική αλληλογραφία, οργάνωση γραφείου, η γραμματεύς στο ζωτικό της χώρο, εισαγωγές-εξαγωγές με case studies)», «Ελληνική στενογραφία», «Ελληνική-αγγλική δακτυλογραφία», «Shiping Notes» και «Ναυτιλιακή αλληλογραφία». Aγαπά τη λογοτεχνία και την ιστορία και από 20 χρονών γράφει διηγήματα, παραμύθια και μυθιστορήματα. Στόχος της, με τρυφερότητα και γλυκύτητα, η αφήγηση γεγονότων από την καθημερινή ζωή και την ιστορική πραγματικότητα με ρεαλισμό και αμεσότητα. Ο αναγνώστης αντλεί τις ηθικές αξίες μέσα από τις παραδόσεις και παίρνει τις συμβουλές που έχει ανάγκη και τα μηνύματα που χρειάζεται για τη ζωή και τις δυσκολίες της.

Το 2018 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ψάχνοντας την Ιθάκη». «Τα κοχλίδια» είναι το πρώτο παραμύθι, που επέλεξε για να δει το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε πολλά που εμπνεύστηκε από το ρόλο της ως μητέρα και γιαγιά.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr

info@filntisi.gr

«’ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ...» - Ένα παραμύθι για τον ΕΥΖΩΝΑ και τη στολή του που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας –

Συγγραφέας: Χαρά Πάτρα

Εκδόσεις: ΦΙΛΥΡΑ

ISBN: 978-618-5270-64-3

«’ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ...».

Ένα τρυφερό παραμύθι για τους γονείς που θα ήθελαν, με τρόπο απλό και κατανοητό, να εμφυσήσουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το Ελληνικό Έθνος στα παιδιά τους. Πρόκειται ταυτόχρονα για το πρώτο παραμύθι που φέρνει τα παιδιά σε επαφή και γνωριμία με τη φορεσιά του Εύζωνα, με τους συμβολισμούς και την ιστορία της. Για το λόγο αυτό αποτελεί και ένα βιβλίο – οδηγό για κάθε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , ο οποίος θέλει τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τους ανθρώπους που στέκονται αγέρωχοι μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. Μορφές ,οι οποίες μας θυμίζουν τι σημαίνει να είναι κανείς Έλληνας.

«’ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ...»

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, Εξαρχείας Ουγγαρίας και Μεσευρώπης και με την υποστήριξη του Ομογενειακού Συλλόγου “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein”.

Το βιβλίο προλογίζει η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας κυρία Κατερίνα Αποστόλου.

Κεντρική διάθεση βιβλιοπωλείο «Εν Αθήναις», Μαυροκορδάτου 9, τηλ. 2103830491

Ένα παραμύθι από την Χαρά Πάτρα και τις Εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”

“ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ” του Ελευθέριου Κορυφίδη

Είδος: Ποίηση

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες: 60

ISBN: 978-618-85116-1-3

Μαλακό εξώφυλλο

Μέγεθος: 14 Χ 21

Έτος Έκδοσης: 2021

Τιμή: 9,00 ευρώ

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Ο Μύθος… η προσπάθεια του ανθρώπου να ανάγει στο εξώκοσμο στοιχείο το άρρητο και το απόκρυφο της Φύσης του, για να το φέρει κοντά του σε κίνηση συμφιλίωσης, να το μερέψει· να ξορκίσει τις αδυναμίες και τα Πάθη του. Και ο Μύθος με τα σύμβολά του του προσφέρει απλόχερα το Προσωπείο της σωτήριας διεξόδου. Σε τούτα τα ποιήματα πρωταγωνιστής είναι ο Άνθρωπος του Χτες, του Σήμερα, του Παντός. Τριάντα τρία Προσωπεία χρησιμοποιούν τα δεδομένα ισάριθμων μυθολογικών προσώπων και γεννούν ζητούμενα και σκέψεις για τις περιπέτειες του ταλαίπωρου ανθρώπινου Συναισθήματος. Ο αριθμός έχει τη δική του συμβολική προέκταση που μπορεί να λειτουργήσει στον κάθε αναγνώστη κατά το δοκούν της προσωπικής του πίστης και φαντασίας. Ο Μύθος, τελικά, ήταν μόνο η αφορμή…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Ελευθέριος Κορυφίδης γεννήθηκε στη Βέροια και μεγάλωσε στα Παλατίτσια Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, όπου σπούδασε Κλασική Φιλολογία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Αγαπάει ιδιαίτερα τη ζωγραφική (σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στη σχολή ABC de Paris), τον κινηματογράφο και το θέατρο (ασχολείται ενεργά με την υποκριτική σε θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας). Από μικρός ασχολείται με τη συγγραφή, κυρίως ποίησης. Μαθητής Γυμνασίου ακόμα, κερδίζει με διήγημά του Βραβείο Άριστης Διάκρισης στον τομέα της Πεζογραφίας στο Διεθνή Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέα Ταλέντα “Φίλωνος” (Πειραιάς, Φεβρουάριος 1987). Η ποιητική του Συλλογή “Μυθοπροσωπεία” (με 17 από τα 33 ποιήματα που αποτέλεσαν την τελική μορφή της) βραβεύτηκε με Τιμητικό Έπαινο στον 24ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» (Κιλκίς, Ιούνιος 2019)· μια διοργάνωση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Τέχνη» Κιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα Φαρέτρα όπου δημοσιεύει ποιήματα και άρθρα.

