Ελεωνόρα Ζουγανέλη | Πάρ’ το αλλιώς

Βρείτε το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://EleonoraZouganeli.lnk.to/PartoAllios

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album στο YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLNxK2JiWkS3dUfeqGosjUVnm2mn4hMGvc

Μετα το ΣΤΑΘΕΡΟ, ακούμε μια ακόμα πολύ καλή διασκευή του τραγουδιού

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΒΡΟΧΗ (ΣΩΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ)

Μουσική: Αλέκος Χαραλαμπίδης, Στίχοι: Φίλιππος Γράψας

Αυτό που αγαπώ στα τραγούδια είναι ότι μου ξυπνούν μνήμες και έχουν και αυτήν την ιδιότητα που τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές και να μας ακολουθούν για πάντα. Αποτελούσαν ένα χέρι βοήθειας στα δύσκολα, σαν κάποιος να μου φώναζε πάρ’ το αλλιώς, μα και συγκλονιστική παρέα σε ώρες μοναξιάς.

Τα τραγούδια πάντα αυτό έκαναν και πάντα αυτό θα κάνουν. Θα κουμπώνουν ακριβώς σε κάποιες στιγμές της ζωής μας. Και για κάθε στιγμή, υπάρχει και ένα τραγούδι. Μπορεί να μην το αντιληφθείς αμέσως, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα κουμπώσει ακριβώς. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιλέγει για τον νέο της δίσκο τέτοια τραγούδια. Και μέσα σε έναν πραγματικά δύσκολο χρόνο για όλους μας, δούλεψε με τους συνεργάτες της περισσότερο από την ανάγκη να το πάρουν πραγματικά αλλιώς. Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει στις ζωντανές της εμφανίσεις μέσα στα χρόνια, κάποια άλλα όχι. Κάποια τα έχουμε ακούσει περισσότερο και κάποια λιγότερο. Κάποια έχουν μεταμορφωθεί εντελώς και κάποια όχι. Όλα όμως έχουν ένα κοινό σημείο:

Στο νέο μου δίσκο, διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω, και με έχουν συγκινήσει βαθιά. Τραγούδια που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά. Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια. Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες. Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα στην «κολλητή μου». Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν.

Και έτσι τα τραγούδια ταξίδευαν μέσα στα χρόνια και έτσι θα συνεχίζουν πάντα να ταξιδεύουν. Με την ματιά ενός ανθρώπου που τα αγάπησε και θέλησε να τα πει με τον τρόπο του. Σε αυτόν τον δίσκο έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ελεωνόρα αγάπησε, διασκεύασε και τραγούδησε αυτά τα τραγούδια. Πάρ’ τε τα λοιπόν αλλιώς και ακούστε τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, του Παύλου Παυλίδη και του Νίκου Πορτοκάλογλου, τραγούδια του Στέφανου Κορκολή, των Μπλε και του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια που είπαν πρώτοι η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης Καρράς και ο Φάνης Μεζίνης.

Σε αυτήν την εποχή της μη επικοινωνίας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της που δημιούργησαν αυτόν τον δίσκο, δέχτηκαν και επισκέψεις. Η Κωνσταντίνα μετά από καιρό μπαίνει στο στούντιο και τραγουδάει μαζί με την Ελεωνόρα το “Έχω μια καρδιά”, η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε ως παραγωγός, ενορχηστρώτρια και ερμηνεύτρια, με την Ελεωνόρα το τραγούδι που έγραψαν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ως “Χρώματα” με νέο τίτλο “Νεράιδα μεθυσμένη” και τέλος οι Fones βάζουν τις φωνές τους στην Σαντορίνη του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και το θαύμα γίνεται.

Καλή ακρόαση. Εύχομαι να βρείτε το τραγούδι που θα ακολουθεί τις δικές σας προσωπικές στιγμές."


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ «OI ΣΙΩΠΕΣ » ερμηνεύει ο Παναγιώτης Σδούκος

Δείτε το βίντεο κλιπ στο YouTube: https://bit.ly/3eJfYwf

Ένα νέο τραγούδι με τον Παναγιώτη Σδούκο βρίσκεται από σήμερα στον διαδικτυακό «αέρα»…

Ανήσυχος και παρατηρητικός από πάντα κοιτάει γύρω του και κάνει αυτό που σκέφτεται και αυτό που νιώθει, τραγούδι.

Ο Παναγιώτης Σδούκος με σπουδές στη βυζαντινή μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι είναι βραβευμένος ως ερμηνευτής από τον Όμιλο για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Έχει δύο δισκογραφικές δουλειές: «Στης Προσφυγιάς την Αύρα», συμμετέχουν η ορχήστρα ”Μουσικό Σεργιάνι” και η Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Παραδοσιακά τραγούδια με μικρασιατικές & ανατολίτικες επιρροές από το προσφυγικό μικρασιατικό περιβάλλον, ως προς την ιστορία, τη γλώσσα, το στίχο, τον ήχο και το ρυθμό, προσαρμοσμένες στα εκάστοτε τοπικά μουσικά δεδομένα.

«Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη» με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας την οποία παρουσίασε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Αναστάσιμα Τροπάρια της περιόδου αυτής καθότι έχουν και την συμβολική τους στο σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο πέραν της αναφοράς τους στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού: ‘’ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση’’ κι ότι ο Άνθρωπος βιώνοντας τις δυσκολίες του, βρίσκει τρόπους μέσα από την δημιουργικότητά του να ανασταίνεται, να ανοίγεται και να ανασαίνει …

Τα εμπνευσμένα θεματικά concepts που παρουσιάζει κατά καιρούς, οι συμπράξεις του με αξιόλογους καλλιτέχνες στο χώρο, όπως τους:

Λ. Χαλκιά, Κ. Κουλιά, Dilek Koc, Μ. Κουτσαγγελίδη, Αγγελική & Στέλλα Κονιτοπούλου, Σ. Χαλιαμπάλια, τον Ηθοποιό Γεράσιμο Μιχελή κ.α και οι ζωντανές του εμφανίσεις και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε και στον Τύπο, μουσικές σκηνές, Χώρους Γραμμάτων Τεχνών & Πολιτισμού (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής κ.α.) τον καθιερώνουν στους νέους ερμηνευτές στον χώρο της Ελληνικής Μουσικής..

Με την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε συνεχή εγρήγορση και την λατρεία του για τη μουσική αστείρευτη συνέχεια καταγράφει ,ακούει και κυκλοφορεί το νέο του Τραγούδι « Oι Σιωπές» του Συνθέτη και Στιχουργού Γιώργου Σταυριανού από την Keys Records

Το «Οι Σιωπές» συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικής αισθητικής music video, που ξεδιπλώνει την ιστορία των ανθρώπων που βλέπουν τις γύρω τους Σκιές και καταγράφουν την δική τους Ιστορία . Σκιές που ξυπνούνε , που ερωτεύονται, που χάνονται στην πόλη , που πνίγονται , που ζουν τα εύκολα και τα πολύ δύσκολα σε Σκηνοθεσία Αργύρη Ναστόπουλο.

Βρείτε τον Παναγιώτη Σδούκο στα Social Media:

★FACEBOOK: https://bit.ly/3680VHr​

★INSTAGRAM: https://bit.ly/3cjTXTZ

Ας απολαύσουμε το ταξίδι !!!


Έλενα Παπαρίζου - "Για Ποια Αγάπη" | Νέο Ραδιοφωνικό Single

Μουσική: ARCADE ⚡️ Στίχοι: ARCADE ⚡

Το νέο ραδιοφωνικό single μέσα από το Νο1 album «Αποχρώσεις» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Βρείτε το album «Αποχρώσεις» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://helenapaparizou.lnk.to/ApohrosisPR

Δείτε το music video του «Για Ποια Αγάπη» στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=kRGC3ARJUrI

Δείτε εδώ όλα τα βίντεο του #ProjectApohrosis: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFcOSo7jJSFBp0SdVzJKhx-EoT7n3oHNn

Tο music video του «Για Ποια Αγάπη» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου αποτελεί μέρος του εντυπωσιακού #ProjectApohrosis, της οπτικοποίησης δηλαδή των νέων τραγουδιών του δίσκου σε διαφορετικές αποχρώσεις. Για το «Για Ποια Αγάπη» επιλέχθηκε το έντονο κόκκινο, το χρώμα του πάθους και του έρωτα, σε συνδυασμό με ειδικά visual effects και αφαιρετικές χορογραφίες.

Τις επόμενες μέρες η Έλενα αναμένεται να ταξιδέψει στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας με αφορμή την εμφάνιση της στον τελικό της Eurovision, στον οποίο θα παρουσιάζει το νικητήριο «My Number One» στο πλαίσιο του “Rock The Roof” interval act μαζί με άλλους legendary νικητές του θεσμού.

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2

Η συλλογή με τις Κασέτες του Μελωδία μεγαλώνει.