Σημειωματάριο Ευχών της Έφης Φλωτσίου - Εκδόσεις Φίλντισι

Λιανική τιμή: 10 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 126

ISBN: 978-618-5456-36-8

Σημειωματάριο Ευχών.

Στις σελίδες του θα βρεις μια Ευχή για το καλό κάθε μήνα, σελίδες να οργανώσεις δημιουργικά την καθημερινότητά σου (Να θυμηθώ, Αυτό το μήνα γιορτάζουν, Να διαβάσω, να δω, να ακούσω, Ο στόχος μου γι’ αυτό το μήνα είναι…, Είμαι ευγνώμων για…, Να θυμηθώ να μην ξεχάσω τα καλά του μήνα, Αυτός ο μήνας μου έμαθε)

Κι όπως γράφει και η Έφη Φλωτσίου: «Οι ευχές είναι οι σπόροι των θαυμάτων. Υπάρχουν ήδη μέσα στις καρδιές. Είναι δώρα που περιμένουν να τα βρούμε. Αν κοιτάξεις με τα μάτια της ψυχής θα δεις να τρεμοσβήσουν σαν μικρά αστέρια στο σκοτάδι. Γίνε ο θαυματοποιός κηπουρός. Πότισε τους σπόρους σου με αγάπη και πίστη. Δούλεψε για να ανθίσουν με υπομονή. Εύχομαι στο ταξίδι της ζωής να λάμπουν πάντα οι ευχές σας σαν τον Πολικό Αστέρα και να σας οδηγήσουν σοφούς στην Ιθάκη σας».

Η Έφη Φλωτσίου είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας ΕΥΔΑΠ. Είναι επίσης Life & Business Coach Inspirational Certified Coach (ICC) της Inspirational Coaching & Mentoring (ICM) Academy.

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο της «Τα 3 Κλειδιά της Προσωπικής Ανάπτυξης».

SILENTIUM- EΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ

Σε ψάχνω στο σκοτάδι, γιατί δεν μπορώ να σε βρω στο φως. Σ’ αγγίζω δίχως να σε ξέρω, γιατί χρόνια εσένα περίμενα. Σε φιλώ και βλέπω το είδωλό μου στον καθρέφτη, γιατί εσύ μοιάζεις περισσότερο μ’ εμένα. Άφησέ με να σε βρω… Το βιβλίο συνοδεύεται από μουσικό CD.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Αντώνης Φιλιππαίος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. 

Η αφετηρία του ποιητικού έργου ξεκίνησε με την ποιητική συλλογή Animus nudus που τιμήθηκε με το βραβείο «Ανακρέων» στον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ. Π. Καβάφης», το έτος 2017, από την International Art Academy. Το ίδιο έργο διακρίθηκε στα βραβεία συγγραφής από την International Art Academy ως η καλύτερη ποιητική συλλογή για το έτος 2018.

Ακολούθησε άλλη μία διάκριση, καθώς το έργο του ξεχώρισε ως ένα από τα καλύτερα συγγραφικά δημιουργήματα από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ), το έτος 2020.

Στην παρούσα ποιητική συλλογή Silentium - Εις το όνομα της σιωπής, το ομώνυμο ποίημα τιμήθηκε με έπαινο στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Το ποίημα «Γυμνή ψυχή - Animus nudus», από την ίδια συλλογή, απέσπασε το βραβείο «Πρατίνας» στον 7ο Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, το έτος 2018. Επίσης, το ποίημα «Οι εραστές του φωτός» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 8ο Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, το έτος 2019. Το ίδιο ποίημα τιμήθηκε με έπαινο, στο πλαίσιο του 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού, από το περιοδικό Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού «Κελαινώ», το έτος 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποίημα με τίτλο «Ο χρησμός της Αντιγόνης», το οποίο θα συμπεριληφθεί στην επόμενη ποιητική συλλογή, απέσπασε αριστείο ποίησης στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ) για το έτος 2020. Επίσης, δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς. Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού φορέα «Αμφικτυονία του Ελληνισμού» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).

Το βραβευμένο ποίημα «Γυμνή ψυχή» μελοποιήθηκε από τη συνθέτρια Ελευθερία Μεταξά, η οποία είναι και η ερμηνεύτρια, και τον Πρόεδρο της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Δημήτριο Μπουκόνη, το 2019. Το CD του μελοποιημένου ποιήματος εμπεριέχεται στην παρούσα συλλογή.