Ο Γιώργος Νταλάρας ανέβηκε στη μουσική σκηνή του Μελωδία και έφτιαξε ζωντανά τη δική του Κασέτα. Μια Κασέτα με δεκαεπτά τραγούδια κρυφά, κρυμμένα, κι αγαπημένα που μας καλούν να τα ανακαλύψουμε μέσα από μια νέα ματιά.

Ως πού πάνε τα τραγούδια…

Όσο τα αγαπάμε, έχουν μακρύ δρόμο.

«Αυτά τα τραγούδια είναι επιλογή δική σας και δική μου. Όταν ανακοινώθηκε η κασέτα του Μελωδία έλαβα πολλά «αιτήματα». Παίξαμε μερικά απ’ αυτά που ζητήσατε μαζί με κάποια τραγούδια που ξεχωρίζω και αγαπώ σχεδόν από παιδί μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τον Μελωδία και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Βραχνό για την πρόταση. Ευχαριστώ πολύ τους μουσικούς Γιώργο Μάτσικα, Θανάση Σοφρά, Μάνο Γρυσμπολάκη, Ηλία Μαντικό, Στράτο Σαμιώτη για το μεράκι τους και την υπομονή τους. Το αποτέλεσμα των διασκευών μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Απαιτείται δουλειά και χρόνος και κυρίως αγάπη για τα τραγούδια. Ευχαριστώ ακόμα τους τεχνικούς Αντώνη Ζαχόπουλο και Ηλία Λάκκα για τις ατέλειωτες ώρες… Είναι κι αυτοί ισότιμα μέλη της μουσικής μας οικογένειας. Ευχαριστώ την MINOS-EMI για το ενδιαφέρον να κάνει την κασέτα δίσκο, κάτι που στις μέρες μας είναι σπάνιο. Καλή ακρόαση.»

Γιώργος Νταλάρας

Φεβρουάριος 2021

Η συλλογή με τις «Κασέτες του Μελωδία» έγινε ακόμη πιο πολύτιμη χάρη σε αυτήν εδώ την Κασέτα του Γιώργου Νταλάρα, που απολαμβάνουμε μεν ψηφιακά, αλλά φτιάχτηκε με εκείνο τον ενθουσιασμό που νιώθαμε τότε, όταν αφιερώναμε χρόνο και σκέψη στα τραγούδια που έπρεπε να συμπεριλάβουμε χειροποίητα σε μια εξηντάρα κασέτα για να την ακούμε ξανά και ξανά. Εδώ ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης με την αναλλοίωτη φωνή και τη συγκινητική προσήλωση στην τελειότητα χώρεσε στην Κασέτα μας τραγούδια που είχαμε καιρό να ακούσουμε, δικά του τραγούδια, που προσέγγισε μέσα από μια νέα ενορχηστρωτική ματιά καθώς και εξαιρετικές διασκευές- έκπληξη. Τον ευχαριστώ και προσωπικά γι’ αυτή την Κασέτα, και μοιράζομαι εδώ ένα ακόμα πιο μεγάλο «ευχαριστώ» από την ομάδα του Μελωδία και της Frontstage για την αποδοχή της πρόσκλησης και την υποδειγματική του προσφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Δημήτρης Βραχνός

Διευθυντής Προγράμματος Μελωδία 99,2

 

Η Κασέτα του Γιώργου Νταλάρα κυκλοφορεί από τη Minos EMI/Universal.

Βρείτε όλα τα τραγούδια σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

https://georgedalaras.lnk.to/IKasetaTouMelodia

Απολαύστε ολόκληρη την Κασέτα του Γιώργου Νταλάρα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=PxrKo5N_pxo&ab_channel=Melodia99%2C2


ΠΥΞ ΛΑΞ | ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ | ΝΕΟ ALBUM

Εδώ και τρεις δεκαετίες τα τραγούδια μας αυτά, ταξίδεψαν σε ήσυχες και φουρτουνιασμένες θάλασσες ,συντρόφευσαν και συντροφεύτηκαν από πολλές και διαφορετικές ζωές, ψάχνοντας το δικό τους λιμάνι. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να πάρουν μια ακόμα ανάσα για να συνεχίσουν το δρόμο τους προς το άγνωστο μέλλον  με καινούργιους ήχους, καινούργιες φωνές, καινούργια πανιά. Χωρίς τους αγαπημένους φίλους μας καλλιτέχνες, τραγουδιστές που συμμετέχουν στο άλμπουμ, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Χωρίς τις ερμηνείες και την αγάπη τους. Γι’ αυτό και θέλουμε να τους εκφράσουμε ένα βαθύ ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σ’ όλους όσοι μας έκαναν παρέα στα θέατρα, στα γήπεδα, στις μεθυσμένες γιορτές τους, στις στιγμές της λύπης τους, στις ζωές τους. Κλείνοντας, ένα ακόμη ευχαριστώ στην Μαργαρίτα, στην Κατερίνα, στο Νεκτάριο, στην Αλεξία, στον Δημήτρη, στην Αγγελική. Σ’ αυτά τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί (εμείς μεγαλώσαμε αυτοί έμειναν ίδιοι...) και βρίσκονταν δίπλα μας σ’ όλες εκείνες τις κορυφές που η τρέλα μας καλούσε να ανέβουμε κι αυτοί υπήρξαν πάντα ακούραστοι συμπαραστάτες.

Καλή ακρόαση!

Πυξ Λαξ

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album στο YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLNoQ7STclwlTd_vAsk3yVugspMB8Kdq-i

Βρείτε όλα τα τραγούδια του album στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://PixLax.lnk.to/MesaApTisFonesTonFilonPR

Οι Πυξ Λαξ, έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία.

Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία που στιγμάτισε το ελληνικό κοινό και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα του σήμερα.

Με αφορμή τα τριάντα χρόνια πορείας του συγκροτήματος, κυκλοφορεί ένα εξαιρετικό album «αφιέρωμα» που περιλαμβάνει συνολικά είκοσι τραγούδια. Τρία νέα τραγούδια- ένα του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένα του Μπάμπη Στόκα και ένα με τη φωνή του Στέλιου Διονυσίου, μια διαφορετική διασκευή του αγαπημένου τους ΑΚΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΕ αλλά και δεκαέξι μεγάλες και κλασσικές επιτυχίες τους με τη συμμετοχή σημαντικών φίλων καλλιτεχνών που δίνουν τη δική τους ψυχή στα τραγούδια των ΠΥΞ ΛΑΞ, τα «πειράζουν» και μας τα παρουσιάζουν αλλιώς, με άλλη ματιά, πιο φρέσκο και σημερινό ήχο και με εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις! Μια ηχητική επανατοποθέτηση που κοιτάει μπροστά. Προς τα επόμενα χρόνια !

Σε αυτό το εξαιρετικό album συμμετέχουν οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Μάστορας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Τουρνάς, Joanna Drigo και BD FOXMOOR(ACTIVE MEMBER).

Ένα album που όλοι όσοι ακολουθούν και αγαπούν τους ΠΥΞ ΛΑΞ τόσα χρόνια, σίγουρα θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν από την αρχή!

 


H Χάρις Αλεξίου συνεργάζεται με τους ONIRAMA και Ξημερώνει… … στου κόσμου όλου τις καρδιές

Οι ONIRAMA και η Χάρις Αλεξίου παρουσιάζουν μία νέα, ξεχωριστή εκτέλεση του τραγουδιού «Ξημερώνει» γεμάτη έντονα συναισθήματα και εικόνες.

Το “Ξημερώνει”, σε μουσική του σπουδαίου Αντώνη Βαρδή, στίχους της ίδιας και παραγωγή, ενορχήστρωση των ONIRAMA, κυκλοφορεί με την οπτικοποίησή του στο official YouTube artist channel της Χάρις Αλεξίου καθώς και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI / Universal.

Η Χάρις αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα του συγκροτήματος και βρέθηκαν μαζί στο studio για την επιμέλεια της νέας εκτέλεσης, όπου οι ONIRAMA, ένωσαν τη φωνή τους με την πρωτότυπη συγκινητική ερμηνεία της.

Η δημιουργική διαδικασία αποτυπώνεται με στοιχεία κινηματογραφικού χαρακτήρα στο music video του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαρινόπουλου και παραγωγή της Marni Films.

Το νέο single αποτελεί προπομπό του επικείμενου επετειακού δίσκου των ONIRAMA, ο οποίος περιλαμβάνει συμπράξεις με αγαπημένους καλλιτέχνες, ορίζοντας μια νέα εποχή για το συγκρότημα, με περίσσιο ρομαντισμό, φαντασία και ανεξάντλητη ενέργεια, εμπνεόμενοι από το δυναμικό παρελθόν, το ονειρικό παρόν και όραμα για το μέλλον.

Το νέο single “Ξημερώνει” κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal σε παραγωγή YOLO Music

YouTube https://www.youtube.com/watch?v=N2QabQMCZB0

Buy link: https://harisalexiouxonirama.lnk.to/Ximeroni

#HarisAlexiou #ONIRAMA #Ximeroni

Μουσική: Αντώνης Βαρδής

Στίχοι: Χάρις Αλεξίου

Ενορχήστρωση: ONIRAMA

Επιμέλεια παραγωγής: Θοδωρής Μαραντίνης

Παραγωγή: Χρήστος Τρεσίντσης & Alex Simon Papaconstantinou

Φωνητικά: Χάρις Αλεξίου

Φωνητικά, ακουστικές κιθάρες: Θοδωρής Μαραντίνης

Ντραμς: Δημήτρης Κοκονίδης

Κιθάρες: Γιώργος Κοκονίδης

Πιάνο – Πλήκτρα: Χρήστος Τρεσίντσης

Μπάσο, τζουράς, μπαγλαμάς: Alex Simon Papaconstantinou

Mixed by Alex Simon Papaconstantinou @ The Lounge Recordings

Mastered by Paul Stefanidis @ Viking Lounge Mastering, Sydney

 

 

 

Χάρις Αλεξίου - ONIRAMA - Ξημερώνει - Official Music Video


MARIO FRANGOULIS | A GLOBAL PREMIERE STREAMING EVENT OF BLUE SKIES - AN AMERICAN SONGBOOK

North America

MAY 8th ΠΜ • EEST 03:00 

Europe & Africa

MAY 8th ΜΜ • EEST 09:00

Asia & Australia

MAY 9th ΜΜ • EEST 01:00

Buy your ticket here: 

https://www.momenthouse.com/mariofrangoulis

Blue Skies - An American Songbook

Join Mario Frangoulis in his great performance of "Blue Skies" - An American Songbook in the premiere streaming event of a concert full of the great melodies and scripts of Broadway and Jazz, the music of Rodgers & Hammerstein, Irving Berlin, George Gershwin, Brecht & Weill, Cole Porter, all those great composers that enriched the world of Film and Stage with their genius creations.

 

Mario Frangoulis

Mario Frangoulis, international classical crossover tenor, actor, composer and music producer has performed on some of the world’s greatest stages from popular West End musicals, to opera and classical theater and concerts with some of the most prominent orchestras and orchestras of the world. Frangoulis was trained at London’s Guildhall School of Music and Drama where he was discovered by legendary Broadway creator Sir Cameron Mackintosh who cast him to play Marius in Les Misérables in London’s West End and soon after, he was invited by Sir Andrew Lloyd Webber to play the role of Raoul in Phantom of the Opera to great critical acclaim. His international recording career began when he was discovered by Peter Gelb, the head of Sony Classical New York at the time and today’s head of the Metropolitan Opera and has since then recorded 20 albums selling over 6 million copies. Mario Frangoulis is known for his refined vocal interpretations, and unique ability to sing in over 5 languages. He combines the classical and contemporary and loves to blend multiple styles (opera, pop, rock, folk, soul/R&B, world). He has performed with world-class artists from Placido Domingo and José Carreras to Sarah Brightman and Lara Fabian, to Justin Hayward and Klaus Meine; and orchestras such as the Boston Pops, Chicago Symphony, Dallas Symphony, Tokyo Philharmonic, Novaya Opera of Moscow, and the Philharmonia Orchestra of London (to name a few) and toured the world over. The collaborations and recordings are endless, from Jorge Calandrelli for ‘Tales of Christmas’ with Sarah Brightman on the duet ‘Carpe Diem’ and in the film performance ‘Hymn’ to Robin Gibb with ‘Daybreak’ for the Titanic Requiem and so many more. Mario thrives from his being able to do what he loves, performing live! Beyond being an artist, Mario is a humanitarian and is an International Ambassador for the Horatio Alger Association of Distinguished Americans in the United States and Canada who provide scholarships to students who excel through adversity; he is also the Ambassador of Peace for Nobel Peace Prize Winner Betty Williams’ World Centers of Compassion for Children International; Ambassador of Youth of the Hellenic Commission of Unesco and many other causes. As Mario says, “Ultimately, I believe that our lives and purpose should be about preserving what is good in this world – striving for peace and compassion – and doing this through music and an undying commitment to love. You have to show your personality, your character, and most of all your truth. You have to express the hopes of your soul, and that’s what my music is about. It’s simply about what it means to be human… I of course want to be remembered as a talented artist, but most of all, I want to be remembered as a human being who did his part to make this world a better place.”

www.mariofrangoulis.com

Antonio Armani | Masterclass Φωνητικής - VIDEO


Antonio Armani | Masterclass Φωνητικής

Ο Αντώνης Armani είναι τραγουδιστής, musical performer, συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές φωνητικής στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία συμμετείχε ως σολίστ στην παιδική χορωδία της Βιέννης. Είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια την Καίτη Παπαλεξοπούλου, ενώ για πολλά χρόνια έζησε και εργάστηκε στην Αμερική, όπου πήρε Master φωνητικής από το Boston University, και στην συνέχεια ίδρυσε την μουσική ακαδημία Opus Academy, την οποία και διεύθυνε.

Έλαβε μέρος σε παραγωγές της The Real Useful Company Macintosh Inc. και σε μιούζικαλ του Αnton Loyd Weber όπως Phantom of the Opera κ.α. Ως ερμηνευτής συμμετείχε στα φεστιβάλ Tanglewood με παραγωγό τον Franco Zefirelli. Το 2006 ίδρυσε το Armani Musical Theater center, μία μοντέρνα σχολή στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συνδυάζει την εκμάθηση τραγουδιού, χορού και υποκριτικής, μέσω της τέχνης του μιούζικαλ και την καθοδήγηση τόσο του ίδιου, όσο και μίας ευρύτερης ομάδας εκπαιδευτών. Παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια συναυλιών και μουσικών προγραμμάτων, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής μεταξύ των οποίων οι Σταμάτης Κραουνάκης, Νίκος Μαμαγκάκης, Θάνος Μικρούτσικος και άλλοι. Έχει συνθέσει τη μουσική για την παράσταση 'Μικρός Πρίγκηπας' του Antoine de saint Exypery καθώς και μουσική για διάφορα διαφημιστικά σποτ.

Λίγα λόγια για το project

Ο Αντώνης Armani, έχοντας χρόνια εμπειρία στην διδασκαλία σε Ελλάδα και εξωτερικό, έρχεται πλέον να συγκεντρώσει και να μοιραστεί πολλές από τις τεχνικές του, μέσω του συγκεκριμένου webinar. Τα μαθήματα έχουν ως βάση την φωνητική, με άξονα την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του οργάνου των φωνητικών χορδών. Φωτογαφία από τα γυρίσματα Το παρόν project εκτός από το θεωρητικό κομμάτι περιλαμβάνει και μία σειρά ασκήσεων φωνητικής, τις οποίες παρουσιάζει ο ίδιος ο καθηγητής με μαθήτριά του, σαν κανονικό μάθημα, ώστε να μπορέσουν να τις ακολουθήσουν βήμα-βήμα και όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή σπουδή για το θεωρητικό μέρος, ενώ στις ασκήσεις υπάρχει διαβάθμιση δυσκολίας για αρχάριους και προχωρημένους.

Το πρόγραμμα αποτελείται από :

30 videos υψηλής ποιότητας παραγωγής

41 αρχεία καραόκε για πρακτική των ασκήσεων

Μια live συνάντηση μέσω Facebook, διάρκειας 2 ωρών

Επίσης, για όλους όσους θα προμηθευτούν το πρόγραμμα, θα υπάρξει και μια προσωπική συνεδρία διάρκειας 30 λεπτών με τον Antonio Armani, μέσω βιντεοκλήσης.

Είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους σπουδαστές της τέχνης του τραγουδιού. Ενδείκνυται για τραγουδιστές, ηθοποιούς αλλά και για οποιονδήποτε θέλει απλά να βελτιώσει τις φωνητικές του ικανότητες.

Τρόπος Πληρωμής €75 Εφάπαξ πληρωμή (Τιμή χωρίς Φ.Π.Α.)

 


Όταν η παγκόσμια house επιτυχία του Avicii έγινε πρωτότυπη blues μπαλάντα με την φωνή της Kalena και του Borek

Η ταξιδιάρικη και μελωδική φωνή της της Kalena (γνωστή από το The voice of Greece) συναντά τη μουσική παραγωγή του δεξιοτέχνη κιθαρίστα Borek, μεταμορφώνοντας την dance επιτυχία “Addicted to You” σε μία δυναμική διασκευή που παντρεύει εξαιρετικά τους δύο κόσμους.