Πρόσφατα, μελοποιήθηκε από την ίδια συνθέτρια Ελευθερία Μεταξά και το βραβευμένο ποίημα «Ζω», το οποίο ανήκει στην πρώτη ποιητική συλλογή Animus nudus.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, ιταλική και ρωσική γλώσσα. Επίσης, ποιήματά του περιλαμβάνονται σε αρκετές ποιητικές ανθολογίες, σε γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά, σε εγκυκλοπαίδειες Γραμμάτων και Τεχνών από σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς.

Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες:

https://www.kaktos.gr/el/silentium.html

Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

info@kaktos.gr

210 3840524 / 210 3844458

Τιμή: 10,60 με ΦΠΑ 

Σελ.: 72

ISBN-978-960-382-015-4

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η εξαιρετική μελέτη του Ηλία Διακαντώνη, “Στοιχεία ουτοπίας και δυστοπίας στο έργο του John Ronald Reuel Tolkien”

“Στοιχεία ουτοπίας και δυστοπίας στο έργο του John Ronald Reuel Tolkien”

Είδος: Μελέτη Συγγραφέας: Ηλίας Διακαντώνης

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες: 266

ISBN: 978-618-85116-4-4

Μαλακό εξώφυλλο Διάσταση 17 Χ 24

Έτος Έκδοσης: 2021      Τιμή: 16,70 ευρώ

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Η πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου μας είναι ότι έχουμε σκάψει ένα αρκετά βαθύ λάκκο για τους εαυτούς μας. Ξέρουμε πώς να βγούμε από αυτόν; Ξέρουμε τελικά πού θέλουμε να είμαστε; Ποιος θυμάται πια τι συνιστά μια πλούσια και βαθιά κουλτούρα της ζωής; Κεντρικός άξονας της παρούσας έκδοσης είναι, η αποσαφήνιση των όρων «ουτοπία» και «δυστοπία» και η ανίχνευση των εν λόγω στοιχείων στο τρίτομο έργο του Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» χρησιμοποιώντας επικουρικά και τα έργα του ίδιου συγγραφέα «Σιλμαρίλλιον» και «Χόμπιτ». Ο Τόλκιν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ακριβές και πολύπλευρο μοντέλο βάσει του οποίου μπορούμε να κρίνουμε το σύγχρονο κόσμο μας και να σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τις ελπίδες μας. Διερευνά τις βαθύτερες διαστάσεις της ανθρωπιάς μας, τη δύναμη και το μεγαλείο της και ανυψώνει την ίδια την εικόνα της ανθρωπότητας σε υψηλότερα επίπεδα αντίληψης. Βοηθά τον αναγνώστη να εξερευνήσει την αυτοπαγίδευση της ανθρωπότητας και να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Ηλίας Διακαντώνης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Ιαλυσό της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτοχος Διπλώματος Ειδικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος», πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαιολογίας & Εκπαίδευσης του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2003 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/στοιχεία-ουτοπίας-και-δυστοπίας-στο-έ/

Θάνος Αλεξανδρής ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΑΝΗΜΕΡΑ

Πορτρέτα ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της τηλεόρασης και του περιθωρίου συνυπάρχουν σε αυτές εδώ τις σελίδες, οι οποίοι μας διηγούνται τις εξαίσιες αλλά και ανατρεπτικές τους ιστορίες. Αβανγκάρντ χώροι, καλλιτεχνικά στέκια, ετερόκλιτοι ήρωες και τα πρώτα ντεκαντάνς ντραγκ σόου της Αθήνας περασμένων δεκαετιών αναδεικνύουν μια Ελλάδα που αλλάζει, που μεταλλάσσεται συνεχώς στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ενώ φίλοι και διανοούμενοι αναζητούν απεγνωσμένα τα χρόνια εκείνα της χαράς, της μέθεξης, του έρωτα και των εκρηκτικών συναισθημάτων.

Αυτοσχέδια επιθεωρησιακά νούμερα από ραδιοφωνικές εκπομπές, αναμνήσεις φίλων συναγωνιστών που έζησαν συγκλονιστικά χρόνια ευτυχίας στα σκυλάδικα της παραμεθορίου και, γενικά, ό,τι περίσσεψε απ’ το ηρωικό έπος τού Αυτή η νύχτα μένει. Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει κείμενα δημοσιευμένα πριν από δεκαπέντε χρόνια, στην Athens Voice, το Penthouse και πρόσφατα στο ΑΛΜΑΝΑΚ της Lifo, στα οποία περιγράφονται, με τολμηρό και καυστικό χιούμορ, οι συνήθειες, τα πάθη και τα ήθη των τηλεοπτικών μας αστεριών, που –δόξα τω Θεώ– υπάρχουν και αναφύονται σαν τα γιούκα διαρκώς. Φυσικά, υπάρχουν και καινούργια κείμενα που αναφέρονται στη βασιλεία των μαγείρων, των ηλεκτρολόγων, του Ντάνου και όλων των υδραυλικών που, ξαφνικά, σαν τη Γαλλική Επανάσταση, ξεχύθηκαν στο τηλεοπτικό πεδίο να αρπάξουν αυτό που δικαιωματικά τούς ανήκει.