Η ιστορία ξεκινάει ως εξής. Πριν λίγους μήνες, ο Konstantinos Borek άκουσε στον διαγωνισμό The Voice Of Greece μία φωνή που τον έκανε να ανασηκωθεί μέσα στο βουβό lockdown. H 27χρονη Κατερίνα Κτίστη aka Kalena, στης οποίας τα πόδια «σφάχτηκαν» ο Πάνος Μουζουράκης και ο Σάκης Ρουβάς τον Οκτώβριο του 2020, ήταν η ιδανική καλλιτεχνική παρουσία που έψαχνε για να φέρει με τον καλύτερο τρόπο στη ζωή, μία πρωτότυπη διασκευή που είχε φανταστεί. Δίχως να χρονοτριβήσει επικοινώνησε με τον φίλο και παλιό bandmate του στους Miss Cherry, Φαίδων Farid, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο παιχνίδι. H Kalena, γνωστή στο χώρο ως φωνή σε rock συγκροτήματα, προχώρησε μέχρι τα ημιτελικά του παιχνιδιού και έπειτα ήρθε σε επαφή με τον Κωνσταντίνο και τη ιδέα του. Πως της φάνηκε; Το αποτέλεσμα… στις οθόνες σας!

BOREK Feat. Kalena - Addicted To You ( Avicii )

www.youtube.com/watch?v=GRrn87kUo7U

Το τραγούδι “Addicted To You” αγαπήθηκε από τον κόσμο ως ένα από τα εθιστικά χορευτικά δημιουργήματα του DJ Avicii, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για την ικανότητα του να συνδυάζει την Country μουσική με την House. Η Kalena και ο Konstantinos Borek εντάσσονται σε όσους λάτρεψαν το κομμάτι και παραδίδουν φόρο τιμής με την ιδιαίτερη αυτή διασκευή. Η παραγωγή του κομματιού όπως και το καλαίσθητο videoclip πραγματοποιήθηκε από τον Borek στα Grey Studio Athens, ενώ συμμετείχε ο Μάκης Αλεφραγκής στα drums, ο Παναγιώτης Σολδάτος με το μπάσο του, ο Αντρέας Αγιαννιτόπουλος στο πιάνο και στην επιμέλεια ήχου ο Χρήστος Μάτης.

Λίγα λόγια για τον Borek:

Ο Konstantinos Borek, μεγάλωσε στο Κουκάκι της Αθήνας και από μικρός γνώριζε πως θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Από τα 12 ξεκίνησε να φτιάχνει συγκροτήματα και μπάντες, για να εκφράσει το πάθος του και για να καταγράψει τις μελωδίες που κατέβαιναν στο κεφάλι του. Σπούδασε μουσική και μουσική τεχνολογία, ενώ επέλεξε έναν δρόμο λιγότερο ταξιδεμένο για τα ελληνικά δεδομένα. Εκείνον του κιθαρίστα - συνθέτη - καλλιτέχνη - παραγωγού, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο για το μουσικό και ηχητικό αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας. Γνωστός στην καλλιτεχνική κοινότητα κυρίως από τη συμμετοχή του στο pop rock συγκρότημα Miss Cherry, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τα δικά του τραγούδια ως καλλιτέχνης-παραγωγός. Μέσα από αυτό το πρίσμα δημιούργει διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις, οι οποίες παίρνουν σειρά κυκλοφορίας εντός του έτους. Όπως μας λέει και ο ίδιος: «Τα καλύτερα έρχονται.. μείνετε συντονισμένοι»!


Καραφώτης-Καραχάλιου: Ερμηνεύουν το «Ενός Θεού παιδιά» με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

Ο Κώστας Καραφώτης και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ερμηνεύουν το «Ενός Θεού παιδιά» με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό τραγούδι σε μουσική και στίχους του Μπάμπη Κουλούρα όπου είναι το δεύτερο τραγούδι του μουσικού άλμπουμ που περιλαμβάνει 15 τραγούδια του Μπάμπη Κουλούρα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στο 2021 και συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Ηλίας Βρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Λούκας Γιώρκας, Σιμέλα Χριστοπούλου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Στέλιος Διονυσίου, Δήμητρα Σταθοπούλου κ.α.

Ο Κώστας Καραφώτης και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ενώνουν τις φωνές τους για πρώτη φορά για τις ανάγκες του «Ενός Θεού παιδιά» και το αποτέλεσμα αναμένεται να σας συγκινήσει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Η επιμέλεια της παραγωγής και η σκηνοθεσία έγιναν από τον Φραγκίσκο Κουλούρα ενώ η ενορχήστρωση από τον Δημήτρη Μπουρνή.

Τους δυο καταξιωμένους καλλιτέχνες συνοδεύουν τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου: Ελένη και Νάγια Λεφέβρ, Δανάη Τούλια, Λήδα και Μαριάννα Καραγιάννη, Βάσω Χαλομούκου, Θανάσης Χαλμούκος, Φοίβος Καλύβας, Κωνσταντίνα Σουροπάνη, Αναστασία Ανδρεάδη, Αλεξάνδρα Κανάκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

O Μπάμπης Κουλούρας γεννήθηκε και ζει στη Σύρο. Είναι Μικρασιατικής καταγωγής. Βραβεύτηκε ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής στην τηλεοπτική εκπομπή ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ το 1978, συμμετείχε με δικό του τραγούδι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1980 και έχει μελοποιήσει και ερμηνεύσει το κορυφαίο έργο της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Ρίτας Μπούμη – Παππά ‘’ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ’’.

Το 2019 κυκλοφόρησε το αφιερωματικό του CD πάνω σε ποίηση του Αλεξανδρινού σε εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, το οποίο περιέχει 16 συνθέσεις και 14 απαγγελίες του με τίτλο ‘’Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’ και το συναντάμε στο spoIfy και στο Idal. Πριν από ένα μήνα βγήκε στον ‘’αέρα’’ της μουσικής η ερωτική του μπαλάντα ‘’ΠΙΣΤΕΨΑ’’ που σημειώνει μεγάλη επιτυχία με ερμηνεύτρια τη Τζωρτζίνα Καραχάλιου. Είναι πρόεδρος του Π.Σ.Ανω Σύρου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, επικεφαλής των Μουσικοποιητικών Ομάδων Καβάφης, Καββαδίας και Νίκος Γκάτσος με τις οποίες δίνει συναυλίες σε όλο τον πλανήτη μας.

Το τραγούδι του ‘’ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ’’που κυκλοφορεί τώρα είναι το δεύτερο από μια σειρά 16 τραγουδιών που θα αποτελέσουν μέσα 2021 ένα προσωπικό του μουσικό άλμπουμ.

 

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ‘’ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ’’

«Σκέφτηκα να προλογίσω αυτό το τραγούδι μου… Όμως όλα αυτά που θα ‘θελα να πω είναι μέσα στο ίδιο το τραγούδι...

‘’Κάθε πολέμου το παιδί – και όποιο πόνεσε πολύ λέω να κάνουμε απόψε άγγελό μας. Κι’ όταν ο ήλιος αύριο βγει – να βρει πιο φωτεινή τη Γη γιατί το κάθε της παιδί θα ναι δικό μας. Αφού παιδιά, ενός Θεού παιδιά είναι όλα τα παιδιά, το φως του κόσμου. Παιδιά της Γης και μια αγκαλιά εμείς θ’ ανοίξουμε να μπεις παιδί μου, φως μου….’’

Θέλω να πω όμως δυο λόγια ακόμη:

Ότι έχω την τύχη και την τιμή να τραγουδούν τα τραγούδια μου δυο μεγάλες φωνές του Ελληνικού Τραγουδιού: Ο Κώστας Καραφώτης και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου που τους συνοδεύουν με τις γλυκές τους φωνές παιδιά της περίφημης χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Ευχαριστώ τον ενορχηστρωτή μου Δημήτρη Μπουρνή που και πάλι τα ‘’έδωσε όλα’’, τους υπέροχους μουσικούς που έπαιξαν με πάθος και με τέχνη και το γιο μου Φραγκίσκο που εκτός από την ευθύνη της παραγωγής έκανε την μίξη του ήχου, το mastering, την πολύ όμορφη σκηνοθεσία και τόσα άλλα που δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους για να τα ονοματίσω.

Μπάμπης Κουλούρας»

Credits

Επιμέλεια παραγωγής - Σκηνοθεσία: Φραγκίσκος Κουλούρας

Βοηθός σκηνοθέτη - Πέτρος Χαρακλάνης

D.o.p. assistant - Μαρία Διάκου

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός, βιολιά: Δημήτρης Μπουρνής

Πιάνο: Βασιλης Θεοδωράκογλου

Κιθάρες: Δημήτρης Χριστοδουλοπουλος

Arrangement: Βασίλης Θεοδωράκογλου

Μίξη ήχου - Mastering: Φραγκίσκος Κουλούρας

Ευχαριστούμε την εταιρία PAUL MITCHELL για την ευγενική υποστήριξή της.

Δείτε το video παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=4F2qcc2rvMQ


Ο Skoki μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Σε άλλη Φάση »!

Το « Σε άλλη Φάση » είναι μια Hip Hop Τραγούδι , σε μουσική των Alma Music Productions και στίχους του Skoki , όπου το «ντύνει» με τη μοναδική χροιά του.

Skoki ένας Θεσσαλονικιός που ανακάλυψε αυτό το κομμάτι της ζωής του τώρα τελευταία, στην καραντίνα, βρέθηκε αρκετός χρόνος και το αξιοποίησε ,να γράφει στίχους και τα έδειχνε στους κολλητούς και τους άρεσαν πολύ!!

Παρακολουθεί την ελληνική ραπ μουσική πολλά χρόνια, άλλωστε αυτό το είδος είναι κοντά στα ακούσματα του.

Στόχος του, εκτός από το να ερμηνεύει δικούς μου στίχους με τον δικό του τρόπο, είναι να γράφει και για άλλους καλλιτέχνες.

Ευχαριστώ πολύ την Keys Records και τον Αργύρη Ναστόπουλο γι αυτή την ευκαιρία που μου δίνει, με το να με δεχτεί στην οικογένεια αυτή. Τέλος εύχομαι αυτά που θα δημιουργήσουμε να σας αρέσουν και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα . Η μουσική άλλωστε είναι μαγεία με αίσθημα και φαντασία, ενώνει τον κόσμο.

Skoki

Aκούστε το Official Audio Music “Σε Άλλη Φάση ” στο You Tube : https://bit.ly/39pwcHt

💗 Kατεβάστε το Cover,mp3,Wav : https://bit.ly/3ucAwlF

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες:

▶ Spotify: https://spoti.fi/2QEOBJW​

iTunes/Apple Music: https://apple.co/3u2HJ7M

Deezer: https://bit.ly/3srVhsZ

Καλή Ακρόαση.


Το μήνυμα του τραγουδιού μας «Επανάσταση 1821» στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια! [video]

Συγκινημένος από το πρωτότυπο άκουσμα (Καλαματιανός και Ζωναράδικος με Βυζαντινά, Ηπειρώτικα & Μακεδονίτικα στοιχεία - οι ρίζες του Πολιτισμού μας), ο Έλληνας ομογενής Taso Zografos το οπτικοποίησε αποτυπώνοντας στον κινηματογραφικό φακό το δικό του μήνυμα για την ελεύθερη Ελλάδα και την αδούλωτη ψυχή που κρατά ψηλά τη σημαία, ακόμη και στην άλλη άκρη της γης!

«Ζήτω η Επανάσταση, Ζήτω η Ελευθερία, Ζήτω και η Ελλάδα μας»

Δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=S_7RLmChrvg

"Επανάσταση 1821 - Ζήτω η Ελευθερία"

Ερμηνεία: Μπάμπης Τσέρτος

Μουσική: Ζωή Τηγανούρια

Στίχοι: Τάσος Θεοδωρακόπουλος

Εύζωνας: Taso Zografos

Video/editing: Anthony Obester

Audio available in

iTunes | Spotify | Deezer and all digital stores by Ⓟ & ⓒ Zoe Music (2021)

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ-ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ [MUSIC VIDEO]


«Eίμαι Εδώ» | Μάνος Δασκαλάκης | Νέο Τραγούδι

Ο Μάνος Δασκαλάκης μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Είμαι Εδώ» σε μουσική και στίχους Γιώργου Καλιού ,ο οποίος εμπνεύστηκε από το πάθος και την ευαισθησία του.

Ενορχήστρωση/ Προγραμματισμός: Γιώργος Γιαννικόπουλος

Σκηνοθεσία : Chameleon Production

«Μετά από́ αρκετό́ καιρό́ ήρθε η στιγμή́ να μοιραστώ μαζί́ σας το πρώτο μου τραγούδι. Εύχομαι να σας ταξιδέψει και να αγγίξει κάτι μέσα σας», σχολιάζει ο Μάνος Δασκαλάκης .

Δείτε το Official Audio Music στο YouTube: https://bit.ly/3eJPlYc

Kατεβάστε το mp3,wav & cover : https://bit.ly/3czLbj8

Καλή Ακρόαση.


«Ότι Αγάπησα Μείνε» | Χρήστος Δρακόπουλος | Νέο Τραγούδι

Ο Χρήστος Δρακόπουλος μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Ότι αγάπησα μείνε»!

Το « Ότι αγάπησα μείνε» είναι μια ρόκ μπαλάντα, σε μουσική του Πάνου Κουτσελίνη και στίχους του Γιώργου Τσοπάνη, όπου ο Χρήστος Δρακόπουλος το «ντύνει» με τη μοναδική χροιά του.

Ο Χρήστος Δρακόπουλος είναι ένας πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής και σίγουρα θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο μέλλον. Ξεκίνησε εμφανίσεις στην ηλικία των 17 χρόνων σε μαγαζιά της Αίγινας από όπου είναι και κατάγεται. Έχει κάνει μαθήματα κλασικής κιθάρας και φωνητικής για αρκετά χρόνια. Με την ξεχωριστή χροιά και τη δημιουργική ορμή του o Χρήστος Δρακόπουλος με το «Ότι αγάπησα μείνε» μπαίνει αμέσως στη λίστα των επιτυχιών.

Την οπτικοποίηση του «Ότι αγάπησα μείνε» ανέλαβε ο Άκης Χατζημικές και τα γυρίσματα έγιναν στην πόλη της Πάτρας.

Το single «Ότι αγάπησα μείνε» του Χρήστου Δρακόπουλου παίζει ήδη σε Αγαπημένους σταθμούς της Ελλάδας και τις Κύπρου. Ένας φρέσκος και δυναμικός ήχος από την Keys Records!!!

To «Ότι αγάπησα μείνε» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Keys Records :

✘Spotify: http://spoti.fi/3sIMFhk​

✘iTunes/Apple Music: https://apple.co/305N0OG

✘ Deezer: https://bit.ly/3057V4r

​Δείτε το Official Audio Music στο

YouTube: https://bit.ly/3bWMnMZ

Kατεβάστε το mp3,wav & cover : https://we.tl/t-oiFZXOumaH

#Follow christos drakopoulos

▶FACEBOOK: https://bit.ly/3qAjqwt​

▶INSTAGRAM: https://bit.ly/3u51axz​

▶YOUTUBE: https://bit.ly/3ulqBeq

Καλή Ακρόαση


Rostom Alagian 1916-2009 | Άσβεστη φλόγα μνήμης

Η αριστουργική συμφωνική καντάτα ,του Αρμένιου μουσικοσυνθέτη Rostom Alagian, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 22 εκατομμυρίων θυμάτων της Σοβιετικής Ένωσης από τους Ναζί.

Μεταφορά του έργου από δίσκο βινυλίου της Μelodia σε ψηφιακό δίσκο και έκδοση στην Ελλάδα από το Ελληνοαρμένικο Κέντρο Πολιτισμού Rostom Alagian , με εξώφυλλο του μεγάλου ζωγράφου Δ. Μυταρά.

Ο Ροστώμ Αράμοβιτς Αλατζιάν (1916-2009) Mουσικοσυνθέτης και μαέστρος.

Πατέρας του υπήρξε ο Αρμενικής Εθνικότητας, από την Κωνσταντινούπολη Αράμ Αλατζιάν και μητέρα του η Ελληνίδα, επίσης από την πόλη, Ελένη Ποζίδου.

Διετέλεσε επί σειρά ετών γεν. Διευθυντής πασών των ορχηστρών για τις περιοχές Βλαδικαυκάσου, Γεωργίας και Αρμενίας. Τα έργα του Συνθέτη είναι γνωστά όχι μόνο μεταξύ των επαγγελματιών μουσικών, αλλά και σε ολόκληρο το λαό της πρώην μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης κι έχουν παιχθεί πολλές φορές από μεγάλους Μαέστρους, όπως ο Ογκανές Τσικιντζιάν, στην όπερα της Τυφλίδας, της Μόσχας, του Ερεβάν και αλλού. Μελοποίησε μεγάλους Ρώσους, Γεωργιανούς και Αρμένιους ποιητές, όπως οι Αλεξάντερ Μπλοκ, Ρομπερτ Ροζντενσβενσκι, Γκλαν Ονανιάν, Τολματζε και άλλους. Έχει γράψει πολλές καντάτες, διάφορες ελεγείες και τραγούδια. Πέθανε στο Ερεβάν στις 13Απριλίου του 2009, τρεις μέρες πριν ακούσει την 1η παγκόσμια του Μέγα Αλέξανδρού του. Τιμήθηκε από την πατρίδα με το μετάλλιο Σουβόρωφ, ως και το μετάλλιο του συνθέτη του λαού της Σοβιετικής Ένωσης. Η μορφολογία, το ύφος και το χρώμα της μουσικής του Αλατζιάν πηγάζει μέσα από την αρχέγονη μήτρα της Ανατολίτικης καταγωγής του. Έγραψε το συμφωνικό ποίημα ΚΡΙΜΑΙΑ - ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ - ΠΡΙΒΑΛΤΙΚΑ (κυκλόφόρησε σε δίσκο 33 στροφών από την Μελωδία της Μόσχας). Την καντάτα ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΜΝΗΜΗΣ, που επίσης κυκλοφόρησε σε δίσκο από την ΜΕΛΩΔΙΑ, ενώ παράλληλα τον Ιούνιο του 2004 από την κόρη του Λουίζα κυκλοφόρησε και σε CD στην Θεσσαλονίκη. Τελευταίο μεγάλο συμφωνικό έργο του που συνέθεσε ο Αλατζιάν στην Θεσσαλονίκη και που αποτελεί γαμήλιο δώρο στην κόρη του ως και στον γαμπρό του Χρήστο Βουλγαρίδη είναι: ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που πρωτοπαίχθηκε έπειτα από 13 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του. Συνέθεσε ένα "φανφάρι Μαρς" ειδικά για την επέτειο των 1500 χρόνων της Τυφλίδας, το Μαρς "Μόσχα - Μπερλίν" για τα 70 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, ως και διάφορα άλλα για τη Νεολαία.