Το βιβλίο συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες των πραγματικών ηρώων που συνάντησε ο συγγραφέας. Μας συστήνει το σύμπαν αυτό, το σχεδόν αλμοδοβαρικό, που είναι ένα παλίμψηστο της καψούρας, των άνομων πράξεων, του γλεντιού, του πάθους και της νύχτας – ένας δηλαδή ύμνος στη ζωή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα στη Νέα Αρτάκη, σε ένα χωριό έξω από τη Χαλκίδα, και το μόνο που θυμάμαι από τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια είναι ότι δεν απόκτησα ούτε έναν φίλο. Μέχρι να περάσω στο πανεπιστήμιο, δεν βγήκα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού μου για κοινωνικές συναναστροφές, αφού όλη μου τη ζωή ήμουν στα ιερατεία με διακαή πόθο, ως ιεραπόστολος ή και ως αρχιμανδρίτης, να αναζητήσω τη σωτηρία μου. Η Νομική έγινε το άλλοθι για να ξεφύγω, αλλά, όταν ανακοίνωσα τα καλλιτεχνικά μου όνειρα, ακολούθησαν ομηρικοί καβγάδες. Ακολουθεί μακρόχρονη συνεργασία με τη λατρεμένη παιδική μου φίλη Μαλβίνα στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε περιοδικά, και μια εξαιρετική συμμετοχή σε εκπομπές της Σεμίνας, από τα πιο γενναιόδωρα πλάσματα. Το βιβλίο μου Αυτή η νύχτα μένει, που έγινε ταινία από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και θεατρική παράσταση από την Κίρκη Καραλή, δεν έχει γίνει ακόμη χορόδραμα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, ενώ το δεύτερο βιβλίο μου Η Μπαρή Σεβντάβα (περιγράφει τη ζωή του Μανώλη Αγγελόπουλου) είχε δικαστικές περιπέτειες. Αν ξαναγεννιόμουνα, θα ήθελα να αρχίσω από τη νύχτα. Να ξαναζήσω πάλι αυτό το ξέφρενο πανηγύρι της χαράς και των αισθήσεων. Γλέντησα, αποθεώθηκα, τρελάθηκα στην κυριολεξία και πέρασα μαγικά, ακυρώνοντας στην ουσία την ατάκα του Χορν στην «Οδό Ονείρων»: «Κανείς δεν ζει αληθινά αυτό που θα ’θελε να ζήσει».

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η συλλογή διηγημάτων “Απ’ τη μια ζωή… στην άλλη”, της Μαρίας Σκαρλάτου

“Απ’ τη μια ζωή… στην άλλη” Μαρία Σκαρλάτου

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Είδος: Διηγήματα Σελίδες: 90

ISBN: 978-618-85116-2-0

Έτος Έκδοσης: 2021

Τιμή: 10€

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Ιστορίες από την Άνοιξη του 2020, του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι, της αναγκαστικής παύσης του μέχρι πριν φυσιολογικού ρυθμού ζωής, της υποχρεωτικής στροφής στο ‘μέσα’, της ανασφάλειας για την επόμενη μέρα, του φόβου για κάτι που δεν γνωρίζεις, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις, της αναθεώρησης πραγμάτων και προτεραιοτήτων στη ζωή, της προσαρμογής σε μια καινούργια πραγματικότητα. Ιστορίες της διπλανής πόρτας. Ιστορίες αληθινές, ανθρώπινες που αναφέρονται σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά θα μπορούσαν να συμβούν άσχετα από το πλαίσιο της καραντίνας. Καθένας διαβάζοντάς τες θα βρει κομμάτια ταύτισης. Γιατί όσες διαφορές κι αν έχουμε οι άνθρωποι στη βάση μας μοιάζουμε, ταυτιζόμαστε. Η ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί να διαφοροποιείται κάτω από συνθήκες πίεσης όμως εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, με λίγο πιο γρήγορα αντανακλαστικά για να προσαρμοστούμε στις καινούργιες καταστάσεις και να συνεχιστεί η ζωή…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Μαρία Σκαρλάτου γεννήθηκε στη Λαμία. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική και τη Βραχεία ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος στο γραφείο της στην πόλη της Λαμίας παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πραγματοποιώντας εισηγήσεις και σεμινάρια. Αρθρογραφεί συστηματικά καλύπτοντας θέματα ψυχολογίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ψυχική υγεία. Αγαπά το διάβασμα, τα ταξίδια, τη ζωγραφική, το τρέξιμο, την πεζοπορία στη φύση, τις ουσιαστικές κουβέντες με φίλους. Ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει καινούργια πράγματα, πιστεύει ότι η εξέλιξη της προσωπικότητας δεν σταματά ποτέ κι ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά και τα σχέδιά μας. Αρκεί να τα πιστέψουμε, να τους δώσουμε την απαραίτητη ενέργεια και να δουλέψουμε γι' αυτά με όλη μας την ψυχή!