Για περισσότερες πληροφορίες : Χρήστος Βουλγαρίδης 6980776896

https://www.facebook.com/thisavrostavivlia/about/?ref=page_internal


Άγγελος Λέπουρης - Άλλος έγινα για Σένα - Acoustic Version

Μια μοναδική ερμηνεία μας χαρίζει ο Άγγελος Λέπουρης, παρουσιάζοντας την πρόσφατη επιτυχία του "Άλλος έγινα για σένα" σε acoustic version. Με το μοναδικό του πάθος για την μουσική, ο ταλαντούχος και αγαπημένος καλλιτέχνης μας μαγεύει ξανά και μας χαρίζει μια ξεχωριστή ερμηνεία του τραγουδιού. "Φρέσκο, νοσταλγικό και δυναμικό, σε μουσική και στίχους του Βασίλη Καρανικόλα, το single ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στις προτιμήσεις του κοινού και τα ραδιόφωνα."

Το single «Άλλος έγινα για σένα» του Άγγελου Λέπουρη παίζει ήδη σε Αγαπημένους σταθμούς της Ελλάδας και τις Κύπρου. Ένας φρέσκος και δυναμικός ήχος από την keys Records!!!

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες:

✘Spotify: https://spoti.fi/3qHcPQR

✘iTunes/Apple Music: https://apple.co/2NLaGoM

✘Deezer: https://bit.ly/3siTOVA

Δείτε το Official Audio Music στο YouTube: https://bit.ly/2NXMLCt

Kατεβάστε το mp3,wav & cover : #Follow Aggelos Lepouris on social media:

Facebook: https://bit.ly/3iTENF9

Instagram: https://bit.ly/3kEupBA

Spotify: https://spoti.fi/3aj6aWh

Καλή Ακρόαση


Συνεργασία ΣΟΝΕ - PETSHOP88.GR

Μία νέα συνεργασία αρχίζει ανάμεσα στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και το PETSHOP88.GR

Και οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους όλα τα δεσποζόμενα και μη.

Το petshop88.gr τόσα χρόνια στηρίζει βάσει των δυνατοτήτων του πολλές περιπτώσεις και περιστατικά με κάθε τρόπο και χωρίς καμία δημοσιότητα. Αθόρυβα, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή υποστήριξης. Γνωστή η φιλοζωική του δράση Πανελληνίως. Έτσι η ΣΟΝΕ συνεργάζεται για πρώτη φορά με το petshop88.gr ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν τους κηδεμόνες ή τους φιλόζωους οι οποίοι φροντίζουν ζωάκια. Μια κίνηση συμπαράστασης λόγω του covid19, με τις σχετικές εκπτώσεις οι οποίες καθορίζονται από το κατάστημα λόγω της συνεργασίας αυτής.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το site του petshop88.gr και να μάθουν περισσότερα: www.petshop88.gr.

Αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραγγείλουν από το ηλεκτρονικό κατάστημα, τηλεφωνικά ή από το φυσικό κατάστημα μπορούν να αναφέρουν είτε σε μορφή σχολίου είτε στον/στην υπάλληλο εξυπηρέτησης αντίστοιχα, την συνεργασία ΣΟΝΕ - PETSHOP88.GR προκειμένου να λάβουν την ειδική έκπτωση.

Ο πρόεδρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΣΟΝΕ Ευάγγελος Αραμπατζής και ο ιδιοκτήτης του petshop88.gr Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος προσφέρουν μέσα από αυτή την συνεργασία δύναμη και ελπίδα, ώστε κανένα δεσποζόμενο ζωάκι να μην γίνει αδέσποτο. Όλοι μαζί δίνουμε μάχη να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας.

Petshop88.gr - https://www.facebook.com/petshop88.gr/

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece

https://www.facebook.com/SymfonikiOrxistraNeonEllados/


Η Ελπίδα Γαδ μας καλεί να πιαστούμε «Χέρι με Χέρι» με το νέο της single

Η τραγουδοποιός από τη Σύρο μας υπενθυμίζει πως η ανθρώπινη επαφή είναι το στήριγμα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Ελπίδα Γαδ επιστρέφει με το γλυκό και αισιόδοξο κομμάτι «Χέρι με Χέρι» σε δικούς της στίχους και μουσική για να υπενθυμίζει στον καθένα ότι το άγγιγμα των αγαπημένων ανθρώπων είναι η λύση αυτή τη δύσκολη στιγμή του εγκλεισμού. Με δικά της λόγια…

“Ένα τραγούδι , που δημιουργήθηκε κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πρώτης καραντίνας, για να δει το φως του ήλιου στην διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, αδιαφορώντας αν θα υπάρξει τρίτη, με μόνο όπλο στην φαρέτρα του, τις χρωματιστές σκέψεις και τον γαλάζιο ουρανό. Μετά την επανεκτέλεση του «Θες», αυτή την φορά επανέρχομαι με ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική δική μου, ελπίζοντας να σας συμπαρασύρω, στον δικό μου κόσμο , όπου μένουμε πάντα νέοι, ερωτευμένοι ανεξάρτητα από τις συνθήκες γύρω μας. Χωρίς φόβους, με πάθος. Χέρι με Χέρι μαζί λοιπόν, και Δεν φοβάμαι σου λέω!

Καλή σας ακρόαση.’’

Το νέο τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω link https://youtu.be/MzuQiSfhcww

Η πορεία της Ελπίδας βασίζεται στην απέραντη αγάπη της για το τραγούδι και στο μουσικό ταλέντο που αποδεικνύει πως κατέχει σε κάθε της καλλιτεχνικό βήμα. Ή ίδια ξεκίνησε ως ένα κορίτσι που η ζωή του ήταν αφιερωμένη στη μουσική. Με ευαισθησία τραγουδούσε και εμφανιζόταν σε μικρές και μεγάλες σκηνές, ώσπου μία ημέρα βρέθηκε στην σκηνή του τελικού του τηλεοπτικού show «The Voice Of Greece». Μπορεί να μην κέρδισε το παιχνίδι, όμως η τύχη της χαμογέλασε όταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη την τίμησε, προσκαλώντας τη να τραγουδήσουν μαζί στο “Anodos Music Stage”. Έπειτα από λίγες εμφανίσεις, η πανδημία έβαλε σε παύση τις συναυλιακές εμφανίσεις και η Ελπίδα αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη μοναδική γυναικεία διασκευή του «ΘΕΣ», ένα τραγούδι χαραγμένο στις μνήμες του κοινού με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου και απέσπασε θετικές εντυπώσεις.

Την Ελπίδα Γαδ συνοδεύει η Λένα Χατζηγρηγορίου στο βιολί, ο Γιώργος Ντινάκος στις κιθάρες και η Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο.

Η ίδια ονομάζει το πρώτο τους τραγούδι ‘Διαστουντιακό’ καθώς η ηχογράφηση έγινε σε τρία διαφορετικά μέρη της Ελλάδας λόγω των συνθηκών (Σύρο, Καλαμάτα και Αθήνα).

Χέρι με χέρι λοιπόν…

Ακολουθήστε την Ελπίδα στα social media

https://www.instagram.com/elpidagad

https://www.facebook.com/gadelpida

Νέο Τραγούδι για το 1821: O Μπάμπης Τσέρτος ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια σε στίχους Τάσου Θεοδωρακόπουλου


Νέο Τραγούδι για το 1821: O Μπάμπης Τσέρτος ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια σε στίχους Τάσου Θεοδωρακόπουλου

Ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στην εθνεγερσία του ’21 κυκλοφορεί σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο “Επανάσταση 1821 - Ζήτω η Ελευθερία” .

Το τραγούδι ερμηνεύει μοναδικά ο Μπάμπης Τσέρτος, μουσική υπογράφει η συνθέτης Ζωή Τηγανούρια και στίχους ο στιχουργός Τάσος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει και τον πίνακα του εξωφύλλου (El Tasso).

Σαν σήμερα πριν 200 χρόνια, στις 22 Φεβρουαρίου του 1821, ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης πέρασε τον ποταμό Προύθο κηρύσσοντας την έναρξη της επανάστασης, εκδίδοντας το ιδεολογικό μανιφέστο της επανάστασης που τελείωνε με τη φράση: «Εις τα όπλα λοιπόν φίλοι, η Πατρίς Μάς Προσκαλεί!». Έδωσε έτσι την ώθηση στους σκλαβωμένους Έλληνες να επαναστατήσουν από τον Μωριά ως τη Ρούμελη, τα Νησιά και όλη την Ελλάδα.

Οι πρόγονοί μας ηρωικά έχυσαν το αίμα τους για να απολαμβάνουμε εμείς την Ελευθερία, η οποία όμως σήμερα κλονίζεται από την ανελευθερία που έχει προκαλέσει η πρωτόγνωρη παγκόσμια πανδημία.

“Ζήτω η Ελευθερία” λέει το τραγούδι...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν, όσων με δύναμη ψυχής επαναστατούν ενάντια στους σύγχρονους “Αγάδες & Δερβέναγες” που καταπατούν την αξιοκρατία και δολοφονούν τα όνειρα των νέων! Διακόσια χρόνια μετά, η Επανάσταση για Ελευθερία εξακολουθεί να είναι επίκαιρη...

Ακούστε το εδώ:

https://www.youtube.com/watch?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_content=repdla%40hotmail.com&utm_campaign=Newsletter_21_1_2021_23_53&v=h9ojyGDjvWs&feature=youtu.be

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Μπάμπης Τσέρτος

Σύνθεση/ενορχήστρωση/ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια

Στίχοι: Τάσος Θεοδωρακόπουλος

Κλαρίνο/καβάλ: Τρύφωνας Παπαϊωάννου

Λαούτο: Γιάννης Σεβαστόπουλος

Κιθάρες: Γιάννης Κούτσικας

Κρουστά/sequencing: Στέλιος Γενεράλης

Στη χορωδία συμμετέχουν: Βαλεντίνα Γενεράλη, Λάμπρος Βασιλείου, Άννα Κατσούλη, Κώστας Τηγάνης, Ρία Ελληνίδου, Στέλιος Γενεράλης, Ζωή Τηγανούρια, Γιάννης Τσέρτος

Μίξη/Mastering: Zefxis Studios - Γιάννης Τσέρτος

Ο πίνακας του εξωφύλλου φιλοτεχνήθηκε από τον Τάσο Θεοδωρακόπουλο (El Tasso)


Νέο Τραγούδι για το 1821: O Μπάμπης Τσέρτος ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια σε στίχους Τάσου Θεοδωρακόπουλου


Rostom Alagian 1916-2009 | Οβερτούρα - Μέγα Αλέξανδρος – Ύμνος στην Αρχαία Ελλάδα

Α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Ρουμανία τον Απρίλη του 2009

Φιλαρμονική Ορχήστρα Michael Jora

Διευθυντής ορχήστρας Οvidiu Balan

Διδασκαλία χορωδίας Georgi Gozan

Παραγωγή Ελληνοαρμένικο Κέντρο Πολιτισμού (Rostom Alagian) και από Χρήστο Βουλγαρίδη.

Ο Ροστώμ Αράμοβιτς Αλατζιάν (1916-2009) Mουσικοσυνθέτης και μαέστρος.

Πατέρας του υπήρξε ο Αρμενικής Εθνικότητας, από την Κωνσταντινούπολη Αράμ Αλατζιάν και μητέρα του η Ελληνίδα, επίσης από την πόλη, Ελένη Ποζίδου.

Διετέλεσε επί σειρά ετών γεν. Διευθυντής πασών των ορχηστρών για τις περιοχές Βλαδικαυκάσου, Γεωργίας και Αρμενίας. Τα έργα του Συνθέτη είναι γνωστά όχι μόνο μεταξύ των επαγγελματιών μουσικών, αλλά και σε ολόκληρο το λαό της πρώην μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης κι έχουν παιχθεί πολλές φορές από μεγάλους Μαέστρους, όπως ο Ογκανές Τσικιντζιάν, στην όπερα της Τυφλίδας, της Μόσχας, του Ερεβάν και αλλού. Μελοποίησε μεγάλους Ρώσους, Γεωργιανούς και Αρμένιους ποιητές, όπως οι Αλεξάντερ Μπλοκ, Ρομπερτ Ροζντενσβενσκι, Γκλαν Ονανιάν, Τολματζε και άλλους. Έχει γράψει πολλές καντάτες, διάφορες ελεγείες και τραγούδια. Πέθανε στο Ερεβάν στις 13Απριλίου του 2009, τρεις μέρες πριν ακούσει την 1η παγκόσμια του Μέγα Αλέξανδρού του. Τιμήθηκε από την πατρίδα με το μετάλλιο Σουβόρωφ, ως και το μετάλλιο του συνθέτη του λαού της Σοβιετικής Ένωσης. Η μορφολογία, το ύφος και το χρώμα της μουσικής του Αλατζιάν πηγάζει μέσα από την αρχέγονη μήτρα της Ανατολίτικης καταγωγής του. Έγραψε το συμφωνικό ποίημα ΚΡΙΜΑΙΑ - ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ - ΠΡΙΒΑΛΤΙΚΑ (κυκλόφόρησε σε δίσκο 33 στροφών από την Μελωδία της Μόσχας). Την καντάτα ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΜΝΗΜΗΣ, που επίσης κυκλοφόρησε σε δίσκο από την ΜΕΛΩΔΙΑ, ενώ παράλληλα τον Ιούνιο του 2004 από την κόρη του Λουίζα κυκλοφόρησε και σε CD στην Θεσσαλονίκη. Τελευταίο μεγάλο συμφωνικό έργο του που συνέθεσε ο Αλατζιάν στην Θεσσαλονίκη και που αποτελεί γαμήλιο δώρο στην κόρη του ως και στον γαμπρό του Χρήστο Βουλγαρίδη είναι: ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που πρωτοπαίχθηκε έπειτα από 13 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του. Συνέθεσε ένα "φανφάρι Μαρς" ειδικά για την επέτειο των 1500 χρόνων της Τυφλίδας, το Μαρς "Μόσχα - Μπερλίν" για τα 70 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, ως και διάφορα άλλα για τη Νεολαία.

Για περισσότερες πληροφορίες : Χρήστος Βουλγαρίδης 6980776896

Ex-Libris παλαιοβιβλιοπωλείο @thisavrostavivlia · Βιβλιοπωλείο

https://www.facebook.com/thisavrostavivlia/about/?ref=page_internal

 


Το ντεμπούτο άλμπουμ του 18χρονου Twmmy με τίτλο “Personal” κυκλοφορεί

Το ντεμπούτο άλμπουμ του 18χρονου μουσικού από την Κομοτηνή Twmmy με τίτλο «Personal» κυκλοφορεί digital σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ένα άλμπουμ αυτοβιογραφικό, επηρεασμένο από τα προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη που αποτελείται από 8 tracks συνολικής διάρκειας 20 λεπτών. Την παραγωγή του άλμπουμ την επιμελήθηκε ο μόνιμος συνεργάτης του, Κώστας Γκοτοσίδης.

Στα τραγούδια του ο νεαρός μουσικός (πραγμ. όνομα Θωμάς Αλμπανίδης) αφηγείται τις προσωπικές δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετώπισε μέχρι την ενηλικίωση του θίγοντας ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, φιλικές και ερωτικές, που παίζουν καθοριστικό ρόλο και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Uptempo, electro acoustic και dark μελωδίες, που συνοδεύονται από τα όμορφα pop-soul φωνητικά του Twmmy. Τα tracks που ξεχωρίζουν είναι το ομότιτλο του άλμπουμ το «Advices», το οποίο αναφέρεται σε συμβουλές που δόθηκαν στον ίδιο και τον βοήθησαν να ξεπεράσει κάποιες δύσκολες στη ζωή του καταστάσεις, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει. Το «I Can’t Breathe» ένα track εμπνευσμένο από την περσινή δολοφονία του George Floyd στα πλαίσια του κινήματος Black Lives Matter, τραγούδι που κατάφερε το φετινό Φεβρουάριο να ανεβεί στο #18 του επίσημου international IFPI chart της Ελλάδας και το «Friend» ένα τραγούδι που μιλάει για μια χαμένη φιλία, μ’ ένα άδοξο τέλος που βίωσε ο νεαρός μουσικός.

Να σημειωθεί πως κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανεβεί στο Top-5 του Ελληνικού iTunes Singles Chart όπως τα Advices #2, Ask Me Why #3, Needed You #3, Friend #4, και I Can’t Breathe #1 που εξακολουθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες να παραμένει στην #1η θέση.