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/απ-τη-μια-ζωή-στην-άλλη/

Το τίποτα που πλέει ευτυχισμένο της Κατίνας Μέτσιου

Λιανική τιμή: 10ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 72

ISBN: 978-618-5456-23-8

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μη σταματάς να βρίσκεις σε κάθε κύμα το σπίτι σου.

Να ακουμπάς στο μάγουλο της θάλασσας

σαν να φιλάς το στόμα αγαπημένου.

Αφήνω τον Θεό να κυκλοφορεί στο σώμα μου

χωρίς να σταματά στις διαβάσεις.

Καμία ώρα,

καμία μέρα,

κανένα τώρα,

πάντα ποτέ.

Για την Κατίνα Μέτσιου η ποίηση είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας ενός βαθύτερου και πιο αποκρυσταλλωμένου βλέμματος. Η δεύτερη ποιητική συλλογή της

«Το τίποτα που πλέει ευτυχισμένο», η οποία έχει λάβει ήδη ως ανέκδοτη ποιητική συλλογή το βραβείο «ΠΙΝΔΑΡΟΣ» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης Κ.Π. Καβάφης 2018 της International Art Academy, περιλαμβάνει πενήντα ένα ποιήματα με τα οποία «μέσα από μια σκοτεινή διαδρομή ελπίζει στο φως».

Η θεματολογία τους προέρχεται από ό,τι την ευαισθητοποιεί από την καθημερινότητα, ό,τι την συγκλονίζει από τα τρέχοντα, ό,τι θέλει με τον τρόπο της να σχολιάσει. 

Ποιήματα της Κατίνας Μέτσιου έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ποίησης, επίσης, έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις, περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά. 

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Κατίνα Μέτσιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Οικονομολόγος. Εργάζεται και μένει στην Ακράτα Αχαΐας. Το 2014 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή «Κανείς δεν μίλησε για γιατρειά».

 

Ο Χορός της Θεάς της Δήμητρας Ιωάννου: Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα

Η δολοφονία ενός αρχαιολόγου γίνεται αφορμή για ένα αγωνιώδες κυνηγητό, όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο. Οι δυο κόρες του αναλαμβάνουν τη σκυτάλη και προσπαθούν να βρουν πώς σχετίζεται η πρόσφατη ανακάλυψή του με το θάνατό του. Ποιος είναι ο ένοχος, τι «όπλισε» το χέρι του και πόσο θα κινδυνεύσουν εκείνοι που έθεσαν στόχο ζωής να τον βρουν;

Ο Χορός της Θεάς, το έβδομο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου, είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και πρόκειται για ένα εθιστικό χαρμάνι από συναίσθημα και μυστήριο, έρωτες και πάθη, ίντριγκες και μυστικά, ενώ συνδέει μοναδικά το φως με το σκοτάδι και το παρελθόν με το παρόν.

Τίτλος: Ο Χορός της Θεάς

Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελίδες: 440

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2020

Τιμή: 16,60

Λίγα λόγια…

…για την πλοκή

Έπειτα από μια σπουδαία ανακάλυψη, ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται και κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του θύτη. Οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, παραμερίζουν όλα όσα τις χωρίζουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για το θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο, παλεύουν να βρουν ένα καλά κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Αρωγοί τους σε αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα, ο αινιγματικός Μάρκος και ο γοητευτικός Τζον. Ο κλοιός είναι ασφυκτικός και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους την διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε, που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή. Και την ίδια στιγμή, εκεί, μέσα στην καταιγίδα έρχεται ο έρωτας για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Θα καταφέρουν, άραγε, να φτάσουν στο τέλος προτού να είναι πολύ αργά;

…. για τη συγγραφέα

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μένει στην Αθήνα και ασχολείται με τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη βιοανάδραση. Η συγγραφή είναι το πάθος της και κάθε φορά ανυπομονεί να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο της για να «χαθεί», όπως λέει και η ίδια, στον κόσμο των ηρώων της, ταξιδεύοντας μαζί τους. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Κασσάνδρα – Το Μυστικό της Μάγισσας, ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό και από τότε έχει γράψει επτά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Χορός της Θεάς είναι το τελευταίο της βιβλίο. Η ίδια ενδιαφέρεται πολύ για τη μελέτη των ανθρωπίνων συμπεριφορών και διαδράσεων, αγαπά κάθε γωνιά της ελληνικής γης και ξεκουράζεται με το διάβασμα και με μεγάλους περιπάτους στη φύση.