Ακούστε το άλμπουμ στο Spotify https://open.spotify.com/album/6cFuNheL3uGY9DXenp9Bhm

Apple iTunes Link https://music.apple.com/gr/album/personal/1539342613

Δείτε το single “I Can’t Breathe”στο YouTube https://youtu.be/-unL9ZNmONs

Social Links καλλιτέχνη

Official Site https://twmmyofficial.com/about

https://www.youtube.com/channel/UCUPehQWQXPuZsuFy876jSMg

Spotify https://open.spotify.com/artist/5THmuI6mHhk4dkJcLEJSBx

Instagram https://www.instagram.com/iamtwmmy/

Twitter https://twitter.com/iamtwmmy

 

"ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΡΟ" ΝΕΟ MUSIC VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ


"ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΡΟ" ΝΕΟ MUSIC VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ

Αντί Δελτίο Τύπου μια εξομολόγηση!

Και να, έφτιαξα βιντεοκλίπ για το πιο ακανθώδες τραγούδι του άλμπουμ «Κάκτοι ΙΙ».

Ένα τραγούδι ζόρικο, το πιο δύσκολο απ’ όλα αφού περιγράφει το πως βιώνει μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα το γεγονός της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Το τραγούδι «Μια Ψυχή Για Κάθε Άστρο» είναι ένα Desansos δηλαδή ένας μικρός λευκός σταυρός στην άκρη του δρόμου, στην έρημο της Αριζόνας και στο Μεξικό, κάτι σαν τα δικά μας εικονοστάσια. Είναι το μνημείο της ματαίωσης που άλλαξε τόσο νωρίς και δια παντός τη ζωή μου. Ο πίνακας είναι δικός μου. Το φόρεμά το έφτιαξα με τις σελίδες από τα σκισμένα μου ημερολόγια. Μου πήρε μια ζωή για να ελευθερωθώ από την οργή και τη λύπη, να μαζέψω τα κουράγια μου να πω με νότες, στίχους και εικόνες αυτήν την ιστορία.

Ο τίτλος είναι μια πρόταση παρμένη από την κοσμογονία του Πλάτωνα όπως εκτίθεται στον Τίμαιο όπου ο Θεός, δεν δημιούργησε τον κόσμο εκ του μηδενός, ανακατέταξε το υπάρχον υλικό, έθεσε νόηση στην ψυχή, ψυχή στο σώμα και κατέστησε τον κόσμο πλάσμα ζωντανό σαν σύνολο.

Είναι μια σκέψη φωτεινή σαν τον ήλιο, μου δίνει δύναμη να δημιουργώ.

Στίχοι - Μουσική : Κατερίνα Κυρμιζή

Άλμπουμ : "Κάκτοι ΙΙ" https://smarturl.it/KaktoiIEP

Video Credits :

Σκηνοθεσία, Εγκατάσταση στο χώρο (Installation), Φόρεμα, Μοντάζ : Κατερίνα Κυρμιζή

Κάμερα, Φωτογραφία : Νίκος Γρηγοριάδης


"ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΡΟ" ΝΕΟ MUSIC VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ


« Γαλάζιος Άγγελος » | Συγκινεί το τραγούδι φόρος τιμής για τον αδικοχαμένο 25χρονο Γιάννη Μαθιούδη που ερμηνεύει ο Άγγελος Λέπουρης

Ένα βαθιά συγκινητικό τραγούδι που περιγράφει την τραγική, συγκλονιστική, δεινή, φοβερή πράξη του 25χρονου νεαρού Γιάννη Μαθιούδη να κόψει ξαφνικά το νήμα της ζωής του ερμηνεύει με απόλυτο σεβασμό ο Άγγελος Λέπουρης.

Οι στίχοι και η μουσική του Βασίλη Καρανικόλα γράφτηκαν με αγάπη και ανθρωπιά εξιστορώντας με τρυφερότητα τη ζωή του «Γαλάζιου Άγγελου», ένα χρόνο ακριβώς έπειτα από το φρικιαστικό φινάλε που έθεσε ο νέος άνδρας.

Το τραγούδι “Γαλάζιος Άγγελος ” είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ευαίσθητου Γιάννη του Πέτρου Μαθιούδη και της Εύας Τσιρικολια, που στις 30 Ιανουαρίου του 2020 στις 23.30, τρεις ημέρες έπειτα από τα γενέθλια του κρεμάστηκε.

Η μητέρα του θέλησε να εμπιστευτεί την τραγική ιστορία του γιου της στον Διευθυντή της Keys Records και μέλος του συγκροτήματος των One Αργύρη Ναστόπουλο ζητώντας να αποτυπώσει σε ένα τραγούδι το οδυνηρό φευγιό του.

Η μητέρα του νεαρού Εύα Τσιρικόλια έχοντας θλιβεί από το απαίσιο δηλητηριώδες χτύπημα του «γραμμένου»¨, με αφορμή το τραγούδι γράφει στο γιο της ένα πολύ τρυφερό γράμμα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης:

«Γιε μου, όμορφος σαν άγγελος όπως ήσουν, μας επιβεβαίωσες δυστυχώς ότι τα όνειρα στην ζωή διαρκούν λίγο....Εκείνο το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2020 έκανες συντρίμμια την καρδιά μου. Όταν ακούμπησα το κεφάλι σου πάνω στο μαξιλάρι σου και ενώθηκαν τα στόματα μας προσπαθώντας να σου δώσω ζωή χανόμουν. Το κεφάλι μου γύριζε ανάποδα. Όλα σταμάτησαν. Σε αυτό το μαξιλάρι που άφησες την τελευταία σου πνοή κοιμάμαι αγόρι μου εδώ και ένα χρόνο. Σ’ αυτό λατρεία μου θα αφήσω την τελευταία μου πνοή λέγοντας το όνομα σου. Γαλάζιε άγγελε μου, σ ‘αγαπώ και θα σ' αγαπώ για πάντα. Με κατάθεση ψυχής. Η μαμά σου»

Η ίδια παράλληλα ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για την ευγένεια τους να αποτυπώσουν με τρυφερότητα τα συναισθήματα τους για αυτό το τραγούδι.

Το τραγούδι «Γαλάζιος άγγελος» είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που έφυγαν νωρίς από κοντά μας.

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: Spotify: https://spoti.fi/2YdrBm2

iTunes: https://apple.co/3piiBYx

Deezer: https://bit.ly/3iGsJIe

Δείτε το Official Audio Music στο YouTube: https://bit.ly/36yLrwB

Kατεβάστε το mp3,wav & cover : https://bit.ly/3arjhET

#Follow Aggelos Lepouris on social media:

Facebook: https://bit.ly/3iTENF9

Instagram: https://bit.ly/3kEupBA

Spotify: https://spoti.fi/3aj6aWh


Το τεύχος#5 των “Fun(k)y Stories” του Στέλιου Γενεράλη κυκλόφορησε! [Music Video

"Περίεργα γεγονότα, που εμφανίζονται με την ίδια σειρά και πάντα οδηγούν σε εκείνο που όλοι απευχόμαστε: τον Πόλεμο.

Το τεύχος #5 είναι αφιερωμένο σε όλους τους πολεμικούς ανταποκριτές και τα συνεργεία τους, οι οποίοι καταγράφουν τη φρίκη και τα δεινά του πολέμου με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά εμείς αγνοούμε τα μηνύματα που μας στέλνουν, ως μία συνήθη καθημερινότητα που συμβαίνει κάπου αλλού.."

Στέλιος Γενεράλης

Το τεύχος#5 με τίτλο "Fast and Easy Learner (It's Just Another Coincidence)" των "Fun(k)y Stories" του Στέλιου Γενεράλη, παρατηρεί διάσπαρτες ειδήσεις από την καθημερινότητά μας, οι οποίες εμφανίζονται σχεδόν πάντα με συγκεκριμένη σειρά και αποτελούν ενδείξεις επικείμενης πολεμικής σύγκρουσης, καθώς και μερικές από τις αιτίες που παρέχουν πρόσφορο έδαφος για έναν πόλεμο, πάντα με απώτερο σκοπό το κέρδος εκείνων που τον τροφοδοτούν..

Δείτε το εδώ:

https://www.youtube.com/watch?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_content=repdla%40hotmail.com&utm_campaign=Newsletter_31_0_2021_14_10&v=bbmBQCVaOPU&feature=youtu.be

Fun(k)y Ιστορίες:

"Funny ή Funky..? Ίσως και τα δυο.. Ιστορίες για σκέψη και περισυλλογή.. Η ζωή είναι μερικές φορές αστεία με funky τρόπο.."

Στέλιος Γενεράλης

Ο Στέλιος Γενεράλης μέσα από την ιδιόρρυθμη καλλιτεχνική μάτια του, σατιρίζει και καυτηριάζει τα "κακώς κείμενα" που μαστίζουν την καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας με τη σειρά μουσικών βίντεο "Fun(k)y Stories".

Η σειρά παρουσιάζεται εν είδει ψηφιακού βιντεο-κόμικ σε αυτοτελή "τεύχη", με funk μουσική και πρωτότυπα βίντεο εικόνων & animation, τα οποία έχει επιμεληθεί εξ’ολοκλήρου ο ίδιος.