ΜΑΤ ΡΑΦ - Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ - LOVECRAFT COUNTRY

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειμένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάμιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της λευκής Αμερικής, όσο και τους υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του Λάβκραφτ.

Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας που έμεινε γνωστή ως «Νομοθεσία Τζιμ Κρόου». Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόμενες μεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της ομώνυμης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Βιογραφικό: Ο Ματ Ραφ (Matt Ruff) γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1965. Είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Fool on the Hill, Bad Monkeys, Set This House in Order, The Mirage και Sewer, Gas & Electric. Το μυθιστόρημά του Η Χώρα του Λάβκραφτ (Lovecraft Country) έγινε σίριαλ από το HBO. Το τελευταίο του μυθιστόρημα 88 Names εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

ISBN: 978-960-382-024-6

Σελ: 580 – Τιμή: 18,02 με ΦΠΑ

https://www.kaktos.gr/el/matt-ruff-lovecraft-country-978-960-382-024-6.html

Delivery από βιβλιοπωλείο; Γίνεται και μάλιστα δωρεάν από το Nakas Book House!

Αναλογιζόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής με τα περιοριστικά μέτρα, το lockdown και τις μεγάλες καθυστερήσεις των μεταφορικών εταιρειών, η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Nakas Book House δεν μένει στάσιμη, αλλά πηγαίνει ένα βήμα μπροστά. Πλέον, θέτει στη διάθεση των πελατών της το “Free Delivery”, τη νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία που μας επιτρέπει ν’ αποκτήσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο την ίδια μέρα, αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά.

Πώς λειτουργεί το Free Delivery

Χωρίς χρονοβόρες αναζητήσεις στο διαδίκτυο, καθυστερήσεις και ενδιάμεσες εταιρίες ταχυμεταφορών, το καταρτισμένο προσωπικό των βιβλιοπωλείων θα σας εξυπηρετήσει άμεσα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη: Κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail στο πλησιέστερο Nakas Book House περιοχής σας και την ίδια μέρα φτάνει στα χέρια σας, με μέσα της εταιρείας (δηλαδή όχι με courier), χωρίς καμία έξτρα επιβάρυνση. BONUS: Στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων Nakas Book House, εκτός από τα αγαπημένα σας βιβλία, μπορείτε ακόμη να βρείτε μεγάλη ποικιλία από σχολικά είδη, παιχνίδια και δώρα.

Περιοχές κάλυψης

Nakas Book House Αθήνα (215 5250333): Αθήνα κέντρο, Ρουφ, Βοτανικός, Ακαδημία Πλάτωνος, Κολωνός, Αττική, Σεπόλια, Πλατειά Αμερικής, Πλατεία Κολιάτσου, Κυψέλη, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Ιλίσια, Ζωγράφου, Παγκράτι, Καισαριανή, Ζωγράφου, Νέος Κόσμος Nakas

Book House Smart Park (210 6632375): Σπάτα, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι

Nakas Book House Avenue (213 0994827): Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Πεύκη, Αγ. Φιλοθέη, Αγ. Θωμάς, Πολύδροσο, Αλσούπολη, Καλογρέζα, ΚΑΤ, Χαλάνδρι, Νέα Φιλοθέη, Ψυχικό

Nakas Book House Village Shopping and more (210 4927738): Νίκαια, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Κορυδαλλός, Πειραιάς

Nakas Book House River West (210 5450383): Περιστέρι, Αιγάλεω

Nakas Book House Athens Heart (215 5250333): Καλλιθέα, Ταύρος, Μοσχάτο

Nakas Book House Escape Center (215 5252897): Ίλιον, Αγ. Ανάργυροι, Καματερό, Ν. Φιλαδέλφια, Ν. Χαλκηδόνα

Nakas Book House Veso Mare (2610 317105): πόλη της Πάτρας

Nakas Book House Kavala Mall (6957 204334): πόλη της Καβάλας

Nakas Book House Ιωάννινα (26510 72007): πόλη των Ιωαννίνων

Nakas Book House Fashion City (24160 07812): πόλη της Λάρισας

Σύντομα, το Free Delivery θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο εύρος περιοχών. Οι περιοχές που για την ώρα δεν καλύπτονται από την υπηρεσία μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω παραγγελίας από το e-shop (www.nakasboohouse.gr), με παραλαβή σε 48 ώρες εντός Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο:

www.nakasbookhouse.gr/delivery

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα και αρχαιολόγου Δημήτριου Κούσουλα, «Οι στεναγμοί της νιότης»

Είδος: Ποίηση

Συγγραφέας: Δημήτριος Αθ. Κούσουλας

Εκδόσεις Αποστακτήριο

Σελίδες: 60

ISBN: 978-618-85116-0-6

Έτος Έκδοσης: 2020

Τιμή: 9,00 ευρώ

Από το οπισθόφυλο διαβάζουμε…

Deinde ars revixit…*

Με αυτή τη φράση από τη Naturalis Historiae του Πλινίου του Πρεσβύτερου (1ος αι. μ.Χ.), παρουσιάζεται, στο φιλαναγνωστικό κοινό, η πρώτη ποιητική συλλογή του Δημητρίου Αθ. Κούσουλα. Ένα πόνημα, που εντάσσεται στην εξελικτική πορεία της νεώτερης ελληνικής λογοτεχνίας από τον 10 αι., υπηρετώντας διαχρονικά τα υψηλά ιδανικά της αφοσίωσης στον εξιδανικευμένο έρωτα, της θρησκευτικής πίστης και της αγάπης για τον Ελληνισμό. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νεώτερης ελληνικής λογοτεχνίας, όπως ο ρυθμός και η ομοιοκαταληξία, συνυφαίνονται – σε εξαιρετικούς εμμέτρους στίχους – με την αναζήτηση θεματικών από τη σύγχρονη ζωή, διαρθρώνοντας μελωδικά την ποιητική του γραφή, σε παραδοσιακές αλλά και νεωτεριστικές ποιητικές δομές, που καταξιώνουν το ξεχωριστό ύφος του ποιητή, ανοίγοντας τα βλέφαρα της ψυχής σε έναν άδολο κόσμο.

*Τότε, ξαναγεννήθηκε η τέχνη

Γνωρίστε τον συγγραφέα

Ο Δημήτριος Αθ. Κούσουλας είναι αρχαιολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Μαΐου του 1982 και μεγάλωσε στο Άργος. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κλασική Αρχαιολογία (Master of Arts) και Λατινική Φιλολογία, στο Πανεπιστήμιο της Βόννης (Γερμανία). Εργάστηκε επί μακρώ σε σωστικές και συστηματικές ανασκαφικές έρευνες και σε αποθήκες μουσείων, ως επιβλέπων αρχαιολόγος. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ανακοινώσεων και μελετών για την αρχαία ελληνική τέχνη σε διεθνή συνέδρια. Ασχολείται με τη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική (πιάνο) και τη μαρμαρογλυπτική. Από το 2019, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Münster (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία). Με τη λογοτεχνία, ασχολείται από νεαρή ηλικία, βρίσκοντας διέξοδο στις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, υπηρετώντας τα υψηλά νοήματα που οφείλει να εκφράζει η Ποίηση και, εν γένει, η Τέχνη ως δημιουργική παρόρμηση. Έχει εκδώσει ποιήματα και θεατρικά έργα, σε ομαδικές ποιητικές συλλογές και στην εφημερίδα Χιακός Λαός. Το 2020, διακρίθηκε με έπαινο στον Α΄ Ομηρικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, για το θεατρικό μονόπρακτο Excessus mentis. Τα τελευταία δύο χρόνια, επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή Πνευματικές ανατάσεις στις ατραπούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας (105,2 FM).

Σελίδα του βιβλίου:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/οι-στεναγμοί-της-νιότης/

Με περίσκεψη Σκέψεις καραντίνας του Βασίλη Μαστρογιάννη

Λιανική τιμή: 14 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ. 274

ISBN: 978 618 5456 25 2

Η απαρχή της περιόδου της καραντίνας σήμανε ...

Για μένα ήταν μια ευκαιρία να βρεθώ περισσότερο με την οικογένειά μου, να κάνουμε πράγματα μαζί, να συζητήσουμε πιο πολλές ώρες την ημέρα να παίξουμε επιτραπέζια να περπατήσουμε (μετά το απαραίτητο μήνυμα 6) όσο δεν εί- χαμε ποτέ περπατήσει στην προηγούμενη κοινή μας ζωή. Εκτός αυτών ασχολήθηκα τόσο όσο δεν είχα ασχοληθεί με τα λουλούδια και τον κήπο μου εδώ και είκοσι χρόνια και έκτοτε μπορεί να πει κανείς ότι μέσα σε μία γειτονιά περιτριγυρισμένη από μπετόν απολαμβάνω μια μικρή όαση όπου οι μυρωδιές από τα τριαντάφυλλα, το γιασεμί, το ρυγχόσπερμα και το νυχτολούλουδο, όπως και τα διάφορα χρώματα από τις βωκαμβύλιες, μου έδινε την αίσθηση ότι δεν ήμουν στο κέντρο του λεκανοπεδίου. Η μέρα όμως μεγάλωσε ξαφνικά και όλα αυτά δεν αρκούσαν να μου καλύψουν όλο τον χρόνο. Έτσι ένιωσα την ανάγκη να αποτυπώσω δειλά- δειλά τις σκέψεις μου, μετά την παρότρυνση καλών φίλων. Η συσσώρευση εμπειρίας πάνω σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, δημόσιας διοίκησης, πολιτικής παρέμβασης και πρακτικής, ανησυχιών για το περιβάλλον, για τα διεθνή θέματα, αλλά και επί ειδικών θεμάτων, όπως η Αστυνομία, η δικαιοσύνη, η τοπική αυτοδιοίκηση, αποτυπώθηκαν σε μια σειρά άρθρων που αξιόπιστα και κοινώς αποδεκτά από την κοινή γνώμη sites και έγκυρες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τα δημοσίευσαν και τα έκαναν γνωστά στο ευρύ κοινό. Επειδή πιστεύω ότι αποτελούν ώριμες σκέψεις, απαύγασμα (μεταφορικά) εμπειριών πέντε σχεδόν δεκαετιών στην κοινωνία, στο δημόσιο χώρο, στην επαγγελματική ζωή και στην επιστημονική κοινότητα, μπορεί να τις θεωρήσει κα- νείς ως μία ελάχιστη παρακαταθήκη που θα ήθελα να μείνει, μικρή συνεισφορά σε γενικά και ειδικά θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο της Χώρας. Αν κατάφερα να βάλω έστω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτά τα θέματα που ασχολήθηκα και να πήγα την κοινή σκέψη ένα βήμα πιο πέρα θα ήμουν πραγματικά ευτυχής.

Βασίλης Μαστρογιάννης

Βιογραφικό: Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας και διέμεινε διαδοχικά μέχρι την ενηλικίωσή του σε Γοργοπόταμο, Λαμία και Ν. Κρίκελλο. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Είναι Πτυχιούχος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου. Κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο. Εργάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ) σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας και στην Αθήνα και διετέλεσε Διευθυντής του Π. Γ. του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Από το 2017 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην Αστυνομική Ακαδημία. Διετέλεσε για τρία χρόνια Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Εποπτεία της Αγοράς και την Αντιμετώπιση Παραεμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συμμετείχε (2018) στην Επιστημονική «Επιτροπή Πανούση» για την Ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς. Άλλα έργα του ιδίου: Δημοτική Αστυνόμευση 2019, Το Ποτάμι της Σιωπής (μυθιστόρημα) 2018 

Εκδόσεις Φίλντισι Ξανθίππου 123, Παπάγου

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr info@filntisi.gr

«Από τη μνήμη στη συγγραφή» | Διαδικτυακό εργαστήρι βιωματικής γραφής με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

“Γράφουμε επειδή μας κλείνουν τις πόρτες και δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε” Άντoν Τσέχοφ

Νέος κύκλος για το εργαστήρι δημιουργικής γραφής της Καταπactής, με στόχο την ολοκλήρωση μιας συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «Εύμαρος».

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διερευνήσουν τον συγγραφικό τους εαυτό, να ανακαλύψουν τις διαφορετικές φωνές στη γραφή τους, να βρουν τρόπους να ξεμπλοκάρουν τα εκφραστικά τους μέσα και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μυθοπλασίας.

Με αφετηρία τη συγγραφή βιωματικών ιστοριών και την ενασχόληση με τη ζωή και το έργο συγγραφέων του θεάτρου και της λογοτεχνίας και μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το προσωπικό τους ύφος, να εστιάσουν στα θέματα που τους απασχολούν και να αποκτήσουν μια χρήσιμη εργαλειοθήκη ώστε να καταγράψουν τις δικές τους λογοτεχνικές ιστορίες.

Info

· Έναρξη 21 Ιανουαρίου 2021

· Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται μέσα από την δωρεαν εφαρμογή “Zoom”, κάθε Πέμπτη 19:00-21:00

· Κόστος συμμετοχής 55€/μήνα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

· Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2168096448 – info@katapacti.gr ·

Διοργάνωση: Εργαστήρι θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος), www.katapacti.gr

*Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας με την Ειρήνη Δερμιτζάκη, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποιες ασκήσεις δημιουργικής γραφής, αλλά και να λύσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@katapacti.gr ή στο 2168096448.

Σύντομο βιογραφικό Ειρήνης Δερμιτζάκη

Γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα, και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο πανεπιστήμιο Teeside της Αγγλίας. Τα έργα της «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα» (με την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Συνεργάστηκε με διάφορα ιστολόγια και περιοδικά λογοτεχνίας και έχει επίσης γράψει διάφορα κείμενα για το ραδιόφωνο, για comics και σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα» από την Anima Εκδοτική. Διηγήματα της έχουν εκδοθεί σε συλλογές από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα “Η κατάρρευση” από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το νέο της μυθιστόρημα “Γεννημένος Λούζερ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος και βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία η δεύτερη επανέκδοσή του. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία σε διάφορους οργανισμούς αλλά και ατομικά σαν Creative Writing Mentor.